עוגת גבינה עם רוטב בייגלה מלוח

אין שבועות בלי עוגת גבינה, ובכל שנה אני מנסה לחשוב לכם על רעיונות מדליקים חדשים לעוגות קצת יותר מיוחדות. השנה החלטתי לשלב בעוגת הגבינה שלי את הלהיט התורן – רוטב בייגלה מלוח וכך נולדה לי עוגת גבינה עם רוטב בייגלה שכוללת גם קלתית של בייגלה.

השילוב הזה של מתוק מלוח וגבינה יצא פשוט משגע!! שילוב טעמים שעושה שמח בפה ומפעיל את כל החושים 🙂

עוגת גבינה ורוטב בייגלה

 

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבסיס בייגלה:

150 גרם בייגלה (3 כוסות בייגלה שמיניות)
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
100 גר' חמאה מומסת

לתערובת עוגת גבינה:

200 גרם (כוס) סוכר
4  ביצים גדולות
גביע (200 גרם) גבינת שמנת
גביע (200 גרם) גבינה לבנה – איזה אחוז שומן שתרצו החל מ 5%
גביע (200 גרם) שמנת חמוצה – איזה אחוז שומן שתרצו
כפית תמצית וניל
חצי שקית (40 גרם) אינסטנט פודינג או קורנפלור

לציפוי ממרח בייגלה מלוח

100 גרם שוקולד לבן מקורמל (בלונדי / דולצ'ה וכו')
125 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה
2 כפות ריבת חלב
30 גרם (3/4 כוס) בייגלה

לקישוט 

קצפת ממיכל שמנת מתוקה + 3 כפות אבקת סוכר (אפשר להקציף גם עם 2 כפות אינסטנט פודינג)

עוגת גבינה וביגלה מלוח

ההכנה:

קלתית בייגלה:

לפני שמתחילים מצפים את החלק החיצוני של התבנית בנייר אלומיניום – זה ישמור על העוגה שלא ייכנסו אליה מים במהלך האפיה.
טוחנים את הבייגלה יחד עם הסוכר לפרורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.

מרפדים את תחתית התבנית בתערובת הבייגלה. הכי נוח עם תחתית של כוס. מעבירים את התבנית למקפיא שתתייצב עד שתערובת הגבינה תהיה מוכנה.

תערובת הגבינה:

מחממים את התנור ל- 150 מעלות, ומרתיחים מים בקומקום.

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת אחידה. כן, כן, כמה פשוט ככה מוצלח. רק שימו לב לערבל במהירות נמוכה שלא יכנס אויר לתערובת כי בועות האויר לא יוצאות טוב באפיה.

יוצקים את התערובת לתבנית שעליה קלתית הבייגלה.

מניחים את התבנית המרופדת בנייר אלומיניום בתבנית התנור. מכניסים את התבנית לתנור ויוצקים לתוכה בעדינות את המים הרותחים עד לבערך מחצית גובה העוגה, כשהתבנית כבר בתנור (אחרת הכל יישפך לכם וחבל).

אופים את העוגה במשך כשעה. העוגה מוכנה כשהיא יציבה בקצוות ומעט רוטטת במרכז. בתום האפיה משאירים את העוגה בתנור הכבוי שתתקרר לאט לאט. זה יבטיח עוגה ישרה כמו פלס.

לאחר הצינון מעבירים בעדינות סכין או מרית בשולי העוגה כדי שתיפרד מהתבנית ומעבירים אותה למקרר שתתקרר בו במשך הלילה. זה חשוב כי העוגה צריכה להתייצב ולקבל את המרקם הקרמי שלה.

מכינים ציפוי של רוטב בייגלה מלוח

שמים בקערה את השוקולד הלבן המקורמל, השמנת המתוקה וריבת החלב ומחממים יחד במיקרו בפולסים של חצי דקה עד שהשוקולד מתרכך. מערבבים בין לבין עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מוסיפים לתערובת את הבייגלה שטחנו דק יחסית. ממילא תמיד נשארות חתיכות טיפה יותר גדולות בשביל הקראנץ.
מי שאוהב שהרוטב שלו טיפה יותר מלוח יכול להוסיף עוד קצת מלח לתערובת.

עכשיו כשהעוגה כבר קרה יוצקים את הרוטב המעט חם על העוגה (בעדינות!!) ובעזרת מרית דואגים לפזר אותו על פני כל העוגה.

מקשטים את העוגה בזילופים של קצפת ובבייגלה.

וזהו. העוגה מוכנה להגשה. אין ספק שהיא תעשה יופי של רושם בארוחת החג, ובכלל 🙂

רוצים להוסיף קישוט? אפשר לפזר שברי בייגלה גם במרכז העוגה

ואם מתחשק לכם אפשר להכין אותה גם בגירסה אישית בקאפקייקס. המתכון מתאים לכ- 15 קאפקייקס אישיים, תלוי בגודל השקעים שבם תשתמשו (ולא לשכוח לשים מנג'טים) זמן האפיה יהיה 20-25 דקות באמבט מים.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

מחפשים רעיונות נוספים לעוגות גבינה? הנה כמה שאני אוהבת במיוחד

קודם כל – המדריך שלי להכנת עוגות גבינה אפויות קרמיות ומוצלחות ומתכון לעוגת גבינה עם לבבות שוקולד

עוגת גבינה עם לבבות שוקולד

עוגת ביסקוויטים שוקולד וניל -אחת האהובות בבלוג

עוגת גבינה קרה עם פטל – יפייפיה אמיתית ולא כזו מסובכת להכנה

עוגת גבינה ושוקולד אומברה

עוגת גבינה עם רוטב בייגלה מלוח

מצרכים:

קלתית בייגלה

  • 150 גרם בייגלה שמיניות 3 כוסות
  • 50 גרם סוכר לבן רבע כוס
  • 100 גרם חמאה מומסת

עוגת גבינה

  • 200 גרם סוכר לבן כוס
  • 4 ביצים
  • 1 גביע גבינת שמנת 200 גרם
  • 1 גביע גבינה לבנה 200 גרם
  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם
  • כפית תמצית וניל
  • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל או קורנפלור

לרוטב בייגלה מלוח

  • 100 גרם שוקולד לבן מקורמל (בלונדי או דולצ'ה)
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה חצי כוס
  • 2 כפות ריבת חלב
  • 30 גרם בייגלה טחון 3/4 כוס

לקישוט העליון

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה מיכל
  • 3 כפות אבקת סוכר אפשר 2 כפות אינסטנט פודינג במקום

הוראות הכנה:

קלתית בייגלה

  • טוחנים את הבייגלה יחד עם הסוכר לפרורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.
  • עוטפים את העוגה מבחוץ בנייר אלומיניום (זה לאפיה) ומרפדים את תחתית התבנית בתערובת הבייגלה. מעבירים למקפיא.

עוגת גבינה

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתבנית שעליה קלתית הבייגלה.
  • מניחים את התבנית המרופדת בנייר אלומיניום בתבנית תנור. מכניסים את התבנית לתנור ויוצקים לתוכה בעדינות את המים הרותחים עד לבערך מחצית גובה העוגה, כשהתבנית כבר בתנור.
  • אופים בתנור שחומם ל 150 מעלות במשך כשעה.
    העוגה מוכנה כשהיא יציבה בקצוות ומעט רוטטת במרכז. בתום האפיה משאירים את העוגה בתנור הכבוי שתתקרר לאט לאט.
  • לאחר הצינון מעבירים בעדינות סכין או מרית בשולי העוגה, כדי שתיפרד מהתבנית, ומעבירים אותה למקרר שתתקרר בו למשך לילה.

רוטב בייגלה מלוח

  • מחממים יחד את השוקולד הלבן המקורמל, השמנת המתוקה וריבת החלב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • מוסיפים לתערובת את הבייגלה הטחון. ניתן להוסיף עוד קצת מלח לתערובת - למי שאוהב/ת.
  • יוצקים על העוגה הקרה ומיישרים על פני העוגה.

מקשטים בקצפת ובבייגלה

    הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

    תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

     

     

    ‏50 תגובות

    1. נעמה זאבי ב- 5 במאי 2021 בשעה 14:39

      נראה מעולה!!!
      יש אפשרות אחרת במקום ריבת חלב ברוטב???
      (פחות אוהבים אצלנו ריבת חלב …)

    2. שירן ב- 5 במאי 2021 בשעה 18:07

      הי,
      כמה זמן אפיה במנג'טים?

    3. ציונה חזן ב- 5 במאי 2021 בשעה 21:19

      מהמם

    4. Anat Bar-Chaim ב- 6 במאי 2021 בשעה 5:06

      שלום רות,
      העוגה נראת מדהימה.
      שאלה. לא ברור לי עם הביגל מלוח או לא.
      אני כותבת לך מלוס אנגלס ולא בטוח שאוכל למצוא ריבת חלב. יש תחליף?

      • שמח במטבח ב- 11 במאי 2021 בשעה 11:02

        הי ענת 🙂 הבייגלה מלוח (הם מגיעים עם מלח עליהם). לגבי ריבת חלב – נראה לי שלא תהיה לך בעיה למצוא כי זה בכל זאת מעדן דרום אמריקאי אבל אם לא תמצאי תוכלי להשתמש בחלב מרוכז.

    5. יעל ב- 6 במאי 2021 בשעה 7:43

      נראה טובבבבבבבבבבב!

    6. אסנת אפרתי ב- 6 במאי 2021 בשעה 14:04

      וואהו! חייבת לנסות.
      באיזה מפלס לאפות עוגות גבינה? יש לי תנור חדש של בוש עם 5 מפלסים.
      האם אפיה בטורבו?
      תודה, אסנת

    7. נעמה זאבי ב- 7 במאי 2021 בשעה 21:39

      נראה מעולה
      האם אפשר להחליף את ריבת החלב ברוטב במשהו אחר????

      • שמח במטבח ב- 11 במאי 2021 בשעה 10:44

        את יכולה להשתמש בחלב מרכז במקום.

    8. נאוה ב- 8 במאי 2021 בשעה 8:43

      רות יש שאלה על אפיית רולדות שמרים
      שאני חייבת פעם אחת ולתמיד להבין את הטעות שלי
      בכל בצק של רולדת שמרים אני פותחת מורחת מלית מגלגלת ואופה אבל-
      כשאני חותכת את הרולדה אני רואה נפח גדול של הבצק ופס דק של המילוי כלומר המילוי לא נראה הכל רק בצק שהוא אפוי כמובן
      למה זה קורה לי?

      • שמח במטבח ב- 11 במאי 2021 בשעה 10:44

        ככל הנראה לא שמת מספיק מילוי או שהמלית שלה מאוד דלילה. בכל מקרה, ממליצה לך להכנס לפוסט עם המתכון לבבקה. יש שם הסברים מפורטים .

    9. הלן חנין ב- 8 במאי 2021 בשעה 16:29

      בהוראות הכנת העוגה לא כתוב מה לעשות עם הביצים והסוכר .

      • שמח במטבח ב- 11 במאי 2021 בשעה 10:43

        כתוב במתכון "במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת אחידה" כל החומרים זה כולל גם ביצים וסוכר (וכל יתר החומרים שרשומים במתכון)

    10. אנסטסיה פ ב- 11 במאי 2021 בשעה 16:00

      המתכון מעולה ואני מתכננת להכין את העוגה לחג 🙂
      אני רוצה להגדיל את העוגה לקוטר 26 ולעשות אותה יותר גבוהה. נגיד אקח את הגבינות ואת השמנת חמוצה 300 גרם כל אחת במקום 200. לכמה זמן צריך להאריך את זמן האפייה לדעתך? תודה 🙂

      • שמח במטבח ב- 14 במאי 2021 בשעה 7:41

        במקרה כזה את צריכה להכפיל כמות של כל החומרים לא רק של הגבינות. זמן האפיה יהיה להערכתי בין שה ורבע לשעה וחצי. חשוב מאוד לאפות באמבט מים ורצוי כמה שיותר גבוהים כי בקוטר 26 החלק החיצוני יתייבש לפני האמצע.

        • אנסטסיה פ ב- 14 במאי 2021 בשעה 8:34

          תודה רבה על הסבר המפורט ❤️

        • מורן ב- 31 במאי 2022 בשעה 19:01

          היי אפשר להכין בתבניות אישיות מאלומיניום ללא מנג'ט?

    11. סיגל שמיר ב- 12 במאי 2021 בשעה 12:04

      ניתן לאפות בטורבו?

      • שמח במטבח ב- 13 במאי 2021 בשעה 16:14

        אפילו רצוי. ראי ההסברים במתכון

    12. אסנת אפרתי ב- 13 במאי 2021 בשעה 13:11

      ב-6.5.21 שאלתי שאלה שלא קיבלתי עליה תשובה.
      אודה על תשובה.
      תודה, אסנת אפרתי

      .

      • שמח במטבח ב- 13 במאי 2021 בשעה 16:13

        הי אסנת
        השבתי על השאלה
        בכל מקרה, למענה מהיר הכי טוב לשאול בקבוצה שלי בפייסבוק – "שמח במטבח – אופים בכיף עם רות אופק"

    13. חנה ב- 14 במאי 2021 בשעה 17:53

      המתכון נראה מדהים!!
      אשמח להסבר לגבי המים? מניחים מים רותחים בתוך התבנית?

      • שמח במטבח ב- 15 במאי 2021 בשעה 17:18

        עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום שהמים לא יכנסו אליה, מניחים בתוך תבנית אחרת (אני תמיד שמה בתבנית תנור) ואז שמים בתבנית הגדולה מים חמים והעוגה נאפית באמבט מים. לשם הנוחות אני מוסיפה את המים רק כשהתבניות בתנור כדי לא לסחוב תבנית מלאה מים לתנור.

    14. אביטל ב- 16 במאי 2021 בשעה 9:23

      נראה מושלם! אפשר להחליף את השמנת במסקרפונה?

      • שמח במטבח ב- 17 במאי 2021 בשעה 7:35

        אין בעיה. גם אני מחליפה לפעמים

    15. רחל סיבטון ב- 16 במאי 2021 בשעה 11:00

      העוגה צנחה
      עשיתי לפי כל המתכון
      ציפיתי נייר כסף, מילאתי מים, שעה 150 מעלות השארתי בתנור שעתיים ובמקרר לילה שלם
      והעובי של העוגה הוא מאד נמוך….😫\

      (אפיתי שוב רק את העוגת גבינה והיא צנחה גם כן)

      למה ז ה קורה.. איך הגובה ככ גבוה אצלך יחסית גבוה?

      • שמח במטבח ב- 16 במאי 2021 בשעה 11:22

        אולי אפית בתבנית יותר גדולה ממה שאני הכנתי? אני אפיתי בתבנית 24 וכפי שאת רואה היא יצאה ישרה כמו פלס. וגם עוגות אחרות שהכנתי לפי אותו מתכון הצליחו. כך שאי מבטיחה לך שזה לא המתכון.
        טיפ שלי (שכתוב גם במתכון) תעבירי סביב הדפנות סכין או מרית ותחזירי לתנור

    16. טל ב- 21 במאי 2021 בשעה 17:20

      הי רות אני גרה בחול ולא מוצאת שוקולד לבן מקורמל מה לעשות? בנוגע לגבינה לבנה איזו לשים? פה אין גבינות לבנות רזות כמו בארץ. ריקוטה יכולה להתאים?
      תודה רבה

      • שמח במטבח ב- 22 במאי 2021 בשעה 8:12

        הי טל
        אפשר להכין עם שוקולד לבן. במקרה כזה הייתי מבשלת את השוקולד עם השמנת על האש תוך ערבוב עד שהשוקולד יתחיל קצת להתקרמל. אפשר גם להכין רק עם שוקולד לבן בלי הקירמול, פשוט הקירמול די תורם לטעם.
        לגבי גבינה לבנה – הייתי פשוט מכינה את העוגה על טהרת גבינת השמנת. תהיה עוגה קצת יותר "משמינה" אבל מבחינת מרקם היא תהיה נפלאה. לגבי הריקוטה – אפשר גם להכין איתה. אישית וכאמור הייתי הולכת על גבינת שמנת בלבד

    17. רבקה ב- 30 ביוני 2021 בשעה 7:02

      היי
      ישלי שאלה איך אני מוציאה את העוגה מהדפנות?

      • שמח במטבח ב- 30 ביוני 2021 בשעה 12:02

        אני מעבירה סכין סביב דפנות העוגה בעדינות כשהעוגה עוד חמה מהתנור (ואז מחזירה אותה לתנור שתצטנן לאט לאט) ואחר כך כשאני מוציאה אותה מהמקרר או שהיא יוצאת בקלות או שאני מעבירה שוב בעדינות סכין סביב הדפנות.

    18. Nofar Adi ב- 5 בספטמבר 2021 בשעה 14:21

      היי, המתכון נראה מושלם!
      כתבת גביע גבינה 200 גרם. גביע גבינה זה 250 גרם.
      האם התכוונת לגביע גבינה 250 גרם?
      תודה

      • שמח במטבח ב- 5 בספטמבר 2021 בשעה 15:46

        אכן התכוונתי לגביע הסטנדרטי . מייד מתקנת. המון תודה על ההערה 🙂

    19. מורן ב- 6 בספטמבר 2021 בשעה 14:18

      היי חייב לשים אותה לילה שלם במקרר?

      • שמח במטבח ב- 10 בספטמבר 2021 בשעה 10:12

        לא חייבים לילה שלם אבל העוגה צריכה להתקרר היטב לפני שמגישים אותה. אפשר לקצר תהליכים ולשים שעה בפריזר אבל לא יותר, כי עוגת גבינה אפויה לא בנויה להקפאות (אם מקפיאים לגמרי ומפשירים זה ממש פוגע במרקם שלה והופך אותו לגרגרי)

    20. מעיין ב- 5 באוקטובר 2021 בשעה 22:18

      היי רות,
      המתכון מעולה ממש.
      יש לי תבנית 22 ותבנית 26. עוד לא החלטתי במי מהן להכין את העוגה. אודה לתשובתך איך לשנות את הכמויות בעוגה וזמני האפייה בהתאם עבור תבניות אלה. תודה מראש:)

      • שמח במטבח ב- 6 באוקטובר 2021 בשעה 18:46

        תכיני בתבנית 22 את אותה כמות. המתכון זהה. ב 26 היא תהיה נמוכה.

        • מעיין ב- 7 באוקטובר 2021 בשעה 19:37

          תודה על התשובה. אם אגדיל כמויות לגודל 26 היא עדיין תצא נמוכה?

          • שמח במטבח ב- 10 באוקטובר 2021 בשעה 8:38

            אם את מגדילה כמויות מן הסתם הגובה יהיה בהתאם. לכמות. אני אישית לא כל כך אוהבת לאפות בתבניות 26 גם בגלל שאז השוליים נאפים יותר מאשר האמצע ובעיקר בגלל שבימים אלו שכולם בדיאטה אם את מגיעה עם עוגה גדולה למסיבה סביר להניח שחלק ממנה יחזור איתך הביתה וחבל. מעדיפה להכין עוגה קטנה יותר שתתחסל באותו היום

        • נועה ב- 22 בנובמבר 2021 בשעה 19:02

          יש לי תבנית 26, האם כדאי להכפיל כמויות רק לתערובת הגבינה או לכל השכבות? או שאפשר לעשות כפול 1.5 וזה עדיין יצא טוב? וכמה זמן לשים בתנור בהתאם? העוגה נראית מושלמת! מתכננת להכין השבוע ואז אכתוב איך יצאה (-:

          • שמח במטבח ב- 25 בנובמבר 2021 בשעה 13:58

            תכיני כמות וחצי. המתכון במקור הוא לתבנית 24. יתר ההוראות די זהות.
            בהצלחה 🙂

    21. נועה ב- 30 בנובמבר 2021 בשעה 10:10

      תודה רבה! הכנתי מתכון כפול (רק על מלית הגבינה) ופשוט יצאו עוד כמה עוגות אישיות 🙂 העוגה מושלמת! מוסיפה לרשימת המתכונים שאני אכין שוב ושוב 🙂

    22. הילה ב- 3 ביוני 2022 בשעה 9:46

      העוגה עדיין בתנור עברה שעה ורבע ונראה שעדיין לא מוכנה איך אני אדע מתי?ואפיתי ברינג איך אני מעבירה לתחתית אחכ?

      • שמח במטבח ב- 22 ביוני 2022 בשעה 7:24

        כל תנור מתנהג אחרת ולפעמים זמן האפיה מתארך. המדד שהעוגה מוכנה הוא שהיא עדיין רוטטת במרכז אבל לא נוזלית.
        העברה מהרינג לצלחת הגשה היא אך ורק אחרי שהעוגה מתקררת לגמרי (רצוי יום אחרי)

    השאר תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *