טאטין תפוחים אישי – מאפה תפוחים בהגשה אישית

ראש השנה הזה הולך להחגג בצורה כל כך שונה ויש לי הרגשה שכולנו נזכור אותו טוב טוב. אבל זה לא אומר שלא צריך לחגוג אותו עם דברים טעימים שימתיקו את תחילת השנה ולכן הכנתי לכם מאפה תפוחים אישי, קליל וטעים שיתן לכם סיומת מתוקה לארוחת החג.

את הקינוח הזה הכנתי במסגרת יום אפיה מיוחד במינו עם מיכל לוי אלחלל  שפית, קונדיטורית, בשלנית על ואם השם שלה מוכר לכם זה בגלל שהיא גם כותבת קבוע בעיתון לאישה וגם הוציאה כמה ספרי בישול ואפיה נפלאים (ספר העוגיות שלה "עוגיות ועוד" נמצא באגף המועדפים שלי בספריה 🙂 )

אז לכבוד ראש השנה מיכל ואני נפגשנו ליום אפיה והכנו לכם קינוחים שווים לחג.

מהצד שלי הכנו לכם את מאפה התפוחים האישי הזה, שמזכיר מצד אחד טארט טאטין כי יש בו תפוחים מקורמלים שנאפים בתחתית הכלי אבל מעליהם ישנה שכבה של עוגה בחושה עסיסית במקום הבצק הפריך/עלים המסורתי. והתוצאה… כיפית, טעימה, קלילה וכזו שלא מכבידה מדי בסיום הארוחה.

ומהצד של מיכל הכנו עוגת שוקולד עסיסית (מהסוג שמכינים בקערה אחת) ומעליה ציפוי מפתה של גנאש שוקולד וקישוט יפייפה של רימונים. כמה פשוט ככה טעים. את המתכון הזה תוכלו למצוא אצל מיכל בבלוג – לחצו כאן ותגיעו אליו.

את המתכון שלי תראו פה בהמשך וכפי שאתם כבר מכירים, בסוף המתכון נמצאת גם הגירסה המקוצרת למי שכבר הכין ויודע איך להתעסק עם עוגות מהסוג הזה.

החומרים לכ- 9 מנות:

לתפוחים המקורמלים:

10 תפוחי עץ מאיזה סוג שאוהבים
75 גר’ חמאה
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
60 גרם (1/2 כוס דחוסה)  סוכר חום (מהסוג הכהה הדביק) – אם אין – תשתמשו ב3/4 כוס סוכר לבן לכל המתכון
כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי/ויסקי/רום/קוניאק [לא חובה]

לבלילת העוגה:

100 גר' חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
חצי מיכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה [אם אין אפשר גם יוגורט]
140 גר' (כוס) קמח
כפית אבקת אפיה

ההכנה:

תפוחים מקורמלים:

מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לשמיניות.

במחבת גדולה או בסיר נמוך רחבה מחממים את החמאה והסוכר החום עד שהכל נמס ומתחיל לבעבע.

מוסיפים את התפוחים יחד עם תמצית הוניל והברנדי (או הליקר שבחרתם להוסיף) ומתחילים לבשל את התפוחים בתערובת תוך כדי ערבוב מדי פעם. בעדינות שהתפוחים לא יישברו.

 

לאט לאט התפוחים יגירו נוזלים והתערובת תמשיך לרתוח כך שיווצר קרמל שיעטוף את התפוחים והם ישחו ברוטב קרמלי מתוק עם ריח משגע.

כשהתפוחים כבר קצת שחומים ורכים ואפילו קצת שקופים, מסירים את הסיר מהאש ונותנים לתפוחים קצת להצטנן.

בזמן שהתפוחים מתקררים קצת עוברים להכין את בלילת העוגה

וגם.. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בקערת המיקסר מערבלים עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים, אחת אחת ובין כל הוספה מגרדים את דפנות הקערה כדי שכל התערובת תהיה במרכז קערת המיקסר.  עם הביצה השניה מוסיפים גם את תמצית הוניל ואת המלח.

מוסיפים את השמנת והקמח עם אבקת האפיה בשני שלבים:

מכניסים לתערובת חצי כוס קמח, מערבלים, מוסיפים את כל השמנת, מערבלים ואז מוסיפים את יתרת הקמח לערבול אחרון. חשוב לא לערבל יתר על המידה כדי שלא נקבל עוגת חנק.

בסיום הערבוב עוברים על הקערה בתנועת קיפול עם לקקן כשי לוודא שכל התערובת אחידה ואין שאריות קמח בשולי הקערה או בתחתית.

מרפדים כל מנג'ט בעיגול של נייר אפיה (לא חובה אבל יותר נוח לשחרר ככה את העוגות). ומניחים בתוך כל אחד שתי שכבות של תפוחים.

את הסירופ המדהים שנשאר בסיר בשום פנים ואופן אתם לא זורקים!! זה ישמש אותנו בהמשך לזיגוג המאפים.

מכסים את התפוחים בכ- 2 כפות מהתערובת ומיישרים בעדינות בעזרת כף. שימו לב שהתערובת הזו תופחת ולכן אין צורך למלא את המנג'טים עד הסוף. 3/4 גובה לגמרי מספיק.

אופים את כל הטוב הזה במשך כ- 15-20 דקות (זוכרים שכתבתי לכם לחמם את התנור מראש?). עד שהחלק העליון של המאפים משחים וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש.

מניחים למאפים להצטנן מעט, אם מתחשק לכם אפשר ליישר טיפה את הקצוות שישבו ישר על הצלחות, ואז הופכים אותם על צלחות ההגשה האישיות (או על צלחת גדולה אחת – מה שנוח לכם).

מברישים כל מאפה במעט מהסירופ המדהים שנשאר לנו מהבישול של התפוחים. זה גם יתן להם ברק וגם יחלחל לעוגות וירטיב אותן עוד קצת.

ועכשיו כל מה שנשאר זה להגיש… ולקבל מחמאות על קינוח קליל וטעים

המון תודה למיכל היקרה שאיתה הכנתי וצילמתי את הפוסט הזה. היה כל כך כיף לאפות יחד (לחצו על השם שלה ותגיעו לאינסטוש שלה, הוא מהמםם).

ואל תשכחו להכנס לבלוג שלה למתכון לעוגת השוקולד והרימונים החגיגית שטרפנו יחד. היא באמת היתה מדהימה.

 

טאטין תפוחים אישי

Servings 9 מנות

מצרכים:

לתפוחים המקורמלים

  • 8 תפוחים קלופים וחתוכים לשמיניות
  • 75 גרם חמאה
  • 50 גרם סוכר לבן רבע כוס
  • 60 גרם סוכר חום דביק חצי כוס דחוסה
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כםות ברנדי או ויסקי או רום או כל ליקר שאוהבים

לתערובת העוגה

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר לבן חצי כוס
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • כפית תמצית וניל
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה חצי מיכל (אפשר גם יוגורט)
  • 140 גרם קמח כוס
  • כפית אבקת אפיה

הוראות הכנה:

תפוחים מקורמלים

  • מחממים במחבת או קלחת גדולה את החמאה ושני סוגי הסוכר תוך ערבוב עד שמתחילים לבעבע
  • מוסיפים את התפוחים הוינל והליקר ומערבבים. מבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מקורמלים ומעט שקופים.
  • מניחים בצד להצטנן מעט.

תערובת עוגה

  • בקערת המיקסר מקרימים את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת רכה ואוורירית.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים.
  • מוסיפים לסירוגין את הקמח ואבקת האפיה עם השמנת (קמח, שמנת ושוב קמח).

הרכבת הקינוח ואפיה

  • מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים מנג'טים בנייר אפיה שנחתך לעיגולים (לא חובה אבל מקל על החילוץ)
  • מניחים בתחתית כל מנג'ט שכבה של תפוחים. שומרים את הסירופ בצד לאחרי האפיה.
  • מכסים בכמה כפות מתערובת העוגה - עד ל 3/4 גובה ומיישרים.
  • אופים במשך כ 15-20 דקות עד להזהבה ול"מבחן הקיסם".
  • מצננים מעט לאחר האפיה. הופכים ומברישים מעל מהסירופ שנשאר ומגישים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

‏11 תגובות

  1. נעם ב- 14 בספטמבר 2020 בשעה 10:07

    רותי,
    איזה מתכון מהמם!!!
    רציתי רק לדעת אם אפשר להכין מראש, לאכסן במקרר ואז לחמם?
    האם אפשר להקפיא, ואם כן איך מחממים?

    תודה ושנה טובה!!

    • שמח במטבח ב- 14 בספטמבר 2020 בשעה 13:56

      תודה רבה נעם
      אפשר עקרונית להכין מראש ולחמם אבל אני ממש ממליצה לאפות ביום ההגשה. תכין את התפוחים בנפרד יום או ימיים לפני ותשמור אותם במקרר ואת העוגה עצמה תכין ביום ההגשה או יום לפני. לפני ההגשה תחמם קצת ותזגג עם סירופ התפוחים וזה כמו חדש

  2. גל בן ארצי ב- 14 בספטמבר 2020 בשעה 19:41

    נראה מהמם. יש לך רעיון להפוך את זה לפרווה?

  3. סימה גביש ב- 14 בספטמבר 2020 בשעה 22:23

    היי רות,
    תודה על המתכון. איך אפשר להפוך אותו לפרווה במקום שמנת חמוצה?

    • שמח במטבח ב- 17 בספטמבר 2020 בשעה 14:58

      תודה סימה. אפשר להחליף את השמנת החמוצה במעדן סויה

  4. רעות ב- 15 בספטמבר 2020 בשעה 22:55

    האם ניתן להכין פרווה?

    • שמח במטבח ב- 17 בספטמבר 2020 בשעה 11:01

      אפשר להמיר חמאה במרגרינה/נטורינה וכו' ואת השמנת החמוצה במעדן סויה

  5. איילת ב- 19 בספטמבר 2020 בשעה 19:37

    שנה טובה ומתוקה????????
    כמו כל מתכוני העוגות שלך והמתכון הזה יאמי יאמי????????

  6. עפרה ארד ב- 28 בנובמבר 2020 בשעה 9:20

    היי. במתכון של הבצק מצוין מלח אך ברשימת החומרים נשמט המלח והכמות

    • שמח במטבח ב- 29 בנובמבר 2020 בשעה 19:03

      הי עפרה, כמות המלח פה היא של קורט.

  7. יהודית צור ב- 9 בינואר 2021 בשעה 13:53

    האם אפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח כוסמין? ואת הסוכר לתחליף סוכר. העוגה נראית יפיפיה.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *