שניצל בתנור שילדים יטרפו

מכירים את זה שיש לכם מתכון מנצח בארסנל ואתם הכי שמחים לשתף בו חברים? אז קבלו  – שניצל בתנור !! כן, כן, זה אחד המתכונים שהולכים איתי כבר שנים ואני כל הזמן מתכננת לשתף אתכם בבלוג וסוף סוף הצלחתי לצלם לכם הכל יפה יפה כדי לשתף.

השניצל הזה הוא לגמרי מתכון אליפות. הוא יוצא עסיסי ושחום בדיוק כמו המטוגן, רק בלי למלא את כל הבית בסירחון של הטיגונים ובלי לעמוד שעות על הנאגלות של הטיגונים במטבח. הכל בתבנית אחת, בתנור, בצ'יק צ'ק. וכל ילד שטעם ממנו אמר בפה מלא שהוא בדיוק כמו המטוגן. גאוני, לא?

שניצל בתנור

אז לכבוד סוכות, ולכבוד מיליון ארוחות החג וימי החופש שיש, החלטתי לשתף אתכם במתכון המנצח שלי לשניצל בתנור. הרי תכלס שניצל זה מה שהילדים הכי אוהבים. וגם בארוחות החגיגיות צריך לחשוב גם על הבררנים שבחבורה (או כפי שנקרא להם פה – הגוזלים) ולהכין להם מנה שהם יאכלו בכיף. ואם אפשר שתהיה קצת יותר בריאה אז בכלל זה מושלם.

אז בשמחה רבה אני משתפת אתכם במתכון המנצח שלי – שניצל אפוי. מקווה מאוד שתאמצו אותו אצלכם.

שניצל אפוי בתנור

החומרים :

כ- 12 נתחים של פילה עוף (אפשר גם חזה עוף או פרגית)
2 ביצים
כף מיונז (אני השתמשתי במיונז מופחת שומן של תלמה)
כפית חרדל איכותי
פירורי לחם מוזהבים (חשוב מאוד!) אפשר פרורי לחם רגילים אבל עדיף פנקו

שמן בטעם נייטרלי לשימון התבנית (קנולה, חמניות וכו') ואם יש ספריי שמן זה מאוד מקל על ההכנה

גיוונים:

אפשר להוסיף לתערובת הביצה גם סויה, טריאקי או קטשופ
אם רוצים להשקיע אפשר להשרות את נתחי העוף ברוטב טריאקי (או סויה) למשך כמה שעות לפני הטבילה בתערובת הביצה.
רוצים לפנק את הילדים? תחליפו את פרורי הלחם בפרורי ביסלי גריל או בפרורי בייגלה. זה להיט!!

שניצל אפוי

ההכנה:

מכינים תערובת לטבילת השניצלים מ 2 ביצים, כף מיונז וכפית חרדל ומניחים בה את נתחי העוף.
אם רוצים אפשר לשדרג גם עם מעט רוטב סויה או רוטב טריאקי או קטשופ בתוך התערובת. אבל תכלס גם בגירסת המקור זה יוצא מעולה.

ועוד מילה על העוף

אני מכינה את השניצלים עם פילה עוף פשוט כי לדעתי זה הנתח המושלם לשניצלים אפויים. הוא מגיע בצורה נוחה להכנה בלי שצריך להתעסק בבית עם חיתוך של העוף. הוא עסיסי בגלל הצורה שלו והנתחים לא גדולים מדי ומתאימים גם כ"פינגר פוד" (אם אתם מרשים לילדים 🙂 )

שניצל בהכנה

ולמה מיונז?

פשוט מאוד, בגלל שאנחנו אופים את השניצלים ולא מטגנים אותם, צריך להוסיף להם מעט שומן מבחוץ שישמור על העסיסיות שלהם. וכאן נכנס המיונז לפעולה.

אציין גם שהשתמשתי כאן במיונז מופחת שומן של תלמה פשוט כדי להפחית את אחוזי השומן בשניצל כדי שגם אני אוכל ליהנות ממנו בלי שארגיש שקלקלתי את הדיאטה. שנים הכנתי את השניצלים הללו עם מיונז רגיל ועכשיו הכנתי עם המיונז מופחת השומן ותכלס לא מרגישים שום הבדל בטעם כך שהרווח כולו שלנו.

חומרים לשניצל בתנור

השלב הבא – מחממים תנור ל 180 מעלות בחימום עליון ותחתון ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

על נייר האפיה יוצקים מעט שמן ומורחים אותו עם היד כך שיתפזר על כל הנייר (להכין שניצל זה תמיד עבודה שמלכלכת ידיים…)

ולהכנת השניצלים – טובלים כל נתח פילה ששחה לו בתערובת פירורי הלחם ומניחים על התבנית.

ועוד הערה חשובה – משתמשים אך ורק בפירורי לחם מוזהבים, כי פירורי הלחם הרגילים יצאו מהתנור מאוד בהירים והשניצלים לא ייראו אטרקטיבים. המוזהבים יוצרים מראה של שניצל מטוגן גם כשהוא אפוי.

שניצל נכנס לתנור

מרססים את השניצלים מלמעלה בספריי שמן (שמן קנולה וכו') זה ישמור על הציפוי עסיסי ויעזור להשחים קצת את הפרורים באפיה.

אם אין ספריי שמן מורחים מעט שמן רגיל על החלק העליון בידיים או עם מברשת.

אופים את השניצלים בסביבות ה 15-20 דקות עד שהם שחומים וכל הבית מתמלא בריח טעים בלי כל הבלאגן של הטיגונים.

שניצל אפוי חם מהתנור

ותראו כמה יפים הם יוצאים בסוף האפיה. אף אחד לא ידע שהם שיש פה שניצל אפוי אם לא תגידו את זה 🙂

ועכשיו… לטרוף!

שניצל בתנור - הילד ממש חטף לי מהצלחת

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

יש לכם שאלות? אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

שניצל אפוי

מחפשים עוד רעיונות לאוכל שילדים אוהבים? הנה כמה שאני אוהבת במיוחד

בולונז ביתי שילדים ממש אוהבים

בולונז

לזניה אליפות

לזניה שכולם יאהבו

פיצה מבצק פטנט ללא שמרים

פיצה בלי שמרים

המתכון נכתב בשיתוף יוניליוור

 

‏10 תגובות

  1. ציפי שגרין ב- 17 באוקטובר 2019 בשעה 11:55

    מתכון שניצלים נחמד.
    אנחנו מכינים קיצורים כאלו כבר שנים, כשהיו לנו ילדים קטנים. היום אנחנו מכינים באותה שיטת אפיה את המקבילה לקנטקי פרייד צ'יקן. אם אין פרורים או פנקו אני גורסת קורנפלקס מרססת שמן מלמעלה ואופה. כנ"ל גם כנפי עוף ומגישה עם רטבים. תודה על התזכורת. חג סוכות שמח!

    • שמח במטבח ב- 18 באוקטובר 2019 בשעה 18:15

      רעיון נהדר לגוון עם קורנפלקס
      ואהבתי את הרעיון עם הכנפים. אם אי פעם הגוזלים יסכימו לאכול כנפים לגמרי אכין ככה
      סוכות שמח 🙂

  2. ג'ודי ב- 17 באוקטובר 2019 בשעה 12:26

    מכינה כל הזמן כאלו זה אדיר, ואם אין בעיית כשרות, ממליצה פרמז'ן מגורד בפירורי לחם, זה יוצר קרסט כזה טעם….
    תודה רבה על מתכון מנצח!

    • שמח במטבח ב- 18 באוקטובר 2019 בשעה 18:13

      אחלה רעיון הפרמז'ן. בהחלט ישדרג.
      אגב, גם עם הביסלי או עם פרורי הביגלה זה יוצא מדהים. זה נולד כאלתור כשפתאום גיליתי שאין לי פירורי לחם בבית והפך לפינוק שאני מכינה מדי פעם לגוזלים

  3. אור ית ארבלי ב- 18 באוקטובר 2019 בשעה 11:31

    מכינה עכשיו. הכנה זריזה ונקייה.
    האם התנור בטורבו או רגיל?
    אדווח שיצאו…

    • שמח במטבח ב- 18 באוקטובר 2019 בשעה 18:10

      אני אופה בטורבו אבל גם ברגיל זה יעבוד.
      מחכה לשמוע מה אמרו בני הבית

  4. ליאת ביתן ב- 22 באוקטובר 2019 בשעה 16:27

    האם ניתן להכין ולחמם שוב??

    • שמח במטבח ב- 24 באוקטובר 2019 בשעה 13:47

      פחות מומלץ. שניצלים שמחממים אותם חימום חוזר (מטוגנים ואפויים אחד) פשוט כבר לא עסיסיים ולא טעימים בעיני (ובעיני הילדים שלי)
      את יכולה להכין ללא האפיה, להקפיא ואז לאפות. אבל אני ממליצה לעבוד על טרי. הכי טוב

  5. יוכבד בראשי נחום ב- 24 באוקטובר 2019 בשעה 10:14

    כולנו נהנו. רך בפנים קרספי בחוץ. מעולה

השאר תגובה