פוקאצ'ה ארבע גבינות

אני אוהבת לארח ומאוד אוהבת לכבד את האורחים שלי במנות מפנקות ומושקעות. אבל בעולם המודרני של היום אני מוצאת עצמי עם הרבה רצונות ורעיונות ומעט מדי זמן ליישם אותם.
לכן הפעם אני ממש שמחה לשתף אתכם במתכון שבטוח יהיה להיט בכל ארוח – פוקאצ'ה 4 גבינות – פוקאצ'ה אוורירית וטעימה בטירוף שמעליה תערובת 4 גבינות ומעט רוזמרין, כמו במסעדות, רק עם קיצור דרך קטן שחוסך לי מלא זמן.


ומהו אותו קיצור דרך? תערובת 4 גבינות שמגיעה מוכנה מראש. כן, כן, חסל סדר לבחור גבינות בסופר/מעדניה, לגרר אותן אחת אחת לפי העובי שמתאים לה ולשלב ביניהן. הכל מגיע מוכן בשקית אחת והתמהיל פשוט מושלם. מוצרלה, גאודה, מנצ'גו וגרנה פדנו.

החומרים (ל 3 פוקאצ'ות במחבת ברזל או פוקאצ'ה אחת גדולה בתבנית תנור):

500 גר' קמח (רצוי קמח לחם/קמח פיצה ופוקאצ'ה, אבל גם קמח לבן רגיל יעשה את העבודה)
כף שמרים יבשים
כפית סוכר
חצי כפית מלח
4 כפות שמן זית
כ- 2 כוסות מים בטמפרטורת החדר
חבילת גבינות קוואטרו פורמאג'י של גד (300 גר')
חופן עלי רוזמרין

**לטובת אלה שגרים בחו"ל אפשר להכין תערובת של מוצרלה, גאודה, מנצ'גו וגראנה פדאנו או כל תערובת גבינות קשות שאתם אוהבים.

הכנת בצק פוקאצ'ה:

בקערת המיקסר שמים את הקמח והשמרים ומערבבים מעט. מוסיפים מעל את המלח, סוכר, שמן זית וכוס וחצי מים ומתחילים לערבל במהירות איטית. לאחר שהתערובת מתחילה להתגבש מוסיפים מעט מים בכל פעם עד שמתקבלת תערובת אחידה, לא יבשה מדי ולא דביקה מדי. כזו שנפרדת מהדפנות של הקערה בזמן העירבול.

ממשיכים לערבל עוד כמה דקות עד שהבצק חלק, גמיש ורך אבל לא דביק. מוציאים את קערת המיקסר, משמנים מעט את הבצק מכל צדדים ומניחים לתפיחה למשך כשעה – שעתיים לפחות עד שהוא מכפיל נפח.

וכן, אין בעיה להתפיח במקרר ולחזור מאוחר יותר להמשיך בהכנות.

בסוף התפיחה הבצק יהיה מאוד רך ותפוח אבל כשנוגעים בו הוא יתחיל להתפנצ'ר.

עוברים לשלב אפיית הפוקאצ'ה. מחממים את התנור לחום הכי גבוה שלו, ולפחות ל 200 מעלות ובזמן שמתחמם מעצבים את הבצק.

משמנים בשמן זית מחבת ברזל כבדה, או תבנית שטוחה או אם אין, את תבנית התנור. אם לא בא לכם להתעסק בניקוי תבנית התנור אפשר גם לרפד אותה בנייר אפיה ועליו ליצוק שמן זית.

יוצקים שליש מבצק הפוקאצ'ה למחבת ומשטחים אותו עליה. אם משתמשים בתבנית אחרת מתאימים את גודל הפוקאצ'ה לגודל התבנית.

מפזרים בנדיבות על הבצק את תערובת הגבינות שלנו ומסדרים מעל עלי רוזמרין (לא חובה, אפשר גם תוספות אחרות שאוהבים).

כאן אני רוצה לזרוק כמה מילים על תערובת הגבינות "קוואטרו פורמאג'יו" של גד ולהמליץ עליה בחום. מדובר בתערובת מוכנה של גבינות שמשתלבות נפלא במאפים ומאוד נוחה לשימוש. מאז שהתוודעתי לתערובת הזו אני דואגת שתמיד תהיה לי חבילה במקרר (או במקפיא). וכשאני רוצה להכין מאפה גבינות אני רק צריכה לשלוף את השקית והופ יש לי תערובת גבינות מוכנה לפעולה.

מוודאים שהתנור כבר התחמם ושולחים את הפוקאצ'ה לאפיה. בעשר הדקות הראשונות נותנים לה להיאפות בחום הגבוה שאליו כיוונו. לאחר מכן אפשר להנמיך מעט את החום ל 160 מעלות כדי שהגבינות לא ייחרכו וממשיכים לאפות עד שהשוליים משחימות מעט.

שימו לב שאם אופים במחבת ברזל היא מאוד חמה כשהיא יוצאת מהתנור אז לא לגעת בה עם הידיים (קחו מגבת להחזיק את הידית).

אז זהו המתכון המנצח שלי לפוקאצ'ה מעולה עם תוספת של גבינות מעל. היא טעימה בטירוף, מרשימה להגשה וכפי שראיתם די קלה להכנה ולא דורשת מאמצים מיוחדים או מיומנות מיוחדת באפיה.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

המתכון נכתב בשיתוף פעולה עם מחלבות גד.

‏4 תגובות

  1. Tamar ב- 22 בספטמבר 2019 בשעה 9:43

    תודה שחשבת על אלה שמתגוררים בחו״ל. שנה טובה

    • שמח במטבח ב- 24 בספטמבר 2019 בשעה 19:29

      תמיד חושבת על זה שיש קוראים שנמצאים בחו"ל וחשוב לי לתת פתרונות לכולם. שנה טובה ומתוקה <3

  2. יעל ב- 30 בינואר 2023 בשעה 19:28

    הי, האם ניתן להכין את הבצק בערב, להשאיר במקרר ללילה להתפחה ולאפות למחרת?

    • שמח במטבח ב- 30 בינואר 2023 בשעה 20:03

      אין בעיה. ניתן לשמור את הבצק במקרר עד 24 שעות.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *