חטיף באונטי קוקוס ושוקולד ביתי – פינוק קטן וטוב

אם הייתם חטיף שוקולד, איזה חטיף הייתם? אני הכי באונטי קוקוס ושוקולד!

מתה על השילוב המדהים הזה של שוקולד וקוקוס, ולא בכדי יש לי בבלוג לא מעט מתכונים עם השילוב הזה, ובראשם צמת השמרים הויראלית ועוגת הבאונטי שאיתה חגגתי יומולדת עגול. אז ברור שזה היה רק עניין של זמן עד שאעלה לפה את הגירסה שלי לחטיף באונטי ביתי.

חטיף באונטי ביתי

פינוק קטן וטוב שכל כולו קוקוס ושוקולד. כל כך קל ומהיר (יחסית) להכנה, כל כך מרשים והתוצאה לא פחות יפה מטעימה. אז לכבוד פסח שבא עלינו לטובה החלטתי לצלם את המתכון שלי לבאונטי כדי שגם אתם תוכלו לפנק את האהובים עליכם בממתק הקוקוסי הנפלא הזה.
המתכון בעקרון חלבי אבל אין בעיה להכין אותו בגירסת פרווה שהיא גם טבעונית.

שניה לפני שנתחיל, אל תשכחו שאני מאוד אוהבת לקבל מכם תגובות ופידבקים אז אתם מוזמנם להגיב ולשתף אותי בקבוצה שלי "שמח במטבח". וגם לבוא לבקר באינסטגרםשם אתם מוזמנים גם לשתף ולתייג אותי.

בסוף המתכון תמצאו מסגרת עם מתכון מקוצר, אבל אני ממליצה לכם לקרוא את הפוסט כי יש בו טיפים קטנים שרק ישפרו לכם את המתכון.

באונטי -חגיגה שוקולד וקוקוס

באונטי קוקוס ושוקולד: החומרים לכ-18 יחידות:

140 גר' (חצי כוס פלוס כף) שמנת מתוקה (אני אוהבת להשתמש בעמידה 38% של השף הלבן)
120 גר' (כוס) אבקת סוכר
200 גר' (2 שקיות קטנות) קוקוס טחון
כפית תמצית וניל

לציפוי ולקישוט:
200 גר' שוקולד חלב (אפשר גם מריר)
2 כפות שמן צמחי (קנולה,חמניות וכו')
30 גר' שוקולד לבן (לא חובה בגירסת פרווה/טבעוני)

לגירסת פרווה טבעונית מחליפים את השמנת בשמנת צמחית או בקרם קוקוס (פחית שנראית כמו חלב קוקוס אבל כתוב עליה "קרם קוקוס" ויש לה לפחות 17% שומן ואז חשוב לנער את הפחית לפני שמשתמשים בנוזל) ומשתמשים לקישוט רק בשוקולד מריר.

חטיף באונטי ביתי

ההכנה:

מחממים את השמנת המתוקה במשך כחצי דקה-דקה במיקרו, מוסיפים אליה את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והקוקוס ומערבבים עד שכל הקוקוס סופג את הנוזל. אם התערובת ממש יבשה אפשר להוסיף עוד טיפה שמנת.
מניחים לתערובת לספוח לחות למשך כשעה (אם ממהרים לא חייבים, אבל אם יש זמן אני ממליצה לחכות ואז הקוקוס יהיה יותר לח).

תערובת קוקוס לבאונטי

מעצבים את החטיפים לצורת גליל קצר. על מנת שכל החטיפים יהיו בגודל אחיד השתמשתי בכף קפיצית קטנה (קוטר של 2 ס"מ) כדי לאסוף את התערובת ואז עיצבתי לצורת גליל בידיים מעט רטובות (הרטבת הידיים עוזרת לקבל מרקם חלק יותר לבאונטי).
בעקבות הערות שהגיעו – אם הקוקוס קשה לעיצוב (גם אחרי שעבדתם עם ידיים רטובות) אפשר להכניס את התערובת למקרר ואז היא תתמצק קצת ויהיה יותר קל לעצב את הגלילים.

עיצוב באונטי

מניחים את הבאונטי על תבנית או מגש מרופדים בנייר אפיה ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות (אפשר גם ליותר זמן). הסיבה לכך היא גם שיתמצקו ובעיקר כדי שיהיו קרים כשנצפה אותם בשוקולד ואז הציפוי יתקרר ויתמצק עליהם יותר מהר.

חטיפי קוקוס לפני ציפוי

כשהגלילים קרים מצפים אותם בשוקולד המומס. אפשר פשוט להמיס את השוקולד במיקרו עם 2 כפות השמן בפולסים של חצי דקה אבל קבלו רעיון קטן ממני – מיני טמפרור שיגרום לשוקולד להיות קצת יותר מבריק לאורך זמן – ממיסים במיקרו 150 גר' מהשוקולד יחד עם השמן בפולסים של חצי דקה ולאחר מכן מוסיפים את יתרת השוקולד (עוד 50 גר') ומערבבים. הוספת השוקולד מורידה את הטמפרטורה של כלל השוקולד ועושה לו סוג של טמפרור. זה קל יחסית ולא עושה בלאגן במטבח אז שווה לכם לנסות.

שוקולד לציפוי באונטי

כשהשוקולד כולו נמס מתחילים בציפוי. קבלו את השיטה שלי לקבלת ציפוי יפה ואחיד עם מינימןם לכלוך – לוקחים כף ושמים עליה מעט מהשוקולד, מניחים מעליה את גליל הקוקוס ובעזרת כף נוספת מצפים את הגליל בשוקולד. לאחר מכן מעבירים בעדינות את הגליל למזלג ומנערים בעדינות מעל הקערה – ככה נפטרים מעודפי שוקולד (שלא תהיה תחתית עבה ופחות יפה). ורק אז מעבירים בעדינות בעזרת המזלג לתבנית שעליה נייר אפיה – אפילו לא צריך לגעת בחטיף.

ציפוי באונטי

בעקרון בגלל שהקפאנו את גלילי הקוקוס השוקולד ישר מתמצק על החטיף ומתייבש. אבל… אם יש לכם עוד טיפה זמן וסבלנות תכניסו את התבנית למקרר או למקפיא לעוד כמה דקות (וכמובן שאפשר ליותר זמן) שהשוקולד יתקשה טוב טוב.

באונטי מצופה

והשלב האחרון – הקישוט בשוקולד לבן. הכי קל בעולם. ממיסים את השוקולד הלבן בעדינות (מתחילים מ 20 שניות במיקרו ומערבבים ואם צריך ממשיכים לחמם ל 10 שניות בכל פעם) ואז מעבירים לשקית זילוף קטנה (או לשקית ניילון אם אין לכם שקית זילוף זמינה). ובתנועות של משיכה מקשטים את הבאונטי עם השוקולד הלבן. זה יוצא כל כך יפה!!!

באונטי עם קישוט שוקולד לבן

וזהו, הבאונטי שלנו מוכן. והוא לא רק יפה, הוא גם טעים ברמות על חלל. בתור מכורה לקוקוס זה מבחינתי הפינוק האולטימטיבי.

ממתק באונטי ביתי

פסח שמח לכולם!!

מחפשים רעיונות נוספים לקינוחים לפסח? כנסו לאלבום מתכוני פסח שלי ותמצאו שם המון רעיונות – כולל כמובן פרווה וטבעוני.

ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

חטיף באונטי ביתי

Servings 18 חטיפים

מצרכים:

  • 140 גרם שמנת מתוקה חצי כוס + כף. לגירסה טבעונית - שמנת קוקוס
  • 120 גרם אבקת סוכר כוס
  • 200 גרם קוקוס טחון
  • כפית תמצית וניל
  • 200 גרם שוקולד חלב מריר לגירסה טבעונית
  • 2 כפות שמן
  • 30 גרם שוקולד לבן

הוראות הכנה:

  • מחממים את השמנת המתוקה מוסיפים אליה את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והקוקוס ומערבבים עד שכל הקוקוס סופג את הנוזל.
  • מניחים את תערובת למשך כשעה (רצוי במקרר)
  • מעצבים את החטיפים לצורת גליל קצר ומעבירים למקפיא לפחות לשעה.
  • ממיסים את השוקולד עם השמן עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  • כשהגלילים קרים מצפים אותם בשוקולד המומס.
  • מקשטים בזילוף של שוקולד לבן
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

באונטי קוקוס ושוקולד

הפוסט נכתב בשיתוף פעולה עם השף הלבן – תנובה

‏48 תגובות

  1. נרקיס חן ב- 18 באפריל 2019 בשעה 9:03

    נראה לי שסגרת לי את הפינה לקינוח של ערב פסח !!
    תודה אלופת העולם !

  2. שירה ב- 27 ביוני 2019 בשעה 13:17

    זוהי הפעם החמישית שאני מכינה את הבאונטי, כשהאחרונה הכילה 2 כמויות והוכנה לפני יומיים וכבר נגמרה….
    כולם מטורפים על זה וזה יוצא מושלםםם
    תודה רבה על ההסבר המפורט והמתכון המדהים!!!!!

    • שמח במטבח ב- 2 ביולי 2019 בשעה 14:31

      תודה רבה שירה. ממש כיף לשמוע 🙂

      • סוהא ב- 16 באוקטובר 2019 בשעה 18:50

        שלום,
        אני מאוד אהבתי את המתכון, הכנתי ויצא מעולה, איך אני יכולה לשמור עליו שלא ימס כאני מתכננת להכין שוב ולקחת איתי לחוץ, זה ישאר כמו שהוא??
        ותודה רבה לך:)

        • שמח במטבח ב- 18 באוקטובר 2019 בשעה 18:57

          תודה סוהא. אני פשוט מקפיאה ומשנעת אותם בקופסה בתיק קור על קרחון.

          • חלילי ב- 11 במרץ 2020 בשעה 21:44

            אפשר לאכול ככה מהמקפיא? או צריך להפשיר במקרר? אם כן כמה זמן בערך



          • שמח במטבח ב- 12 במרץ 2020 בשעה 5:55

            אין בעיה לזלול גם מהמקפיא, אבל אפשר גם מהמקרר. מה שאוהבים יותר



      • רוית ב- 21 בנובמבר 2021 בשעה 17:07

        שאלה? אם אני מכינה עם קרם קוקוס האם צריך לחמם אותה במיקרוגל או להרתיח בתוך סיר, נתקלתי בכמה גרסאות שמכינים בתוך סיר עם הפתיתי קוקוס

        • שמח במטבח ב- 21 בנובמבר 2021 בשעה 18:43

          אני מעדיפה לבשל יחד בסיר כי אז הקוקוס סופח את הנוזלים ויוצא יותר לח ודומה למרקם של המלית של הבאונטי

    • מיכל ב- 13 באפריל 2020 בשעה 12:57

      הי, אני מכינה ביחד עם בנות כמעט 6, לא כל כך מצליח לנו. הוספתי שומן קוקוס ושמתי במקרר ומקווה שנצליח לאחר הקירור????

      • שמח במטבח ב- 13 באפריל 2020 בשעה 14:43

        מאמינה שאחרי הקרור יהיה יותר קל לעצב

  3. אסנת גוטמן ב- 11 באוקטובר 2019 בשעה 20:01

    שאלה לגבי הציפוי, אם אני עושה את המיני טמפרור האם להוסיף אח"כ את השמן או שלוותר ???

    • שמח במטבח ב- 12 באוקטובר 2019 בשעה 7:09

      עדיף להוסיף את השמן כי זה גורם לשכבת הציפוי להיות דקה יותר וקראנצ'ית

      • ברכה ב- 23 בנובמבר 2019 בשעה 23:32

        האם ניתן להמיר את השמנת הקצפת ריצ'?
        תודה מראש

        • שמח במטבח ב- 28 בנובמבר 2019 בשעה 8:46

          בהחלט. זה גם כתוב במתכון

        • הדס ב- 30 באוקטובר 2020 בשעה 9:06

          בוקר טוב
          תודה על המתכון. אני באמצע להכין
          אחרי שטבלתי בשוקולד השוקולד התקשה ואז שהתחלתי לזלף את השוקולד הלבן הוא מתנתק ויוצא לא נתפס
          מה אפשר לעשות?

          • שמח במטבח ב- 2 בנובמבר 2020 בשעה 6:38

            הי הדס,זה בסדר שהשוקולד התקשה אחרי הטבילה. לגבי השוקולד הלבן – מוזר שהוא לא נתפס כי בכל הפעמים שהכנתי הוא כל נתפס. האם ניסית להכניס למקרר את הבאונטי אחרי הטבילה בשוקולד ואחרי שהוא לגמרי התקשה – לזלף את השוקולד הלבן?



  4. מרים ב- 27 בנובמבר 2019 בשעה 12:07

    היי
    נראה מוושלםםם!!!
    יצא לי להכין רפאלו מ 100 גרם שוקולד לבן, 200 גרם חלב מרוכז, 200 גרם קוקוס טחון.
    האם אפשר להכין ככה את המלית של הבאונטי ואז לצפות בשוקולד כמו במתכון שלך? זה יצא אותו טעם כמו עם השמנת מתוקה?

    • שמח במטבח ב- 28 בנובמבר 2019 בשעה 8:38

      תודה מרים
      תכלס נראה לי שהמלית שלך גם תעבוד רק שהיא תהיה קצת יותר סמיכה ונוקשה כי השוקולד ייצב. אבל זה נשמע סופר טעים

    • מירה ב- 27 באפריל 2021 בשעה 15:11

      היי המתכון נראה מעולה וממש מחכה כבר לנסות.
      אם אני בוחרת בגירסה הפרווה אני צריכה לחמם את הקרם קוקוס?

      • שמח במטבח ב- 30 באפריל 2021 בשעה 9:18

        ההכנה אותה הכנה, גם בפרווה 🙂

  5. mili ב- 30 בדצמבר 2019 בשעה 18:22

    היתי ממליצה לגרר מעט לימון או תפוז לטעם

    • שמח במטבח ב- 30 בדצמבר 2019 בשעה 19:47

      זה עניין של טעם. לי למשל תוספת של גרידות הדרים תהרוס את ההנאה מהחטיף כי אני לא אוהבת את שילוב הטעמים הזה

  6. יסכה ב- 7 באפריל 2020 בשעה 8:16

    יקרה,
    המיקרוגל שלי לא כשר לפסח.
    יש איך להתנהל, או שיתחיל להסתבך לי?
    אני אלופה בבישול, אבל לא באפיה…
    תודה, תמיד כיף ומזמין לנסות מתכונים שלך.

    • יסכה ב- 7 באפריל 2020 בשעה 13:00

      התכוונתי- יש איך להתנהל על גז?

      • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2020 בשעה 12:52

        את יכולה לבשל את התערובת על הגז, ואת לקרר ולעצב
        אם הכוונה שלך לשוקולד – אפשר להמיס אותו על סיר אדים

        • Mac ב- 11 באוגוסט 2020 בשעה 6:55

          היי רות..
          הבאונטי יצאו מעולים!!!
          שאלה– אם אני רוצה להכין כמות קטנה יותר, האם לחלק את כמות מרכיבים לשניים? כלומר–
          במקום 140 גרם שמנת = 75 גרם
          במקום 120 גרם סוכר= 60 גרם
          וכן הלאה…. ??
          תודות (:

          • שמח במטבח ב- 12 באוגוסט 2020 בשעה 13:27

            אין בעיה להכין חלק יחסי (חצי כמות, שני שליש וכו').
            אפשרות אחרת היא להכין את כל כמות המלית ולהקפיא. זה מחזיק במקפיא לפחות חודשיים.



  7. מוריה בראג ב- 13 באפריל 2020 בשעה 19:42

    היי, תודה על המתכון. מה אפשר לשים במקום מלית הקוקוס?

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2020 בשעה 19:56

      אי אפשר. זה מתכון שכולו קוקוס 🙂

  8. חני ארול ב- 13 באפריל 2020 בשעה 22:23

    היי
    אפשר בציפוי לשים חצי דוקולד מריר וחצי חלבי?

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2020 בשעה 19:55

      אין בעיה. כל שילוב שתרצי יעבוד

  9. חובבת מתוקים ב- 14 באפריל 2020 בשעה 21:04

    הכנתי השנה לפסח ויצא מושלם!!!!!!!! הקינוח הכי טעים וקל להכנה שיצא לי להתקל בו אגב אני בת 16 וכל המשפחה פירגנה 😉

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2020 בשעה 19:50

      כל הכבוד לך!! כבר התחלה טובה בעולם האפיה . מוזמנת בשמחה לשתף בדברים שהכנת באינסטגרם (תייגי אותי) או בפייסבוק (אם יש לך)

  10. לי ב- 5 במאי 2020 בשעה 23:07

    לאחר שהכנתי עם שוקולד חלב ויצא מעולה…….
    אפשר לצפות בשוקולד לבן? או חמאת קקאו?
    אם כן אשמח להסבר
    תודה

    • שמח במטבח ב- 6 במאי 2020 בשעה 10:18

      אפשר לצפות בשוקולד לבן
      אי אפשר לצפות בחמאת קקאו – זה לא שוקולד אלא חומר שומני שמשמש כתוספת לשוקולד (בכמות קטנה) כדי שיהיה יותר פציח.
      שוקולד לבן פשוט תמיסי כמו שהוא, בעדינות, ואז תצפי.

      • לי ב- 11 במאי 2020 בשעה 13:16

        תודה האם ניתן להמיס שוקולד ציםס לבן?
        אין צורך בשמן כצו בשוקולד חלב?

        • שמח במטבח ב- 11 במאי 2020 בשעה 18:38

          בשוקולד לבן יש אחוזי שומן קקאו גבוהים ולכן לא צריך להוסיף שמן

  11. Mac ב- 29 ביוני 2020 בשעה 16:17

    היי…
    הבאונטי נראה נפלא! כשאת מציינת לחמם שמנת– במידה ואני מחממת על הגז(ללא מיקרו)
    צריך לחכות לסף רתיחה ואז להוסיף את השאר? או רק שהשמנת תהיה חמה?
    הפרט הזה חשוב לי..
    המון תודה

    • שמח במטבח ב- 29 ביוני 2020 בשעה 19:55

      תודה רבה. אכן הכוונה היא לחתם את השמנת לסף רתיחה. אני אישית מעדיפה במקרה זה לחמם על כיריים ולא במיקרו. יותר נוח לדעתי

  12. שרה ב- 10 בינואר 2021 בשעה 22:52

    אחרי שזה מוכן איפה אני שומרת את זה במקפיא?

    • שמח במטבח ב- 13 בינואר 2021 בשעה 11:03

      את יכולה במקפיא או במקרר. מה שנוח לך

  13. הודיה ב- 12 במרץ 2021 בשעה 15:06

    איזה תותחית!! מדהים!!

  14. ספיר ב- 30 במרץ 2021 בשעה 10:45

    אין אין אין עלייך רות כל פעם מפתיע אותי מחדש!!!
    חיבת עזרה! מחפשת מתכון לבצק פריך כשר לפסח ללא קמח תמי, האם יש לך כזה דבר?
    תודה ענקית מתה על הבלוג שלך 🙂
    חג שמח!

    • שמח במטבח ב- 2 באפריל 2021 בשעה 16:47

      תודה רבה ספיר 🙂 לגבי בצק פריך כשר לפסח – מודה שלא ניסיתי אז אני לא יכולה להמליץ לך על משהו בוודאות ולא רוצה לתת סתם המלצה.
      הייתי בודקת בבלוגים של מתכונים ללא גלוטן (למשל wheat out של דביר בר) שם בטוח יהיו מתכונים שיתאימו.
      בהצלחה <3

  15. שרית יושע ב- 11 באפריל 2022 בשעה 7:35

    האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בחלב מרוכז ?

    • שמח במטבח ב- 11 באפריל 2022 בשעה 11:10

      לא ניתן להחליף בחלב מרוכז. ניתן להחליף בשמנת צמחית.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *