עוגיות שקדים מושלגות ב 4 מרכיבים

פסח השנה נחגג אצלנו בצורה מאוד שונה "בזכות" הקורונה. כבר שלושה שבועות שכולנו בבית, ופתאום צריך להאכיל את כל המשפחה, כל הזמן. וגם לדאוג לפינוקים מתוקים, שזו הזדמנות נפלאה לתרפיית האפיה שלי. בדיוק בגלל זה הכנתי עוגיות שקדים מושלגות שיהיה לנו לנשנש משהו מתוק שגם יהיה טיפה יותר בריא. והן יצאו כל כך יפות וטעימות בטירוף שמצאתי עצמי מכינה אותן שוב ושוב.

עוגיות שקדים מושלגות

את המתכון הזה פיתחתי במקור כשחיפשתי מתכון מתוק ומפנק שלא מכיל שמן או חמאה (מסיבות בריאותיות לצערי). עוגיות שקדים נראו לי מושלמות לצורך כך. הן התחילו במקור כעוגיות אמרטי שמככבות אצלי בבלוג, רק שלא היו פרוסות שקדים בבית לקשט איתן את העוגיות וממש רציתי להכין אותן.

אז החלטתי לצפות אותן באבקת סוכר, כמו שראיתי בחלק מהמקומות באיטליה, וכמו שאני עושה עם עוגיות השוקולד המושלגות שלי.

ואז קרה הקסם ופתאום העוגיות התחילו לתפוח בתנור ונוצר להן מעטה מושלג יפייפה. אז כמובן שהחלטתי לשחק עם המתכון ולהכין שוב עוגיות שקדים ולצלם לכם, שגם אתם תוכלו ליהנות ממנו. בפסח (כי אין שם קמח) ובכל השנה.

עוגיות שקדים

החומרים לכ- 24 עוגיות שקדים:

280 גרם (כוס ו- 3/4) שקדים טחונים (נקראים גם אבקת שקדים)
2 חלבונים מביצים גדולות (כ- 75 גרם)
200 גרם (כוס) סוכר

לציפוי: אבקת סוכר

לתוספת טעם (לא חובה) – כפית תמצית וניל ו- 2 טיפות תמצית שקדים או כף ליקר אמרטו (או שניהם)

עוגיות שקדים מושלגות - אמרטי

ההכנה:

בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. אם מתחשק לכם להעשיר את הטעם הוסיפו לקצף תמצית וניל ו2 טיפות של תמצית שקדים שתחזק את הטעם המרציפני של העוגיות.

אם אין לכם מיקסר או שאין לכם כוח להקציף אפשר להכין גם בלי המיקסר ולערבב את החלבונים עם הסוכר בעזרת מטרפה. העוגיות יהיו קצת פחות תפוחות אבל עדיין יצאו לכם יפות.

מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שלא רואים כתמים לבנים של קצף החלבונים.

נפח קצף החלבונים ירד קצת בגלל הכובד של השקדים אבל התערובת עדיין תהיה בהירה וקצת אוורירית.

אם יש לכם זמן הכניסו את הקערה למקרר לחצי שעה שהתערובת קצת תתייצב. אם אין – תמשיכו לשלב הבא ללא הקרור.

מכינים צלחת עמוקה או קערית עם אבקת סוכר ושתי תבניות מרופדות בנייר אפיה ומחממים תנור ל 180 מעלות.

מכינים כדורים מהבלילה של העוגיות. הכי נוח זה עם כף קפיצית (פה בגודל 4 ס"מ) אם אין -גם כף רגילה תספיק.

מניחים כדור באבקת הסוכר. מצפים מכל צדדיו ומגלגלים לכדור.

חשוב לצפות את הכדורים בשכבה נדיבה של אבקת סוכר ולכן אחרי הגלגול הראשון גלגלו עוד קצת באבקת הסוכר שיהיו כדורים לבנים מאבקה.

מסדרים את הכדורים בתבנית במרווחים של כמה סנטימטרים ביניהם כי הם ישתטחו באפיה.

אופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 12-15 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט ומקבלות דוגמת שלג. שימו לב, הן לא צריכות להשחים יותר מדי, רק שהחלק שאין עליו אבקת סוכר יהיה טיפה שחום ולא לגמרי בהיר.

