עוגת מוס גבינה ופירות יער

עוגות גבינה הן עוגות עם הרבה רגש. יש כאלה שמתים עליהן בכל מצב. יש כאלה שמעדיפים תמיד עוגות אחרות על פניהן. יש את אלה שאוהבים את השילוב של גבינה ושוקולד. יש את אלה שמתעבים את השילוב וישנו השילוב האולטימטיבי של גבינה ופירות יער שאני לא חושבת שאי פעם פגשתי מישהו שלא התעלף ממנו. משהו בשילוב הזה פשוט עובד ובגדול. אז כמובן שגם השנה הכנתי לכם עוגת גבינה עם השילוב האלוהי הזה – עוגת גבינה ופירות יער

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עוגת מוס גבינה ופירות יער

וכהרגלי בקודש – השתדלתי לתת לכם פה מתכון פשוט יחסית ל עוגת גבינה ופירות יער, עם הכי הרבה קיצורי דרך שאפשר וכזה שאפשר להכין גם בהפסקות ואפילו בכמה ימים. התוצאה בעיני מרהיבה וטעימה בטירוף ואגלה לכם בסוד שאם הייתי צריכה לשלוח עוגה לתחרות בעבודה היא לגמרי היתה בראש הרשימה שלי (יחד עם עוד 2-3 עוגות רושם שאני אוהבת במיוחד).

עוגת מוס גבינה ומוס פירות יער

החומרים לתבנית בקוטר 22 או 24 ס"מ:

לבסיס: חצי חבילת בישקוטים + חלב
[אפשר להחליף את הבסיס בכל בסיס שאוהבים – ביסקוויטים מרוסקים, טורט, מרנג, בראוניז וכו']

למוס גבינה ולציפוי:
גביע (250 גר') גבינה לבנה (5% או 9%)
גביע (225 גר') גבינת שמנת (רצוי 25%-30%)
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (השתמשתי ב 38%)
3/4 כוס (150 גר') סוכר
כפית תמצית וניל
6 גר' אבקת ג'לטין + 30 גר' מים

למוס פירות יער:
300 גר' פירות יער (השתמשתי בשקית פירות יער קפואים שקונים בסופר)
1/2 כוס (100 גר') סוכר
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
8 גר' אבקת ג'לטין + 40 גר' מים

לקישוט: פירות יער לבחירתכם ועלי נענע (דובדבנים, תותים, פטל או מה שתמצאו – וכמובן לא חייבים לקשט ככה).

עוגת מוס גבינה ופירות יער פרוסה

ההכנה:

מתכון מתומצת:
מרפדים תבנית בבישקוטים טבולים בחלב. מכינים תערובת ג'לטין על ידי השריית הג'לטין במים (הסבר מפורט בתחילת המתכון בהמשך)
מכינים מוס גבינה – מקציפים גבינות, שמנת מתוקה סוכר ווניל עד לקבלת קרם, ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרו, מערבבים עם מעט מתערובת הגבינה ולאחר מכן מוסיפים לתערובת הגבינה ומקפלים. יוצקים לתבנית ומשאירים בצד חלק מהקרם לציפוי העליון. מאחסנים את המוס במקפיא להתמצקות ואת החלק של הציפוי בקערה במקרר.
מכינים מוס פירות יער: טוחנים פירות יער עם סוכר ומסננים, מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. ממיסים ג'לטין ומוסיפים מעט מתערובת הפירות לג'לטין ולאחר מכן מוסיפים את התערובת לפירות היער ומערבבים היטב. מקפלים את הקצפת אל תערובת פירות היער עד לקבלת מוס אחיד ויוצקים מעל תערובת הגבינה. מקפיאים.
לאחר מספר שעות מערבבים את שארית מוס הגבינות ששהתה במקרר (לא לדאוג שהקרם "נשבר" הוא יתמצק שוב בקירור) ויוצקים על העוגה. מקשטים.

עוגת מוס גבינה ופירות יער בצלחת הגשה

ולמתכון המצולם:

מרפדים את התבנית בבסיס שלנו בשקף ומסדרים את התחתית.
אני בחרתי להכין בסיס מהיר הכנה מבישקוטים טבולים בחלב , כיוון שהיה חשוב לי לפשט את העוגה, אבל אין בעיה להכין את העוגה עם כל בסיס שאתם אוהבים – ביסקוויטים מרוסקים מעורבבים עם חמאה מומסת, טורט, מרנג, בראוניז וכו'. ממילא העיקר הוא המוסים ולכן לדעתי אפשר לקצר תהליכים עם הבסיס.

תחתית בישקוטים לעוגת מוס גבינה

מכינים את תערובות הג'לטין למוסים

כן, כן, בעוגה הזו חייבים קצת ג'לטין לייצוב המוסים. אני מבטיחה לכם ששמתי את הכמות הכי קטנה של ג'לטין שאפשר לשים במוס כדי שמצד אחד יחזיק את העוגה ומצד שני לא יתן לה מרקם "רוטט" ונוקשה ולא יהיה מורגש בטעם. סמכו עלי ותהיה לכם עוגה מדהימה.
שמים בקערה אחת 6 גר' אבקת ג'לטין + 30 גר' מים ובקערה שניה 8 גר' אבקת ג'לטין ו 40 גר' מים ופשוט נותנים לג'לטין לספוג את המים.

ככה תיראה תערובת הג'לטין באבקה לאחר כ- 10 דקות של השריה

ג'לטין

מוס גבינה:

המוס הכי קל ומהיר שיש – שמים את כל החומרים (חוץ מהג'לטין) – גבינות, שמנת סוכר ותמצית וניל  – בקערת המיקסר ומקציפים עד שמתקבל קרם סמיך ואוורירי.
ממיסים את אבקת הג'לטין שהושרתה במים (הקערה עם 6 גר' ג'לטין) במשך 10 שניות במיקרו. אם משתמשים בעלי ג'לטין  פשוט סוחטים אותם, שופכים את המים ומחממים את הג'לטין במשך 10 שניות במיקרו.
מוסיפים לקערת הג'לטין המומס מעט מתערובת הגבינה ולאחר ערבוב קצר מוסיפים אל תערובת הג'לטין-גבינה למוס הגבינה ומערבבים היטב עד שכל התערובת אחידה. אני פשוט החזרתי למיקסר לכמה שניות של הקצפה וסיימתי ערבוב עם לקקן.

קרם גבינה אוורירי

יוצקים את מרבית תערובת הגבינה מעל הבסיס אבל משאירים מעט מהתערובת בצד (כמות של בערך 1.5 – 2 כוסות) לצורך ציפוי העוגה.
מכניסים את תערובת הבסיס למקפיא שתתמצק מהר יותר לקראת השכבה השניה ואת שארית המוס מעבירים לקערה קטנה ומאחסנים במקרר עד שנצפה את העוגה.
בשלב זה אפשר לעצור ולהמשיך את העוגה למחרת. אם מכינים באותו יום, תנו לשכבת הגבינה שעה להתמצק לפני שנשפוך עליה את תערובת פירות היער (אחרת העוגה לא תהיה ישרה)

שכבה ראשונה - מוס גבינה

מוס פירות יער

קודם כל בודקים שיש לכם תערובת ג'לטין מוכנה (מאבקה) ואם אין -מכינים עכשיו – מערבבים 8 גר' אבקת ג'לטין עם 40 גר' מים. אם משתמשים בדפי ג'לטין פשוט משרים אותם בהרבה מים קרים ובינתים עוברים להכין את תערובת המוס.

את פירות היער הקפואים אפשר להוציא מראש מהמקפיא ולהפשיר אבל לא חייבים. מרסקים במעבד מזון (או בבלנדר) את פירות היער עם סוכר עד שכל התערובת חלקה יחסית. אם  רוצים מוס יותר חלק ובלי גרגרים של פירות יער מסננים את התערובת לקערה.

הכנת מחית פירות יער

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת

ממיסים את תערובת הג'לטין אבקה שהושרתה במים במשך 10 שניות במיקרו. אם משתמשים בעלי ג'לטין פשוט סוחטים אותם, שופכים את המים ומחממים את הג'לטין במשך 10 שניות במיקרו.
מוסיפים מעט מתערובת פירות היער לג'לטין, מערבבים ולאחר מכן מוסיפים אותה לקערה עם תערובת פירות היער.
מוסיפים מעט מהקצפת לתערובת פירות היער, מערבבים בעדינות בתנועת קיפול ולאחר מכן מאחדים בין תערובת הפירות לקצפת עד שמתקבל קרם ורוד בלי כתמים לבנים בתוכו.

הכנת מוס פירות יער

יוצקים את מוס פירות היער בעדינות מעל שכבת מוס הגבינה שחיכתה במקפיא ומחזירים למקפיא כדי לתת לעוגה להתמצק.

שכבה שניה מוס פירות יער

לאחר כשעה-שעתיים של התקררות והתמצקות במקפיא מוציאים את שארית מוס הגבינה שחיכתה במקרר. מערבבים טוב טוב עם לקקן/מטרפה/כף – ולא לדאוג שהקרם נשבר – זו שכבת ציפוי דקה והיא תחזור להיות קרמית בקרור.
יוצקים את קרם הגבינה בשכבה דקה על העוגה ומיישרים.

שכבה אחרונה - קישוט מוס לבן

עכשיו העוגה שלנו מוכנה ורק נשאר לתת לה קצת להתקרר.
כיוון שהקישוט הוא פירות טריים אני ממליצה לקשט לפני ההגשה ולא לקשט ולהעביר למקרר.

העוגה מוכנה לקישוט

את העוגה אני אוהבת להגיש כשהיא חצי קפואה – כלומר מאחסנת במקפיא ומעבירה למקרר כשעתיים-שלוש לפני ההגשה. במיוחד בימים חמים כמו היום ממש כיף שהעוגה קרה קרה, אבל לא קפואה ונוקשה.

עוגת מוס פירות יער וגבינה מקושטת

שבועות שמח!!

מחפשים מתכונים נוספים לשבועות? אל תפספסו את קטגוריית שבועות בבלוג – יש שם את כל מה שרק תרצו לחפש לכבוד החג.

והנה כמה מעוגות הגבינה החביבות עלי לשבועות

עוגת גבינה ושוקולד אומברה

בראוניז שוקולד וגבינה

עשרת הדיברות להכנת עוגת גבינה אפויה – עוגת גבינה עם לבבות שוקולד

עוגת גבינה קרה ופטל

עוגת גבינה ברולה עם הפתעת שוקולד

 

‏68 תגובות

  1. פלוס ברוריה ב- 26 במאי 2019 בשעה 7:05

    שלום רב,

    תודה על המתכונים . רציתי בבקשה מה גודל התבנית שבה הכנת את עוגת המוס גבינה ומוס פירות היער.
    תודנ ושבוע טוב

  2. דינה ב- 26 במאי 2019 בשעה 8:37

    שאלה – בסיס סבלה ברטון יתאים לעוגה מוס גבינה עם פירות יער?

    • שמח במטבח ב- 29 במאי 2019 בשעה 8:34

      בעקרון יתאים, אבל.. כלהכיף בסאבלה ברטון הוא שהוא אוורירי ופלייקי ובעוגת גבינה שכזו צריך בסיס יציב שיחזיק את העוגה. לען אני מציעה בסיס של בצק פריך, או ביסקוויטים טחונים או בישקוטים.

  3. מירי ב- 27 במאי 2019 בשעה 8:51

    האם חייבים את הגלטין?
    אין תחליף אחר????

    • שמח במטבח ב- 29 במאי 2019 בשעה 8:31

      במתכון הזה חייבים ג'לטין כדי שהעוגה תחזיק. אופציה אחרת היא להגיש אותה חצי קפואה (שזה גם מאוד טעים בעיני).
      מבטיחה לך שהג'לטין לא מורגש בעוגה ושהעבודה איתו די פשוטה

      • לילך ב- 5 ביוני 2019 בשעה 22:20

        היי,
        האם אפשרי להכין ברינג קוטר 20 גובה 10?
        תודה וחג שבועות שמח ❤

        • שמח במטבח ב- 18 ביוני 2019 בשעה 15:36

          הי לילך, מתנצלת שעונה רק עכשיו – משום מה התגובה לא הופיעה לי.
          אין בעיה להכין ברינג 20

          • מיה ב- 23 ביולי 2019 בשעה 11:05

            יש לי שאלה לגבי אחסון העוגה. צריך לשמור אותה במקרר או במקפיא? כמה זמן היא יכולה לשהות במקרר?



          • שמח במטבח ב- 23 ביולי 2019 בשעה 13:06

            העוגה מיועדת למקרר. אפשר להקפיא בהתחלה , שתתייצב ולאחר מכן להעביר למקרר.
            היא תחזיק במקרר עד שבוע. כמובן שההמלצה היא להגיש אותה ביום ההכנה או למחרת.



      • לימור ב- 20 בספטמבר 2019 בשעה 23:02

        יצא מושלם, תודה

        • שמח במטבח ב- 24 בספטמבר 2019 בשעה 19:36

          תודה רבה לימור

          • רחלי ב- 3 במאי 2020 בשעה 2:00

            הייי (שכחתי את שמך ????)
            רציתי בבקשה להתייעץ איתךךך .
            הכנתי עוגה עם גלטין .עכשיו במתכון היה כתוב לערבב את הגלטין עם מעט מהגבינה ואז לאחד יחד .ואני ערבבתי את הגלטין קודם עם השוקולד הלבן שהמסתי מראש ( לא שמתי לב שכתוב לערבב עם קצת מהגבינה ) וראיתי עוגות שמערבבים את הגלטין המומס עם השוקולד קודם.בקיצור השוקולד שערבבתי עם הגלטין יתמצק ונהפך לגומייייי ממש. לא היה לי איך להציל.נורא התאכזבתי.השקעתי בעוגה מלא עלות..אז לא הבנתי מה עשיתי לא בסדר ? אשמח לעזרהה שאדע לפעם הבאה בבקשה.אגב זאת לא עוגה שלך..פשוט אני עוקבת גם אחריךךךך…????



          • שמח במטבח ב- 6 במאי 2020 בשעה 20:14

            הי
            התשובה נמצאת בשאלה – לא היית צריכה לערבב את הג'לטין בשוקולד. צריך לערבב אותו בתערובת רכה.



        • ליאת רוזנבאום ב- 18 במאי 2022 בשעה 6:47

          חי'יבים שקף?

          • שמח במטבח ב- 22 ביוני 2022 בשעה 8:23

            לא חייבים אבל השקף עוזר להוציא את העוגה מהתבנית ולהגיש אותה עם שוליים יפים



  4. בר ב- 7 ביוני 2019 בשעה 7:09

    מושלם!!! כמה שהיא יפה ??
    שאלה, היא נראת כל כך חלקה בגלל דפי שקף?
    אני רוצה להשתמש בשקפים כדי שלא תדבק לתבנית, איך עושים את זה?

    • שמח במטבח ב- 18 ביוני 2019 בשעה 15:33

      תודה בר. אכן השקף אחראי למרקם החלק מסביב. לגבי הסברים לשימוש בשקף – ראי התמונות במתכון- פשוט מסדריך את השקף בתבנית לפני שיוצקים אליה את התערובות. אני אוהבת לתפוס את השקף בקצה עם אטב או קליפס משרדי

  5. ענבל ב- 18 ביוני 2019 בשעה 11:32

    שלום רות,

    כבר ניסיתי את המתכון והוא פשוט מעולה!
    אני רוצה להכין אותה שוב והפעם כמו עוגת שארלוט. זה יתאים לדעתך ?
    ניתן להכין באותו האופן את המוסים עם תחתית וגדר בישקוטים?

    • שמח במטבח ב- 18 ביוני 2019 בשעה 15:24

      אין בעיה בכלל להכין כמו שארלוט 🙂 רק תדאגי שהמוסים יהיו קרים לפני שאת מצפה במסגרת בישקוטים

  6. רות נבו ב- 13 בספטמבר 2019 בשעה 14:07

    יש מצב לההחליף את הגבינת שמנת בגבינה רגילה (5 או 9 אחוז)?

    • שמח במטבח ב- 14 בספטמבר 2019 בשעה 15:21

      אפשרי אבל אז צריך להוסיף עוד טיפה ג'לטין למתכון (נניח 8 גר' במקום 6 גר')

      • אורטל ב- 13 ביולי 2020 בשעה 8:55

        היי קודם כל נראה מעולה
        יש מידות לרינג אישי?

        • שמח במטבח ב- 13 ביולי 2020 בשעה 12:19

          הממממ… לא כל כך.. הכמות פה מספיקה לדעתי ל 4-5 עוגות. לא ניסיתי להכין באישי. אבל לפי גודל התבנית זה בערך הפרופורציות

  7. אלינה ב- 16 באוקטובר 2019 בשעה 18:15

    במה ניתן להחליף את הזוכר במתכון?
    אפשרי לשים שוקולד לבן במקום?

    • שמח במטבח ב- 18 באוקטובר 2019 בשעה 18:58

      הסוכר חשוב במתכון לא רק למתיקות אלא גם למרקם המוס ולכן אני לא ממליצה להחליף במקרה הזה.

      • אלינה ב- 21 באוקטובר 2019 בשעה 6:38

        תודה רבה!
        הכנתי יצא מעולה

  8. רויטל לוי ב- 17 בדצמבר 2019 בשעה 12:57

    לאחר ערבוב הגלטין בתערובת הגבינה נוצרו לי גושים/ כדורים קטנים בתערובת האם לזרוק?

    • שמח במטבח ב- 22 בדצמבר 2019 בשעה 15:36

      נסי להבא לערבב טוב טוב שוב כדי שלא יהיו גושים
      ועוד טיפ – לערבב בפחות תערובת גבינה ורק אז להוסיף עוד קצת.

  9. Leah ב- 5 במאי 2020 בשעה 21:16

    נראה מצוין!
    האם אפשר להכין גם כקינוח כוסות?

  10. מור לוי ב- 14 במאי 2020 בשעה 18:24

    היי ????
    למה בשכבה של המוס צריך לטחון את הפירות יער ורק אחרי זה להוסיף אותם לקצפת? לא יותר קל פשוט לטחון אותם יחד עם השמנת? או שאז זה יהיה פחות יציב כי לא הקצפתי..

    • שמח במטבח ב- 15 במאי 2020 בשעה 6:30

      הי מור. הסיבה היא שאם תטחני הכל יחד לא תוכלי להקציף את השמנת לקצפת

  11. אור לוי ב- 23 במאי 2020 בשעה 13:38

    היי, הכנתי את העוגה והייתה טעימה, רק שיום אחרי שהפשרתי שכבת הגבינה התחילה ליפול קצת, העוגה הוציאה קצת נוזלים, ולאט לאט הגבינה נצבעה בורוד של מוס הפירות. יכול להיות עשיתי משהו לא בסדר? זה אמור להישאר 2 שכבות נפרדות נכון? בנוסף, היו לי לאחר ערבוב הגל'טין עם תערובת הגבינה מעט גושים. אשמח להערות מה היו הטעויות שלי כדי שבפעם הבאה זה יצליח יותר
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 26 במאי 2020 בשעה 19:28

      הי אור,
      תודה על הפירוט. בעיני זה מקסים שחשוב לך לדעת מה לשפר לפעם הבאה.
      לגבי זה ששכבת הגבינה קצת נפלה לאחר ההפשרה – לפעמים קורה בהפשרה שהגבינה מגירה קצת נוזלים. וגם פירות היער לפעמים מגירים נוזלים. אם מאוד חשוב לך שזה לא יקרה שימי עוד קצת ג'לטין בתערובות (כלומר תגדילי פי 1.5 את כמות הג'לטין הכללית לשני המוסים).
      לגבי הג'לטין – לפעמים זה קורה וזה באמת מעצבן (קרה לי שלשום ומודה שהייתי בשוק שזה קרה לי). מה שאפשר לעשות זה לערבל קצת את התערובת בבלנדר מוט שהג'לטין יתפרק לחתיכות קטנות (לא לדאוג, זה לא מקלקל) ואז לערבב עם עוד קצת מהתערובת ורק אז לקפל ליתר התערובת. לפעמים זה קורה בגלל הפרשי טמפרטורות בין הג'לטין לתערובת הקרה.

  12. שירי ב- 24 באוגוסט 2020 בשעה 1:02

    היי, קודם כל תודה על המתכון נראה סוף???? האם במקום הגבינה לבנה וגבינת השמנת 25%, אני יכולה לשים גבינת שמנת 11%?

    • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2020 בשעה 10:12

      האמת שכן.
      רק מודה שלא ראיתי גבינת שמנת 11% סקרנת…

  13. נועה סרי ב- 11 באוקטובר 2020 בשעה 11:19

    היי האם אפשר להמיר את המחית פירות יער במחיות פרי אחרות? ומה עושים כדי שלא יגרו נוזלים?
    הכנתי לאחרונה מוס גבינה ומנגו, רק עם גבינה לבנה 5%, ומחית מנגו שטחנתי לבד. כמובן ששמתי גם ג'לטין. אבל יצאו לי מלא נוזלים. תוהה אם זה בגלל המנגו או בגלל הגבינה… מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה?

    הטעם והמרקם יצאו מעולים.. הבעיה הייתה בעיקר בנוזלים.
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 13 באוקטובר 2020 בשעה 18:59

      הי נועה
      אין בעיה להמיר את מחית פירות היער במחית אחרת. אם מדובר בפרי נוזלי יחסית אפשר לבשל אותו קצת שיסמיך. רוב הפירות מגירים נוזלים (גם בעוגה הזו למחרת רואים שיש קצת נוזלים שיצאו מהפירות).

      • נועה סרי ב- 13 באוקטובר 2020 בשעה 19:08

        היי קודם כל תודה על התשובה⁦♥️⁩
        זה פשוט עוגה שאני מתכננת למכור, עד כמה זה עוגמת נפש ללקוח שהעוגה נוזלת?????

        אז רק מוודאה, הנזילות זה בגלל הפרי, ולא בגלל הגבינה הלבנה?

        • אופק ב- 21 במרץ 2021 בשעה 17:27

          היי רות!
          אני רוצה להכין את העוגה המהמממת הזאת ואשמח לעזרתך:
          יש לי כמה תותים קפואים ששמרתי, האם ניתן להמיר חלק מהכמות של פירות היער בתותים? או שזה פחות מומלץ…
          אשמח לדעת גם מה דעתך לשלב שוקולד לבן במלית של העוגה או כגנאש למעלה.
          תודה רבה♡

          • שמח במטבח ב- 25 במרץ 2021 בשעה 7:59

            הי אופק
            הבעיה עם תותים היא שהם מכילים כמות גדולה של נוזלים. את יכולה להשתמש בחלק מהכמות בתותים אבל אז אני מציעה לשים קצת יותר ולבשל עד שהתערובת תהיה סמיכה מעט ולא נוזלית.
            לגבי שילוב שוקולד לבן – אפשר להמיר את הקצפת מלמעלה בגנאש שוקולד לבן מוקצף. לא ממליצה לשלב בתערובת העוגה.



  14. אפרת לוי ב- 15 בנובמבר 2020 בשעה 20:47

    שלום,
    תודה על המתכון נראה טוב, אני באמצע להכין.
    הקצפתי את כל הגבינות ביחד- זה מה שאמורים לעשות או להקציף את השמנת מתוקה בנפרד ואז להוסיף? יצא לי תערובת גבינות בנפח לא הכי גבוה, ונשמע לי ממש לא הגיוני עוד להשאיר 3 כוסות לציפוי (???) כי כל הכמות יצאה אולי קצת יותר משלוש כוסות, לפי טביעת העין.
    השתמשתי ברינג קוטר 20ועדיין לא נראה שיצא בגובה כמו בתמונה אצלך.
    אשמח לתשובה! תודה

    • שמח במטבח ב- 20 בנובמבר 2020 בשעה 9:33

      הי אפרת,
      מצטערת שלקח לי כמה ימים להגיב (עומס.. יומולדת לקטנה ועוד).
      לגבי התערובת – אפשר להקציף את השמנת בנפרד ואז לקפל אליה את הגבינות אבל אני ניסיתי והגעתי למסקנה שאין בעיה להקציף הכל יחד ושימי לב שזה כן אמור להיות אוורירי וגבוה יותר ולא בגובה של התערובת לפני הקצפה.
      לגבי הציפוי – מקבלת את ההערה שלך ואתקן את המתכון.
      מבחינת גובה – העוגה לא מאוד גבוהה אבל את העוגה שאת רואה בתמונה הכנתי ברינג 20 וגם הראיתי את שלבי ההכנה, כך שאני לא יודעת מה לומר לך לגבי הגובה. אולי היה צריך להקציף את תערובת הגבינות עוד קצת?
      בכל מקרה, אשמח לשמוע איך יצא בסוף.

      • אפרת לוי ב- 14 בדצמבר 2020 בשעה 14:07

        תודה על התשובה, יצא מושלם!! (רציתי לצרף תמונה יש אפשרות?)

        • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2020 בשעה 19:38

          תודה אפרת 🙂 תמונות אפשר לשתף בקבוצה שלי בפייסבוק (שמתי קישור בסוף הפוסט) מאוד אשמח לראות את התמונות.

  15. תמר ב- 9 בפברואר 2021 בשעה 23:42

    היי רות

    ממש מתחשק לי להכין את העוגה אבל לא עם פירות יער אלא עם פסיפלורה. מה דעתך? איך אפשר להחליף את הפירות יער? פשוט באותה כמות של מיץ מהפסיפלורה?

    תודה רבה
    תמר

    • שמח במטבח ב- 11 בפברואר 2021 בשעה 12:22

      אין בעיה להחליף

      • תמר ב- 17 בפברואר 2021 בשעה 22:54

        תודה על התשובה…
        עשיתי ליום הולדת של הבת היום, עם מיץ מהפסיפלורה (מ-6 פסיפלורות יצא לי 220 גרם מיץ מסונן בלי גרעינים) ויצא מ-ד-ה-י-ם!! אחת ה-עוגות!! כולם התלהבו.
        בגלל שהתבנית שלי 26, אז שמתי את כל הקרם גבינה בשכבה הלבנה. ומלמעלה קישטתי בקצפת שזילפתי.
        מתכון מדויק להפליא! ובאמת לא מרגישים את הג'לטין.
        תודה רבה

        • שמח במטבח ב- 18 בפברואר 2021 בשעה 19:57

          זה נשמע מדהים!! מוס פסיפלורה מפסיפלורות טריות הוא הכי טעים שיש. אלופה!!

      • גל ב- 4 במרץ 2021 בשעה 8:58

        היי, קודם כל נראה מעולה! תודה רבה ????
        אני רוצה להימנע עד כמה שניתן מצביעת מוס הגבינה בוורוד…
        אם אחליף את הפירות הקפואים במחית פטל זה יכול לעזור? (אם כן, ראיתי קרם פטל של שף קונדיטור שמיועד במקור למילוי מקרון – זה יכול להתאים?)
        שאלה נוספת – האם במקום גבינת שמנת ניתן לשים מסקרפונה עם וניל של גד?

        • שמח במטבח ב- 5 במרץ 2021 בשעה 8:40

          הי גל
          אין פה צביעה בצבעי מאכל, אתה יכול להשתמש רק במחית פטל או בפירות יער, זה היינו הך. קרם פטל שמיועד למילוי מקרונים לא יתאים פה כי הוא לא המקבילה למחית פרי.
          לגבי הגבינה – המסקרפונה וניל של גד נפלאה (זה קרם מסקרפונה ולא גבינת מסקרפונה סמיכה) אבל המרקם שלה רך יותר משל גבינת שמנת. אפשר להחליף במסקרפונה של גד – שהיא המרקם של גבינת שמנת.

  16. עמית טרבלסי ב- 23 בפברואר 2021 בשעה 14:46

    היי 🙂 מה הגובה של העוגה כשהיא בקוטר 22?

    • שמח במטבח ב- 24 בפברואר 2021 בשעה 19:53

      הי עמית, קשה לי לומר לך, את העוגה הזו הכנתי וצילמתי לפני כמה שנים ולא מדדתי את הגובה שלה אבל את יכולה לראות מהתמונה שהיא בגובה של תבנית רגילה

  17. עדי כהן ב- 1 במרץ 2021 בשעה 4:26

    היי העוגה נראת מעולה!!!
    אני רוצה להכין אותה אבל להמנע מהנוזלים שיצאו לאחר הקפאה.
    יש לי כמה שאלות לפני שאני מכינה
    1.אם אני אשתמש רק בפטל במקום תערובת פירות יער זה יעזור?
    2.כמה זמן צריך לבשל את המחית לאחר שטוחנים אותה?
    3.אחרי הרתחה המחית תצתמצם ותהפוך למתוקה יותר.
    זה ישפיע על הטעם של העוגה?
    4. זה אפשרי להפוך בין שכבת הגבינה לשכבת הפרי והאם זה יכול לעזור לבעיית הנוזלים?
    ממש אשמח אם תעני לי על השאלות
    תודהה 🙂

    • שמח במטבח ב- 1 במרץ 2021 בשעה 21:28

      הי עדי,
      עונה לך על השאלות
      קודם כל, אי אפשר להמנע מהנוזלים שאחרי ההקפאה. גם פטל מגיר נוזלים
      בישול – תלוי בעוצמה של הכיריים שלך ובנפח הסיר. פשוט מבשלים עד שהיא מסמיכה.
      המחית תהיה מרוכזת יותר, מהחינת מתיקות וחמיצות, זה משתלב טוב עם טעם העוגה. אני הכנתי אותה עם מחית שהכנתי בעצמי.
      אין בעיה להפוך.

  18. הילה ב- 4 במרץ 2021 בשעה 23:38

    הכנתי את העוגה ליום הולדתה של אימי, הכפלתי כמויות לתבנית גדולה. אחת העוגות הטעימות שהכנתי כולם אהבו גדולים וקטנים
    תודה

    • שמח במטבח ב- 5 במרץ 2021 בשעה 8:31

      המון מזל טוב לאמא שלך. שמחה שהעוגה שימחה אתכם 🙂

  19. אנט ב- 16 בספטמבר 2021 בשעה 14:44

    אפשר לצפות את העוגה בגנאש שוקולד לבן? או שייצא מתוק מדי?

    • שמח במטבח ב- 17 בספטמבר 2021 בשעה 9:42

      אפשר, זה רק שאלה של טעם אני פחות אוהבת גנאש שוקולד לבן על עוגות גבינה, המתיקות לא מסתדרת לי. אבלללל כל אחד והטעם שלו ויכול להיות שאת תאהבי. אפשר תמיד לנסות

  20. נופר ב- 13 בנובמבר 2021 בשעה 9:39

    הי רות. קודם כל,תודה על המתכונים הנפלאים!

    שנית, הכנתי את העוגה אתמול והיא יצאה טעימה אבל המרקם של המוס פירות יער הפריע לי. המוס גבינה יצאה מדהים ויש במרקם "כבד" יותר לעומת המוס פירות יער שיצא במרקם אוורירי כמו מוס שלא התייצב מספיק. את המוס גבינה הכנתי עם מסקפרונה 40%. האם זהו המרקם של המוס פירות יער או שאצלי משהו התפקשש? היה לי מרקם יותר כמו הקצפת של מילקי חח…האם להקפאה יש חלק ניכר בהתייצבות המוס? את המוס גבינה הקפאתי יותר זמן מאשר המוס פירות יער.

    ועוד דבר, איך שומרים על שכבות ישרות? המוס גבינה היה ממש קפוא אבל הפירות יער עדיין הצליחו "ללכלך אותו" . וגם יש טריק לקלתית ישרה?הכנתי ביסווקטים טחונים עם חמאה.
    *עבדתי עם שקף

    סורי על החפירה,אני פשוט רוצה שיצא מוצלח יותר לפעם הבאה. תודה רבה שוב :)))

    • שמח במטבח ב- 14 בנובמבר 2021 בשעה 14:20

      הי נופר ותודה על המילים החמות
      לגבי תערובת הגבינה – ברגע שאת משתמשת בגבינה עם 40% שומן במקום 25% שבמתכון זה משפיע על המרקם של המוס ולכן הוא יצא יותר כבד. במצב כזה צריך לאזן את האחוזים עם גבינה יותר קלילה או שמנת חמוצה ולכן ההבדלים במרקמים.
      לגבי מוס פירות היער – יכול להיות שהמרקם היה דליל יותר כי פירות היער היו דלילים יותר אצלך.

  21. אלינור אזואלוס ב- 29 בנובמבר 2021 בשעה 15:40

    היי.
    אני מתכננת להכין את העוגה ברינג 24 גובה 10 ורציתי לדעת אם זה בסדר או שעליי להכפיל את הכמויות?

    • שמח במטבח ב- 30 בנובמבר 2021 בשעה 9:35

      הי אלינור. העוגה הוכנה ברינג 22 בגובה סטנדרטי אם את מכינה ברינג 24 היא תצא בגובה סטנגרטי ולא בגובה של רינג 10. את יכולה להכין כמות וחצי מהמלית ואז העוגה תהיה גבוהה יותר. אבל בכנות, זו עוגה שמעולה גם כשהיא לא גבוהה מדי

      • אלינור אזואלוס ב- 30 בנובמבר 2021 בשעה 13:55

        תודה על המשוב

        • שירלי ב- 17 בדצמבר 2021 בשעה 2:26

          היי,
          העוגה נראית מעולה, עוד לא ניסיתי להכין אותה, מתה לנסות אבל יש לי כמה שאלות..
          לגבי המוס של הפירות יער, לא ראיתי בשום מקום במתכון האם צריך לבשל אותם כי ראיתי שמוסיפים סוכר אז זה ישאר גרגרים של סוכר ללא בישול.. לא ככה?
          ולגבי המוס גבינה, אני מבינה שהתערובת היא תהיה קרה ואני יודעת שגלטין צריך להכניס רק לתערובת שהיא בין 40 ל 80 מעלות אחרת נוצרים הגושים האלה.. אמור להיות כאן שוקולד לבן כי גם לא ראיתי במתכון

          • שמח במטבח ב- 17 בדצמבר 2021 בשעה 10:31

            הי שירלי
            לגבי המוס – לא בישלתי את פירות היער אבל כן הפשרתי לפני ההכנה. אין תחושה של גרגרי סוכר במוס פירות היער. אל תשכחי שגם טוחנים את התערובת והסוכר כמובן מתמוסס בפירות היער לאחר ההוספה.
            לגבי מוס הגבינה – אני לא בדקתי טמפרטורה של תערובת הגבינה לפני הוספת הג'לטין. הוספתי אותו בהדרגה לתערובת כפי שמפורט במתכון. אם את חוששת מגושים את יכולה גם לטחון את התערובת בבלנדר מוט לפני שאת יוצקת לתבנית. אני לא עשיתי זאת ולא היו לי גושים.



  22. ליא ערבה ב- 27 במאי 2022 בשעה 17:16

    העוגה נראית מדהים! שאלה לגבי מיקרוגל. איך אפשר לחמם את הג'לטין בדרך אחרת? אין לי מיקרוגל. תודה !

    • שמח במטבח ב- 22 ביוני 2022 בשעה 8:18

      הי ליא, אפשר לחמם את הג'לטין גם בסיר קטן. המטרה היא להמיס את התערובת

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *