סלט יווני

סלט יווני הוא אחד הסלטים הכי נפוצים ואהובים פה. הרי מה יש לא לאהוב? שילוב כל כך טבעי של ירקות טריים וגבינה. לסלט תמיד משתמשים בירקות יפים וטריים, שיהיו פריכים וכייפים לנשנוש ובעיני השילוב עם הגבינה הבולגרית הוא פשוט שילוב משמיים.

סלט יווני אורך

הפעם אני רוצה לתת לכם סלט יווני בגירסה שלי, עם עגבניות שרי, זיתים שחורים, עלי בזיליקום שמשתלבים לדעתי מעולה עם הסלט (לא תמיד שמים אותם בסלט אבל אני אוהבת אותם בסלט שלי) ועם גבינה בולגרית.

סלט יווני

החומרים

רשימת החומרים היא כמובן גמישה לפי מה שאתם אוהבים. פה כתבתי את השילוב שאני הכי אוהבת

חופן עגבניות שרי (רצוי בכמה צבעים)
חופן זיתים שחורים
2-3 מלפפונים
בצל סגול
כמה עלי חסה – בהירים ויפים וקראנצ'ים
חופן עלי בזיליקום
כחצי קוביה של גבינה בולגרית
שמן זית
מיץ לימון
מלח ופלפל

ההכנה:

חותכים את עגבניות השרי לחצאים. אפשר להשתמש גם בעגבניות רגילות, מה שאתם אוהבים.
חוצים כל מלפפון וחותכים לפרוסות – שיהיו בגודל של העגבניות.
פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומפרידים לעיגולים. בוחרים את היפים לסלט.
חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות שיהיו בערך בגודל של המלפפונים והעגבניות.
אם רוצים מגלענים את הזיתים (בתמונה לא גלענתי, שייראו במלוא הדרם 🙂 )

אני בחרתי להניח את עלי החסה בתחתית הצלחת ועליהם לסדר את הסלט. אתם כמובן יכולים לערבב את החסה בסלט או לוותר עליה – לפי הטעם האישי שלכם.

מערבבים את הירקות עם הגבינה הבולגרית, הזיתים ועלי הבזיליקום.

יוצקים מעל קצת שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל (אני בעוונותי לא ממש אוהבת פלפל ולכן ויתרתי עליו)

ו.. מגישים 🙂

בתיאבון !

הכנתם מנה מהבלוג?יש לכם שאלות אלי? רוצים לשתף אותי במשהו?  אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוק, ואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות (או אם יותר נוח לכם דרך הפייסבוק או האינסטגרם) אני תמיד שמחה לענות.

סלט יווני

 

‏2 תגובות

  1. אוסנת ב- 27 בפברואר 2020 בשעה 17:37

    תודה על השיתוף. נראה מזמין לאכול 🙂 אם כי תיבול החלפיניו אינו ממש מזדהה עם המטבח היווני???? כך שנראה לי שכדאי לי לשלב אותו עם גבינת הפטה המצוינת (אף היא) של פיראוס

    • שמח במטבח ב- 3 במרץ 2020 בשעה 14:43

      תודה אסנת על המשוב
      לגבי החריפות – נראה לי שזה עניין של טעם ומי שאוהב חריפות מעודנת נראה לי שיהנה מהסלט. אבל כמובן שאפשר להכין עם בולגרית או פטה ללא תוספת חריפות.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *