ריזוטו פטריות כמו במסעדות

שנים רציתי להכין בבית ריזוטו כמו במסעדות ואיכשהו תמיד זה קצת הלחיץ אותי. ריזוטו נשמע לי כמו משהו שמסובך להכין ושצריך מיומנות מיוחדת כדי שיצא טוב, ופשוט יצא שלא העזתי לנסות.
עד ש… שבת אחת החלטתי שדי לחשוש ושבסך הכל מדובר בבישולים ומקסימים אם לא יצא נכין משהו אחר. ואז.. ניסיתי להכין ויצא לי כל כך מושלם – ריזוטו כמו במסעדות! הבעל ואני כל כך התלקקנו על המנה הזו ואני התמלאתי גאווה שהצליח לי ושזה לא היה כזה קשה או מסובך כמו שחשבתי.
מכאן כבר התחלתי להכין ריזוטו בכל הזדמנות שרק יכלתי. מה אומר לכם.. התמכרתי לזה.

ריזוטו

אז לכל מי שחשש ועד כה לא הכין, ההכנה של הריזוטו עצמו אינה מסובכת מדי, והקושי היחיד שכרוך בהכנה שלו הוא העובדה שצריך לעמוד לייד הסיר בסביבות החצי שעה ולערבב את האורז כל הזמן.
אבל… אחרי שתטעמו את הריזוטו הזה אני מבטיחה לכם שתתמכרו כמוני ותהיו מוכנים לעמוד ולערבב תמורת העונג של לאכול מהריזוטו המושלם הזה, שיוצא בדיוק כמו במסעדות.

גרוד פרמזן לריזוטו

החומרים:

1 כוס (כ 250 גר') אורז עגול לריזוטו
בצל אחד צוץ
2 שיני שום (אפשר גם יותר)
מעט שמן זית לטיגון
25 גר' חמאה לטיגון
סלסילת פטריות שמפיניון/פוטבולו או כל תערובת פטריות שאתם אוהבים
כוס יין לבן
כליטר ציר ירקות
כפית מחית כמהין
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גר' גבינת פרמזן + כמות נוספת להגשה
מלח ופלפל לפי הטעם

*ציר ירקות – מרק ירקות פשוט יחסית שהכנתי מגזר, בצל, תפוח אדמה, קישוא, סלרי ופטרוזיליה ושהוספתי לו מעט תמצית ציר עף שקניתי באחת החנויות המתמחות (מגיע בשקיקים ארוכים) – אפשר כמובן להוסיף גם אבקת מרק למי שאין ציר ואם ממש ממהרים אפשר גם להשתמש בלקט ירקות קפוא.

ההכנה:

מתחילים בטיגון הבצל בשמן ובחמאה עד שהוא יזהיב. זה לוקח קצת זמן (ולא כמו בתכניות הבישול שתוך 2 דקות הוא מזהיב באורח פלא) אבל כאן לא חייבים "לשמור" על הסיר ואפשר לערבב מדי פעם.
ואם שאלתם – אני מערבבת פה גם שמן זית וגם חמאה כדי שמצד אחד יהיה עושר בטעמים מהחמאה ומצד שני החמאה לא תישרף בטיגון וגם נקבל טעם משמן הזית.

כשהבצל משחים מוסיפים את השום ומערבבים כדי שגם הוא ישחים מעט.
מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהאורז יצופה בשמן.

הכנת ריזוטו

משלב זה מתחילים "להשקות" את האורז בנוזלים. בכל פעם כמות קטנה וכשהאורז סופג אותה מוסיפים את מנת הנוזלים הבאה.
מתחילים בכוס יין לבן והמלצה שלי: תשתמשו ביין לבן יבש ולא חצי יבש כיהמתיקות של החצי יבש פחות מתאימה פה.

כשהיין נספג באורז מתחילים להוסיף מציר הירקות. פשוט מעמידים סיר מרק (חם!) לייד סיר הריזוטו ומעבירים לאט לאט עם מצקת

הוספת ציר לריזוטו

ובין כל הוספה להוספה מערבבים את הריזוטו כדי שהוא לא חלילה ייחרך מהתחתית של הסיר וכדי שהכל יתבשל באופן אחיד.
לאט לאט תראו שהריזוטו מתחיל להתעבות.
לאחר כ- 3 סבבים של השקייה מוסיפים את הפטריות. שימו לב שהן חתוכות די גס כי הן ממילא יתכווצו במהלך הבישול.

פטריות לריזוטו

ושוב.. לערבב
שימו לב שבמהלך הבישול הפטריות מתכווצות, אבל בעצם האורז סופג את הנוזלים שלהן כך ששום דבר לא הולך לאיבוד.

הוספת פטריות לריזוטו

לתוספת טעם שממש, אבל ממש, משדרגת אני מוסיפה כפית של מחית כמהין.
מדובר במחית שנמכרת בחנויות המתמחות ובחנויות התבלינים וכוללת תערובת של פטריות ובתוכן גם כמהין (שהן כידוע פטריות מאוד יקרות), ומספיקה תוספת קטנה שלה כדי לתת לכל תבשיל את הטעם האופייני והנפלא של הכמהין. אז אל תוותרו עליה, היא ממש ממש מוסיפה.

הוספת מחית כמהין לריזוטו

ושוב.. לערבב ולערבב

כשרואים (וטועמים) שהריזוטו עוד מעט מוכן מוסיפים לסיר חצי כוס שמנת מתוקה שתסמיך אותו ותעשיר את הטעם שלו ושוב.. מערבבים

הוספת שמנת לריזוטו

ואחרון חביב.. מוסיפים את הפרמז'ן שגררנו ומערבבים. אם רואים שיש צורך אפשר גם להוסיף עוד מציר הירקות.
בשלב הזה כבר אפשר לטעום ולהוסיף מלח ופלפל אם מרגישים שצריך (זכרו שהפרמזן עצמה גם היא מלוחה).

פרמזן לריזוטו

בסופו של הליך הבישול הריזוטו ייראה כמו עיסה (סופר טעימה, אבל עדיין .. עיסה) יישארו בו קצת נוזלים והוא יהיה סמיך וכל כולו יצרח אליכם "תאכלו אותי.. ועכשיו!!! כי הריח שלו יהיה פשוט משגע

ריזוטו מושלם

אז אל תחכו יותר מדי כי עכשיו הריזוטו במרקם מושלם. מעבירים לצלחת ומגישים

ריזוטו כמו במסעדות

ולאקסטרא פינוק אני אוהבת להגיש אותו לשולחן עם גוש של פרמזן ומגרדת ולגרד עוד קצת פרמזן על הצלחת.

ריזוטו עם פרמזן

כאן אפשר לראות שהיד המגרדת אינה שלי אלא של נועה חברתי שהתנדבה לבוא ולעזור לי בהכנות ובעיקר לגבות אותי אם גוזלית מתעוררת באמצע הצילומים של הפוסט (כפי שאכן קרה). הצמידים המהממים, למקרה שתהיתם, הם מעשה ידיה של נועה (ובכלל תציצו בדף שלה יש שם יופי של צמידים ויש גם סדנאות שבהן היא מלמדת איך מכינים צמידים כאלה).

וחזרה לריזוטו – עכשיו שראיתם שזה ממש לא מסובך להכין ריזוטו אני מקווה שתשתכנעו לנסות ולהכין. אני כבר התמכרתי לטעם הזה ויותר לא אצטרך ללכת למסעדה בכל פעם שבא לי להתפנק עם ריזוטו שווה.

ריזוטו

בתיאבון!!

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

‏55 תגובות

  1. דורון ב- 8 בפברואר 2018 בשעה 19:49

    רות פוסט מעולההה

    • שמח במטבח ב- 8 בפברואר 2018 בשעה 20:38

      תודה רבה דורון ?

    • יהודית קובץ ב- 20 בפברואר 2021 בשעה 9:59

      לאחר חיפושים רבים אחר מתכון ברור ופשוט לריזוטו, מצאתי את המתכון שלך, ונהניתי מכל רגע של עבודה, וכמובן גם מהתוצאה. תודה רבה. יהודית

      • שמח במטבח ב- 22 בפברואר 2021 בשעה 19:20

        תודה רבה יהודית. ממש שמחה לשמוע שאהבת

  2. לינוי ב- 9 בפברואר 2018 בשעה 15:10

    היי רות, הריזוטו נראה מעולה ואני רוצה להכין אבל… אנחנו לא אוהבים פטריות. מה אוכל לשים במקום?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 9 בפברואר 2018 בשעה 21:47

      הי לינוי
      אפשר להכין ריזוטו עם שילובים שונים של ירקות, למשל עם אפונה, עם ירקות שורש ועוד.

      • לינוי ב- 10 בפברואר 2018 בשעה 21:51

        תודה 🙂

      • ליטל ב- 28 בנובמבר 2019 בשעה 13:12

        האם ניתן בלי יין לבן? מה אפשר לשים במקום

        • שמח במטבח ב- 4 בדצמבר 2019 בשעה 20:06

          אפשר להשתמש בעוד ציר ירקות או פשוט במים

        • רינת ב- 29 במאי 2020 בשעה 12:09

          היי מתכון מעולנ! כתבת ליטר מרק ירקות ומנגד כתבת שלוש סבבי השקייה. האם להוביף ליטר או רק 3 כפות השקייה של כף מרק? תודה!!

          • שמח במטבח ב- 2 ביוני 2020 בשעה 13:19

            תודה רינת. הכוונה שלי היא שבכל סבב של השקיה מוסיפים כמה כפות של המרק ולא כל פעם ליטר 🙂



    • אלי ב- 11 ביוני 2021 בשעה 16:05

      בטטה יהיה מצויין

  3. ליטל ב- 13 בפברואר 2018 בשעה 20:53

    אני מקווה לנסות את המתכון עוד השבוע.(: לכמה מנות הוא מספיק בערך?

    • שמח במטבח ב- 14 בפברואר 2018 בשעה 12:45

      המתכון מספיק לכ 3 מנות (תלוי בקיבולת של מי שאוכל ממנו, כמובן, כי זו מנה די משביעה)

  4. ענת ווקסמן ב- 6 בפברואר 2019 בשעה 20:07

    היי רות, אני מעוניינת להכין ריזוטו אך לא מוצאת אורז עגול לריזוטו. האם יש חברה מסויימת שאפשר למצוא (אני יודעת שלסוגת היה בעבר, אבל הייתי ב4 מקומות ואין)? אולי רק אורז עגול?

    • שמח במטבח ב- 9 בפברואר 2019 בשעה 20:41

      הי ענת, אפשר להשתמש באורז לריזוטו של סוגת. עבר לזה אני מצאתי אורז לריזוטו ברשת ספייסז וגם בחנויות תבלינים (כמו קליית חממה) מקווה שזה יעזור

  5. גלי ב- 8 ביוני 2019 בשעה 11:23

    שלום, הריזוטו נראה נפלא, תודה
    אשמח לקבל קישור לאתר של נועה… זו שעונדת את הצמידים 😉 חג שמח ❤️

    • שמח במטבח ב- 18 ביוני 2019 בשעה 15:29

      תודה גלי
      את נועה הכי קל למצוא בפייסבוק – נועה ברקמן.

  6. רות ללוש ב- 27 ביוני 2019 בשעה 12:10

    היי רות. תודה על המתכון.
    אורז של סושי גם מתאים. נכון?!

    • שמח במטבח ב- 2 ביולי 2019 בשעה 14:33

      פחות יתאים, אם כי לא שוללת כי גם אורז לסושי הוא אורז עגול.
      בכללי ריזוטו מכינים מאורז לריזוטו. לרוב זן ארבוריו אבל יש עוד זנים. בסופר אפשר למצוא כמה חברות שמוכרות אורז לריזוטו במגוון של מחירים

  7. רונית ב- 27 ביוני 2019 בשעה 19:35

    האם ניתן להכין מראש

    • שמח במטבח ב- 2 ביולי 2019 בשעה 14:30

      ריזוטו פחות מומלץ להכין מראש כיוון שהאורז סופח אליו נוזלים. אבל מניסיוני האישי הוא די טעים גם אם מכינים מראש ומחממים.

  8. אביעד ב- 13 בדצמבר 2019 בשעה 21:30

    פעם שנייה שאני עושה ריזוטו לפי המתכון הזה, וכל פעם יוצא אגדה! תודה!

    • שמח במטבח ב- 15 בדצמבר 2019 בשעה 14:40

      איזה כיף לשמוע
      תודה !!

      • אליזבת ב- 14 באוגוסט 2020 בשעה 15:08

        שלום
        האם אפשר להשתמש בשמנת לבישול במקום שמנת מתוקה?

  9. ג'נט ב- 14 באפריל 2020 בשעה 20:29

    יצא פשוט מושלם ממש ממש טעים

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2020 בשעה 19:50

      תודה ג'נט. שמחה לשמוע שאהבת

  10. עדן ב- 25 במאי 2020 בשעה 18:46

    היי רות,
    מתכון מעולה ! יצא מדהים 🙂
    שאלה לי אלייך:
    אני יכולה להכפיל כמויות במידה ואני רוצה כמות יותר גדולה? או שזה בעייתי כי אז לא כל האורז יתבשל כמו שצריך?

    • שמח במטבח ב- 26 במאי 2020 בשעה 18:09

      הי עדן, שמחה מאוד שאהבת את המתכון
      נראה לי שהכפלת המתכון יכולה קצת להאט את קצב הבישול, כי יש פה ענין חשוב של תזמון, ושל ערבוב מתמיד כדי שהאורז יספוג יפה את הנוזלים. לדעתי כמות כפולה פחות תעבוד אבל כמות וחצי בסיר מספיק גדול ועם ערבוב תמידי תעבוד.

  11. אופיר ב- 14 בספטמבר 2020 בשעה 13:21

    יש אפשרות להשתמש בחלופה זולה יותר ממחית כמהין? כמו למשל שמן כמהין או חמאת כמהין?
    אם כן, מתי להשתמש והאם זה מחליף את השמן / חמאה של טיגון הבצל.
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 14 בספטמבר 2020 בשעה 13:54

      אין בעיה
      זה פשוט נותן טעם טוב. גם שמן כמהין וחמאת כמהין יעשו את העבודה. ממליצה להוסיף בכל מקרה בסוף הליך הבישול. כמו עם מחית הכמהין

  12. דניאל מ ב- 11 בדצמבר 2020 בשעה 15:41

    נראה מעולה
    יש סיכוי שיעבוד פה יין רוזה במקום לבן?

    תודה!

    • שמח במטבח ב- 12 בדצמבר 2020 בשעה 16:58

      לדעתי פחות יתאים, גם מבחינת הצבע וגם מבחינת הטעמים

  13. שלי גונן ב- 2 בינואר 2021 בשעה 19:54

    מתכון מהמם! כמה פעמים שאני כבר מכינה אותו וכל פעם שלמות!
    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באורז מלא?
    תודה לך!

    • שמח במטבח ב- 4 בינואר 2021 בשעה 20:27

      הי שלי
      בריזוטו חשוב להשתמש בזני אורז שמתאימים לריזוטו ואני לא בטוחה שאורז מלא יתאים לצורך כך, אבל.. אין מה להפסיד ותמיד אפשר לנסות.

  14. רותם ב- 13 בינואר 2021 בשעה 16:09

    הכנתי כבר פעמיים ויצא מעולה!
    תודה רבה על המתכון 🙂

    • שמח במטבח ב- 13 בינואר 2021 בשעה 20:03

      תודה רותם. שמחה לשמוע שאהבת

  15. חגית ב- 5 בפברואר 2021 בשעה 21:14

    הכנתי היום יצא מעולה

  16. נועה ב- 12 בפברואר 2021 בשעה 11:33

    וואו. הכנתי אתמול, פשוט וואו. ! פעם ראשונה שאני מכינה ריזוטו, יצא פשוט מעלף ! תודה על המתכון(:

    • שמח במטבח ב- 13 בפברואר 2021 בשעה 7:42

      תודה רבה נועה. כמה כיף שמצליח ככה 🙂

  17. מאי ב- 26 בפברואר 2021 בשעה 15:23

    גיליתי לא מזמן את הבלוג שלך, תודה על מתכונים מעולים וטעימים!! 🙂

  18. לילך ב- 9 במרץ 2021 בשעה 11:05

    היי , זה נראה מעולה! אנסה היום, כמה זמן בישול סה"כ ? הכנתי שבוע שעבר ריזוטו עם גריסי פנינה , לקח יותר משעתיים עד שהיה מוכן. תודה

    • שמח במטבח ב- 9 במרץ 2021 בשעה 14:40

      נראה לי שבערך 30 דקות. ממש לא שעתיים. לא הייתי עומדת ומערבבת שעתיים אוכל לייד הכיריים (זה באמת מוגזם..)

  19. מאיה ב- 23 באפריל 2021 בשעה 15:34

    מתכון פשוט מעולה, כל פעם שיש ביקוש מהמשפחה אני חוזרת לאתר ומכינה אותו 🙂

  20. שני ב- 28 באוגוסט 2021 בשעה 16:40

    האם ניתן להשתמש בגבינה אחרת במקום פרמזן?

    • שמח במטבח ב- 30 באוגוסט 2021 בשעה 12:34

      פרסמן הכי מתאימה לדעתי. יש גבינות בסגנון של פרמזן שאפשר להשתמש בהן. לטעמי פחות מתאים להשתמש בגבינות קשות אחרות כמו מוצרלה

  21. שלומי צור ב- 30 באוגוסט 2021 בשעה 7:43

    הי, תודה רבה על המתכון, נראה מעולה ואני רוצה לנסות.
    צריך לשטוף ולהשרות את האורז?
    האם היחס הינו ליטר מי מרק לכל 250 גר אורז?
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 30 באוגוסט 2021 בשעה 12:28

      הי שלומי. רצוי לשטוף את האורז אבל לא חובה. ולגבי היחס – כל אורז שותה מים אחרת ולכן ההסבר במתכון מאוד מפורט לגבי אופן הוספת הנוזלים.

  22. liat ב- 15 במרץ 2022 בשעה 15:42

    שלום,
    האם יש להשתמש בכל ליטר ציר הירקות?
    הבנתי שיוצקים בהדרגה, אך האם משתמשים בכולו בסוף התהליך.

    תודה

    • שמח במטבח ב- 20 במרץ 2022 בשעה 10:33

      הי ליאת. כמות הציר תלויה בספיגה של האורז. במתכון שלי זו היתה הכמות שלה נזקקתי כדי להכין את הריזוטו. אם חסר ציר תמיד אפשר להוסיף עוד קצת מים. ואם נשאר עודף תמיד כיף לשתות אותו כמרק 🙂 או להשתמש בו למשהו אחר

  23. liat ב- 29 במאי 2022 בשעה 15:14

    הי, אפשר לוותר על היןן ולשים עוד ציר מרק במקום? אנחנו לא אוהבים מאכלים עם יין

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *