לחמניות קינמון קלועות

מכירים את זה שאתם רואים מתכון ברשת והוא לא יוצא לכם מהראש? לחמניות הקינמון הללו הן בדיוק הדוגמה לכך. ראיתי אותן בתכנית של נאדיה בנטפליקס וישר התאהבתי. גם השילוב הנפלא של שמרים וקינמון שאני ממש אוהבת וגם המראה היפייפה שלהן שאי אפשר להשאר אדישים אליו.

לחמניות קינמון

האחראי על הרעיון הוא השף ריצ'ארד ברטינט והלחמניות שלו הפכו ללהיט של ממש (ראו כאן סרטון של ההכנה). הסוד הוא בקליעה המיוחדת.

אספר לכם גם שהקליעה הזו כבשה את ליבי כבר לפני כמה שנים, כשראיתי מאפה שמרים בעיצוב דומה ובטכניקת הכנה זהה שהוכן על ידי השף המוכשר ג'והן מרטין שהיה לי העונג לפגוש מספר פעמים כשהגיע להעביר סדנאות פה בארץ.

לחמניות קינמון קלועות

אז כמובן שעזבתי הכל (טוב, כמעט הכל) והתחלתי לעבוד על גירסה משלי למתכון שראיתי. השתמשתי בבצק עשיר יותר מזה שבו השתמשו במקור והפחתתי מכמות החמאה במלית כדי שלא תחוו גם אתם גלישה של החמאה אל מחוץ ללחמניות.

ההכנה עצמה ממש מהנה והתוצאה – גאווה של ממש מרוב שהן יוצאות חתיכיות.

יד חוטפת לחמניות קינמון

החומרים ל 12 לחמניות

לבצק שמרים עשיר

560 גר קמח לבן
כף שמרים יבשים
100 גרם (חצי כוס) סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
240 מ"ל (כוס) חלב
חצי כפית מלח

למלית:

100 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר חום כהה דביק (לא דמררה, אם אין סוכר חום משתמשים בסוכר לבן)
כפית קינמון

**לגירסת פרווה משתמשים במרגרינה/נטורינה או ברבע כוס שמן ובמים או חלב צמחי שאוהבים.

לחמניות קינמון מבט על

ההכנה:

מכינים את הבצק:

בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים עם וו לישה במהירות איטית עד שהחומרים מתחילים להתחבר. מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש במשך כ- 5 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ולא כל כך דביק.

אם הבצק מרגיש יבש לאחר כמה דקות של לישה מוסיפים עוד קצת חלב. אם הבצק מרגיש רטוב אחרי הלישה מוסיפים עוד מעט קמח ולשים בזהירות. כמות הנוזלים אמורה להספיק.

מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח עד להכפלת נפחו (בין שעה לשעתיים).

לקראת סוף התפיחה מכינים את המלית – מערבבים את החמאה, הסוכר החום והקינמון עם כף עד שכל התערובת אחידה.

כשהבצק הכפיל את נפחו עוברים לעיצוב הלחמניות

מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק ומורחים על שני שלישים ממנו את מלית הסוכר והקינמון בשכבה אחידה.

מקפלים את השליש התחתון של הבצק (זה שללא מילוי) אל המרכז.

ומקפלים עליו את השליש העליון של הבצק. נקבל מלבן ארוך וצר שמורכב מ 3 שכבות.

מחלקים את הבצק ל 12 חלקים שווים (כ- 3-4 ס"מ).

ומתחילים בעיצוב – חותכים כל רצועה ל 3

מהרצועות קולעים צמה.

מגלגלים את הצמה מהחלק הסגור שלה (מהבסיס) אל החלק הפתוח. וככה מתקבלת הצורה המיוחדת של הלחמניה.

מניחים כל לחמניה בשקע שלה בתבנית שקעים משומנת. אפשר להשתמש בסיליקון ואפשר מתכת. רק דאגו לשמן אותה עם חמאה או ספריי שמן (הכי נוח). לא מומלץ להכין בלי תבנית כי אז הלחמניות מאבדות את הצורה שלהן.

מניחים ללחמניות לתפוח במשך כחצי שעה. הן יתפחו ממש יפה בזמן הזה.

לפני האפיה מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

בנוסף – לפני שמכניסים את הלחמניות לתנור מברישים אותן בביצה טרופה כדי שיקבלו צבע משגע.

אופים את הלחמניות בחום של 170 מעלות, רצוי בטורבו, במשך כ 15-20 דקות עד שהן משחימות יפה יפה.

כשהלחמניות מוכנות מוציאים אותם מהתבנית לפני שהן יתקררו, כי אחרת הקרמל שנוצר מהמילוי שנוטף קצת החוצה יידבק לתבנית.

לחמניות קינמון חמות מהתנור

להגשה אפשר גם לפזר על הלחמניות אבקת סוכר – אם אתם אוהבים, או להגיש אותן כמו שהן. מה שבטוח זה שהן ייחטפו 🙂

אבקת סוכר על לחמניות קינמון

השלב הבא הוא להגיש את הלחמניות לאורחים ולהסמיק מהמחמאות שתקבלו כשכולם יתנפלו על המגש 🙂

לחמניות קינמון במגש

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

לחמניות קינמון קלועות

Servings 12 לחמניות

מצרכים:

לבצק שמרים עשיר

  • 560 גרם קמח לבן 4 כוסות. אפשר קמח אחר שאוהבים
  • כף שרים יבשים
  • 100 גרם סוכר לבן חצי כוס
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 240 מ"ל חלב כוס
  • חצי כפית מלח

למלית קינמון

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר חום כהה דביק כוס לא דחוסה
  • כפית קינמון

הוראות הכנה:

מכינים בצק שמרים

  • בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים עם וו לישה במהירות איטית עד שהחומרים מתחילים להתחבר. מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש במשך כ- 5 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ולא כל כך דביק.
    אם הבצק מרגיש יבש לאחר כמה דקות של לישה מוסיפים עוד קצת חלב. אם הבצק מרגיש רטוב אחרי הלישה מוסיפים עוד מעט קמח ולשים בזהירות. כמות הנוזלים אמורה להספיק.
  • מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח עד להכפלת נפחו (בין שעה לשעתיים).
  • מכינים את המלית - מערבבים את החמאה, הסוכר החום והקינמון עם כף עד שכל התערובת אחידה.
  • מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק ומורחים על שני שלישים ממנו את מלית הסוכר והקינמון בשכבה אחידה.
  • מקפלים את השליש התחתון של הבצק (זה שללא מילוי) אל המרכז.
    ומקפלים עליו את השליש העליון של הבצק כך שיתקבל מלבן ארוך וצר שמורכב מ 3 שכבות.
  • מחלקים את הבצק ל 12 חלקים שווים (כ- 3-4 ס"מ), מחלקים כל חלק ל 3 רצועות וקולעים צמה.
  • מגלגלים את הצמה מהבסיס המחובר כך שמתקבל כדור בצק מעוצב.
  • מעבירים את הלחמניות לתבנית שקעים משומנת, מכסים ומניחים להן לתפוח במשך כחצי שעה.
  • מורחים את הלחמניות בביצה ומכניסים לתנור שחומם ל 170 מעלות.
  • אופים את הלחמניות במשך כ 15-20 דקות עד שהן משחימות.
    חשוב לחלף את הלחמניות מהתבנית בעודן חמות אחרת הן יידבקו לתבנית.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

‏16 תגובות

  1. אייל ב- 11 במרץ 2021 בשעה 19:40

    יאמי יאמי הולכת להכין לשבת❤️

    • שמח במטבח ב- 14 במרץ 2021 בשעה 9:49

      שמחה לשמוע 🙂 מוזמן לשתף תמונות בקבוצה של שמח במטבח בפייסבוק או באינסטגרם

  2. אדוה ב- 12 במרץ 2021 בשעה 12:32

    יצא פיגוז. עשיתי חלק עם שוקולד כי אצלנו השוקולד מוביל

    • שמח במטבח ב- 14 במרץ 2021 בשעה 9:47

      מבינה אותך לגמרי. הן נפלאות בכל גירסה 🙂

  3. דריה וורונוב ב- 13 במרץ 2021 בשעה 9:18

    היי רות, הכנתי את הלחמניות המשגעות והיפייפיות האלו, אבל הבצק לא רצה לתפוח לי בכלל! גם לא אחרי שעתיים. אני משתמשת בשמרים יבשים שארוזים בשקיות אטומות כל מנה. אולי זה בגלל שהוספתי את החלב קר מהמקרר? בסוף התפחתי אותו בתנור, אבל הם לא יצאו אווריריות ????

    • שמח במטבח ב- 14 במרץ 2021 בשעה 9:46

      הי דריה
      מצטערת לשמוע שהבצק לא תפח. באמת מוזר. אני מודה שאני לא כל כך אוהבת להשתמש בשמרים שארוזים בנפרד, למרות שהם אמורים לעבוד.
      עצה לפעם הבאה – ערבבי את השמרים עם כפית סוכר ועם רבע כוס מים וראי אם הם מתחילים להגיב. אם כן – סימן שהם בסדר ואז תוסיפי את יתר החומרים חלפי הסדר ותפחיתי רבע כוס מהחלב.
      לגבי טמפרטורת החלב – אני משתמשת גם בחלב קר מהמקרר אבל בהחלט אפשר לחמם אותו מעט ולזרז בכך את התפיחה. גם לגבי הביצים אפשר להוציא אותן מראש מהמקרר. אבל כאמור- הבצק אמור להצליח לתפוח גם אם משתמשים בחומרים קרים מהמקרר. פשוט יקח לו קצת יותר זמן לתפוח.

  4. חיה ב- 9 באפריל 2021 בשעה 7:46

    הי! תודה ענקית על האתר!
    המטבח שלי השתדרג המון בזכותך.
    אמממ יש גרסת פרווה?

    • שמח במטבח ב- 11 באפריל 2021 בשעה 17:05

      הי חיה, תודה על המילים החמות.
      לגבי גרסת פרווה – פשוט מחליפים חמאה במחמאה או נטורינה או מרגרינה רגילה ואת החלב במים או בחלב צמחי שאוהבים

      • חיה ב- 15 באפריל 2021 בשעה 20:01

        וואו יצא מדהים!
        אין עליך.
        תודה 🙂

        • שמח במטבח ב- 24 באפריל 2021 בשעה 16:18

          תודה חיה 🙂 שמחה שאהבת

        • רחל ב- 13 באוגוסט 2021 בשעה 8:49

          הכנתי אתמול בלילה ויצא מעולה!!
          רק דבר אחד לגבי הנראות- החלק התחתון יצא מאוד בהיר, לעומת החלק העליון. האם גם אצלך זה יוצא ככה?

          • שמח במטבח ב- 13 באוגוסט 2021 בשעה 11:43

            האמת שאצלי יצא כהה. זהתלוי גם בתבנית (למשל אם הכנת בסיליקון אז יש פחות מוליכות חום ואז הבצק יוצא יותר בהיר בתחתית)



  5. שלינקה ב- 26 בספטמבר 2021 בשעה 20:07

    תודה על מתכון מצוין, הן יפהיפיות אמיתיות.
    הכנתי פרווה והצליח. במקום חמאה שמתי שמן.
    הוספתי למלית אגוזים ושקדים קצוצים והם שידרגו את הטעם והמרקם.

    • שמח במטבח ב- 26 בספטמבר 2021 בשעה 21:23

      נשמע ממש טעים שלינקה. שמחה שאהבת

  6. גיל ב- 30 באוקטובר 2021 בשעה 18:30

    בצק מושלם ונוח לעבודה.
    הוספנו למלית כפית קקאו.
    הילדים צרו צמות וכדררו אותן בהצלחה מרובה ובהנאה רבה.
    והן טעימות להפליא.
    הדבר היחיד שלא תאם את המתכון זה שהן יצאו ענקיות. ממש פטריות ענק במגש המאפין 😆
    הייתי יכולה לחלק אותן בכיף ל18….

    • שמח במטבח ב- 1 בנובמבר 2021 בשעה 12:15

      אצלי הן יצאו בגודל נוח (כפי שרואים בתמונה) אפשר בהחלט להכין יותר ולחלק לכמה תבניות או לאפות חלק בתבנית וחלק "פרי סטייל"

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *