חטיף באונטי ביתי – פינוק של קוקוס ושוקולד

אם הייתם חטיף שוקולד, איזה חטיף הייתם? אני הכי באונטי! מתה על השילוב המדהים הזה של שוקולד וקוקוס, ולא בכדי יש לי בבלוג לא מעט מתכונים עם השילוב הזה, ובראשם צמת השמרים הויראלית ועוגת הבאונטי שאיתה חגגתי יומולדת עגול. אז ברור שזה היה רק עניין של זמן עד שאעלה לפה את הגירסה שלי לחטיף באונטי ביתי.

פינוק קטן וטוב שכל כולו קוקוס ושוקולד. כל כך קל ומהיר (יחסית) להכנה, כל כך מרשים והתוצאה לא פחות יפה מטעימה. אז לכבוד פסח שבא עלינו לטובה החלטתי לצלם את המתכון שלי לבאונטי כדי שגם אתם תוכלו לפנק את האהובים עליכם בממתק הקוקוסי הנפלא הזה.
המתכון בעקרון חלבי אבל אין בעיה להכין אותו בגירסת פרווה שהיא גם טבעונית. אז שנתחיל?

החומרים לכ 18 יחידות:

140 גר' (חצי כוס פלוס כף) שמנת מתוקה (אני אוהבת להשתמש בעמידה 38% של השף הלבן)
120 גר' (כוס) אבקת סוכר
200 גר' (2 שקיות קטנות) קוקוס טחון
כפית תמצית וניל

לציפוי ולקישוט:
200 גר' שוקולד חלב (אפשר גם מריר)
2 כפות שמן צמחי (קנולה,חמניות וכו')
30 גר' שוקולד לבן (לא חובה בגירסת פרווה/טבעוני)

לגירסת פרווה טבעונית מחליפים את השמנת בשמנת צמחית או בקרם קוקוס (פחית שנראית כמו חלב קוקוס אבל כתוב עליה "קרם קוקוס" ויש לה לפחות 17% שומן ואז חשוב לנער את הפחית לפני שמשתמשים בנוזל) ומשתמשים לקישוט רק בשוקולד מריר.

ההכנה:

מחממים את השמנת המתוקה במשך כחצי דקה-דקה במיקרו, מוסיפים אליה את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והקוקוס ומערבבים עד שכל הקוקוס סופג את הנוזל. אם התערובת ממש יבשה אפשר להוסיף עוד טיפה שמנת.
מניחים לתערובת לספוח לחות למשך כשעה (אם ממהרים לא חייבים, אבל אם יש זמן אני ממליצה לחכות ואז הקוקוס יהיה יותר לח).

מעצבים את החטיפים לצורת גליל קצר. על מנת שכל החטיפים יהיו בגודל אחיד השתמשתי בכף קפיצית קטנה (קוטר של 2 ס"מ) כדי לאסוף את התערובת ואז עיצבתי לצורת גליל בידיים מעט רטובות (הרטבת הידיים עוזרת לקבל מרקם חלק יותר לבאונטי).
בעקבות הערות שהגיעו – אם הקוקוס קשה לעיצוב (גם אחרי שעבדתם עם ידיים רטובות) אפשר להכניס את התערובת למקרר ואז היא תתמצק קצת ויהיה יותר קל לעצב את הגלילים.

מניחים את הבאונטי על תבנית או מגש מרופדים בנייר אפיה ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות (אפשר גם ליותר זמן). הסיבה לכך היא גם שיתמצקו ובעיקר כדי שיהיו קרים כשנצפה אותם בשוקולד ואז הציפוי יתקרר ויתמצק עליהם יותר מהר.

כשהגלילים קרים מצפים אותם בשוקולד המומס. אפשר פשוט להמיס את השוקולד במיקרו עם 2 כפות השמן בפולסים של חצי דקה אבל קבלו רעיון קטן ממני – מיני טמפרור שיגרום לשוקולד להיות קצת יותר מבריק לאורך זמן – ממיסים במיקרו 150 גר' מהשוקולד יחד עם השמן בפולסים של חצי דקה ולאחר מכן מוסיפים את יתרת השוקולד (עוד 50 גר') ומערבבים. הוספת השוקולד מורידה את הטמפרטורה של כלל השוקולד ועושה לו סוג של טמפרור. זה קל יחסית ולא עושה בלאגן במטבח אז שווה לכם לנסות.

כשהשוקולד כולו נמס מתחילים בציפוי. קבלו את השיטה שלי לקבלת ציפוי יפה ואחיד עם מינימןם לכלוך – לוקחים כף ושמים עליה מעט מהשוקולד, מניחים מעליה את גליל הקוקוס ובעזרת כף נוספת מצפים את הגליל בשוקולד. לאחר מכן מעבירים בעדינות את הגליל למזלג ומנערים בעדינות מעל הקערה – ככה נפטרים מעודפי שוקולד (שלא תהיה תחתית עבה ופחות יפה). ורק אז מעבירים בעדינות בעזרת המזלג לתבנית שעליה נייר אפיה – אפילו לא צריך לגעת בחטיף.

בעקרון בגלל שהקפאנו את גלילי הקוקוס השוקולד ישר מתמצק על החטיף ומתייבש. אבל… אם יש לכם עוד טיפה זמן וסבלנות תכניסו את התבנית למקרר או למקפיא לעוד כמה דקות (וכמובן שאפשר ליותר זמן) שהשוקולד יתקשה טוב טוב.

והשלב האחרון – הקישוט בשוקולד לבן. הכי קל בעולם. ממיסים את השוקולד הלבן בעדינות (מתחילים מ 20 שניות במיקרו ומערבבים ואם צריך ממשיכים לחמם ל 10 שניות בכל פעם) ואז מעבירים לשקית זילוף קטנה (או לשקית ניילון אם אין לכם שקית זילוף זמינה). ובתנועות של משיכה מקשטים את הבאונטי עם השוקולד הלבן. זה יוצא כל כך יפה!!!

וזהו, הבאונטי שלנו מוכן. והוא לא רק יפה, הוא גם טעים ברמות על חלל. בתור מכורה לקוקוס זה מבחינתי הפינוק האולטימטיבי.

פסח שמח לכולם!!

אם אתם מחפשים רעיונות נוספים לקינוחים לפסח כנסו לאלבום מתכוני פסח שלי ותמצאו שם המון רעיונות – כולל כמובן פרווה וטבעוני.

אל תשכחו שאני מאוד אוהבת לקבל מכם תגובות ופידבקים אז אתם מוזמנם להגיב ולשתף אותי בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם לבוא לבקר באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).
ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

הפוסט נכתב בשיתוף פעולה עם השף הלבן – תנובה

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובה אחת

  1. נרקיס חן ב- 18 באפריל 2019 בשעה 9:03

    נראה לי שסגרת לי את הפינה לקינוח של ערב פסח !!
    תודה אלופת העולם !

השאר תגובה