עוגת דבש שכולם אוהבים

ראש השנה מתקרב בצעדי ענק וזוהי שעתה היפה ביותר של עוגת הדבש. השנה החלטתי לשתף אתכם במתכון המנצח שלי שבו אני משתמשת כבר שנים רבות – עוגת דבש שכולם אוהבים. כזו שהיא לא מתוקה מדי, לא דביקה מדי ועדיין עוגה שמרגישים בה את טעמי הדבש והעסיסיות שבו. כמות התגובות שקיבלתי על העוגה הזו, שהיא מפתיעה לטובה פשוט מדהימה. אפילו חברים וקרובים שלא אוהבים עוגות דבש התלהבו ממנה 🙂
ההכנה של העוגה פשוטה למדי ואמנם אני מכינה אותה עם מיקסר אבל גם בלעדיו אפשר להכין אותה בקלות.

לכן גם החלטתי להביא אותה נטו כמו שהיא – עוגת דבש קלאסית, בלי תוספות ובלי קישוטים למעט קצת אבקת סוכר. בשביל החגיגיות אפיתי אותה בתבנית קוגלהוף יפה (ראו קישור לקניה כאן או דוגמה אחרת כאן).

שימו לב שעוגת דבש היא מסוג העוגות המבשילות ולכן עדיף להכין אותה יומיים שלושה לפני החג, היא רק תשתבח בזמן הזה, למרות שגם אם תגישו אותה באותו היום היא תהיה נפלאה.

ולפני שנתחיל מזכירה לכם שיש בבלוג עוד מתכונים רבים ונפלאים לחג אז תשכחו להכנס לקטגוריית ראש השנה בבלוג

עוגת דבש

החומרים לתבנית קוגלהוף או לתבנית בגודל 24-26 ס"מ:

5 ביצים
250 גרם (1 ו- 1/4 כוסות) סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן (קנולה, סויה, חמניות וכו')
120 מ"ל (1/2 כוס) דבש נוזלי
3/4 כוס קפה חזק או תה (אספרסו, נס מכף אבקה ו 3/4 כוס מים או תה חזק באיזה טעם שאוהבים)
1/2 כפית קינמון
מעט ציפורן (לא חובה)
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפיה או שקית אבקת אפיה

ההכנה:

מחממים את התנור ל 160 מעלות (אני אופה בטורבו, אפשר גם בחום עליון ותחתון) ומשמנים את התבנית.

אם מכינים בתבנית עגולה אפשר לרפד אותה בנייר אפיה. אם מכינים בתבנית קוגלהוף כדאי להבריש את התבנית בחמאה/מרגרינה מומסת ולהכניס למקרר שהחמאה תתקשה קצת עד שנסיים להכין את תערובת העוגה.

.
ולתערובת עוגת הדבש:

בקערת המיקסר מקציפים את הביצים  והסוכר במשך דקה עד שהתערובת מתחילה להיות מעט יותר אוורירית ובהירה. מוסיפים בהדרגה ותוך זרזוף את השמן ולאחר מכן את הדבש.

וקבלו טיפ שמקל על העבודה תשתמשו באותה כוס מידה להוספת הדבש והשמן. תתחילו עם השמן ולאחר מכן כשתוסיפו את הדבש הוא יישפך בקלות מהכוס בגלל שהיא כבר משומנת.

ממשיכים להקציף במהירות איטית את התערובת ומוסיפים את הקפה.

לבסוף מוסיפים את הקמח אבקת האפיה והקינמון והציפורן עד שהתערובת אחידה. אם היא לא לגמרי אחידה אפשר לסיים את הערבול עם מרית – שזה גם טוב כדי לוודא שלא נשארו גושי קמח בתערובת או בתחתית הקערה. חשוב חשוב לא לערבל יותר מדי, על מנת שלא תתקבל עוגה במרקם "חנק".

מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ושימו לא שלא אמורים למלא את התבנית עד הסוף אלא מקסימום 3/4 מהגובה שלה, כי העוגה תופחת מאוד באפיה.

אופים בחום 160 מעלות במשך כ- 45 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש. מניחים לעוגה להתקרר מעט ואז הופכים אותה לצלחת הגשה (אם מכינים בתבנית קוגלהוף) שתתקרר.

כאמור, העוגה במיטבה יומיים אחרי ההכנה, ונשמרת היטב גם שבוע בטמפרטורת החדר במקום מוצל, או במקרר.

אפשר להגיש את העוגה כמו שהיא ואפשר גם לקשט אותה עם אבקת סוכר.

יש אפשרות לקשט בפונדנט או הציפוי אבקת סוכר (מערבבים אבק סוכר עם כמה טיפול מים לקבלת משחה מעט נוזלית) הפעם העדפתי ללכת על האופציה הקלאסית של אבקת הסוכר.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.

הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

מחפשים רעיונות נוספים לראש השנה? אל תשכחו להכנס לקטגוריית ראש השנה בבלוג

והנה כמה רעיונות לקינוחים הכי שווים שלי אליכם לראש השנה:

עוגת כוורת

קינוח אישי של עוגת דבש ותפוחים

עוגת שכבות חגיגית עם דבש ואגוזים

טרייפל

עוגת דבש

עוגת דבש קלאסית, קלילה ואוורירית , מתוקה במידה וכזו שכולם יתאהבו בה.

מצרכים:

  • 5 ביצים
  • 250 גרם סוכר לבן כוס ורבע
  • 120 מ"ל שמן (חמניות, סויה, קנולה וכו') חצי כוס
  • 120 מ"ל דבש חצי כוס
  • 180 מ"ל קפה או תה חזק 3/4 כוס
  • 1/2 כפית קינמון
  • מעט ציפורן (לא חובה)
  • 280 גרם קמח לבן 2 כוסות
  • 2 כפיות אבקת אפיה - או שקית אבקת אפיה אפשר להשתמש ב 2 כוסות קמח תופח

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים את התבנית (אם משתמשים בתבנית עגולה אפשר לרפד בנייר אפיה)
  • מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.
  • מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמן ולאחר מכן את הדבש וממשיכים להקציף.
  • מוסיפים את הקפה תוך כדי הקצפה עדינה.
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפיה, הקינמון והציפורן עד שהקמח נטמע בתערובת. להזהר לא לערבב יתר על המידה.
  • מסיימים לערבב את התערובת עם לקקן כדי לוודא שאין גושי קמח בתערובת או בתחתית.
  • יוצקים לתבנית ואופים במשך כ- 45 דקות עד למבחן הקיסם. שימו לב שהעוגה תופחת באפיה ורצוי לא למלא מעבר ל 3/4 גובה התבנית.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏3 תגובות

  1. Yehuda ב- 26 באוגוסט 2021 בשעה 15:37

    שלום
    בעוגת הדבש, האם ניתן להחליף את הקמח בקמח כלשהו "ללא גלוטן" וללא שינויים במתכון.

    • שמח במטבח ב- 30 באוגוסט 2021 בשעה 12:45

      אין בעיה להכין עם קמח ללא גלוטן בסגנון "כרגיל" או "תמי"

  2. מנור ירדנה ב- 28 באוגוסט 2021 בשעה 15:20

    נראה נהדר עוד לא ישמתי .תודה

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *