תפופאי – אצבעות פילו במילוי תפוחים

לכולנו יש טעמים מסויימים מהילדות שברגע ששומעים את שמם מייד נושא אותנו גל של נוסטלגיה. כזה הוא התפופאי 🙂 כי מי לא זוכר את מאפה התפוחים של "בורגר ראנץ" ששימש כקינוח האולטימטיבי לארוחת הראנץ 🙂 אז לכבוד חנוכה החלטתי לפנק אתכם במתכון בגירסה האפויה לתפופאי – אצבעות פילו במילוי תפוחים. לא תאמינו כמה שהן מזכירות את התפופאי של פעם 🙂

תפופאי

האמת שהמאפה הזה נולד בכלל כקינוח שהכנתי לאחת מארוחות החג בתחילת השנה, כשחיפשתי משהו טעים, קליל ו.. פרווה (ואפילו טבעוני). אבל כשהגשתי אותו לשולחן ובני המשפחה טעמו ממנו כולם פתאום התחילו להגיד שהוא מזכיר להם את התפופאי של פעם. ואני.. הכי התחברתי לזה.

ולמה אצבעות פילו תפוחים בחנוכה? פשוט כי נראה לי שבין כל המטוגנים למיניהם, זו יכולה להיות אופציה נהדרת לאלו מבינינו שפחות בא להם מטוגן, או ששומרים על הגיזרה או שפשוט אוהבים מאפי תפוחים 🙂
ואם בא לכם לראות עוד מתכונים לחנוכה לחצו על הקישור ותגיעו למתכונים שלי.

אצבעות פילו תפוחים

החומרים:

חבילת בצק פילו מופשרת
כ- 100 גר' חמאה או שמן לשימון הפילו
5 תפוחים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות
50 גר' חמאה (לגירסת פרווה/טבעונית – מרגרינה/נטורינה/שמן קוקוס)
120 גר' (1/2 כוס דחוסה) סוכר חום דביק
כפית קינמון
כמה כפות קלבדוס/רום/ברנדי/כל אלכוהול שאוהבים (אפשר גם מים)

פילו תפוחים

ההכנה:

מלית תפוחים:

תכלס הכנת המלית ממש קלה – שמים את כל החומרים במחבת גדולה ומבשלים/מטגנים תוך ערבוב עד שהתפוחים מתרככים ומתקרמלים.

הכנת מלית תפוחים

זה לוקח קצת זמן כי יש פה כמות גדולה של תפוחים אז תדאגו להיות באזור, לערבב כל פעם קצת ולחכות בסבלנות. בסוף מתקבלים תפוחים מקורמלים כל כך טעימים שאני מסוגלת לחסל אותם ככה כמו שהם.

כשהתפוחים מוכנים, נותנים להם להתקרר טיפה, שלא תהיה רותחת כששמים אותה על בצק הפילו.

תפוחים מקורמליםהרכבת המנה:

אם מחליטים להכין את המנה עם חמאה – ממיסים בקערית קטנה את החמאה כדי שנוכל להבריש אותה על הפילו.
אם מחליטים להשתמש בשמן – משתמשים בספריי שמן (הכי נוח תכלס) או שמעבירים שמן לקערית לצורך ההברשה.

פורסים על השיש עלה אחד של פילו, ואת השאר מכסים שלא יתייבשו.

משמנים את העלה בחמאה או בשמן או בספריי שמן ומקפלים לשניים כך שיהיה בצורת מלבן ארוך.

מניחים בקצה שלו כ- 2 כפות מהמלית ומיישרים אבל משאירים שוליים לקיפול.

הכנת פילו במילוי תפוחים

מקפלים את הקצה של העלה על המלית ומקפלים את הצדדים מעל כך שנוצר מעין מלבן ומגלגלים את העלה בעדינות ליצירת שטרודל קטן אישי.

הכנת תפופאי

את אצבעות הפילו שהכנו מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. ומשמנים את החלק העליון שלהם פעם נוספת כדי שלא יתייבשו.

פילו תפוחים מגולגלים

לתוספת טעם וצבע טוב אני פיזרתי מעל גם קצת אבקת סוכר

פילו תפוחים נכנס לתנור

אופים את מאפי הפילו במשך כרבע שעה בחום של 180 מעלות עד הן שחומות ויפות יש לכם אצבעות פילו תפוחים לתפארת 🙂

פילו תפוחים חם מהתנור

כל מה שנשאר לאחר מכן זה להגיש אותן.
אני אוהבת לפזר עליהן אבקת סוכר לפני ההגשה אבל זה לא חובה.

תשמחו גם לשמוע שהן מחזיקות מצויין במקרר ושאין בעיה לחמם אותן בחימום חוזר ולהגיש.

אצבעות פילו במילוי תפוחים

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

‏11 תגובות

  1. ליאורה ב- 10 בדצמבר 2019 בשעה 21:05

    מה זה סוכר חום דביק?

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2019 בשעה 12:40

      סוכר חום כהה. הוא מהסוג היותר לח

  2. עדה מזרחי ב- 10 בדצמבר 2019 בשעה 23:08

    כל הכבוד על הנתינה והשיתוף מאוד יפה ואסטטי אהבתי מאוד יפה

  3. אילנה ברונשטיין ב- 10 בדצמבר 2019 בשעה 23:56

    נראה קל להכנה. אפשר להכין גם מבצק עלים????

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2019 בשעה 21:05

      תודה. אכן קל להכנה
      לגבי בצק עלים – נראה לי שבמאפים האישיים הוא פחות יתאים כי הוא מתנפח באפיה. את יכולה אבל להכין כמאפה גדול ואז אין בעיה עם בצק העלים

  4. Adit ב- 11 בדצמבר 2019 בשעה 13:24

    נראה מעולה, שתי קושיות האם ניתן להמיר סוכר למייפל/אגבה? ולטובת אירוח האם ניתן להכין לילה קודם ולאפות למחרת? תודה!

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2019 בשעה 21:05

      אין בעיה להחליף את הסוכר
      לגבי הכנה מוקדמת. את יכולה להכין את התפוחים מראש ולמלא ביום האפיה. לא ממליצה להכין את המאפה ולשמור במקרר לפני האפיה

  5. רות קליין ב- 11 בדצמבר 2019 בשעה 13:51

    יש אולי ג’רבה לצליאקים? יכול לעבוד עם דפי אורז? תודה 🙂

    • רות קליין ב- 11 בדצמבר 2019 בשעה 13:53

      **גרסה לצליאקים

    • שמח במטבח ב- 16 בדצמבר 2019 בשעה 12:40

      לא ניסיתי אבל יש מצב בהחלט שיעבוד עם דפי אורז

השאר תגובה