עוגיות שקדים מושלגות חמות מהתנור

אני אוהבת להעביר את העוגיות אחרי האפיה מהתבנית לשיש (עם נייר האפיה כמובן). פשוט מורידה בעדינות את נייר האפיה עם העוגיות לשיש. ככה הן מתקררות בלי שהחלק התחתון שלהן ממשיך להתחמם בגלל התבנית.

אפשר גם להעביר לרשת שיתקררו בלי ש"יזיעו" בתחתית. הכל תלוי בכמה זמן יש לכם וכמה כוח יש לכם לנקות עוד כלי 🙂

וזהו. העוגיות שלכם מוכנות 🙂 תכינו קפה ושבו להתפנק.

נכון מתכון קל ומהיר?

הכנתם מנה מהבלוג?יש לכם שאלות אלי? רוצים לשתף אותי במשהו?  אני תמיד שמחה להיות אתכם בקשר באינסטגרם או בפייסבוקואם הכנתם מנה מהבלוג אל תשכחו לתייג, שאראה 🙂

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

מחפשים את הגירסה השוקולדית הכשרה לפסח לעוגיות האלה? לקרן אגם יש גירסה נהדרת אצלה בבלוג – אמרטי שוקולד

 

מחפשים עוד רעיונות לעוגיות? כנסו לקטגוריית העוגיות בבלוג וקבלו המון מתכונים קלילים.

 הנה כמה מהמתכונים החביבים עלי

עוגיות מושלגות שוקולדיות

עוגיות אמסטרדם

עוגיות אמסטרדם

עוגיות חמאה שכיף להכין עם הילדים

המדריך להכנת מרנג

עוגיות שושנים

עוגיות גרנולה

 

‏15 תגובות

  1. מישהי ב- 5 באפריל 2020 בשעה 19:01

    אפשר גם לקנות שקדים ולטחון או שזה לא אותו דבר?

  2. מרים עמר ב- 6 באפריל 2020 בשעה 5:28

    אוהבת את המטעמים והקינוחים שלך אשמח לקבל מתעונים ועדכונים חג שמח

    • שמח במטבח ב- 6 באפריל 2020 בשעה 19:38

      תודה רבה מרים. אני רושמת אותך לניוזלטר. תקבלי מייל לאישור ההרשמה.

      • מירית ב- 7 באפריל 2020 בשעה 13:13

        למה הבלילה יוצאת נוזלית, אי אפשר ליצור כדורים

        • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2020 בשעה 12:52

          אם היא נוזלית אז סימן שלא שמת מספיק שקדים. האם השתמשת ב 280 גר שקדים?
          הבלילה רכה אבל לא נוזלית

          • אילנה ב- 2 במאי 2020 בשעה 11:13

            האם אפשרי ללא הקצפת חלבונים לערבב הכל יחד



          • שמח במטבח ב- 2 במאי 2020 בשעה 14:59

            אפשרי, אבל זה יהיה קצת פחות אוורירי



    • בר ב- 8 באפריל 2020 בשעה 12:01

      הכדורים לא השתטחו באפייה , למה?

      • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2020 בשעה 12:30

        כפי שאת רואה בתמונה, השתטחו מעט.
        אם השתטחו לך הרבה סימן ששמת פחות מדי שקדים או יותר מדי קצף חלבונים.

  3. אלה גוטמן ב- 6 באפריל 2020 בשעה 20:44

    המתכון נראה מצויין. התוצאה יפה. בטוחה שגם טעימה. אנסה ואעלה תמונה . אנא צרפי אותי לקבלת ניוזלטר
    תודה וחג שמח

    • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2020 בשעה 12:50

      תודה רבה אלה
      בעקרון ההצטרפות היא מהאתר (והיה גם קישור במתכון) אבל עשיתי את הרישום בשבילך. תקבלי מייל אישור להרשמה
      חג שמח 🙂

  4. אווה ב- 9 באפריל 2020 בשעה 14:14

    היי, הכנתי והעוגיות יצאו נפלאות. מתכון נהדר וקל להכנה.
    תודה וחג שמח 😊

  5. יסכה ב- 10 באפריל 2020 בשעה 0:37

    הכנתי לחג
    ושלחתי לאחות שחוגגת יומולדת
    ולעוד חברה אחרי לידה שקטה 🙁

    ונראה שהצלחנו (את ואני) לגעת באנשים ולשמח אותם!!
    התגובות היו נלהבות.

    תודה רבה על עוד מתכון מנצח

השאר תגובה