עוגת יום הולדת חגיגית בורוד

בשבוע האחרון חגגנו יום הולדת שנתיים לגוזלית, עם שלל מסיבות וכמובן עוגות. במסיבה שערכנו לכבודה למשפחה וחברים קרובים הגשתי עוגת יום הולדת חגיגית שקישטתי עם זילוף של קרם ורוד, טפטופי שוקולד וסוכריות צבעוניות. התוצאה היתה הצלחה מסחררת בקרב האורחים והעוגה נעלמה במהירות שיא 🙂

והכי חשוב – גוזלית בהחלט התלהבה מהעוגה ושניה אחרי שצילמתי אותה כבר הספיקה לשלוח אליה יד ולעשות לה מיני "קייק סמאש" (אבל מה אכפת לי, זה היה אחרי שכבר צילמתי 😛 😛 😛 )

אחרי ששיתפתי תמונה של העוגה בקבוצת הפייסבוק שלי "שמח במטבח" קיבלתי הרבה פניות לקבל מתכון של העוגה. ולכן אני משתפת אותו פה בבלוג בשמחה ובאהבה.

עוגת יום הולדת לגיל שנתיים

הפעם אני אומרת מראש, שבניגוד להרגלי אין ממש תמונות הכנה. פשוט כי לא הספקתי לצלם את שלבי ההכנה שלה, או לצלם תמונות מסוגננות של העוגה (כהרגלי). אבל… המתכון עדיין כולל הסברים מאוד ברורים להכללללל. כולל הסברים על איך מכינים את קישוט הטפטופים ואיך מזלפים את הצורה הזו. כמובן שאם יש לכם שאלות אלי אתם מוזמנים בשמחה לשאול בתגובות, או הכי טוב בקבוצת הפייסבוק שלי.

ועוד הערה אחת קטנה – כחובבת אפיה אין דבר שהייתי רוצה יותר מאשר להכין לגוזלית עוגת יום הולדת סופר סופר מושקעת עם המון מוסים ושכבות וקישוטים מושקעים בטירוף. אבל רצונות לחוד ומציאות לחוד וכשמצאתי עצמי מתכננת לגוזלית מסיבת יומולדת ל 40 איש, דבר שמצריך הכנה של המון מנות לכיבוד של האורחים, החלומות על עוגה סופר מושקעת נאלצו לחזור למגירה ובמקום זה הכנתי לה עוגת יום הולדת שלדעתי לא רק נראית טוב אלא שתהיה טעימה בעיני כל הטועמים – ילדים ומבוגרים. ותכלס זה הדבר הכי חשוב.

עוגת יום הולדת אורך

החומרים לעוגה בקוטר כ- 22 סנטימטר:
לעוגת יום הולדת גדולה יותר בקוטר 26 ס"מ מכינים פי אחד וחצי מהכמות שבמתכון

לעוגת השוקולד:

כוס (200 גר') סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום מהסוג הכהה ודביק
3 ביצים
1/4 כוס (50 גר') שמן
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה [לגירסת פרווה משתמשים בשמנת צמחית]
כפית תמצית וניל
3 כפות (30 גר') אבקת קקאו
2 כוסות (280 גר') קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
100 מ"ל מים רותחים

למילוי ולקישוט:

500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה [או שמנת צמחית]
חצי חבילה (40 גר') אינסטנט פודינג וניל (אפשר להמיר ב 3 כפות אבקת סוכר)
כפית תמצית וניל
**לקישוט הורוד – מעט צבע מאכל ורוד או אדום

סוכריות צבעוניות

לטפטופי השוקולד:

100 גר' שוקולד מריר (רצוי 56% ולא יותר מזה)
100 מ"ל שמנת מתוקה [או צמחית לגירסת פרווה]

עוגת יום הולדת עם זילופים בורוד

ההכנה:

עוגת השוקולד:

הכנת העוגה די פשוטה ובעקרון אפשר להכין גם ללא מיקסר.

קודם כל מחממים תנור ל 160 מעלות ומכינים 3 תבניות או 2 תבניות או אפילו תבנית אחת מרופדות בנייר אפיה בתחתית (תלוי כמה תבניות יש לכם בבית – לי יש בדרך כלל 2 מכל קוטר)

מערבבים את הביצים ושני סוגי הסוכר.
מוסיפים את השמן והשמנת המתוקה ואת תמצית הוניל ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים עד שאין גושים (אם יש לכם כוח עדיף לנפות אותה).
מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה והסודה לשתיה בהדרגה – כלומר מוסיפים שליש, מערבבים טוב טוב, מוסיפים עוד שליש וחוזר חלילה. ככה יהיה קל להוסיף את הקמח לעוגה בלי שיהיו גושים. תשתדלו לא לערבב המון (ערבוב יתר גורם לעוגה במרקם קשה)
בסוף מוסיפים בהדרגה את המים הרותחים. לא לדאוג מזה שמוסיפים מים לעוגה, התערובת תהיה במרקם מושלם ואוורירי. מבטיחה!

מחלקים את העוגה בין התבניות לשכבות שוות. אם יש לכם 3 תבניות זה הכי פשוט. לי בדרך כלל יש 2 מכל סוג. אז כדי שיהיו לי 3 יצקתי שמתי 2/3 מהתערובת לתבנית אחת ועוד שליש לתבנית השניה. ואחרי האפיה פשוט חציתי את העוגה הגדולה יותר לשניים.

אופים את העוגות בחום של 160 מעלות. זמן האפיה משתנה בהתאם לכמות התבניות וגובה העוגות. אם אופים ב 3 תבניות העוגות ייאפו תוך כרבע שעה. אם אופים ב- 2 תבניות זמן האפיה של התבנית הנמוכה יותר יהיה רבע שעה והגבוהה יותר כ- 25 דקות. לעוגה בתבנית אחת זמן האפיה יהיה כ 35 דקות עד 45 דקות (תלוי בתנור).

בסיום האפיה אני בדרך כלל מוציאה את התבניות, מעבירה מרית מסביב לשוליים ומחזירה לתנור הכבוי. זה מבטיח שהן יורידו גובה באופן שווה. מצרפת לכם תמונה של עוגות דומות שהכנתי לעוגה אחרת לפי אותו מתכון.

מצננים את העוגות.

עוגות חמות מהתנור

להכנת הקרם:

מקציפים את השמנת המתוקה (או הפרווה) עם האינסטנט פודינג ותמצית הוניל עד שמתקבל קרם יציב.

מצפים את העוגה בקרם: מניחים שכבה אחת על צלחת ההגשה ומורחים עליה שכבת קרם, מצפים בשכבה נוספת ומורחים קרם ומכסים בשכבה שלישית. אני משתדלת שהשכבה העליונה תהיה התחתית של אחת העוגות וככה החלק העליון שלה יהיה ישר.

מצפים את העוגה בקרם – מורחים שכבה עבה יחסית של קרם על החלק העליון של העוגה ומתחילים להוריד מהקרם לשוליים של העוגה ואז מיישרים בעדינות בשוליים צמוד יחסית לפני העוגה.

כפי שאתם רואים בחרתי לקשט את העוגה במראה "עירום" (naked cake) שזה אומר שהשוליים צופו בשכבה דקה יחסית של קרם.

את העוגה המצופה מכניסים בדרך כלל למקפיא שתתקרר קצת ותתמצק לפני שאקשט בטפטופים. אם אין מקום במקפיא (כפי שקרה לי הפעם בגלל כל הכיבוד למסיבה) מכניסים למקרר אבל לקצת יותר זמן.

קישוט טפטופי שוקולד:

הקישוט מורכב בעצם מגנאש שוקולד – שזה שוקולד שהמסנו במיקרו עם השמנת המתוקה (או הצמחית). מחממים חצי דקה, מערבבים וחוזר חלילה. מניחים לגנאש להתקרר קצת כך שלא יהיה חם מאוד כשניצוק אותו על העוגה.

מעבירים את הגנאש לשקית זילוף, מכינים את העוגה ליידנו וחותכים בשקית פתח קטן יחסית. עוברים עם שק הזילוף בעדינות על השוליים של העוגה ולאט לאט תראו שמתחילים להווצר טפטופים. אם הטפטופים לא יורדים מספיק לדעתכם אפשר לחזור ולטפטף בלחיצה ארוכה יותר על שק הזילוף שיצא "טפטוף" טיפה יותר ארוך. ככה עוברים על כל העוגה.

אם יש לכם צלחת מסתובבת זה מאוד מקל על הזילוף, אבל הפעם מיהרתי ולא השתמשתי בה, אז פשוט עברתי קטע קטע עד שכל העוגה צופתה בטפטופים.

ולפינאלה – הזילופים:

צובעים את שארית הקרם בורוד – מוסיפים טיפת צבע מאכל ומערבבים בתנועת קיפול שהקצף לא יישבר. עושים את זה בעדינות עד שכל הקרם בצבע אחיד. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם פיה משוננת (צנטר כוכב).

מזלפים פרחים סביב היקף העוגה. פשוט מכוונים את שק הזילוף מלמעלה ב 90 מעלות ולוחצים עד שיוצא פרח ומסיימים בעדינות.

ולסיום – מפזרים סוכריות צבעוניות במרכז העוגה ויש לנו עוגת יום הולדת לתפארת!

עוגת יום ההולדת צילום על

אז זו היתה עוגת יום ההולדת של גוזלית (או לפחות אחת מארבעת העוגות שהכנתי לה 🙂 ) הכנה פשוטה יחסית, אבל הקישוט פה הוא זה שעשה את ההבדל והכי חשוב – הטעמים… עוגה נימוחה ושוקולדית, קצפת טעימה ושוקולד. כמה פשוט ככה טעים.

מקווה שתאהבו ותהנו

עוגת יום נולדת ורודה עם נר 2

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

 

‏54 תגובות

  1. מירי ב- 25 בנובמבר 2019 בשעה 13:56

    יפיפה!!!!
    מרשים בטירוף
    איזה עבודה נקייה!!! אפילו שזה כמה שכבות…
    פשוט מגרה…..

    • רותי ב- 27 ביוני 2021 בשעה 16:01

      מה אפשר לשים במקום סוכר חום? אין לי

  2. אפרת ב- 25 בנובמבר 2019 בשעה 21:09

    מדהים!
    תודה על ההסברים המפורטים!

  3. מיכל ב- 25 בנובמבר 2019 בשעה 22:20

    איזו עוגה יפה. תודה על ההסברים הברורים

    • שמח במטבח ב- 28 בנובמבר 2019 בשעה 8:46

      תודה רבה 🙂

      • עידן ב- 5 במאי 2021 בשעה 17:39

        עשיתי בתבנית אחת, 160 מעלות (לא טורבו) וכבר 40 דקות ועדיין גפרור יוצא רטוב ממרכז העוגה. צריך לאפות בטורבו?

        • שמח במטבח ב- 11 במאי 2021 בשעה 11:03

          ממליצה לאפות בטורבו. אבל בלי קשר, כל תנור וזמני האפיה שלו ואם העוגה עוד לא מוכנה תני לה כמה שצריך.

  4. אירנה אירנה ב- 26 בנובמבר 2019 בשעה 9:01

    תודה על המתכון ומזל טוב❤.בעוגה לא מרגישים טעם סודה??

    • שמח במטבח ב- 28 בנובמבר 2019 בשעה 8:45

      תודה רבה. ואל דאגה, לא מרגישים טעם של סודה בכלל. הכמות פה קטנה ורק מיועדת לתת אווריריות לעוגה

    • עינת ב- 11 בינואר 2020 בשעה 19:17

      תודה על מתכון מצויין. קליל יחסית ומרשים.
      ניסיתי לכסות את דפנות העוגה בשכבה דקה אבל היא התפוררה והקצפת התערבבה עם פירורים של העוגה וזה לא היה נראה כ"כ טוב. יש לך טיפ איך שגם השכבה הדקה של הקצפת תראה די לבנה/חלקה.
      תודה!!

      • שמח במטבח ב- 12 בינואר 2020 בשעה 20:52

        הי עינת. בהחלט יש לכך טריק. מתחילים עם שכבה דקה של קרם על העוגה -שתתפוס את כל הפירורים הקטנים – ומכניסים למקפיא. לאחר שהשכבה התקררה טוב טוב מכסים בשכבה נוספת ואז הפרורים לא יתפזרו על הקרם. אין בעיה בשיטה הזו לקבל שכבה דקה יחסית של קרם.

  5. עפרה אטיאס ב- 26 בנובמבר 2019 בשעה 20:17

    אוי את יכלה לעזור לי
    לא מצליחה לעשות שושנים יפות. הן לא יציבות נופלות מהר . אני שמה 500 גר שמנת מתוקה 2 כוסות חלב ו 2 אינסטנט פודינג . יש לי אורחים מחול ביום ששי וזה חייב להצליח.
    מודה מראש על העזרה
    עפרה

    • שמח במטבח ב- 28 בנובמבר 2019 בשעה 8:43

      הי עפרה
      נראה לי שאת שמה יותר מדי חלב. אני תמיד מכינה קרם מ 500 מ"ל שמנת מתוקה וחצי חבילת אינסטנט פודינג וזה יוצא מאוד יציב. המתכון שעל האריזה של האינסטנט מדבר אמנם על כוס חלב לצד השמנת אבל לדעתי הם התכוונו לכוסות של פעם (שהן ממש לא 240 מ"ל) ואז יוצא קרם רך יותר.
      בקיצור, לכי על קרם משמנת ואינסטנט – שזה מה שהכנתי כאן. הוא טעים ויציב ואז השושנים יוצאות יפות.

  6. יעל לוי ב- 12 בינואר 2020 בשעה 19:50

    שלום רב
    אני רוצה לאפות את העוגה בתבנית 24
    התוכלי לכתוב לי את הכמויות הנדרשות לתבנית 24 על מנת שהעוגה תצא גבוהה
    תודה רבה

  7. ענת ב- 20 בינואר 2020 בשעה 23:41

    תודהעל המתכון ועל ההסברים.
    העוגה נראית מעולה, ואני מתכננת להכין שתיים כאלה לילדיי בני ה-5.
    אשמח לדעת בבקשה כמה זמן מראש אפשר להכין אותה?

    • שמח במטבח ב- 22 בינואר 2020 בשעה 12:28

      תודה ענת. את העוגה אפשר להכין גם כמה ימים מראש. היא נשמרת יפה במקרר. אני אישית ממליצה להגיש ביום ההכנה או ביום המחרת.

      • ליטל ב- 20 בפברואר 2020 בשעה 8:52

        נראה מעולה ומתאים בדיוק ליומהולדת 3 הקרוב… יש לי רק תבנית אחת של 26 האם אפשר להכין כל פעם בנפרד? כלומר לתת לבלילה לחכות בחוץ עש שהעוגה הראשונה נאפת? או שהמרקם יהרס? או שעדיף לעשות בתבנית אחת? והאם להכפיל כמויות כפי שציינת?

        • שמח במטבח ב- 20 בפברואר 2020 בשעה 9:57

          במקרה כזה עדיף לעשות הכל בתבנית אחת ולפרוס לאר שהעוגה התקררה היטב. בתערובת יש חומרי התפחה שמצריכים את הכנסת העוגה לתנור זמן קצר לאחר ההכנה שלה ולכן לא מוצלת לאפות בשלבים.
          לגבי הכמות – כפי שכתוב במתכון, לתבנית בגודל 26 צריך להכין כמות וחצי

          • חנן ב- 24 בדצמבר 2021 בשעה 6:35

            תודה על המתכון וההסבר! מתכוון לנסות היום ליום הולדתה של בתי. רק כדי לקבל בצק ונילי במה ניתן להחליף את הקקאו?



          • שמח במטבח ב- 25 בדצמבר 2021 בשעה 9:03

            הי חנן
            אפשר להכין את העוגה הזו עם בצק וניל ממתכונים אחרים בבלוג. אני חושבת שהכי קל ונוח להכין אותה עם מתכון של טורט (כתוב טורט בחיפוש ותקבל את כל המתכונים שבהם הכנתי עוגת טורט). הטורט נוח לעבודה ויספוג טעמים וקרמים בצורה נפלאה



  8. עומר ב- 15 באפריל 2020 בשעה 0:47

    יש אפשרות לחלק את הבלילה לארבע ולאפות בתבניות של 18 ס"מ? כך שתהיה יותר צרה וגבוהה.

  9. ורד בן נון ב- 10 ביוני 2020 בשעה 13:34

    היי רות ,עוגה מקסימה .
    אני רוצה להכין אותה בתבנית קוטר 20 ,זה מצריך איזשהו שינוי בכמויות ?

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2020 בשעה 10:20

      נראה לי שאין בעיה להכין גם בתבנית 20 כי הכמות מתאימה לתבנית 22 שקרובה אליה בגודל

  10. חופית פיניאן ב- 24 ביוני 2020 בשעה 21:34

    היי. תודה על המתכון המעולה.
    אין צורך להרטיב את העוגה?

    • שמח במטבח ב- 26 ביוני 2020 בשעה 8:51

      תודה חופית. במקרה זה אין צורך להרטיב כי עוגת הבסיס היא עוגה לחה ולא טורט, אבל אם את מרגישה שאת רוצה את יכולה להרטיב מעט

  11. לאה ב- 8 באוגוסט 2020 בשעה 16:21

    יצאה עוגת יומהולדת אליפות. גבוהה יפה וחתיכית .הכנתי יחד עם הנכדה וההוראות היו מצוינות.
    הבצק יצא קצת חנק. אולי אפיתי יותר מדי. לא יודעת אבל למרות שהרטבתי בסירופ רום וחלב ונס קפה, עדיין העוגה עצמה הייתה יבשה קצת.
    אולי יש לכן תובנות?

  12. דבורי יצחקי ב- 27 באוגוסט 2020 בשעה 16:15

    אני לא יודעת עם זה יוצא טעים?

    • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2020 בשעה 10:09

      אני מניחה שאת מבינה שאין פה דברים לא טעימים
      אבל מוזמנת לנסות ולגלות בעצמך

  13. שרה אברהם ב- 27 בדצמבר 2020 בשעה 12:16

    היי רות,

    כמה זה 100 מ"ל מים רותחים ? חצי כוס ?

    תודה,

    • שמח במטבח ב- 30 בדצמבר 2020 בשעה 20:07

      100 מ"ל מים רותחים זה מים עד לסימון של 100 מ"ל בכוס מדידה או 100 גר' מים אם שוקלים. כוס מדידה היא של 240 מ"ל וזה אומר שזה יהיה קצת פחות מחצי כוס וקצת יותר משליש. לכן אני ממליצה למדוד במדוייק או לשקול

  14. ספיר רונן ב- 11 בינואר 2021 בשעה 19:53

    עוגה מאכזבת , יבשה מאוד , לא טעימה
    חבל על המאמץ , תחפשו מתכון אחר

    • שמח במטבח ב- 12 בינואר 2021 בשעה 21:12

      או אולי תבדקי על עצמך מה עשית לא נכון במקום להאשים את המתכון שעובד יפה לאלפי אנשים.
      חבל ישר להכפיש.
      אם העוגה יצאה לך יבשה ולא טעימה זה כנראה בגלל אפיית יתר ולא בגלל שעוגה לא טובה.

    • קרן ב- 20 בפברואר 2021 בשעה 10:47

      ספיר רונן,תגובה ממש לא לעניין!! בחורה משתפת אותך מצלמת לך את כל ההוראות ,מסבירה לך ובגלל שאת קצת לא חכמה את מאשימה את הכותבת?
      מקווה שהתנצלת בפניה.

  15. אורטל לוי ב- 27 בינואר 2021 בשעה 13:06

    היי, עוגה ממש יפה ונראה ממש קל להכין.
    אם יש לי רק תבנית אחת (24/26), אםשר להכין את כל הבלילה בבת אחת פי 1.5 ואז העוגה תהיה גבוהה יותר? (איך אפשר לגרום לכך שלא תגלוש באפייה? לשים נייר אפיה בשכבה אחת לגובה יעזור? או צריך כמה שכבות?
    בנוסף, האם לשנות משהו בחום האפיה בגלל הגובה?

    ואיך לעשות את הציפוי הלבן מסביב? קודם לקרר את העוגה ורק אז קצפת? מנסיון בעבר היה לי פירורים עם הקצפת ולא נראה טוב
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2021 בשעה 18:32

      הי אורטל
      לדעתי עדין להכין ב 2 פעמים, אבל עקרונית אפשר להכין בתבנית אחת גדולה ולפרוס.
      חום התנור יהיה 180 וזמן האפיה יתארך.
      לגבי הציפוי – רק כשהעוגה קרה. עושים שכבה דקה כדי ללכוד את הפירורים. נותנים לעוגה להתקרר במקפיא או במקרר ואז שמים שכבה נוספת והפירורים לא יבצבצו.

      • אביב ב- 26 בדצמבר 2021 בשעה 14:10

        היי קרן!

        נראית עוגה מקסימה, מתכוונת להכין אותה בקרוב לבת שלי

        גם לי יש תבנית 26
        אמרת שאפשר לפרוס אותה לאחר האפיה
        ואמרת שזמן האפיה יתארך, לכמה זמן?

        אשמח לתגובתך ותודה!

        • שמח במטבח ב- 4 בינואר 2022 בשעה 10:48

          הי אביב
          שימי לב שהעוגה שלי לא הוכנה בתבנית 26 (לא מחזיקה בגדלים האלה כי זה גדול מדי לכמות הזוללים אצלי).
          אם תכיני בתבנית 26 תהיה לך עוגה שתוכלי לחלק ל- 2 שכבות ולא ליותר.
          ולגבי זמן האפיה – מאמינה שיתארך ב 10-20 דקות. תלוי בתנור שלך

  16. אלינוי ב- 23 במאי 2021 בשעה 13:53

    היי כמה זמן צריך לשים את עוגה במקפיא לפני הוספת השוקולד מעל??

  17. עדי ב- 31 ביולי 2021 בשעה 9:43

    באיזה שמנת עדיף להשתמש בהכנת העוגה והציפוי, שמנת מתוקה או שמנת להקצפה?

    • שמח במטבח ב- 1 באוגוסט 2021 בשעה 8:43

      שמנת להקצפה זו שמנת מתוקה. אני משתמשת בשמנת מתוקה 38% ואם אני לא מוצאת במקרה אז ב 32% . אין בעיה להשתמש גם בזו שכתוב עליה "שמנת להקצפה" מה שנוח לך

      • עדי ב- 8 באוגוסט 2021 בשעה 8:22

        תודה רבה על התשובה!:)
        מבחינת הטעם אני יודעת ששמנת מתוקה יותר מתוקה משמנת להקצפה, מה לדעתך עדיף להשתמש בעוגה?

  18. נעמה לייבוביץ ב- 27 באוגוסט 2021 בשעה 14:31

    לכמה זמן צריך להכניס את העוגה למקרר לפני השוקולד?

    • שמח במטבח ב- 30 באוגוסט 2021 בשעה 12:41

      נראה לי שכדאי לפחות לשעה שעתיים אחרי שהעוגה מצטננת.
      אני אוהבת להכין אותה יום מראש אם יש לי אפשרות

  19. נעה ב- 7 בינואר 2022 בשעה 13:43

    שלום רות
    תודה רבה על המתכונים האלופים הכל מדויק ,ברור מצולם היטב
    רציתי לעת מדוע את ממליצה במתכונים על סוכר חום דווקא ?

    • שמח במטבח ב- 8 בינואר 2022 בשעה 9:46

      תודה נעה על המילים החמות ועל השאלה הבאמת מוצדקת. אני ממליצה להשתמש בסוכר חום דביק במתכונים שבהם אני רוצה שלעוגה או לעוגיה יהיה מרקם יותר "פרדג'י" ולח. הסוכר החום הדביק מכיל מולסה שמוסיפה לחות למתכון וכאמור נותנת לו מרקם נפלא. הסוכר החום הבהיר (דמררה) לא מתאים במתכונים כאלה כי הוא גרגרי ולא נמס טוב וישאיר תחושה גרגרית לא נעימה בעוגה/בעוגיה.

      • אלינור ב- 1 במרץ 2022 בשעה 13:36

        תודה על מתכון מפורט ומגרה 😍
        אני רוצה להכין ליום ההולדת של הבת שלי אבל תוהה האם ניתן לאפות את כל השכבות במיקומים שונים בתנור? במגש אחד לא יכנסו לי 3 תבניות וגם לא 2 לדעתי.. חוששת שאם אשים בשלבים שונים של התנור האפייה לא תהיה טובה וקראתי שכתבת שעדיף לא לעשות בנגלות.

        • שמח במטבח ב- 2 במרץ 2022 בשעה 6:54

          אם את אופה בטורבו אין בעיה להציב את התבניות בכמה קומות. ככה אני אופה
          ואם את חוששת מהאחידות אפשר להחליף בין מיקום התבניות מבחינת גובה בתנור באמצע האפיה.
          חשוב לציין שזה כמובן תלוי בתנור שלך ובאיכויות שלו. בתנור שלי לא היתה בעיה לאפות בכמה קומות.

  20. רבקה תמר ב- 1 במרץ 2022 בשעה 16:17

    שלום ברצני לשאול איך עושים את המתכון אם תבנית 21 סנטימטר תודה רבה מראש

    • שמח במטבח ב- 2 במרץ 2022 בשעה 6:53

      אותן כמויות. אין הרבה הבדל בין תבנית 21 לתבנית 22

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *