Rocky Road – פאדג' שוקולד עם הפתעות מתוקות

לכל אחד יש את החטאים הקולינאריים שלו. שוקולד, מרשמלו, ופלים ועוגיות מסוגים שונים, ביסלי, במבה, צ'יפס ועוד ועוד.

החטא שלי (טוב אחד החטאים) הוא סוכריות הגומי. מתה עליהן! בכל צורה ובכל צבע, וכמעט בכל טעם (חוץ מליקריץ). כל כך מכורה שהפינוק שלי בהריונות היה סוכריות גומי. הייתי קונה אותן בחנויות המתמחות בשקיות שממלאים לפי משקל ומחזיקה בתיק ובמשרד שקיות ענק מלאות בנחשים, סוכריות ג'לית, גומי יין, בקבוקוני קולה, שוש אדום ועוד ועוד ועוד.

וכיאה למכורה אמיתית, כל כך שמחתי לראות בחנויות את המהדורה הנוסטלגית שהוציאה עלית, שכוללת סוכריות שממש אהבתי בתור ילדה: גומי יין, ג'לית, סוכריות הדבש (שלא היה טיול שנתי בלעדיהן) וסוכריות מנטה. כמובן שההתמכרות שלי זקפה את ראשה ומהר מאוד מצאתי עצמי מנשנשת סוכריות גומי יין וסוכריות ג'לית כאילו אין רופאי שיניים בעולם.

DSC_7290

ואז עלה לי רעיון לשלב את סוכריות הגומי יין בממתק ביתי מושחת ומפנק – רוקי רואד!

כמובן שגם במקרה זה מדובר בשחיתות מבית היוצר האמריקאי – ממתק שוקולדי שבתוכו מתחבאות שלל הפתעות. זה יכול להיות עם אגוזים ופירות יבשים וזה יכול להיות קצת יותר מושחת, כמו בגירסה שלי, עם סוכריות גומי, מרשמלו ופקאנים מסוכרים.

ההכנה כמובן קלה ביותר – סיר אחד ותבנית, ואין צורך להדליק את התנור. כמובן שאפשר להכין גם עם הילדים רק לשים לב לא לתת להם לשלוח אצבעות לתערובת השוקולד החמה.

DSC_7405

החומרים לתבנית ריבועית בגודל של כ- 20 על 20 ס"מ

300 גר' שוקולד שאוהבים – אפשר רק מריר או רק חלב ואפשר לשלב
פחית חלב מרוכז (כ- 380 גר')
שקית (100 גר') פקאנים מסוכרים
כוס (כ- 80 גר') מיני מרשמלו או מרשמלו חתוך לחתיכות קטנות
2 שקיות (160 גר' סה"כ) סוכריות גומי יין חתוכות לחצי (הכי נוח עם מספריים)

*ניתן להכין ללא החלב המרוכז ואז גם המרקם יהיה קשיח יותר
**כמובן שניתן לגוון בתוספות ולשנות לפי הטעם. הנה כמה רעיונות: אגוזים מכל סוג שאוהבים, חתיכות ביסקוויט או עוגיות אוראו, פירות יבשים קצוצים וכיו"ב.

DSC_7268

ההכנה:

לתוך סיר שיהיה מספיק גדול כדי להכיל את כל החומרים שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים את החלב המרוכז. אני בחרתי להכין עם 200 גר' שוקולד מריר ו- 100 גר' שוקולד חלב. מצאתי שהשילוב הזה נותן מתיקות נעימה לתערובת בלי לוותר על הטעם השוקולדי של השוקולד המריר.

DSC_7238

ממיסים את השוקולד והחלב המרוכז עד לשלב שבו התערובת מבעבעת מעט. חשוב לערבב מדי פעם כדי שהתערובת תהיה אחידה והשוקולד לא ייחרך. כאמור, ניתן להכין גם ללא החלב המרוכז אבל במקרה כזה אני ממליצה להמיס את השוקולד במיקרו או על באן מארי ובכל מקרה להשגיח טוב טוב על השוקולד שלא ייחרך.

DSC_7245

כשהתערובת שלנו סמיכה ואחידה מוסיפים אליה את התוספות שבחרנו. כאמור, במקרה שלי בחרתי בסוכריות גומי יין, מיני מרשמלו ופקאנים מסוכרים.

DSC_7298

מערבבים הכל עד שכל הממתקים שלנו מצופים בשוקולד

DSC_7301

מכינים את התבנית שלנו: מניחים נייר אפיה שגזרנו כך שיתאים לרוחב התבנית על גבי התבנית הריבועית שלנו ומשמנים אותו מעט עם ספריי שמן. זה יקל על השחרור של הממתק שלנו מהתבנית

DSC_7277

יוצקים את התערובת המושחתת והטעימה שלנו לתבנית.

DSC_7308מיישרים את התערובת על גבי התבנית ומעבירים למקרר, ואפילו יותר טוב – למקפיא – לשעתיים לפחות ועדיף לפרק זמן ממושך יותר.

DSC_7311

כשהתערובת שלנו התמצקה  במקרר או במקפיא משחררים את התערובת שלנו  מהתבנית, עם נייר האפיה, אל קרש חיתוך וכל שנותר עכשיו זה לחתוך לחתיכות קטנות ולהשתדל לא לאכול יותר מדי מתוק 🙂

קחו בחשבון שבגלל השילוב של השוקולד עם החלב המרוכז התערובת לא לגמרי קשיחה אלא קצת יותר גמישה ולכן מומלץ לאחסן אותה במקרר או במקפיא. במידה ותכינו עם שוקולד בלבד המרקם יהיה קצת יותר קשיח. כמו כן, סוכריות הגומי לא ממש קופאות אז החיתוך שלהן יצריך סכין חדה, אבל.. אני ממש ממש אוהבת את השילוב שלהן בחטיף הזה. כאמור, כי שפחות מתחבר יכול להחליף בתוספות אחרות.

rocky road

שיהיה לכם יום מתוק 🙂

ואם תהיתם מאיפה הכלים המהממים האלה עם הציורים של עמי ותמי (שכל כך משתלבים יפה עם כל הממתקים שבפוסט הזה) אז מדובר בכלים של שינזי קאטו, מעצב ואומן זאקה יפני, שאני כבר התמכרתי אליהם. ניתן למצוא אותם באתר הישראלי של שינזי וגם בדף הפייסבוק.

DSC_7271

 

‏14 תגובות

  1. לימור ב- 9 ביולי 2015 בשעה 13:52

    היי 🙂
    זה לא יוצא יותר מדי מתוק עם כל התוספות והחלב מרוכז?
    יש אופציה להוריד אותו או שזה יפגע במרקם ממש?

    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 9 ביולי 2015 בשעה 19:13

      בהחלט מתוק.
      אפשר להכין ללא החלב המרוכז וכמובן שהתוספות הן לפי הטעם. אני אישית ממש אהבתי את הפקאנים המסוכרים – המרקם מושלם והטעם נפלא.

  2. יסמין בן-טוב ב- 10 ביולי 2015 בשעה 13:54

    איזה קינוח מושלם!!! למה מגיע לנו כל הטוב והשמח הזה???!!! רות כרגיל את לוקחת מצרכים רגילים ומכשפת אותם לקסם מתוק!!

  3. פיית העוגיות ב- 13 ביולי 2015 בשעה 14:12

    מודה שאני תמיד הייתי פחות בגומי
    אבל מוכנה לספוג כל דבר ששמים לי בשוקולד 🙂
    ממתק חמוד לגמרי

    • שמח במטבח ב- 13 ביולי 2015 בשעה 15:50

      חחח.. לא חייבים עם סוכריות הגומי. זה למכורים (כמוני). אבל שווה לנסות את הפקאנים הסינים, השילוב שלהם עם השוקולד הוא פשוט אלוהי

  4. רשת המתכונים ב- 15 ביולי 2015 בשעה 7:08

    איך שאני אוהב את הסוכריות גומי בשילוב של שוקולד 🙂

  5. מירב אורן ב- 27 באוגוסט 2015 בשעה 6:11

    מתה על הרעיונות המגניבים שלך!! רעיון אדיר לפעילות עם הילדים. תודה!!

    • שמח במטבח ב- 27 באוגוסט 2015 בשעה 6:15

      תודה, מקסימה 🙂
      מחכה לראות את הביצוע שלך.

  6. מאיה ב- 11 באפריל 2016 בשעה 17:27

    הי, אפשר להחליף את החלב המרוכז בשמנת מתוקה ?

    • שמח במטבח ב- 11 באפריל 2016 בשעה 19:05

      החלב המרוכז אחראי למרקם. אם תשתמשי בשמנת מתוקה החטיף יהיה רך יותר.

  7. תהילה כהן ב- 4 במרץ 2020 בשעה 22:18

    מה אפשר לעשות לגרסה פרווה

    • שמח במטבח ב- 11 במרץ 2020 בשעה 14:52

      אני ממליצה להכין בגירסה החלבית

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *