עוגיות גרנולה ומארז מתנה בצנצנת

אחד המנהגים היפים של פורים הוא החלפת משלוחי מנות. וכמה שאני אוהבת לפנק במתנות אכילות!! אז השנה החלטתי לשתף אתכם ברעיון נוסף למתנה – ערכה להכנת עוגיות גרנולה שכולה מגיעה בצנצנת יפה.

המתכון לעוגיות עצמן קליל (מהסוג של לערבב הכל בקערה ולגלגל עוגיות) והן יוצאות טעימות להפליא כך שאני ממליצה בחום להכין אותן גם בלי הצנצנת.

אציין שהמתכון פותח במקור עבור חברת מימונס במסגרת פרוייקט לפורים ומאחר וכל כך אהבתי אותו ביקשתי את רשות החברה להעלות אותו גם לבלוג, שגם אתם – הקוראים שלי – תוכלו ליהנות ממנו.

החומרים לצנצנת בנפח כ 350 מ"ל:

1/2 כוס (70 גר') קמח לבן
1/4 כוס דחוסה (60 גר') סוכר חום מהסוג הכהה והדביק
1/4כוס (50 גר') סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר') שוקולד צ'יפס
3/4 כוס (75 גר') שיבולת שועל
1/3 כוס (50 גר') שברי שקדים (שקדים גרוסים)

להכנה:
100 גר' חמאה רכה
ביצה אחת

הכנת צנצנת:

מסדרים בשכבות את כל חומרי הגלם לפי הסדר הבא (או כל סדר שתבחרו): קמח, סוכר חום, סוכר לבן, שוקולד, שיבולת שועל, שקדים.
מצרפים פתח יפה עם הוראות הכנה (ראו בהמשך) ויש לכם אחלה מתנה לחלק.

להכנת העוגיות:

מערבבים בקערה 100 גר' חמאה רכה מאוד וביצה אחת.

מוסיפים לקערה את תוכן הצנצנת. אם לא מכינים צנצנת פשוט מוסיפים את כל החומרים שברשימת החומרים :-).

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים לרבע שעה כדי שהתערובת תתייצב.

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ- 2-3 סנטימטר ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים אחד מהשני (העוגיות ישתטחו באפיה). משטחים מעט כל עוגיה.

אופים את העוגיות בחום 180 מעלות במשך כ- 8 דקות עד שהן משחימות אבל במרכז שלהן הן עדיין נראות רכות.
אם רוצים עוגיות קריספיות אופים עוד 2-3 דקות עד שכל העוגיה שחומה.

פורים שמח

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר..

ואל תשכחו גם להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).
שם גם תוכלו לשתף אותי בתמונות של מה שהכנתם כי אין דבר משמח יותר מלראות את המתכונים שלי מקבלים חיים משלהם במטבח שלכם <3

מחפשים רעיונות נוספים למשלוח המנות? הנה כמה מהחביבים עלי (לחצו על התמונה ותגיעו למתכון)

אזני המן שמחות במיוחד

מתנה בצנצנת – עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות מושלגות

צילום: נופר נוג'אטי

עוגיות חמאה בשלל צורות

מעמול

ריבועיות שוקולד ומרנג

עוגיות כפתורים

‏15 תגובות

  1. אורה ב- 28 בפברואר 2019 בשעה 10:44

    רעיון מגניב. תודה!
    לתקן "מצרפים פת(ח)ק יפה….."

  2. דנה ב- 1 במרץ 2019 בשעה 13:37

    הי רות…הכנתי את העוגיות….לא יצא כלל כמו שלך…
    אין אבקת אפייה במתכון…האם בסדר??

    • שמח במטבח ב- 7 במרץ 2019 בשעה 13:56

      המתכון במקור אכן ללא אבקת אפיה. ניתן להוסיף אם חשוב לך אבל ממש לא חובה
      ולגבי העוגיות שהכנת – אני לא יודע מה יצא לך אז אין לי דרך לתת רעיונות לתיקון. אשמח אם תכתבי לי מה לא יצא כמו שלי וננסה לחשוב יחד איך לשפר לפעם הבאה

  3. מיה ב- 5 באפריל 2019 בשעה 11:04

    הי,
    הכנתי עכשיו צנצנת למתנה – שיצאה מקסימה.
    איכשהו, הכמות המתוארת הספיקה לי לצנצנת בנפח של כ-450 ולא של כ-350 סיסי… והצנצנת שיש לי (ממקסטוק) נראית דומה לשלך… (המכסה מייסון הזה, רק בשחור עם נקודות לבנות)… מקווה שהעוגיות יצאו לה טוב ושלא עשיתי איזה ברדק בכמויות…

    תהיתי אם יש סיכוי לבקש ממך להכין מתכון דומה- לעוגיות בצנצנת של עוגיות כשל"פ – שאוכל להכין למתנות בפסח? יש לך מתכון כזה בשרוול?
    נהנית מאוד מהבלוג שלך, תודה.
    מיה

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2019 בשעה 12:54

      הי מיה
      שמחה מאוד שאהבת ושיצא לך מוצלח
      לגבי הצנצנת – טוב שאמרת. אנסה לבדוק
      לגבי בקשתך לפסח – אני אנסה לחשוב על רעיון אבל נראה לי שזה יהיה רק בפסח הבא כיוון שהחג מתקרב ולצערי לא אספיק לפתח מתכון לצלם ולכתוב אותו לפני החג.

  4. גליה הנדל ב- 3 במרץ 2020 בשעה 21:51

    היי, אפשר להחליף את שברי השקדים באגוזי מלך קצוצים? או להשמיט אותם בכלל?

    • שמח במטבח ב- 4 במרץ 2020 בשעה 18:02

      הי גליה. אפשר להחליף בכל אגוז שתרצי

  5. ספיר ב ב- 7 במרץ 2020 בשעה 19:13

    היי הכנתי את העוגיות ויצא ממש טעים!! 🙂
    רציתי להכין למשלוחי מנות אבל צנצנת בגודל 425 מ”ל קטנה מדי ולא נשאר מקום לשקדים…
    יש אפשרות לוותר על השקדים?

    תודה

    • שמח במטבח ב- 11 במרץ 2020 בשעה 12:16

      הי
      מצטערת שעונה רק עכשיו. אני חושבת שלא כדאי לוותר על השקדים כיוון שהם חלק מהטעם והנפח של היבשים במתכון. מה שכן – את יכולה לשים את השקדים בשקית נפרדת בצד או לכתוב במתכון שיוסיפו לביצה ולחמאה שקדים או אגוזים טחונים

  6. יובל כרמל ב- 5 במאי 2020 בשעה 19:16

    היי, האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל להכנה מהירה של קוואקר? תודה (:

    • שמח במטבח ב- 6 במאי 2020 בשעה 15:26

      אפשר אבל עדיף שלא כדי להרגיש את הבדלים במרקמים

  7. ענת ב- 10 בפברואר 2021 בשעה 18:06

    הי רות,
    לגבי השקדים- מה התחליף?
    כי רוצה שיותאם לילדים
    האם להגדיל את שיבולת השועל? את השוקולד ציפס?
    או לשים קמח שקדים?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 11 בפברואר 2021 בשעה 12:22

      אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק יותר (קמח שקדים)

      • יעל ב- 6 במרץ 2022 בשעה 12:28

        האם יש תחליף לשקדים? שואלת בגלל אלרגיה לאגוזים… והאם ניתן להשתמש בכוסמין מלא?

        • שמח במטבח ב- 7 במרץ 2022 בשעה 19:29

          אין בעיה להחליף את השקדים במשהו אחר. לגבי כוסמין מלא – עקרונית אפשר אבל לדעתי העוגיות יהיו פחות טעימות ובמרקם דחוס. מחליפה מקסימום חצי מהכמות בקמח מלא.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *