פשטידת בצל

פשטידה זה בעיני הכי טעם של בית. במובן החם והמחבק של המילה. זו גם אופציה נהדרת לארוח כי אין מי שלא אוהב פשטידות וגם לארוחת ערב לילדים (כל עוד הם שלכם, ולא שלי שלא אוכלים כמעט שום דבר) כי היא משביעה, מזינה וכל כך טעימה. הפעם הכנתי פשטידת בצל שהצליחה לכבוש את כל מי שטעם. היא קלה ומהירה וסופר טעימה.

פשטידת בצל מנצחת

בקיצור – יש לי בשבילכם פשטידת בצל מעולה! כזו שאם תביאו לארוח כולם יטרפו ממנה ויבקשו מכם מתכון. והכי כיף – כהרגלי – היא ממש מהירה להכנה. מהסוג של לערבב הכל בקערה ולזרוק לתבנית.

ועוד בונוס – המתכון הבסיסי מתאים לעוד הרבה ירקות אחרים כך שתוכלו לגוון איתו ולהכין עוד הרבה פשטידות אחרות (בסוף הפוסט כתבתי רעיונות לעוד ירקות שיתאימו לתערובת).

אז כמו שהבנתם – זה מסוג המתכונים שאני הכי אוהבת. טעים-מרשים-מהיר הכנה. מקווה שתנסו ובטוחה שאחרי שתכינו היא תיכנס לארסנל הקבוע של המתכונים שלכם.

פשטידת בצל - פרוסה אחת לא מספיקה

החומרים לפשטידת בצל:

4 בצלים חתוכים לרצועות
2 שיני שום כתושות
מעט שמן לטיגון (2-3 כפות)
חצי קוביית גבינה בולגרית (השתמשתי בבולגרית 16% של פיראוס, אפשר להשתמש בכל אחוז שומן שתרצו)
1 גביע קוטג'
1 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
150 גר' גבינת קשקוול מגוררת
2 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם

פשטידת בצל פרוסה

ההכנה:

כאמור – אין פה הרבה שלבים – מדובר בפשטידה מהסוג המהיר שהכי קל וכיף להכין – בגדול מטגנים את הבצל קצת ואז פשוט מערבבים הכל ושופכים לתבנית משומנת 🙂 אם רוצים להשקיע שומרים חלק מהגבינה הצהובה בצד ומפזרים מעל.

ובפירוט כמו שאתם רגילים ואוהבים:

מזהיבים את הבצל עם 2-3 כפות שמן ודואגים לערבב מדי פעם. אין צורך להשחמה או הזהבה לצבע עמוק (אא"כ אתם רוצים שהפשטידה שלכם תהיה יותר שזופה וזה גם סבבה). לקראת סוף הטיגון מוסיפים את השום ומערבבים. השום מאוד משדרג את הטעם לדעתי אז אל תוותרו עליו.

בצל מטוגן

בזמן שהבצל מיטגן מערבבים את כל שאר החומרים כשמתחילים בביצים ובשמנת והקוטג'

גבינות לפשטידת בצל

ממשיכים עם הקמח ולאחר מכן מוסיפים בולגרית ומחצית מכמות הקשקוול. אין בעיה להחליף את הקשקוול בכל גבינה קשה אחרת שאתם אוהבים – החל מעמק, מוצרלה, צ'דר, מנצ'גו ובקיצור – מה שבא לכם.

שימו לב שלא להוסיף את כל הקשקוול חשוב להשאיר חלק לפיזור למלעלה.
את הבולגרית והקוטג' אני לא ממליצה להחליף בכל מקרה (אפשר רק לשחק עם אחוזי השומן), פשוט כי הם אלה שנותנים לפשטידה את הטעם והמרקם.

תערובת גבינות לפשטידת בצל

מוסיפים את הבצל המטוגן מערבבים עוד טיפה ומעבירים את כל הבלילה לתבנית ששומנה מעט (הכי נוח עם תרסיס שמן).

פשטידת בצל בתבנית

מפזרים מעל הכל את המחצית השניה של גבינת הקשקוול ושולחים את התבנית לתנור ל כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות

פשטידת בצל לפני אפיה

כשהבית יתמלא בריחות נהדרים, ותראו שהפשטידה השחימה יפה זה סימן שהיא מוכנה. אני תמיד נותנת לה לנוח עוד 10 ד' בתנור המכובה כך שתמשיך להיאפות מבפנים בלי שהחלק העליון שלה ישחים עוד יותר.

פשטידת בצל וגבינות

וזהו, לא היה פה מאמץ כזה גדול,לא לכלכנו המון כלים ויש לנו פשטידה נהדרת לארוח או סתם לארוחה משפחתית.

פשטידת בצל ובולגרית של פיראוס

ולפני שתשאלו – ברור שאפשר להכין עם הבלילה הזו פשטידות אחרות – פטריות (או בצל ופטריות), תירס, אפונה, ברוקולי, בטטות מגוררות שבושלו מעט, ובקיצור – כל ירק שאתם אוהבים.

פרוסת פשטידת בצל

בתיאבון

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

הכנת את הפשטידה? שתפו אותי בתמונות. אפשר לשתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח" וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

**הפוסט נכתב בשיתוף עם חברת תנובה

‏31 תגובות

  1. שרה רוט ב- 30 ביולי 2018 בשעה 22:10

    אשמח למתכונים נוספים

    • שמח במטבח ב- 31 ביולי 2018 בשעה 20:17

      מוזמנת להרשם לניוזלטר – פשוט מכניסים שם ומייל בשורה הלבנה שבראש העמוד הראשי (במחשב) ובהמשך העמוד הראשי אם את גולשת מהנייד

  2. גילאת יעקב ב- 31 ביולי 2018 בשעה 4:52

    אהבתי

  3. לאה דקל ב- 31 ביולי 2018 בשעה 6:43

    אכין עוד היום

  4. טלי שלוש ב- 31 ביולי 2018 בשעה 9:40

    מעןניינת לקבל מתכונים. תודה

    • שמח במטבח ב- 31 ביולי 2018 בשעה 20:14

      מוזמנת להרשם לניוזלטר – פשוט מכניסים שם ומייל בשורה הלבנה שבראש העמוד הראשי (במחשב) ובהמשך העמוד הראשי אם את גולשת מהנייד

  5. גדית מס ב- 31 ביולי 2018 בשעה 14:10

    נראה מקסים

  6. אילנה ברונשטיין ב- 1 באוגוסט 2018 בשעה 0:20

    אהבתי את פשטידת הבצל

  7. איריס זילברשטיין ב- 1 באוגוסט 2018 בשעה 18:10

    פשטידה קלה ונהדרת

  8. הילי ב- 14 באוגוסט 2018 בשעה 14:35

    אחת הטעימות שאי פעם הכנתי!!!

  9. רות חנה ב- 20 באוגוסט 2018 בשעה 13:49

    הוספתי קוביות בטטה (אחרי שבישלתי אותה במים עד להתרככות), יצא מעולה! תודה רבה!

  10. אורן שרית ב- 20 בנובמבר 2018 בשעה 20:58

    פשטידת הבצל מצויינת

  11. אורנה ב- 21 בדצמבר 2018 בשעה 15:40

    הי. מה האופציה הנוספת המקום קמח? פשוט לא אוכלת גלוטן.

    תודה

    • שמח במטבח ב- 23 בדצמבר 2018 בשעה 11:55

      אפשר להשתמש בתחליף קמח ללא גלוטן או בפירורי לחם ללא גלוטן. אפשר גם להכין בלי והפשטידה תהיה טיפה פחות יציבה אבל מאוד טעימה

  12. אפרת ליסון ב- 24 בדצמבר 2018 בשעה 12:14

    נראה מעולה.
    איך אני הופכת אותה ללא חלב.
    לרגישים שבנינו…
    תודה

    • שמח במטבח ב- 24 בדצמבר 2018 בשעה 13:10

      במקרה הזה אי אפשר להפוך אותה. כמעט כל מרכיבי הפשטידה הם מוצרי חלב… מציעה לבדוק מתכון אחר שבו אין צורך בתחליפים ואני בטוחה שיצא יותר טוב

  13. איילה ב- 29 במאי 2019 בשעה 11:21

    היי!
    האם אפשר לאפות בתניות מאפינס אישיות?
    אם כן, כמה זמן בערך?

    • שמח במטבח ב- 30 במאי 2019 בשעה 11:00

      וודאי. זמן האפיה יהיה כרבע שעה. מסיימים לאפות כשהמאפינס שחומים

  14. אורלי ב- 14 באוגוסט 2019 בשעה 6:05

    היי 🙂
    הכנתי כבר פעם אחת את הפשטידה ובהחלט הולכת להכין שוב. בדרך כלל לא מתה על פשטידות בצל אבל המתכון ממש מוצלח והפשטידה יצאה מאוד טעימה.
    את גבינת הקשקבל החלפתי בגבינת טוב טעם והוספתי קוביות בטטה

    • שמח במטבח ב- 14 באוגוסט 2019 בשעה 15:00

      ממש שמחה לשמוע אורלי שהצלחתי לחבב עליך את פשטידות הבצל. והשילוב של טוב טעם ובטטה נשמע נהדר

  15. יפעת סגל ב- 12 בספטמבר 2019 בשעה 9:23

    האם אפשר להקפיא ,ולהפשיר לפני הגשה ?

    • שמח במטבח ב- 12 בספטמבר 2019 בשעה 9:37

      אין בעיה להקפיא ולחמם לפני ההגשה. רק תפשירי קודם במקרר

  16. אמיר שרון ב- 25 בספטמבר 2019 בשעה 20:27

    היי

    2 שאלות :

    1) האם כדאי להוסיף פירורי לחם בתחתית ? ראיתי את זה בכמה וכמה מתכונים של פשטידות מסוג זה , שגם בהם שימנו את התבנית מן הסתם אך עם זאת אמרו שמאד כדאי לפזר פירורי לחם בתחתית שכן זה עוזר למנוע הידבקות .

    2) באחת התמונות הפשטידה נראית שיצאה מאד נמוכה ( התמונה האחרונה בה היא על הצלחת כבר ) . אני מבין שככה היא תוכננה לצאת , או שבדרך כלל פשטידות מסוג זה מקבלות מעט יותר גובה ? אולי זה בגלל שאין אבקת אפייה במתכון ?

    • שמח במטבח ב- 26 בספטמבר 2019 בשעה 19:38

      הי אמיר
      1. אגן אפשר להוסיף פירורי לחם לתחתית. זה אולי מונע הידבקות אבל בעיקר מוסיף קראנצ'יות נחמדה לתחתית
      2. לגבי הגובה – זה תלוי בתבנית שבה אתה אופה. ככל שהיא יותר קטנה הפשטידה תהיה יותר גבוהה. אין צורך באבקת אפיה במתכון כיוון שתערובת הגבינות היא די נוזלית ואין הרבה מה שיתפוס אותה. אם ממש מתחשק לך אתה יכול אבל באמת שאין פה צורך.

  17. רוני ב- 9 באוקטובר 2019 בשעה 13:19

    היי, באיזה גודל התבנית?

  18. נעמה כץ ב- 10 באוקטובר 2019 בשעה 19:20

    היי, איזה גודל תבנית מרובעת או עגולה תתאים לכמויות שנתת ומבלי שתצא נמוכה מדי?

    • שמח במטבח ב- 12 באוקטובר 2019 בשעה 7:10

      בתבנית מרובעת זה בערך 25 על 15
      בעגולה, נראה לי שמקביל ל 24 (אני פשוט אופה אותה רק במרובעת)

השאר תגובה