עוגיות פקאן ונשיקות ופעילות מתנה לחג האהבה

חג האהבה הלועזי מתקרב וישר התחלתי לחשוב על רעיונות נחמדים לפינוקים קטנים שיעשו שמח בלב. אז החלטתי להכין עוגיות פקאן עם נשיקות מרנג צבעוניות. ממתק קטן וחמוד שכל כך כיף לנשנש והפקאנים בעוגיות משדרגים את הטעם והמרקם בצורה נפלאה.

את הכל התחיל כשהתבקשתי לפתח מתכון בהשראת סידרה חדשה של שפתונים שיוצאת ממש עכשיו ממותג לוריאל פריז שנקראת קולקציית מקרון. השפתונים מתאפיינים בין היתר בניחוחות של עוגיית מקרון כמו תות, קרמל,דובדבן ורדים וכו'.

אז חשבתי והתלבטתי מה להכין, והחלטתי שהן הכי מתאימות לנשיקות, אבל לא סתם – לנשיקות שמגיעות על עוגיות פקאן נימוחות ובשביל הכיף הכנתי אותן בכמה צבעים. ההשראה למתכון הגיעה מכאן אבל שיניתי כמה דברים בהכנה שיתאימו לטעם שלי.

והפעם יש לי גם הפתעה בשבילכם – אני אפנק אחת מכן באופן אישי בערכה מהממת של השפתונים (!!) כפי שאפשר לראות בתמונה למטה יחד עם הפתעה טעימה שאני אכין.
כל מה שצריך לעשות כדי לזכות זה להכנס לדף הפייסבוק של שמח במטבח או לעמוד האינסטגרם ולפעול שם לפי ההוראות (שזה בגדול לספר איזה טעם של שפתון הייתם רוצים שיהיה לכן בתיק האיפור).
אז כנסו לעמודי הפעילות, אני מחכה לשמוע את התגובות שלכן 🙂

מארז מקרון של לוריאל

החומרים לכ- 60 עוגיות:

לעוגיות פקאן

200 גר' חמאה רכה
100 גר' אבקת סוכר
2 חלמונים
כפית תמצית וניל
50 גר' (חצי כוס) פקאנים טחונים דק עם כף קמח
280 גר' (2 כוסות) קמח
קורט מלח

למרנג

3 חלבונים
כ- 200 גר' (כוס) סוכר

*משקל הסוכר צריך להיות כפול ממשקל החלבונים. אם אין לכם משקל תשתמשו בכוס סוכר על 3 חלבונים.

*כן, כן אני יודעת שבבצק יש 2 חלמונים אז הפעם לצערי יהיה חלמון אחד מיותם, אבל ברוב המיקסרים אי אפשר להכין מרנג מ 2 חלבונים.

עוגיות פקאן עם מרנג

ההכנה:

עוגיות פקאן:

את העוגיות העדפתי להכין במיקסר ולא במעבד מזון, אבל אם תרצו להכין במעבד מזון כנסו למדריך להכנת בצק פריך שכתבתי ושם תראו את כל ההסברים על כל הדרכים להכנת בצק פריך.

מתחילים בהקרמת החמאה הרכה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל עם וו גיטרה עד התערובת בהירה וקרמית.

מוסיפים את החלמונים אחד אחד ובין כל הוספה מגרדים את דפנות הקערה עם לקקן כדי שכל החומרים יתערבבו באופן אחיד.

מוסיפים את הפקאנים הטחונים ומערבלים עד שהם נטמעים. שימו לב שאת הפקאנים טחנתי עם כף קמח ששומרת שבזמן הטחינה הםיישארו כאבקה ולא יתחילו להפוך לממרח אגוזים.

מוסיפים את הקמח ב- 2 סבבים. אחרי הסבב הראשון מערבלים מהר יחסית עד שהוא נטמע. אחרי הסבב השני שבו מוסיפים את יתרת הקמח מערבלים בזהירות וברגע שהקמח נטמע בתערובת מפסיקים. אם צריך אפשר להמשיך לערבב עוד קצת עם לקקן.

מעבירים את הבצק לניילון נצמד, מועכים לדיסקית דקה יחסית ומעבירים למקרר ללפחות שעה. הקרור חשוב כי צריך לתת לחמאה להתמצק מחדש. אל דאגה, הבצק הזה לא מתקשה בקרור וברגע שמוציאים אותו מהמקרר הוא נוח לרידוד.

מחממים תנור ל 160 מעלות בטורבו (אם התנור שלכם חלש יותר אפו ב 180 מעלות)

מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר וקורצים ממנו עיגולים, או פרחים, מה שבא לכם. שימו לב שהם צריכים להיות קטנים יחסית כי הכוונה פה היא לעוגיות ביס. אני הכנתי בקוטר מקסימלי של 3 סנטימטר ובחרתי להכין 3 דוגמאות.

אופים את העוגיות במשך כ-10 דקות עד שהן נראות יבשות מלמעלה.

מניחים את התבנית בצד שהעוגיות יצטננו ועוברים להכין את המרנג.

ובינתים מנמיכים את החום בתנור ל 120 מעלות

עוגיות פקאן

אני כותבת לכם בקצרה את ההכנה. אם אתם רוצים לקרוא עוד על הטכניקות של הכנת מרנג וכל הטריקים שמאחורי מרנג שתמיד מצליח כנסו לפוסט המרנג שכתב

כפי שכתבתי ברשימת החומרים, הכלל בהכנת מרנג הוא שמשקל הסוכר הוא כפול ממשקל החלבונים, אז אני מציעה לשקול. אם לא אפשרי – תשתמשו בכוס סוכר על 3 חלבונים (חלבון בינוני-גדול שוקל 35-40 גרם, תלוי בגודל).

מציבים את קערת המיקסר עם החלבונים והסוכר מעל סיר אדים ומחממים את התערובת תוך כדי ערבוב קל עד שהסוכר נמס לחלבונים ולא מרגישים גרגרים שלו.

לאחר מכן מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים במשך כ- 7 דקות עד שמתקבל מרנג סמיך מאוד, בהיר מאוד ויציב.

אם רוצים לצבוע את המרנג כפי שאני צבעתי פשוט מוסיפים לו מעט צבע מאכל (אני ממליצה על צבעי ג'ל כמו של מג'יק קולור, אני לא ממליצה להשתמש פה באלה מהסופר כי הם מאוד מאוד דלילים ותצטרכו הרבה צבע כדי לצבוע את המרנג).

אם רוצים לצבוע רק חלק מהמרנג מעבירים אותו לקערה וצובעים בנפרד

מעבירים את המרנגים לשק זילוף עם פיה שתתאים לאיך שאתם רוצים שהנשיקות ייראו. אם אתם רוצים מראה של פרח תשתמשו בפיה משוננת (גדולה או קטנה,תלוי בגודל שאתם רוצים). אם אתם רוצים מראה של טיפה תשתמשו בפיה עגולה "רגילה".

מזלפים על כל עוגיה מרנג באופן שיכסה את רובה אבל עדיין לא את כולה (המרנג מתנפח טיפה באפיה).  אם אתם רוצים לקשט את המרנג בסוכריות צבעוניות אפשר לפזר אותם עליו לפני האפיה.

את העוגיות עם המרנגים אופים במשך כחצי שעה עד שהמרנג מרגיש יבש יחסית. לא נורא אם הוא יהיה טיפה רך בפנים.

משאירים את העוגיות עם המרנג בתנור הכבוי למשך חצי שעה נוספת – ככה הן יתקרר לאיטן וגם ימשיכו בתהליך הייבוש העדין של המרנג.

מצננים את העוגיות ומגישים.

עוגיות פקאן עם מרנג

מחכה לראות את העוגיות שלכם – ואל תתביישו אם הכנתם שתפו וגם תייגו אותי באינסטגרם או בפייסבוק

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר.

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות (או אם יותר נוח לכם דרך הפייסבוק או האינסטגרם) אני תמיד שמחה לענות

ואל תשכחו להשתתף בפעילות הפרס – הפרטים בפייסבוק ובאינסטגרם שלי.

שפתון מקרון של לוריאל

המתכון פותח בשיתוף חברת לוריאל

‏6 תגובות

  1. לאל ב- 29 בינואר 2020 בשעה 10:50

    זה פשוט מהמם!!!!

  2. צופיה גרין ב- 29 בינואר 2020 בשעה 15:54

    היי
    ממש במקרה הכנתי היום את הבולונז לפי המתכון הנהדר שלך
    והבת שלי שהיא ציפור דרור בהרבה מובנים וגם באוכל אכלה ואמרה שטעים לה
    אז תודה⚘
    ושאלה בעניין המתכון הנוכחי איך טוחנים פאקנים לאבקה?

    • שמח במטבח ב- 8 בפברואר 2020 בשעה 18:51

      תודה צופיה. שמחה מאוד לשמוע שהבת שלך אהבה את הבולונז. הכי כיף לקבל כאלה תגובות.
      לגבי הפקאנים – אני טחנתי במיכל של הבלנדר מוט (זה שמגיע בנפרד למוט) אפשר גם במעבד מזון או במיני מעבד מזון. ואם אין – שמים בשקית קשיחה ודופקים עליהם עם מערוך 🙂

  3. שירן ב- 8 בפברואר 2020 בשעה 13:15

    אם רוצים להכין רק את הנשיקות אז אחרי הזילוף כמה זמן הן צריכות בתנור ועל איזה חום?

    • שמח במטבח ב- 8 בפברואר 2020 בשעה 18:37

      הי שירן
      מציעה לך להכנס למדריך שלי להכנת נשיקות (יש קישור במתכון) בגדול אופים על 100 מעלות במשך כמה שעות עד שהן פריכות לגמרי (זה לוקח לפחות שעתים -שלוש ולפעמים גם יותר, תלוי בתנור)

השאר תגובה