פירות יבשים ממולאים של אהרוני

כמה פעמים יוצא לכם לספר שהגשמתם חלום? נכון שזה לא קורה כל יום? (אחרת זה לא היה מרגיש מיוחד..) אז אני שמחה לשתף אתכם בחלום שלי שהתגשם – זכיתי לבשל יחד עם השף ישראל אהרוני (!!!) ויחד הכנו פירות יבשים ממולאים בבשר במיוחד עבור קוראי הבלוג לכבוד ראש השנה .

פירות יבשים ממולאים בבשר של אהרוני

לפני הכל אספר, שאמנם יש רבים בתחום האוכל שאני מעריכה אבל מעטים נערצים עלי. אהרוני הוא אחד מהם ומבחינתי הוא אחד ממקורות ההשראה שלי בכל הקשור לבישול.

התחלתי את דרכי הקולינארית עם ספריו של אהרוני (מי זוכר את ספר הבישול הסיני, והצרפתי?) והמתכונים שלו היו מראשוני מתכוני הבישול שניסיתי. בין אם מהספרים הרבים שרכשתי במהלך השנים (ואני עוד זוכרת איך הייתי קונה ספרים בכריכה רכה במבצעים כי ספרי הבישול בכריכה ה"רגילה" היו יקרים מדי עבור סטודנטית תפרנית שכמותי). ובין אם מגזרי עיתון ששמרתי מהמדור שלו ב 7 ימים, שאותו אני קוראת באדיקות מזה כמה עשורים.

פירות יבשים ממולאים

צילום: רות אופק

לכן אתם יכולים לתאר לעצמכם כמה התרגשתי כאשר אהרוני נענה לבקשתי להכין יחד מתכון לקוראי הבלוג ועוד יותר כאשר הזמין אותו לבשל איתו במטבח הפרטי שלו (!!).
לאחר התייעצות קטנה החלטנו שהכי יתאים לחג להכין מנה של פירות יבשים ממולאים בבשר – מנה חגיגית ויפה ויחד עם זאת די קלה להכנה וגם ניתנת להכנה מראש.

ואחרי שטעמתי ממנה אני רק יכולה לומר לכם שממש ממש ממש כדאי לכם להכין אותה לארוחת החג – היא נהדרת!!

פירות יבשים ממולאים מבט על

צילום: רות אופק

החומרים ל כ- 42 פירות יבשים ממולאים

(לסיר שטוח או מחבת בקוטר 30 ס"מ או תבנית בגודל דומה שמתאימה לתנור)

14 משמשים
14 דבלים
14 תמרים מזן מג'הול

לתערובת הבשר:

500 גר' בשר טחון
בצל בינוני קצוץ דק (אפשר גם מגורד רק חשוב לסחוט נוזלים)
2 שיני שום קצוצות דק
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק, אם או בלי הגרעינים (לא חובה)
חופן עלי כוסברה קצוץ דק (מי שלא אוהב אפשר פטרוזיליה)
כף ראס אל חנות (תערובת של כמון, זרעי כוסברה, הל, אגוז מוסקט וקינמון)
מלח ופלפל

לרוטב:

750 מ"ל (3 כוסות) ציר ירקות/יין לבן/יין אדום/מים או כל נוזל אחר שתרצו לבשל איתו
מקל קינמון
3 כפות סילאן (אפשר להחליף בדבש או ברכז רימונים ומעט דבש למתיקות)
3 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון + סרט מקליפת הלימון
ראס אל חנות (התערובת שאיתה תיבלנו את הבשר – כמון, גרגרי כוסברה, הל, אגוז מוסקט וקינמון)
3 עלי דפנה
מקל קינמון

פירות יבשים ממולאים של אהרוני

צילום: רות אופק

ההכנה:

מתחילים בהכנת הפירות היבשים – חורצים כל פרי באופן שיאפשר את המילוי שלו – בתמרים חורצים חריץ לאורך ומסירים את הגלעין, במשמשים ובדבלים חורצים חריץ קצר לאורך כך שיוכלו להפתח (כמו פיתה קטנה).

ממשיכים עם תערובת הבשר:

מערבבים בקערה את כל חומרי הבשר היטב עד שהתערובת אחידה.

מילוי הפירות היבשים

כדי למלא את הפירות צריך לפעור בהם פתח שיכיל את הבשר.  בתמרים זה די קל כי ברגע שהוצאנו את הגלעין נוצר המקום. במשמשים זה גם קל יחסית כי הם נפתחים כמו פיתה. בתאנים צריך "לחפור" בעדינות את הבור. אהרוני מתאר את זה כמו שיוצרים קובה מכניסים את האצבע ומותחים מבפנים בעדינות.

לוקחים בכל פעם כמות של בערך כף מהבשר וממלאים את הפירות עד שהבשר מגיע לשפת הפרי באופן שיוצר מין עיגול שסוגר את הפרי. מניחים את הפירות אחד לייד השני במעגלים יפים בתוך הכלי שבו מבשלים בלי יותר מדי מרווחים כדי שהפירות והבשר יעמדו יפה ולא יתהפכו במהלך הבישול/אפיה.

להכנת הרוטב:

בסיר קטן או בקלחת מחממים את כל חומרי הרוטב עד לרתיחה עדינה. בין לבין טועמים ממנו ודואגים לתקן טעמים לפי ההעדפה האישית שלכם (מתוק יותר, חמוץ יותר, מלוח יותר וכו').

יוצקים בעדינות ובהדרגה את הרוטב על הפירות היבשים עד שהוא מגיע לכ 3/4 מהגובה שלהם.

מביאים לרתיחה מבלי לכסות את הסיר וכשהתערובת רותחת מכסים את הסיר ונותנים לפירות להתבשל למשך כ 45 דקות. במהלך הבישול הרוטב יסמיך.


אם מכינים בתנור מכניסים את התבנית לתנור, מכסים במכסה או בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות. לאחר מכן מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ 15 דקות עד שהכל משחים והרוטב מסמיך.

לקראת סוף הבישול רצוי לפתוח את המכסה, ובעזרת כף להרטיב את הפירות מעל.

אתם לא מתארים לעצמכם איזה ריח מדהים עלה במטבח כשהמנה היתה מוכנה. כמה שרציתי לטעום ממנה… אבל כיאה למי שמצלמת אוכל נאלצתי להתאפק עד שסיימתי לצלם אותה.

כשסיימתי טעמנו ממנה, אהרוני ואני, והיא היתה פשוט נפלאה!! תאווה לעיניים ולחיך ואיזון נהדר של טעמים.

פירות יבשים ממולאים בבשר - מתכון של אהרוני

המון המון תודות לשף ישראל אהרוני, שבאדיבותו ארח אותי במטבח הפרטי שלו והגשים לי חלום לבשל עם האיש שנתן לי כל כך הרבה השראה במטבח.
זו היתה חוויה שלא אשכח ואין לי ספק שהמתכון הזה עוד יככב אצלי בארוחות רבות.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

 

מחפשים מתכוני בשר נוספים? קבלו עוד כמה רעיונות

אסאדו בתנור בקלי קלות

המדריך להכנת רוסטביף בתנור

צלי בקר ביין אדום – מושלם לארוח ובכלל

העוף החגיגי של אמא שלי – עוף בתנור עם אורז ערמונים ודברים טובים

מוסקה עם בשר ותפוחי אדמה

 

‏10 תגובות

  1. הדס וילף ב- 27 באוגוסט 2018 בשעה 9:18

    הולכת להדפיס עכשיו ולהכין לראש השנה!
    כמה שאלות/הערות/הארות, ברשותך.

    1. אהרוני הוא השף האהוב עלי, ויש לי את ספרי הבישול הישנים שלו, כולל זה של הבשר והקינוחים.
    2. אין כמו להגשים חלומות!
    3. האם אני יכולה להגדיל את הכמות? ואם כן, האם פשוט להכפיל כמויות?
    4. גם לי יש סיר אדום של לה קרוסט 🙂 מבשל מצויין ומצטלם נפלא.
    5. אני ממליצה בחום על התמרים (מג'הול) והסילאן של "משק חביב – חקלאות ציונית בערבה". הכי טובים בארץ. (גילוי נאות, זה המשק של אח שלי).
    6. בפעם הבאה שאת מבשלת עם אהרוני, אשמח להיות סו שף, או אפילו רק שוטפת כלים.

    • שמח במטבח ב- 29 באוגוסט 2018 בשעה 21:37

      תודה הדס יקרה
      אין בעיה להכפיל כמויות ולהכין בכלי גדול או ב 2 כלים. נראה לי שאהרוני אפילו ממליץ על זה כי אם כבר טורחים להכין עדיף להכין כמות.
      ותודה על ההמלצה על התמרים – אשמח לרכוש דרכך – את הרי קל"ב 🙂

  2. שרלין גיהדי ב- 28 באוגוסט 2018 בשעה 0:15

    הי, אשמח לדעת איזה נוזל עדיף לשים והאם אפשר להוריד חומץ בלסמי ועלי דפנה?
    בנוסף מה עדיף לשים רכז רימונים או סילאן
    תודה

    • שמח במטבח ב- 29 באוגוסט 2018 בשעה 21:36

      אנחנו השתמשנו בציר ירקות ובסילאן, כפי שכתבתי אפשר להוריד את החומץ הבלסמי וכמובן שעלי הדפנה אינם חובה. אם את שואלת מה עדיף? זה לגמרי עניין של טעם אישי שלך. בכל מקרה זה יוצא נהדר

  3. חן שוקרון ב- 29 באוגוסט 2018 בשעה 6:50

    וואו! מאוד מרגש! לבשל עם אהרוני זה לחלוטין הגשמה של חלום. כל הכבוד!!
    המנה נראית מדהים, בדיוק מחפשת רעיונות למנה עיקרית לחג וזו נראת פשוט מעולה ❤️

    • שמח במטבח ב- 29 באוגוסט 2018 בשעה 21:35

      תודה רבה חן יקרה
      ואת הולכת לאהוב את המנה הזו היא פשוט נהדרת.

  4. רותם ב- 4 בספטמבר 2018 בשעה 14:15

    היי רות, בזכותך קניתי את הסיר הזה של לה קרוזה שכל כך חלמתי עליו! באותו צבע בדיוק! באיזה בשר השתמשת?

    • שמח במטבח ב- 5 בספטמבר 2018 בשעה 20:15

      איזה כייייף
      אני מאוהבת הסיר הזה ומאז שהתחדשתי בו אני רק מחכה להכין בו עוד ועוד דברים
      לגבי הבשר – מדובר בבשר טחון לקציצות. אני מניחה שמדובר בצלעות אבל תכלס לא התעמקתי. סומכת על הקצב שלי 🙂

  5. יפה להב ב- 6 בינואר 2019 בשעה 21:51

    שלום,
    מה אפשר להגיש ליד המנה הזאת כתוספת בארוחה חגיגית?
    (סלט, פחמימה)

    • שמח במטבח ב- 6 בינואר 2019 בשעה 22:09

      המנה הזו היא לדעתי יותר תוספת מאשר מנה עיקרית. אם את רוצה לבסס עליה ארוחה אז הייתי מגישה איתה סלט (ראי סלט הפתעות בבלוד – זה הסלט הקבוע שלי ובארוחות בשריות אני מוותרת על הגבינה) לגבי פחמימה – מה שאת אוהבת. אצלנו הלהיט הוא תפוחי אדמה דפוקים וזה מה שהבאתי עם המנה הזו לארוחת ראש השנה.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *