חטיף אנרגיה ביתי

החופש הגדול נגמר סוף סוף ושנת לימודים חדשה התחילה. אז לכבוד המאורע הכל כך משמח הזה החלטתי לפנק את הגוזלים במשהו טעים שיקחו איתם לבית הספר – חטיף אנרגיה כל כך טעים שהם לא ישימו לב שהוא מזין ועשיר בסיבים תזונתיים. הם יוכלו לאכול אותו בבוקר או שהוא יחכה להם התיק האוכל וימתיק להם את ההפסקה.

חטיף אנרגיה ביתי

אז נכון שהיום קיימים בשוק שלל חטיפי אנרגיה אבל למה לקנות כשאפשר להכין חטיף אנרגיה ביתי לבד, מחומרים טובים ובריאים כמו קוואקר, אגוזים, חמוציות ודבש, וכשאני שולטת במינונים ובכמות הממתיקים שיהיו בו.

אז קבלו מתכון קליל וכל כך טעים לחטיפי אנרגיה סופר טעימים וכמובן בריאים.

חטיף גרנולה

החומרים לכ- 14 יחידות (תבנית 22 על 22 ס"מ):

80 גר' חמאה
1/3 כוס + 2 כפות דבש/סירופ מייפל/סילאן (אפשר גם שילוב שלהם)
2 כפות סוכר חום מהסוג הדביק
כפית קינמון
1/4 כפית מלח
2.5 כוסות (220 גר') קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה)
1/2 כוס (50 גר') קוקוס
1/2 כוס (70 גר') חמוציות מיובשות
2/3 כוס (70 גר') שקדים או אגוזים קצוצים
1/4 כוס (50 גר') גרעיני דלעת

**לגירסה טבעונית אפשר להכין עם שמן קוקוס
**אין בעיה להחליף חומר שלא אוהבים (למעט הקוואקר שעליו בנוי החטיף) בחומר גלם אחר שאוהבים (למשל שומשום, פרג, צ'יה, אגוזים אחרים וכו'

חטיף גרנולה ביתי

ההכנה:

מחממים את התנור ל 180 מעלות

בסיר מחממים את החמאה, הדבש, הסוכר החום, הקינמון והמלח עד שהסוכר מתמוסס ומתקבלת  תערובת אחידה

תערובת לחטיף אנרגיה

בקערה מערבבים את כל החומרים ה"יבשים"  – קוואקר, קוקוס, חמוציות, אגוזים וגרעיני דלעת

החומרים היבשים לחטיף אנרגיה ביתי

כשהסוכר נמס והתערובת הרטובה חלקה יוצקים אותה על החומרים היבשים ומערבבים עד שכל ה"יבשים" יהיו מצופים בסירופ שנוצר.  יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה

תערובת לחטיף אנרגיה

משטחים את התערובת טוב טוב לשכבה אחידה על התבנית. הכי נוח לעשות זאת עם מרית.

משטחים את תערובת הגרנולה

אופים במשך כ- 25-30 דקות עד שהחטיפים משחימים ומניחים להם להצטנן בתוך התבנית.
רק כשהחטיפים התקררו והתקשו קצת (אבל לא קרים לגמרי) אפשר להוציא מהתבנית ולהניח לצינון על השיש או קרש חיתוך ולאחר מכן לחתוך לחטיפים או לקוביות (איך שאתם אוהבים).

חטיף גרנולה ביתי חתוך

חטיפי הגרנולה נשמרים כשבועיים בכלי סגור בטמפרטורת החדר, הם נשמרים מצויין גם במקרר וניתן גם להקפיא אותם.

קוואקר - חטיף אנרגיה

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

חטיף אנרגיה ביתי עם קוואקר

המתכון נכתב בשיתוף עם קוואקר

‏20 תגובות

  1. אתי ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 7:31

    בוקר טוב.הם ניראים מעולה.מה גודל התבנית?

    • שמח במטבח ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 8:09

      תודה אתי 🙂 התבנית היא של 22 על 22 ס"מ

  2. טובי רופא ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 8:05

    היי רות. האם ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס או בתחליף טבעוני אחר?

    • שמח במטבח ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 8:09

      תודה טובי
      אין בעיה להחליף בשמן קוקוס
      מחכה לשמוע איך יצא לך

      • אורנית ויטה ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 15:49

        אני כבר יודעת איך לפנק את החבר'ה שלי עם החזרה למסגרות, תודה ענקית רות 💖

        • שמח במטבח ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 17:48

          איזה כיף לשמוע. תודה אורנית 🙂

          • אירן אלקבץ ב- 10 בנובמבר 2019 בשעה 17:21

            משקל השמן קוקוס אותו דבר כמו החמאה?



          • שמח במטבח ב- 11 בנובמבר 2019 בשעה 8:27

            כן



        • אליה ב- 30 באוגוסט 2019 בשעה 15:13

          אפשר לוותר על הסוכר או להמיר אותו בעוד סילאן?

          • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2019 בשעה 7:36

            אפשר להמיר בעוד סילאן באותה כמות



  3. מיטל בלושטיין ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 8:37

    הי
    נראה נפלא, האם ניתן לוותר על הסוכר החום ולהסתפק במייפל/ סילאן?

    • שמח במטבח ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 17:51

      הי מיטל
      אפשר לוותר אבל אני ממליצה לשלב כי לסוכר החום יש תוספת משלו למרקם.

  4. מיכל ה. ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 15:37

    היי רות,
    אצלך מתקשר לבית הספר. אצלי הבנים קיבלו לצבא. בעיקר למסעות. במיוחד למסע כומתה…

    • שמח במטבח ב- 28 באוגוסט 2019 בשעה 17:51

      אני בטוחה שעוד אכין למסעות כומתה. בינתים הם מעבירים אותי מסע כומתה 🙂

  5. הדס בן משה ב- 30 באוגוסט 2019 בשעה 16:41

    הי רות ,
    תודה על מתכון מעולה ! עשיתי ויצא מושלם .
    עכשיו יש לי תחליף ביתי , נהדר ובריא לחטיפי האנרגיה הקנויים.
    שאלה – החלפתי את החמאה בשמו קוקוס , הטעם היה נהדר. אך החטיפים די התפוררו לי ? האם יש קשר?

    • שמח במטבח ב- 3 בספטמבר 2019 בשעה 7:36

      אכן יש קשר, כי שמן קוקוס פחות מתגבש
      אם תשמרי את החטיפים במקרר הם לא יתפוררו.

  6. רינה ב- 19 בספטמבר 2019 בשעה 7:49

    לחבר'ה שלי יש ימים ארוכים ועמוסים בבית הספר ואני כל כך לא אוהבת את החטיפי אנרגיה שקונים בסופר, הם מלאים בסוכר ולא מזינים. הכנתי את המתכון שלך ויצא מדהים תודה רבה. שתהיה שנה טובה!

    • שמח במטבח ב- 19 בספטמבר 2019 בשעה 9:24

      איזה כיף לשמוע!! ממש שמחה לעזור

  7. שלומית עומרי ב- 24 בספטמבר 2019 בשעה 13:57

    יצא טעים, אבל קצת התפוררו. כיצד ניתן למנוע את ההתפוררות ?

    • שמח במטבח ב- 24 בספטמבר 2019 בשעה 19:15

      לאחסן במקרר ואז הכל מתגבש ולא מתפורר 🙂

השאר תגובה