עוגת ממתקים ליומולדת הכי שמח

מי שעוקב אחרי הבלוג שלי יודע שיש לי חולשה אדירה לעוגות יומולדת, ורצוי שיהיו כמה שיותר מפתות, מושחתות ויחד עם זאת קלות יחסית להכנה (כי למי יש זמן לעבוד שעות על גבי שעות על עוגה??).
אז כמובן שכשהגיעה השעה לחגוג לגוזל הבכור יומולדת עם חבריו מהכיתה התחלתי לחשוב איזו עוגה אכין לו הפעם והחלטתי ללכת על הכי מושחת שאני מכירה ועוד לא הכנתי – עוגת ממתקים!! מלאה בשוקולדים ועוגיות וקצת סוכריות ובקיצור עוגה מהחלומות.

עוגת ממתקים

אז ישבתי וחשבתי איך לבנות עוגת ממתקים מהחלומות. בהתחלה עוד שקלתי להכין אותה כעוגת שכבות עם קרמים בפנים ואז הבנתי שאין מצב שאספיק גם להכין עוגת שכבות וגם לקשט במיליון ממתקים ושממילא העיקר בעוגה הוא הקישוט.

אז הכנתי עוגת שוקולד שווה במיוחד – כזו שמצד אחד מכינים עם קערה וכף ומצד שני היא יוצאת נימוחה ושוקולדית ונהדרת ונחתכת יפה שאפשר להחזיק ביד. ואת התוצאה אני גאה להציג כאן.

למותר לציין שהגוזל, ושותפו החמוד ליומולדת ולעוגה ממש אהבו את העוגה, ושהחברים התקשו מאוד להתאפק ולא לשלוח אליה יד ולהגניב איזה ממתק ממנה 🙂

עוגת יומולדת מלאה ממתקים

החומרים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:

עוגת שוקולד עשירה :

250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
200 גר' (כוס) סוכר
מיכל (200 גר') שמנת חמוצה (לא חובה – מוסיף עסיסיות)
5 ביצים
כפית תמצית וניל
210 גר' (כוס וחצי) קמח לבן
שקית (2 כפיות) אבקת אפיה

ציפוי קרם וניל שילדים אוהבים:

מיכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה
שקית (80 גר') אינסטנט פודינג וניל

גנאש:

100 גר' שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

קישוט

שוקולדים, עוגיות וממתקים ככל העולה על רוחכם

עוגת יומולדת חגיגית

ההכנה:

עוגת שוקולד:

ההכנה ממש קלה – קערה וכף ויש לכם עוגת יומולדת מהממת, נימוחה ומושלמת שכולם – גדולים וקטנים יתלקקו עליה.
מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה .

ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה בפולסים של חצי דקה עד שהתערובת חלקה. מוסיפים סוכר ומערבבים טוב שהסוכר יתמוסס מהחום של התערובת. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים טוב טוב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת אחת, מוסיפים תמצית וניל ובסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה. מערבבים רק עד שאין גושי קמח בקערה.

יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים ואופים במשך כ 35 דקות. מכבים את התנור ונותנים לעוגה לנוח בתנור הכבוי עוד כ 10 דקות. כשמוציאים את העוגה בודקים עם קיסם שיש פירורים לחים אבל שהיא לא רטובה במרכזה.

מעבירים את העוגה לצינון במקרר (או במקפיא אם ממהרים). העוגה יוצאת די ישרה וגם אם יש בה בקע קטן לא נורא בכלל כי אנחנו נצפה אותה ואחר כך גם נעמיס עליה ממתקים.

שימו לב שזו עוגה שרצוי להגיש מהמקרר כי המרכז שלה טיפה לח ובקרור הוא יוצא פאדג'י אבל לא מרגיש כמו בצק חי. אם אתם יודעים שהעוגה מתוכננת לעמוד קצת בחוץ תאפו אותה 5 דקות נוספות.

עוגת שוקולד

לאחר שהעוגה התקררה עוברים לשלב הציפוי.
מקציפים את השמנת והאינסטנט פודינג עד שמתקבל קרם די סמיך. מתחילים לצפות את העוגה בשכבה הראשונה בציפוי דק יחסית. מטרת הציפוי היא לתת לעוגה ציפוי התחלתי שיתפוס את כל הפרורים הסוררים כדי שלא יצוצו לנו בציפוי הסופי של העוגה.

ציפוי עוגת שוקולד

מכניסים את העוגה למקפיא לכ 10 דקות (או למקרר לטיפה יותר זמן) כדי שהציפוי יתגבש לקראת השכבה השניה של הציפוי.

מצפים את העוגה פעם נוספת והפעם לא יהיו לכם פירורים שיצוצו בציפוי. חשוב לצפות פה בצורה יותר מושקעת – להשתדל ליישר בצדדים למראה חלק ויפה ולנסות להגיע לזוית ישרה בחלק העליון של העוגה כי אנחנו הולכים לצפות אותה אחר כך בטפטופי שוקולד מהצדדים למראה מושלם של עוגת יומולדת. לפיניש הסופי אפשר להרטיב טיפה את המרית שאיתה מיישרים את הקרם.
מכניסים את העוגה למקפיא לשעה ואפילו יותר – כשהציפוי קפוא יותר קל לייצר את דוגמת הטיפטופים.

ו.. לטפטופי השוקולד מסביב

טפטופי שוקולד

אגלה לכם סוד – לא תמיד ידעתי את הסודות לטפטופים. חשבתי שרק שמים גנאש מעל העוגה ומיישרים ובאורח פלא נוצרים הטפטופים האלה, עד שראיתי שכשאני עושה את זה זה לא יוצא יפה כמו בתמונות באינסטוש. אז הלכתי וחקרתי קצת וגיליתי שאת הטפטופים האלה פשוט מזלפים בנפרד. וזה מה שעשיתי.

מכינים גנאש – ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה. מניחים לתערובת להצטנן קצת כדי שהגנאש לא יהיה מאוד נוזלי אלא כזה שאפשר לזלף ושהטפטוף ייעצר באמצע העוגה.

מעבירים חצי מהתערובת לשקית זילוף עם צנטר צר מאוד (או שפשוט חותכים חתך קטן בשקית) ומתחילים לזלף בשולי העוגה הקפואה. המלצה שלי – תתחילו בצד שנראה לכם פחות יפה כדי שאם לא יצא לכם זה יהיה הצד שלא יראו. זלפו מעט בשוליים ותתקדמו עם העוגה.

אחרי שסיימתם עם כל העוגה תמלאו את החלק העליון עם מה שנשאר בשק הזילוף ותשלימו עם מה שנשאר בקערה. כמובן בזהירות בצדדים.

ולפינאלה –  ממתקים!! המון ממתקים

עוגת ממתקים מושלמת ליומולדת

נכון, זה נראה "פשוט" רק לזרוק שלל ממתקים או שוקולדים על העוגה אבל בפועל לקח לי כמעט שעה לקשט את העוגה הזו. אז קבלו כמה טיפים לקישוט:

תכינו מראש את הממתקים שאיתם תקשטו את העוגה ותחשבו מראש על הצבעוניות המתוכננת של העוגה – אם משתמשים רק בשוקולדים תקפידו שיהיו לכם גם כמה עם שוקולד לבן בשביל הצבעוניות.

מתחילים בבחירת החזית של העוגה (כמובן איפה שהטפטופים הכי יפים) ואז מתחילים לשבץ לאט לאט את הממתקים. משתדלים שלא לשים את אותו ממתק אחד לייד השני, חלק יהיו צמודים לעוגה, חלק יהיו ניצבים בזוית (נותן גובה ומרקם) ותשמרו גם חלק שישמש כ"פילרים" למקומות שבהם יש איזשהו רווח בין הממתקים. הכי נוח לצורך כך להשתמש בשוקולדים מהסוג הכדורי (קליק על סוגיו וגדליו השונים ממש טוב לצורך הזה או עדשים אם העוגה צבעונית).

אם משתמשים בעוגיות אוראו ודומיהן אפשר לשלב שלמות ואפשר גם לחתוך לרבעים כי גם החיתוך שלהם יפה (רק שימו לב שיהיה לכם מלא "בלאי" כי העוגיות לא נחתכות כזה ישר). ביצי הפתעה לכו רק על סוג שאתם יודעים שנפרד ל 2 בקלות (כי הסוג שאני מצאתי בחנות – ולא קינדר – פשוט לא נפרד יפה לשני חצאים ולכן לא נכנס לעוגה).

עוגת יומולדת ממתקים אורך

וטיפ אחרון – לחיתוך

די קשה לפרוס עוגת יומולדת שמלאה בממתקים. אז אני ממליצה בחום על הטריק שיישמתי על היומולדת של הגוזל: אחרי שכיבינו את הנרות הודעתי לכל הילדים שהם מוזמנים לקחת עם היד מהקישוטים של העוגה ולבחור איזה ממתק שבא להם. הילדים עפו על זה!!!  הם היו מאושרים מכך שיכלו לבחור מה לקחת מהעוגה. וככה העוגה התרוקנה מממתקים ואפשר היה לחתוך אותה בלי בעיות 🙂 נכון רעיון אליפות??

עוגת יומולדת

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

 

 

 

 

‏76 תגובות

  1. אביבה דביר ב- 14 בינואר 2019 בשעה 7:43

    מקסים

    • שמח במטבח ב- 14 בינואר 2019 בשעה 19:57

      תודה אביבה

    • קרן ב- 5 באפריל 2020 בשעה 8:07

      מתכון ממש ממש לא מוצלח! לא מצליחה בכלל

      • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2020 בשעה 12:46

        רוצה לספר לי מה לא מצליח ואנסה לעזור?

    • נטע ב- 2 במאי 2020 בשעה 22:01

      אפשר לגנאש לשים שוקולד חלב במקום שוקולד מריר?

  2. Lea db ב- 14 בינואר 2019 בשעה 8:22

    אחלה עוגת יומולדת

  3. פפר יהודית ב- 14 בינואר 2019 בשעה 11:18

    אהבתי את הרעיון

  4. דבורה פישר ב- 14 בינואר 2019 בשעה 16:48

    עוגה יפהפיה…מיוחדת וחגיגית.

  5. אפרת ב- 14 בינואר 2019 בשעה 17:05

    אלופההה!

  6. אופה חובבת ב- 12 בפברואר 2019 בשעה 23:11

    נראה מדהים!
    האם ניתן לשמור את העוגה במקרר?
    והאם ניתן לקשט בטרם ההגשה?

    • שמח במטבח ב- 13 בפברואר 2019 בשעה 12:46

      אין בעיה לשמור בקרור ולקשט בממתקים לפני ההגשה. נוח ופרקטי מאוד

  7. בת שבע ב- 29 במאי 2019 בשעה 15:12

    היי,
    תודה רבה על המתכון!
    יש לי כמה שאלות:
    1. אני רוצה להכין אותה בכמה תבניות אינגליש קייק – כמה תבניות צריך למתכון הזה? או שצריך לשנות כמויות?
    2. אפשר לצפות רק בגנאש ומעל זה ממתקים? השאלה שלי אם זה יהיה מספיק בשביל "להדביק" אותם
    3. אם אני מכינה יום לפני – אפשר כולל הציפוי? ולפני הגשה רק לשים את הממתקים? הם יצליחו להידבק? או שצריך לשים את הממתקים בסמוך לזמן ששמים את הציפוי?
    תודה רבה רבה מראש

    • שמח במטבח ב- 30 במאי 2019 בשעה 10:44

      הי
      המתכון יתן לך 2 עוגות אינגליש שיצאו נמוכות יחסית אבל אם את שמה אחת מעל השניה זה יצא יפה
      לגבי הציפוי – אין בעיה לצפות רק בגנאש וממתקים
      ולגבי הכנה מראש – אין בעיה בכלל. רק את הממתקים תשבצי בסמוך להגשה. אם הציפוי התקשה בגלל הקרור את יכולה להוציא מהמקרר ואחרי שעה הוא יהיה מספיק נוח והכל "יידבק" אליו

      • ליהי רוזנטל ב- 3 בינואר 2021 בשעה 13:53

        היי, העוגה נראית מדהים!
        אני יכולה להכין את העוגה בתבנית של 29×4 ?

        • שמח במטבח ב- 4 בינואר 2021 בשעה 20:19

          לא כל כך ברור לי איזו תבנית זו, אבל בעקרון אין בעיה לגוון בתבניות.

          • הילה ב- 21 ביוני 2022 בשעה 21:34

            אפשר להמיר לשוקולד חלב במקום שוקולד מריר ( ממרכיבי העוגה)?



          • שמח במטבח ב- 22 ביוני 2022 בשעה 7:10

            פחות ממליצה כי העוגה תהיה מתוקה מאוד. אבל אם את הולכת על זה תפחיתי קצת מכמות הסוכר



  8. חיה כהן ב- 11 ביוני 2019 בשעה 18:44

    איך מוציאים את העוגה מהתבנית? באיזה תבנית?

    • שמח במטבח ב- 18 ביוני 2019 בשעה 15:26

      לא הבנתי למה הכוונה. מוציאים כמו שמוציאים כל עוגה 🙂 לגבי תבנית – תבנית קפיצית בקוטר 22 או 24

  9. מיכל שלום ב- 30 ביוני 2019 בשעה 21:16

    היי
    דבר ראשון העוגה נראית יפה וטעימה מאוד.
    אם אני רוצה שהיא תצא יותר גבוה, אפשר להפריד ביצים ולהקציף את החלבון?

    • שמח במטבח ב- 2 ביולי 2019 בשעה 12:58

      הי מיכל
      אפשר להפריד ביצים ולהקציף אבל זה לא יהפוך את העוגה לגבוהה באופן משמעותי. כדי לקבל עוגה גבוהה יותר תצטרכי להכין אותה עם 6 ביצים ואז את יכולה להקציף את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ואליה לקפל את שאר הרכיבים. מניסיון, אין באמת צורך להפריד. הקצפה טובה של הביצים השלמות תיתן תערובת תפוחה דיה.
      מקווה שעזרתי 🙂 ובהצלחה

  10. נופר ב- 17 ביולי 2019 בשעה 10:22

    הי רות,
    אני רוצה לעשות לשבת עוגת שכבות רכה וחשבתי על המתכון הזה, האם היא תהיה טובה לפריסה לשתי שכבות מבחינת מרקם? אולי כדאי לי להכפיל כמויות? האם היא באמת יוצאת רכה?
    תודה רבה מראש!

    • שמח במטבח ב- 22 ביולי 2019 בשעה 10:16

      הי נופר – נראה לי שאם את רוצה להכין עוגת שכבות כדאי להכין מתכון אחר. יש בבלוג שני מתכונים שאני מכינה המון כעוגת שכבות – אחד זה היער השחור https://wp.me/p6jnLR-1gz ואחד זה עוגת שוקולד עם קרם מסקרפונה ופטל – https://wp.me/p6jnLR-1yC בשני המקרים העוגה שבבסיסי מעולה כעוגת שכבות.

  11. הילה ב- 18 ביולי 2019 בשעה 12:37

    הי רות!
    העוגה נראית מקסים ואני רוצה להכין אותה ליום ההולדת של בעלי.
    העניין הוא שיש לי רק תבנית 26 קפיצית או תבנית 22 כמו סיר ג'חנון ואז אי אפשר לרפד בנייר אפיה.
    במה את מציעה להשתמש? והאם זמני האפיה משתנים?

    • שמח במטבח ב- 22 ביולי 2019 בשעה 10:09

      הי הילה, המתכון מתאים יותר לתבנית 22 שלך – את יכולה לרפד רק את התחתית בעיגול נייר אפיה שתגזרי או פשוט לשמן את התבנית ולאחר הקרור לחלץ את העוגה.
      ללא קשר, אני ממליצה לך בחום לקנות גם תבנית אחת של 24 – היא הכי שימושית לדעתי. במיוחד בעולם שלנו שכשהולכים למסיבות תמיד יש כאלה שלא יאכלו עוגה מטעמי דיאטה, כשרות, טבעונות וכו' ואז חוזרים עם חצי עוגה הביתה – זו הסיבה העיקרית שהתחלתי להכין עוגות בתבניות קטנות יותר 🙂

  12. יעל אינדורסקי ב- 29 ביולי 2019 בשעה 8:34

    ואוו, יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!

  13. חמוטל ב- 14 באוגוסט 2019 בשעה 21:10

    נראה ממש מעולה ?
    אני רוצה להכין את העוגה והקרן יומיים שלושה לפני. האם אפשר להקפיא את העוגה עם הקרם או שעדיף בלי ולעשות גם את הקרם ברגע האחרון?
    תודה

  14. טוני ב- 28 בנובמבר 2019 בשעה 13:12

    היי העוגה נראית מדהים. האם אפשר לשים מסביב גליליות כמו עוגה אחרת שיש לך בבלוג? איזה קישוט אחר מלבד כל השוקולדים ניתן להכין? תודה

    • שמח במטבח ב- 4 בדצמבר 2019 בשעה 20:06

      אין בעיה. היא מתאימה לכל קישוט שאת רוצה

  15. שימרית ויס כץ ב- 16 בדצמבר 2019 בשעה 14:34

    קודם כל תודה רבה על המתכון!
    יש אפשרות להשתמש בו גם להכנת קאפקייקס? ובכל מקרה אשמח למתכון מנצח לקאפקייקס ??☺️
    תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 22 בדצמבר 2019 בשעה 15:39

      אפשר להשתמש גם לקאפקייקס.
      אם את רוצה מתכונים נוספים לקאפקייקס (ויש לי כמה נפלאים) כתבי קאפקייקס (או מאפינס) בחלון החיפוש ותגיעי למתכונים שלי. יש וניל, שוקולד וללא גלוטן

  16. שיר קנטוב ב- 19 בדצמבר 2019 בשעה 20:06

    האם אפשר את הקישוטים רק על הקצפת, בלי השוקולד?

    • שמח במטבח ב- 22 בדצמבר 2019 בשעה 14:33

      אפשר בהחלט. השוקולד הוא רק על תקן קישוט נוסף

  17. נטע ב- 2 במאי 2020 בשעה 22:03

    לגנאש אפשר לשים שוקולד חלב במקום שוקולד מריר?

  18. מאי ק ב- 1 באוגוסט 2020 בשעה 22:54

    היי , מה אני צריכה לשנות כדי שזה יהיה פרווה ?

    • שמח במטבח ב- 5 באוגוסט 2020 בשעה 8:23

      אין בעיה – במקום חמאה משתמשים במרגריה/נטורינה במקום שמנת מתוקה משתמשים בשמנת צמחית ותכיני בלי השמנת החמוצה

  19. רינת ל ב- 14 באוגוסט 2020 בשעה 6:16

    בקרם כתוב 500 מ"ל שמנת, זה יוצא מספיק סמיך?

    • שמח במטבח ב- 19 באוגוסט 2020 בשעה 13:08

      מקווה שאת סומכת עלי שלא אפרסם מתכון בלי שניסיתי אותו.
      ובקיצור -אם כתוב זה יוצא בדיוק כמו שצריך 🙂 שימי לב שמשלבים איתו אינסטנט פודינג שנותן את היציבות והסמיכות

  20. ליאת ב- 10 בספטמבר 2020 בשעה 15:44

    הי
    האם מדובר על 5 ביצים מדיום? אם יש לי רק L כמה אני צריכה לשים?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 13 בספטמבר 2020 בשעה 9:10

      אני משתמשת בלארג'. אבל במקרה הזה גם ביצים מדיום יעבדו

  21. נטלי ח ב- 15 בספטמבר 2020 בשעה 12:04

    האם אפשר להשתמש בתבנית בצורת לב?? במקום התבנית העגולה

    • שמח במטבח ב- 17 בספטמבר 2020 בשעה 14:59

      כל תבנית שתרצי תתאים כאן מבחינת הצורה

  22. שפיץ ב- 29 בספטמבר 2020 בשעה 13:13

    אליפות של מתכון!!!
    תודה:)
    אם אני פחות בכיוון של שוקולדים, איזה קישוט צבעוני יכול ללכת?

    • שמח במטבח ב- 29 בספטמבר 2020 בשעה 13:43

      שמחה שאהבת
      כל קישוט יכול להתאים פה. פירות, מקרונים, זילופים של קרם. מה שאוהבים אצלך

  23. אתי ינקו ב- 22 באוקטובר 2020 בשעה 11:27

    האם ניתן בכל זאת להשתמש בתבנית 26 ולא 24 ?
    תודה

  24. אתי ינקו ב- 22 באוקטובר 2020 בשעה 11:52

    בהמשך לשאלתי לגבי הקוטר 26… אם בכל זאת עשיתי ב-26. האם ניתן לחתוך את העודה באמצע ולשים קרם שמנת כמו בכיסוי כך שהעוגה תצא פחות נמוכה ?

    • שמח במטבח ב- 25 באוקטובר 2020 בשעה 19:09

      היא תהיה סופר נמוכה. יהיה קשה לחצות אותה.
      אם את רוצה להכין בתבנית 26 תעשי לפחות כמות וחצי ואולי אפילו שווה להכפיל כמויות

  25. אילה ב- 14 בדצמבר 2020 בשעה 14:40

    פעם שלישית שאני מכינה את העוגה הזאת ליום הולדת.
    כולם מתלהבים ומתלקקים!!!

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2020 בשעה 19:35

      כמה כיף לקבל כזו תגובה 🙂 שמחה שהעוגה הזו משמחת את אהוביך והמון מזל טוב

  26. ויק ב- 22 בדצמבר 2020 בשעה 23:27

    היי!
    העוגה נראית מושלמת!!
    האם לדעתך ניתן להכין מהמתכון עוגת מספר? כלומר האם אפשר יהיה לעשות בה חיתוכים, כי רשום במתכון ש הבפנים מעט רטוב.
    בנוסף, האם חובה להקפיא אותה אם לא רוצים לעשות את הטפטופים?
    תודה!!

    • שמח במטבח ב- 24 בדצמבר 2020 בשעה 10:24

      הי ויק
      העוגה בעקרון יציבה ואפשר לאפות אותה גם בתבנית מספרים אבל לא הייתי חותכת אותה לצורת מספר כי אכן החלק הפנימי מעט לח (לא מדי אבל לח).

  27. נאוה ב- 21 בינואר 2021 בשעה 18:01

    הי
    בעוגה נראית מעלפת..אני חושבת להכין אותה ולהדביק תמונה מדף אכיל מעל ואם ישאר עוד מקום לקשט עם ממתקים..רציצי לשאול אם המיקקו שלי הוא בשרי אפשר להכין את הגנאש בסיר? וגם את השוקולד עם החמאה של השכבה הראשונה בסיר ולא במיקרו?

    • kfir ב- 25 בינואר 2021 בשעה 18:36

      אין בעיה להכין בסיר. ההפניה להכנה במיקרו היא בעיקר כדי לקצר זמנים. רק שימי לב לערבב את התערובות שהשוקולד לא ייחרך בזמן הבישול

  28. סוזנה ב- 22 באפריל 2021 בשעה 12:59

    הי,

    האם אחרי הגאנש יש להקפיא שוב למספר דקות ואז לקשט, או שניתן ישר אחרי ציפוי הגאנש
    תודה

    • שמח במטבח ב- 22 באפריל 2021 בשעה 19:08

      מכיוון שהעוגה קרה כשיוצקים את הגנאש אין בעיה לקשט מיידית. זה גם יעזור לממתקים להדבק לגנאש.

  29. רבקה ב- 9 ביולי 2021 בשעה 15:28

    היי!!
    העוגה יצאה מדהיםם!!
    מעבר לכל דמיון- וההכנה קלה ממש, ההוראות ברורות, אליפות!
    תודה רבה, נהנינו מאוד!!

    • שמח במטבח ב- 21 ביולי 2021 בשעה 11:34

      איזה מהממת את רבקה. תודה

      • ירון ב- 4 בספטמבר 2021 בשעה 17:40

        אשמח לדעת האם היא יכולה להיות בסיס מספיק חזק לעוגת קומותיים ?

        • שמח במטבח ב- 5 בספטמבר 2021 בשעה 15:50

          הי
          אכן עוגה יציבה מספיק. רק חשוב לאפות ולקרר במקרר כמה שעות לפני שמרכיבים אותה. בקרור העוגה מתייצבת ומקבלת מרקם מושלם.

          • קרן ב- 10 בפברואר 2022 בשעה 6:35

            היי … העוגה נראית מהמם ממש. האם יש בעיה להקפיא למשך לילה ויותר ךפני הגנאש??



          • שמח במטבח ב- 10 בפברואר 2022 בשעה 11:56

            אפשר להקפיא. אין בעיה. רק זכרי להגיש אותה כשהיא לא קפואה



  30. רבקה ב- 3 באוקטובר 2021 בשעה 14:00

    מכינה עכשיו את העוגה בפעם השניה…!!
    מתכון פשוט מעולה! העוגה יצאה נפלא, עסיסית וטעימה באופן מיוחד!
    הכנתי בתבנית בקוטר 26 ולכן יצא מעט נמוך אבל עדיין הייתה יפה מאוד!!
    ההוראות פשוטות וברורות, תודה רבה על מתכון קל להכנה, עסיסי, יפה ומושלםם!!
    ניסיתי להוסיף תמונה…. לא הצלחתי 🙂

    • שמח במטבח ב- 3 באוקטובר 2021 בשעה 18:11

      תודה רבה רבקה
      מוזמנת לשלוח תמונה בקבוצה של שמח במטבח בפייסבוק 🙂

  31. חנן טולקובסקי ב- 24 בדצמבר 2021 בשעה 17:30

    רות יקרה,
    ניסיתי היום את העוגה הזו, בפעם הראשונה שאני אופה עם טפטפת מסביב ומתוקים מלמעלה, אבל יצאה לי עוגה מושלמת ויפיפיה !! והכל בזכות מתכון קל שלך, הסברים ברורים ותמונות להמחשה. תודה רבה לך על המתכון וההסברים! הבת מבסוטה מהתוצאה ותחגוג סוויט סיקסטין עם חבריה ביום הולדת מתוק וטעים!!
    תודה רבה שוב, ושבת שלום! מיד רץ לתייג אותך בפייס 🙂

    • שמח במטבח ב- 25 בדצמבר 2021 בשעה 9:02

      תודה רבה חנן והמון מזל טוב לסוויט סיקסטין שלך מקווה שתהנה מהחגיגה ותתגאה בעוגה שאני בטוחה שהיא מהממת

  32. דגן ב- 21 במאי 2022 בשעה 17:46

    אני חוגגת לבן שלי יום הולדת בפארק, האם העוגה תשרוד בחוץ בהנחה שחם, או שהקרם שמנת ימס?

    • שמח במטבח ב- 26 במאי 2022 בשעה 17:35

      תלוי במזג האוויר. בעקרון אם את שומרת אותה בציידנית ואז מגישה זה ישרוד.

  33. שירה ב- 13 ביוני 2022 בשעה 10:49

    היי לא כ"כ הבנתי איך את מזלפת את הטפטופים. יש לך סרטון שאפשר לראות בפועל?

    • שמח במטבח ב- 15 ביוני 2022 בשעה 13:37

      הסברתי בפוסט עצמו איך זילפתי. לצערי כרגע אין סרטון

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *