לזניה אליפות

יש מתכונים שמתוייגים אצלי בקטגוריית "אליפות" – הם נראים מעולה, הם טעימים, לא נורא קשה להכין אותם ואפילו הגוזלים טורפים מהם. כזה הוא המתכון שלי ללזניה. הוא מתאים לארוחת צהרים כשהגוזלים חוזרים רעבים מהמסגרות בדיוק כמו שהוא מתאים לארוחת שבועות חגיגית בתור מנת רושם. זו פשוט מנה מנצחת מבחינתי.

לזניה

אז אין שמחה ממני לשתף אתכם במתכון שלי שהולך איתי שנים ללזניה ביתית עם רוטב עגבניות ורוטב בשמל. כמובן שאתם יכולים לגוון ולהכין עם רטבים אחרים (אני מכינה גם לזניה בולונז ומבטיחה לשתף אתכם במתכון שלי לבולונז אליפות בקרוב). העקרונות של ההכנה די קלים והתוצאה שווה לגמרי את עבודת ההרכבה.

שימו לב שבסוף המתכון יש מסגרת עם מתכון מקוצר לטובת מי שכבר הכין בעבר לפי המתכון הזה ומכיר את הטיפים המיוחדים שאני נותנת פה בפוסט.

לזניה אליפות

לזניה אליפות: החומרים לתבנית מלבנית בגודל שמתאים לכ- 3-4 עלי לזניה בכל שכבה:

חבילת עלי לזניה (השתמשתי בברילה)

לרוטב העגבניות

בצל גדול או 2 בצלים בינוניים קצוצים
2-3 שיני שום
2 פחיות (סה"כ 800 גר')  של עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות.
2-3 כפות רסק עגבניות
חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
מלח ופלפל

לרוטב בשמל

50 גר' חמאה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
מלח
מעט אגוז מוסקט

לפיזור בין השכבות – כ- 150 גר' גבינת מוצרלה ו- 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת

לזניה שכולם יאהבו

ההכנה:

לרוטב העגבניות

בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להשחמה כשהבצל משחים מוסיפים את השום ומערבבים.

.טיגון בצל ללזניה

מוסיפים את שימורי העגבניות החתוכות ואת  רסק העגבניות ולאחר מכן מוסיפים את הבזיליקום לסיר (הכי קל זה לסדר את העלים אחד על השני ולגזור במספרים מעל הסיר)

רוטב עגבניות ללזניה

מבשלים את הרוטב עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש לחום הנמוך ביותר ועוברים להכין את הבשמל.

**אפשר להשתמש לחלופין ברוטב העגבניות המוכן של ברילה ואז משתמשים ב 2-3 צנצנות (תלוי בעובי השכבות שאתם רוצים). אני משתמשת ברטבים כבר כמה שנים כשאני לא מספיקה להכין רוטב ומאוד מרוצה מהם (הרוטב מעולה גם לפיצות שאני מכינה לילדים).

רוטב עגבניות לפסטות ולזניות

לרוטב הבשמל

ממיסים את החמאה בסיר בינוני

כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה, כמו בתמונה.

הכנת בשמל שלב 1

מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב מתמיד. בכל פעם מוסיפים עוד קצת חלב ומערבבים ולאט לאט כל הגושים שהיו ייעלמו.

לאחר שמוספים את החלב מוסיפים מלח ואגוז מוסקט וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך שימו לב שזה קורה די מהר ואז רצוי להוריד מהאש כדי שהרוטב לא יסמיך יותר מדי. אם זה קורה אין בעיה בכלל – פשוט מוסיפים עוד קצת חלב או מים.

הכנת רוטב בשמל

ההרכבה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו

מכינים את כל החומרים לייד התבנית כדי שלא תצטרכו להתרוצץ במטבח.

הרכבת לזניה

יוצקים לתחתית התבנית מעט רוטב בשמל ומניחים מעליו שכבה של עלי לזניה. אם צריך אפשר להניח עלים אחד על השני בחפיפה קטנה או פשוט לשבור עלים כך שתתקבל שכבה אחידה.

יוצקים מעל שכבה של רוטב עגבניות ומעלה מפזרים מעט רוטב בשמל (הבשמל לא חייב לצפות את כל השכבה) וכדי שהלזניה תהיה עשירה ומפנקת פזרים מעל גם קצת פרמז'ן ומוצרלה.

ממשיכים ככה עם שכבות נוספות של עלי זניה, בשמל וגבינות ומכסם בשכבה שלישית של עלי לזניה.

מכסים את השכבה ברוטב הבשמל שנשאר ומפזרים אותו באופן אחיד על גבי עלי הלזניה כך ששום חלק לא ישאר חשוף. מפזרים מעל את שארית הפרמזן והמוצרלה – כדאי להשתדל שזה יהיה בשכבה אחידה.

לזניה בהכנה

אופים את הלזניה במשך כחצי שעה. אם החלק העליון של הלזניה משחים מדי אפשר  לכסות אותה בעדינות בנייר כסף אבל הכי נוח זה פשוט להנמיך מעט את החום של התנור.

לזניה חמה מהתנור

אפשר לזלול מהלזניה קצת אחרי שהיא יוצאת מהתנור, אבל אם רוצים שהפרוסות ייחתכו באופן אחיד ולא יתפרקו לשכבות נפרדות מומלץ להכין יום מראש ולחמם לפני ההגשה.

לזניה של ברילה

בתיאבון!

מחכה לראות את הלזניה שלכם אצלי בקבוצת הפייסבוק "שמח במטבח". או שתתייגו אותי באינסטגרםכי הכי כיף לראות את מה שאתם הכנתם ????

לזניה

הסינר המהמם מבית cook and tell 🙂

מחפשים עוד רעיונות לשבועות? אל תפספסו את קטגוריית שבועות בבלוג

לזניה אליפות

Author שמח במטבח של רות אופק

מצרכים:

חבילת עלי לזניה

    לרוטב עגבניות

    • בצל גדול קצוץ דק
    • 2-3 שיני שום
    • 2 פחיות עגבניות מקולפות חתוכות דק 800 גרם
    • 2-3 כפות רסק עגבניות
    • חופן עלי בזיליקום קצוצים
    • מלח ופלפל

    לרוטב בשמל

    • 50 גרם חמאה
    • 2 כפות קמח
    • 500 מ"ל חלב 2 כוסות מדידה
    • מלח ומעט אגוז מוסקט

    לפיזור בין השכבות: כ- 150 גר' גבינת מוצרלה ו- 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת

      הוראות הכנה:

      רוטב עגבניות

      • מטגנים את הבצל עד להשחמה כשהבצל משחים מוסיפים את השום.
      • מוסיפים את שימורי העגבניות, רסק העגבניות והבזיליקום ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
      • מביאים את הרוטב לרתיחה.

      רוטב בשמל

      • ממיסים את החמאה בסיר בינוני.
      • כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה
      • מוסיפים בהדרגה את החלב, תוך ערבוב תמידי שלא יהיו גושים ומביאים לרתיחה.
      • מתבלים במלח ואגוז מוסקט.
      • מחממים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה ומורידים מהכיריים להפסקת החימום.

      הרכבת הלזניה

      • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו.
      • יוצקים לתבנית מעט רוטב בשמל (שכבה דקה).
      • מרפדים את התבנית בשכבות של: עלי לזניה, רוטב עגבניות, מעט מהגבינות ומעט בשמל וחוזר חלילה (2 שכבות מהכל)
      • מכסים את הלזניה בשכבה של עלי לזניה ומעליה מפזרים את יתרת הבשמל ומפזרים את הגבינות לאורך כל התבנית.
      • אופים בחום 180מעלות במשך כחצי שעה עד להשחמה.
      הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

      תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

      והנה כמה רעיונות מלוחים שאני אוהבת במיוחד:

      קיש בטטות חגיגי

      קיש עגבניות שרי ובזיליקום

      קיש גבינות עזים וצנוברים

      שבלולי פיצה

      מקלות פרמז'ן

      הפוסט נכתב בשיתוף עם חברת "ברילה"

      ‏43 תגובות

      1. רחל שילוח יבור ב- 12 במאי 2018 בשעה 5:41

        עושה רושם. נפלא. אשמח לקבל מתכונים נוספים!

        • שמח במטבח ב- 12 במאי 2018 בשעה 15:24

          תודה רבה רחל
          רשמתי אותך לניוזלטר
          תקבלי מייל לאישור ההרשמה ותצטרכי ללחוץ על הקישור

          • אטרין ב- 19 ביולי 2020 בשעה 18:00

            פעם ראשונההכנתי לזניה יצא מושלם!!!!! ממליצה בחום

            • שמח במטבח ב- 25 ביולי 2020 בשעה 15:54

              איזה כיף שהכנת לראשונה איתי <3

              • מירב ביטון ב- 8 בינואר 2021 בשעה 12:30

                לרוטב בשמל , הכמויות נכונות? רק 2 כפות קמח? שלי לא נראה כמו בתמונה בכלל. נראה מימי לגמריי.
                תודה



              • שמח במטבח ב- 9 בינואר 2021 בשעה 10:49

                אין דבר כזה כמויות לא נכונות אצלי בבלוג. אם כתוב סימן שמדדתי.
                וכן, הכמות מדוייקת וככה אני מכינה שנים. אם שלך נראה מימי אולי הוספת פחות מדי קמח? או שאולי לא בישלת מספיק עד שיסמיך?



        • לילי פרטובי ב- 3 בינואר 2021 בשעה 12:41

          שאלה…. אם אני רוצה להקפיא את הלזניה עדיף לאחר האפיה או לפני?

      2. אריאלה קלפרדה ב- 12 במאי 2018 בשעה 16:44

        נראה מעולה

      3. נעמה ב- 13 במאי 2018 בשעה 15:10

        אכן אליפות!
        הכנתי בשישי בצהריים , טרפו!
        תודות

        • שמח במטבח ב- 13 במאי 2018 בשעה 19:39

          תודה רבה נעמה. הכי כיף לשמוע שאימצת וכולם אהבו 🙂

      4. רוית ב- 16 במאי 2018 בשעה 8:54

        תודה , מאמצת בשמחה 🙂
        אשמח לדעת מהיכן המחזיקים של הסיר בצורת לזניה ו"הרביולי" עליו מונחת הכף…

        • שמח במטבח ב- 17 במאי 2018 בשעה 12:19

          תודה רבה רוית
          נראה לי שראיתי את המחזיקים האלה ב"סוהו"

      5. רונית לגזיאל ב- 16 במאי 2018 בשעה 15:24

        היי,
        לא מוסיפים קוטג' לתערובת הגבינות או לעגבניות?

        • שמח במטבח ב- 17 במאי 2018 בשעה 12:18

          לא במתכון שלי. פה מכינים עם בשמל.

      6. רותי גביזון ב- 26 במאי 2018 בשעה 7:20

        היי רות
        מעניין לנסות עם בשמל:)
        באיזה גודל תבנית השתמשת ?

      7. שולה ציגלניק ב- 13 בינואר 2019 בשעה 12:30

        הי
        הכנתי את הפסטה בולונז בשילוב הלזניה
        ויצא פצצה
        תודה

        • שמח במטבח ב- 14 בינואר 2019 בשעה 20:08

          תודה שולה
          הלזניה הזו היא אחת המנות האהובות עלי ביותר
          אם לא הייתי בדיאטה נראה לי שהייתי מכינה לפחות פעם בשבוע אותה

      8. יפעת ליכט ב- 14 בינואר 2019 בשעה 23:41

        הכנתי היום, לא הספיק להגיע למקרר – יצא מעולה כולם טרפו מגדול ועד קטנה.
        אחלה מתכון. בקרוב אנסה עם הבשר…
        המון תודה על ההוראות המדויקות

      9. מירב מלק ב- 27 במרץ 2019 בשעה 13:59

        רות, נראה מעולה!
        רציתי רק לדעת באיזה גודל תבנית השתמשת?
        המון תודה על המתכונים הנפלאים ,
        מירב

        • שמח במטבח ב- 30 במרץ 2019 בשעה 20:27

          הי מירב, תודה על המחמאה
          לגבי התבנית – בעקרון כל תבנית פאירקס מלבנית תתאים (רק לא הענקיות שמקבילות לתבנית תנור). נראה לי שמידות התבנית שלי הן 25 ס"מ על 35 ס"מ אבל באמת שלא חייבים בדיוק.

      10. ענת ב- 18 באוקטובר 2019 בשעה 22:08

        תודה על המתכון !!!
        עשיתי בדיוק לפי ההנחיות ויצא לגמרי אליפות !!

      11. רחל סונדק ב- 7 בנובמבר 2019 בשעה 9:42

        היי אני בדיוק מכינה את הלזניה, תודה על המתכון נראה נהדר!
        שאלה לגבי הרוטב בשמל- עשיתי ככתוב עם כף מדידה שטוחה של קמח, ולפי התמונות נראה שיצא לי רוטב הרבה יותר נוזלי… יכול להיות שצריך כף רגילה גדושה? או כף מדידה גדושה?

        • שמח במטבח ב- 7 בנובמבר 2019 בשעה 14:59

          אני שמה כף "באמצע" לא שטוחה אבל גם לא עם תלולית ענקית.
          לגבי הסמיכות, או ששמת פחות מדי קמח או שבישלת טיפה פחות. נסי לבשל עוד קצת וראי אם מסמיך. אם לא, אפשר לדלל מעט קמח עם מים מהברז ולהוסיף לסיר.

      12. מירב ב- 3 בדצמבר 2019 בשעה 14:25

        הי, תודה על המתכון! האם אפשר להקפיא אותה שלמה ברגע שמתקררת? או שזה יהרוס אותה? (ואם כן, כמה זמן להוציא לפני ההגשה?)

        • שמח במטבח ב- 4 בדצמבר 2019 בשעה 20:04

          אין בעיה להקפיא. שימי לב שההפשרה איטית יחסית (תעבירי למקרר יום לפני) ואז חימום בתנור

      13. סמדר ב- 16 במאי 2020 בשעה 12:12

        שלום,
        הלזניה מראית מאוד טעימה. האם אפשר להכין אותה עם רוטב בשמל מוכן, ואם כן מה הכמות

        • שמח במטבח ב- 16 במאי 2020 בשעה 16:58

          תודה סמדר
          כתוב במתכון שאפשר להכין עם רוטב בשמל מוכן (500 מ"ל) יש גם קישור להכנת בשמל בבית

      14. מילי ב- 27 במאי 2020 בשעה 12:53

        היי, איך ייצא אם אשלב ירק כמו תרד ו/או פטריות בלזניה?
        תודה 🙂

        • שמח במטבח ב- 27 במאי 2020 בשעה 18:27

          לדעתי הם ישתלבו מעולה עם העגבניות. אבל אם את רוצה להכין עם רוטב לבן אני מציעה שתעשי חיפוש על מתכונים ללזניה תרד וללזניה פטריות כי המתכון פה מתבסס על רוטב עגבניות.

      15. עדן ביטון ב- 2 בדצמבר 2020 בשעה 14:39

        היי
        הלזנייה הייתה מושלמת! ביום שנאפתה. יום למחרת פחות כי לבשמל היה מירקם אחר הוא כאילו הסמיך.
        איך אני מונעת את זה? כמה זמן הוא צריך להיות על הגז?

        • שמח במטבח ב- 2 בדצמבר 2020 בשעה 19:44

          האמת שלזניה בדרך כלל אפילו יותר טעימה ביום שלמחרת. הבשמל אכן מסמיך כי הוא כולל קמח שמסמיך אותו בחימום. מבחינת ההכנה שלו – השמל צריך להיות במרקם של קרם ולא להיות נוזלי. זמן הבישול שלו תלוי בסיר שבו את משתמשת, ובחום שאת מפעילה (גז? אינדטקציה? אש קטנה ? וכו'). המבחן הוא כפי שרואים בתמונה במתכון – שהבשמל מתחיל להסמיך

      16. דרור עוקב ב- 22 בינואר 2021 בשעה 16:31

        כמה זמן לבשל את עלי הלזניה אם בכלל?

        • kfir ב- 25 בינואר 2021 בשעה 18:33

          הי דרור, אין צורך לבשל את עלי הלזניה. הם מתרככים מהנוזלים שברוטב.

      17. מעין ב- 21 במרץ 2021 בשעה 15:32

        יצא מטריף!! הוספתי בשכבה אחת חצילים אפויים ובשכבה אחת פטריות. לזניה מדהימה!!

      18. רות יצהרי ב- 16 במאי 2021 בשעה 16:28

        וואו!! הכנתי ויצא מדהים!! תודה רבה על מתכון מנצח!

      19. שרון ב- 15 ביוני 2021 בשעה 14:56

        היי רות,

        כמה שכבות בערך יצאו לך בתבנית שהשתמשת (של עלים+בשמל+רוטב)?
        ואיך מומלץ לחמם את הלזניה אם אני מכינה יום לפני? כמה מעלות והאם מכוסה או לא?

        תודה רבה!

        • שמח במטבח ב- 16 ביוני 2021 בשעה 18:01

          יצאו לי 3 שכבות. לגבי החימום – אם את מגישה את כל התבנית אז אני מחממת הכל יחד בתנור (מכוסה) מחממת ב 150 מעלות בערך ובודקת עם סכין שהאמצע לא קר. אם צריך כמות קטנה אני חותכת ומעבירה לצלחת ומחממת במיקרו. עדיין יוצא טעים

      20. רחל ב- 2 בדצמבר 2021 בשעה 15:54

        ווואי כמה שהיא מוצלחת!
        אפילו הגוזלים כמו שאמרת… טורפים לי אותה.
        הכנתי כמה פעמים כבר וכל פעם מחדש קוצרת מחמאות בלי סוף!!
        זה נהיה המתכון שלי ללזניה.. לא מחפשת לי אחד חדש. כולם מרוצים
        והכי חשוב לא יקר מידי (בלי מלאאאא קוטג וכאלו) קל להכנה בקלי קלות וטעים ממש!!!

        • שמח במטבח ב- 3 בדצמבר 2021 בשעה 11:30

          שמחה מאוד לשמוע. אין ספק שקלעת גם לדעתי וזה המתכון הקבוע שלי. מודה שמעולם לא הכנתי עם קוטג'…

      השאר תגובה

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *