פשטידת בצל

פשטידה זה בעיני הכי טעם של בית. במובן החם והמחבק של המילה. זו גם אופציה נהדרת לארוח כי אין מי שלא אוהב פשטידות וגם לארוחת ערב לילדים (כל עוד הם שלכם, ולא שלי שלא אוכלים כמעט שום דבר) כי היא משביעה, מזינה וכל כך טעימה. הפעם הכנתי פשטידת בצל שהצליחה לכבוש את כל מי שטעם. היא קלה ומהירה וסופר טעימה.

פשטידת בצל מנצחת

בקיצור – יש לי בשבילכם פשטידת בצל מעולה! כזו שאם תביאו לארוח כולם יטרפו ממנה ויבקשו מכם מתכון. והכי כיף – כהרגלי – היא ממש מהירה להכנה. מהסוג של לערבב הכל בקערה ולזרוק לתבנית.
ועוד בונוס – המתכון הבסיסי מתאים לעוד הרבה ירקות אחרים כך שתוכלו לגוון איתו ולהכין עוד הרבה פשטידות אחרות (בסוף הפוסט כתבתי רעיונות לעוד ירקות שיתאימו לתערובת).

אז כמו שהבנתם – זה מסוג המתכונים שאני הכי אוהבת. טעים-מרשים-מהיר הכנה. מקווה שתנסו ובטוחה שאחרי שתכינו היא תיכנס לארסנל הקבוע של המתכונים שלכם.

פשטידת בצל – פרוסה אחת לא מספיקה

החומרים לפשטידת בצל:

4 בצלים חתוכים לרצועות
2 שיני שום כתושות
מעט שמן לטיגון (2-3 כפות)
חצי קוביית גבינה בולגרית (השתמשתי בבולגרית 16% של פיראוס, אפשר להשתמש בכל אחוז שומן שתרצו)
1 גביע קוטג'
1 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
150 גר' גבינת קשקוול מגוררת
2 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה של פשטידת הבצל:

כאמור – אין פה הרבה שלבים – מדובר בפשטידה מהסוג המהיר שהכי קל וכיף להכין – בגדול פשוט מערבבים הכל ושופכים לתבנית משומנת 🙂

ובפירוט כמו שאתם רגילים ואוהבים:

מזהיבים את הבצל עם 2-3 כפות שמן ודואגים לערבב מדי פעם. אין צורך להשחמה או הזהבה לצבע עמוק (אא"כ אתם רוצים שהפשטידה שלכם תהיה יותר שזופה וזה גם סבבה). לקראת סוף הטיגון מוסיפים את השום ומערבבים. השום מאוד משדרג את הטעם לדעתי אז אל תוותרו עליו.

בזמן שהבצל מיטגן מערבבים את כל שאר החומרים כשמתחילים בביצים ובשמנת והקוטג'

ממשיכים עם הקמח ולאחר מכן מוסיפים בולגרית ומחצית מכמות הקשקוול. אין בעיה להחליף את הקשקוול בכל גבינה קשה אחרת שאתם אוהבים – החל מעמק, מוצרלה, צ'דר, מנצ'גו ובקיצור – מה שבא לכם.
שימו לב שלא להוסיף את כל הקשקוול חשוב להשאיר חלק לפיזור למלעלה.
את הבולגרית והקוטג' אני לא ממליצה להחליף בכל מקרה (אפשר רק לשחק עם אחוזי השומן), פשוט כי הם אלה שנותנים לפשטידה את הטעם והמרקם.

מוסיפים את הבצל המטוגן מערבבים עוד טיפה ומעבירים את כל הבלילה לתבנית ששומנה מעט (הכי נוח עם תרסיס שמן).

מפזרים מעל הכל את המחצית השניה של גבינת הקשקוול ושולחים את התבנית לתנור ל כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות

כשהבית יתמלא בריחות נהדרים, ותראו שהפשטידה השחימה יפה זה סימן שהיא מוכנה. אני תמיד נותנת לה לנוח עוד 10 ד' בתנור המכובה כך שתמשיך להיאפות מבפנים בלי שהחלק העליון שלה ישחים עוד יותר.

וזהו, לא היה פה מאמץ כזה גדול,לא לכלכנו המון כלים ויש לנו פשטידה נהדרת לארוח או סתם לארוחה משפחתית.

ולפני שתשאלו – ברור שאפשר להכין עם הבלילה הזו פשטידות אחרות – פטריות (או בצל ופטריות), תירס, אפונה, ברוקולי, בטטות מגוררות שבושלו מעט, ובקיצור – כל ירק שאתם אוהבים.

בתיאבון

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו להצצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח" ולשתף אותי בתמונות של המאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

**הפוסט נכתב בשיתוף עם חברת תנובה

‏15 תגובות

  1. שרה רוט ב- 30 ביולי 2018 בשעה 22:10

    אשמח למתכונים נוספים

    • שמח במטבח ב- 31 ביולי 2018 בשעה 20:17

      מוזמנת להרשם לניוזלטר – פשוט מכניסים שם ומייל בשורה הלבנה שבראש העמוד הראשי (במחשב) ובהמשך העמוד הראשי אם את גולשת מהנייד

  2. גילאת יעקב ב- 31 ביולי 2018 בשעה 4:52

    אהבתי

  3. לאה דקל ב- 31 ביולי 2018 בשעה 6:43

    אכין עוד היום

  4. טלי שלוש ב- 31 ביולי 2018 בשעה 9:40

    מעןניינת לקבל מתכונים. תודה

    • שמח במטבח ב- 31 ביולי 2018 בשעה 20:14

      מוזמנת להרשם לניוזלטר – פשוט מכניסים שם ומייל בשורה הלבנה שבראש העמוד הראשי (במחשב) ובהמשך העמוד הראשי אם את גולשת מהנייד

  5. גדית מס ב- 31 ביולי 2018 בשעה 14:10

    נראה מקסים

  6. אילנה ברונשטיין ב- 1 באוגוסט 2018 בשעה 0:20

    אהבתי את פשטידת הבצל

  7. איריס זילברשטיין ב- 1 באוגוסט 2018 בשעה 18:10

    פשטידה קלה ונהדרת

  8. הילי ב- 14 באוגוסט 2018 בשעה 14:35

    אחת הטעימות שאי פעם הכנתי!!!

  9. רות חנה ב- 20 באוגוסט 2018 בשעה 13:49

    הוספתי קוביות בטטה (אחרי שבישלתי אותה במים עד להתרככות), יצא מעולה! תודה רבה!

  10. אורן שרית ב- 20 בנובמבר 2018 בשעה 20:58

    פשטידת הבצל מצויינת

השאר תגובה