עוגת גבינה ודובדבנים

שבועות הוא ה-חג של עוגות הגבינה, למרות שבתכלס אני בטוחה שאנשים נהנים מהן כל השנה, אבל בשבועות, הו שבועות, זה הזמן לשלוף את כל העוגות הכי מהממות מהארסנל  והשנה יש לי בשבילכם אחת שתשאיר את כולם עם וואו אחד גדול – עוגת גבינה ודובדבנים !

עוגת גבינה ודובדבנים אורך

מדובר בעוגת גבינה מהסוג האפוי, שמחביאה בתוכה דובדבנים אדמוניים ומעליה זיגוג סמיך ומתוק (אבל לא מדי) של דובדבנים. ושכשחותכים ממנה פרוסה הוא נוזל עליה והופך אותה ל foodporn במיטבו.

את העוגה הפעם בחרתי להכין עשירה במיוחד, בסגנון ה new york cheesecake ועם חמיצות מעודנת ולכן השתמשתי בגבינת מסקרפונה במקום בגבינת השמנת המסורתית, ובקרם פרש במקום בגבינה לבנה או שמנת חמוצה. התוצאה היא עוגה קרמית במיוחד מעודנת וטעימה בטירוף.

לפני שנתחיל – אם תרצו לקבל עוד ידע על עוגות גבינה אפויות, כנסו לפוסט הזה וקבלו את כל הטיפים שלי לעוגות גבינה מנצחות.

עוגת גבינה ודובדבנים חתוכה

החומרים לעוגה בתבנית 22 ס"מ:

בסיס:

170 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" (כ- 2/3 שרוול) – או כל עוגיות שאוהבים.
100 גרם חמאה מומסת.

עוגת גבינה ודובדבנים:

2 חבילות (400  גרם) גבינת מסקרפונה collection  – רצוי בטמפרטורת החדר
גביע (200 גרם) קרם פרש השף הלבן – רצוי בטמפרטורת החדר
200 גרם (כוס) סוכר לבן
3 ביצים – רצוי בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
30 גרם (2 כפות) קורנפלור או 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
300 גרם (חבילה קפואה) דובדבנים מגולענים (אפשר טרי, אני השתמשתי בקפוא)

***אפשר להחליף את המסקרפונה בגבינת שמנת ואת הקרם פרש בשמנת חמוצה 30% או 15%

ציפוי דובדבנים מזוגגים:

300 גרם (חבילה קפואה) דובדבנים מגולענים (אפשר טרי, אני השתמשתי בקפוא)
66 גרם (שליש כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
2 כפיות קורנפלור (10 גרם) + 3 כפות מים.

מכינים את הבסיס:

במעבד המזון מעבדים את הביסקוויטים עד שהם טחונים דק יחסית. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עוד קצת שהחמאה תתפזר בה באופן שווה. מעבירים לתבנית (אני אוהבת בנייר אפיה את התחתית) ומהדקים את פירורי העוגיות לבסיס. מעבירים למקפיא או למקרר.

שימו לב שמראש אני עוטפת את התבנית בנייר אלומיניום וזה חשוב להמשך ההכנות – לאפיה באמבט מים.

מכינים את בלילת עוגת הגבינה:

קודם כל, אם משתמשים בדובדבנים קפואים, מפשירים אותם לילה קודם ומסננים אותם מהנוזלים. זה שומר שהם לא יגירו נוזלים לעוגה.  את הנוזלים שומרים בצד – הם ישמשו לזיגוג.
אם משתמשים בטריים אין צורך כמובן לסנן, אבל קחו בחשבון שהם יגירו מעט נוזלים לעוגה באפיה.

לפני שמתחילים בהכנה מחממים את התנור ל 150 מעלות.אני אופה בטורבו, אם אתם אוהבים יותר חימום עליון תחתון אין בעיה עם זה גם.

ולתערובת העוגה – שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ומערבלים עם וו גיטרה (הוו השטוח) עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. התערובת תהיה טיפה סמיכה וזה בסדר. ככה הדובדבנים שבה לא ישקעו לתחתית במהלך האפיה.

מוסיפים לתערובת את הדובדבנים המסוננים ומערבבים בעדינות. מזכירה לכם לשמור את הנוזלים שנשארו – הם ישמשו לזיגוג.

מעבירים את התערובת אל התבנית ומעבירים את התבנית לתנור. מניחים את התבנית על תבנית תנור גדולה ומעבירים לתנור. כשמכניסים את התבנית לתנור יוצקים לתוכה מים רותחים, כך שהתבנית עם העוגה תהיה בתוך תבנית עם מים. זה ישמור על העוגה רכה ונימוחה וצחורה לאחר האפיה.

אופים את העוגה במשך כ 50 דקות עד שעה ולאחר מכן מכבים את התנור ונותנים לעוגה להצטנן בתנור שמתקרר לאט לאט. אני משאירה לכמה שעות ואפילו ללילה.. זה ישמור על העוגה ישרה ויאפשר לה להתקרר ולהתייצב בהדרגה.

כשהעוגה מצטננת מעבירים סביב השוליים סכין בעדינות – כדי שאפשר יהיה לחלץ אותה אחר כך.

מכניסים את העוגה למקרר, כשהיא בתבנית כמובן, לפחות ללילה לפני ההגשה. זה חשוב מאוד כי העוגה צריכה להתמצק ולהתייצב לפני שנגיש אותה. אם תגישו באותו יום היא לא תהיה במיטבה.

פה בתמונה העוגה לאחר הקרור ולאחר שהעברתי אותה לצלחת הגשה.

מכינים את זיגוג הדובדבנים:

גם לזיגוג אני משתמשת בחבילת דובדבנים קפואים שאותם אני מפשירה ערב קודם ומעבירה למסננת (כמו עם העוגה). פשוט כי הכי נוח ומהר להשתמש בהם כאן וממילא הדובדבנים בציפוי יעברו חימום קל אז אין יתרון של ממש לשימוש בטריים (שהם גם יקרים וגם סיוט לגלען אותם). זו לפחות דעתי.

מתחילים בהכנת הרוטב עצמו – בסיר קטן שמים את הנוזלים שנשארו מהסינון של הדובדבנים – גם אלה של העוגה וגם אלה שעכשיו סיננו בשביל הזיגוג. ואליהם מוסיפים את הסוכר והוניל.

מביאים את הנוזלים לרתיחה. ובינתים מכינים בצד את הקורנפלור שיסמיך לנו את כל התערובת – מערבבים בקערה את הקורנפלור יחד עם המים עד שהתערובת חלקה ובלי גושים.

כשמי הדובדבנים רותחים מוסיפים להם את הקורנפלור ומערבבים היטב. מהר מאוד תראו שהתערובת תסמיך.

מוסיפים עכשיו לתערובת את הדובדבנים שסיננו ומערבבים. לאחר דקה מכבים את האש ומעבירים את הדובדבנים והרוטב לקערה נפרדת שיצטננו. אם אתם ממהרים אני ממליצה להעביר לתבנית שטוחה ואז הם יצטננו יותר מהר.

כשהזיגוג התקרר קצת (הוא לא חייב להיות קר מהמקרר) יוצקים אותו על העוגה בעדינות. אני אוהבת לשים בהתחלה את הדובדבנים בעזרת כף מחוררת ואז ליצוק מעל את הנוזלים. ככה לא נוצר מצב שיש עודף נוזלים שמציף את צלחת ההגשה.

עוגת גבינה ודובדבנים מבט על

עכשיו אתם מצויידים בעוגת הרושם האולטימטיבית לשבועות ואני בטוחה שאחרי שתכינו אותה פעם אחת היא תיכנס לארסנל שלכם, ולא רק בגלל שיבקשו מכם להכין אותה שוב ושוב.

שבועות שמח לכולם.

ואם אתם מחפשים רעיונות נוספים לשבועות אל תשכחו להכנס לקטגוריית שבועות בבלוג.

והנה כמה מעוגות הגבינה החביבות עלי לשבועות

עוגת גבינה ושוקולד אומברה

בראוניז שוקולד וגבינה

עשרת הדיברות להכנת עוגת גבינה אפויה – עוגת גבינה עם לבבות שוקולד

עוגת גבינה קרה ופטל

עוגת גבינה ברולה עם הפתעת שוקולד

הפרסום בשיתוף תנובה

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עוגת גבינה ודובדבנים

מצרכים:

לבסיס:

  • 170 גרם ביסקוויטים בסגנון "פתי בר" או מה שאוהבים כ 2/3 שרוול
  • 100 גרם חמאה מומסת

לעוגת גבינה ודובדבנים:

  • 2 חבילות גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר 400 גרם בסך הכל. ניתן להחליף בגבינת שמנת אחרת
  • 1 גביע קרם פרש בטמפרטורת החדר 200 גרם. אפשר להחליף בשמנת חמוצה.
  • 200 גרם סוכר כוס
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • כפית תמצית וניל
  • 30 גרם קורנפלור 2 כפות
  • 300 גרם דובדבנים קפואים מגולענים מופשרים אפשר גם טרי

לזיגוג דובדבנים:

  • 300 גרם דובדבנים קפואים מגולענים מופשרים
  • 66 גרם סוכר שליש כוס
  • כפית תמצית וניל
  • 10 גרם קורנפלור 2 כפיות
  • 45 מ"ל מים 3 כפות

הוראות הכנה:

מכיבים את הבסיס

  • במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים דק. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עוד קצת.
  • מהדקים את הבסיס לתבנית ומעבירים למקפיא לקרור.

מכינים את תערובת הגבינה ודובדבנים

  • מפשירים את הדובדבנים לילה קודם ומסננים את הנוזלים לקערה.
  • מחממים תנור ל 150 מעלות בטורבו.
  • בקערת המיקסר שמים את כל חומרי העוגה ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הדובדבנים המסוננים ומערבבים. שומרים את הנוזלים שנקוו להכנת הזיגוג.
  • עוטפים את בסיס תבנית העוגה בנייר אלומיניום (כדי שנאפה אותה באמבט מים) ויוצקים מעל הבסיס את תערובת הגבינה ודובדבנים.
  • מניחים את העוגה על תבנית תנור ומכניסים לתנור. יוצקים לתבנית התנור מים רותחים כך שהעוגה תיאפה בתוך תבנית עם מים חמים (אמבט מים).
  • אופים את העוגה במשך 50-60 דקות עד שהמרכז רוטט מעט אבל לא נוזלים. מכבים את התנור ונותנים לעוגה להתקרר לאט בתנור הכבוי. לאחר הצינון מעבירים העוגה למקרר ללילה.

מכיסים את הזיגוג

  • מסננים את החבילה כך שהנוזלים יצטרפו לנוזלים של הדובדבנים שבהם השתמשנו לעוגה עצמה.
    את הנוזלים שמים בסיר קטן יחד עם הסוכר ותמצית הוניל ומביאים לרתיחה.
  • בינתים ממיסים את הקורנפלור במים ומערבבים לתערובת חלקה.
  • כשנוזל הדובדבנים רותח מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים. התערובת כולה תסמיך.
  • מוסיפים את הדובדבנים ומבשלים דקה נוספת. מעבירים לקערה נפרדת ומצננים את הזיגוג.
  • מעבירים את העוגה לצלחת הגשה ומזגגים אותה בדובדבנים ובסירופ שנוצר.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏13 תגובות

  1. חן שוקרון ב- 13 במאי 2021 בשעה 7:51

    אות זה מהמם! הצבע האדום הזה פשוט מטריף ומגרה. סוף סוף צבע אדום במובן הכי חיובי ❤️
    מושלמת! עשית לי חשק!

    • שמח במטבח ב- 13 במאי 2021 בשעה 16:14

      לגמרי 🙂 איזה אסוציאציות יש לנו בימים אלה 🙂

  2. יגאל ב- 13 במאי 2021 בשעה 16:26

    נראה שווה לגמרי.
    שני דברים :
    1. לאיזה גודל תבנית הכמויות האלה?
    2. איפה מוצאיפ מסקרפונה של תנובה

  3. מוריה ב- 14 במאי 2021 בשעה 8:40

    נראית פשוט מעולה!
    יעבוד גם עם דובדבנים מצנצנת לדעתך? ואם כן- צריך לשנות משהו?

    • שמח במטבח ב- 15 במאי 2021 בשעה 17:30

      יעבוד. רק דאגי לסנן את הדובדבנים וקחי בחשבון שהמיץ שלהם יותר דליל ושיש יותר מיץ בצנצנת אז יתכן שזמן הבישול שלו עד להסמכה יתארך

  4. אסף ב- 16 במאי 2021 בשעה 1:51

    היי, מה גודל התבנית?

  5. יסמין ב- 16 במאי 2021 בשעה 8:40

    מה גודל התבנית??????

  6. עליזה גיטלר ב- 16 במאי 2021 בשעה 17:56

    הכנתי את העוגה יצאה אליפות אבל לדעתי יצאה נמוכה משלך כי השתמשתי בתבנית 24 (לא היה כתוב באף מקום באיזה גודל להשתמש)
    תודה על המתכונים ההסברים ממש מפורטים והפחד מהאפייה מתפוגג הודות לך 💕

    • שמח במטבח ב- 17 במאי 2021 בשעה 7:32

      תודה עליזה,
      אכן הכנתי את העוגה בתבנית 22. אוסיף למתכון.
      חג שמח 🙂

      • מיכל כבשנה ב- 30 באוגוסט 2021 בשעה 10:06

        היי רות, הכנתי את העוגה תוך הקפדה רבה על המוצרים שציינת וזמני ההמתנה והקירור ואכן יצאה עוגה מרשימה מאוד וגם טעימה, אך לאחר 2-3 ביסים טובים, הרגשנו קושי להמשיך בשל היותה עתירת שומן בצורה קיצונית, מה שיצר תחושה לא מאוזנת בקלילות המצופה מעוגת גבינה וטעם לוואי של שומן. מאחר והקונספט מוצלח, אנסה שוב בגרסה דלה יותר בשומן.

        • שמח במטבח ב- 30 באוגוסט 2021 בשעה 12:26

          הי מיכל, נראה לי שמרשימת החומרים אפשר היה מראש להבין שמדובר בעוגה עתירת שומן 🙂 אם חשוב לך להכין עוגה דיאטטית יותר ראי את המתכון לעוגת גבינה עם לבבות שוקולד והכיני ממנו (רק בלי הלבבות) שם העוגה מורכבת מגבינה דלת שומן.
          בהצלחה 🙂

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *