עוגת מוס וניל ולוטוס מהירה

יום ההולדת שלי נחגג השנה בצל הקורונה והצליח לאתגר אותי. מאוד. בהיעדר אפשרות לחגוג עם כל החברים, וכאשר מקומות הבילוי היו סגורים, החגיגה שלי היתה די מצומצמת, בחיק המשפחה הקרובה. דבר שמבחינתי הצריך עוגה צנועה יחסית, אבל חגיגית. ממש התלבטתי מה להכין ולבסוף פשוט התחלתי לאלתר ויצאתי לחגוג עם המשפחה עם עוגת מוס וניל ולוטוס.

עוגת מוס וניל ולוטוס

האמת, שהעוגה הזו היתה יחסית מהירה להכנה וממש לא מסובכת, לא צריך פה תנור, ואין הרבה שלבים. עוגיות, קרם וניל טוב וציפוי עם טריק שלא מצריך מכם שום מאמץ בהכנה שלו. זה הכל, ויש לכם עוגת מוס וניל ולוטוס לתפארת.

אבל בזכות העיצוב ובזכות שילוב הטעמים האהוב של לוטוס ווניל, העוגה הזו נטרפה על ידי כל המשפחה (כולל אלה שתמיד מוותרים על העוגה לקינוח). וחזרתי עם צלחת עוגה ריקה ושמחה בלב שהעוגה חוסלה 🙂

מי שעוקב אחרי הבלוג כבר יודע שעוגות יום הולדת הן תמיד העוגות החביבות עלי, וגם יודע שיש לי חיבה יתירה לעוגות מרשימות, חגיגיות, צבעוניות ויחד עם זאת קלות הכנה. כזו אני, מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה 😆 אז הבחירה בעוגת מוס וניל ולוטוס היתה הבחירה הכי מתבקשת השנה.

הפעם המתכון לא כולל תמונות הכנה, כי אודה שלא תכננתי להעלות אותה לבלוג כשהכנתי אותה, אבל התגובות לתמונות העוגה המוכנה בפייסבוק ובאינסטגרם היו כל כך נלהבות, וקיבלתי לא מעט בקשות למתכון אז ישבתי לכתוב לכם אותו 🙂

אל תשכחו שאני מאוד אוהבת לקבל מכם תגובות ופידבקים אז אתם מוזמנם להגיב ולשתף אותי בקבוצה שלי "שמח במטבח". וגם לבוא לבקר באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

עוגת מוס וניל ולוטוס

Author שמח במטבח של רות אופק

מצרכים:

לעוגה בקוטר 22 ס"מ

  • 1 חבילת עוגיות לוטוס
  • מעט חלב להרטבת העוגיות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 2 מיכלים קטנים
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר או גבינת שמנת 30% שאוהבים חבילה
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 15% או 30% לא חובה. אבל מוסיף
  • כפית תמצית וניל
  • 2-3 כפות אבקת סוכר
  • 12 גרם אבקת ג'לטין לא חייבים ג'לטין אבל לדעתי כדאי
  • 60 מ"ל מים

לקישוט

  • כחצי צנצנת ממרח לוטוס
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • פרורי עוגיות לוטוס

הוראות הכנה:

הכנת העוגה

  • מרפדים את דפנות התבנית בשקף. ניתן להשתמש ברינג ובשקף.
  • משרים את אבקת הג'לטין במים למשך כ 10 דקות לפחות (לא חובה אבל אני ממליצה להוסיף, זה לא מורגש בטעם או במרקם)
  • מקציפים את השמנת המתוקה, המסקרפונה/גבינת שמנת, השמנת החמוצה, הוניל ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם יציב.
  • אם משתמשים בג'לטין - מעבירים כמה כפות מהתערובת לקערה, ממיסים את הג'לטין במיקרו ל 10 שניות ומוסיפים לתערובת שבקערה תוך ערבוב מהיר (שלא יהיו גושים). מוסיפים עוד קצת מתערובת הקרם לקערה ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים הכל לקערה הגדולה עם הקרם ומערבבים היטב לפיזור תערובת הג'לטין בעוגה.
    אם חס וחלילה קורה שיש לכם גושי ג'לטין בתערובת, רסקו אותה מעט בלנדר מוט.
  • מרטיבים את העוגיות במעט חלב ומסדרים בשכבה אחת בתחתית התבנית.
  • מכסים את שכבת העוגיות במחצית מכמות הקרם.
  • מרפדים מעל הקרם בשכבה נוספת של עוגיות מורטבות במעט חלב. רצוי שהעוגיות לא יגעו בשולי התבנית ובאופן זה לא יבלטו מהעוגה.
  • מכסים בשכבה נוספת של קרם ומיישרים.
  • מעבירים להקפאה לפחות שעתיים ועדיף ללילה.

קישוט העוגה

  • מחממים מעט את ממרח הלוטוס ומעבירים לשקית זילוף עם פתח צר יחסית (אין צורך בצנטר).
  • כשהעוגה קפואה משחררים את הרינג העוטף את העוגה ומסירים את השקף (חשוב... 🙂 )
  • מזלפים בעדינות בקצות העוגה מעט מהממרח על מנת לקבל את מראה הטפטופים. לאחר מכן פותחים מעט יותר את הפתח בשקית הזילוף ויוצקים את יתר ממרח הלוטוס החם על העוגה. מורחים אותו בזריזות כיוון שהעוגה קפואה והממרח יתקשה עליה די מהר.
  • מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הוניל ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
  • מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים פרחים על העוגה. מפזרים על כל פרח מעט פירורי עוגיות לוטוס לקישוט.
  • אם רוצים ניתן לקשט את מרכז העוגה בפירורי עוגיות לוטוס.
  • הערה - אני אוהבת להגיש את העוגה כשהיא טיפה קפואה. אם השתמשתם בג'לטין לא חייבים בכלל להקפיא. אם לא - ממליצה בכל זאת להגיש חצי קפואה (במיוחד בקיץ) כדי שהעוגה תהיה יציבה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

 

‏8 תגובות

  1. שיר בגים ב- 3 בספטמבר 2020 בשעה 9:50

    נראה מדהים! אשמח לדעת אם לפני ההגשה העוגה צריכה להישאר במקפיא או אם מעבירים למקרר ואם כן כמה זמן לפני. תודה!

    • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2020 בשעה 10:13

      הי שיר, אני מעבירה את העוגה למקרר כשעתיים לפני ההגשה

      • עדנה ב- 21 בפברואר 2021 בשעה 21:47

        מתי את מקשטת את העוגה עם הקצפת? האם אפשר יום קודם להגשה? האם הקצפת לא תימס או תאבד צורה כי היא לא חזקה מספיק?אודה לך על תשובה מהירה.

        • שמח במטבח ב- 22 בפברואר 2021 בשעה 19:09

          הקצפת תחזיק פה אם היא מוכנה נכון ומוקצפת עד לסמיכות כזו שרואים את פסי ההקצפה. את יכולה גם יום לפני.

  2. עדנה ב- 24 בפברואר 2021 בשעה 16:52

    תודה רבה על המענה. לא עדיף להוסיף כף אחת של פודינג וניל?

    • שמח במטבח ב- 24 בפברואר 2021 בשעה 19:47

      אפשר אם את רוצה, אבל לא חובה

  3. הדס ב- 6 באפריל 2021 בשעה 23:23

    היי
    תקשיבי המתכונים שלך ולא רק זה כולםםםם נותנים חשק להיכנס למטבח וישר להכין
    והצילום בכלל אני בקצב הזה יאכל את המסך
    ואוווו את פשוט אלופה !!
    תודה

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *