ריבועי שוקולד ומרנג – שמחה כפולה ואזני המן בתחפושת חגיגית

חגיגות פורים בעיצומן, ואיתן גם מרתון האפיה הכה משמח עבורי. כך מצאתי עצמי בשבועיים החולפים אופה ללא הרף ומכינה לצורך משלוחי המנות את שלל העוגיות העוגיות האהובות עלי ועל חברי.

בעיצומן של האפיות מצאתי עצמי מתכוננת לאירוע משמח נוסף. חברה קרובה ויקרה עמדה ללדת. נכון, בהתחשב בגילי יש לי לא מעט חברות שיולדות ואני תמיד שמחה על כך ומתרגשת איתן (ומפנקת אותן במשהו מתוק), אבל הפעם מדובר במקרה מרגש ביותר. חברתי המתינה שנים רבות לילד הזה ועברה לא מעט תלאות בדרך אליו, ולכן ההתרגשות סביב הלידה הקרבה ובאה היתה בשיאה.

עם התקרב המועד המיוחל שברתי את הראש איך אפנק את חברתי במשהו מיוחד. כמובן שפאי הפקאן שלי היה הראשון שעלה לי לראש (לא סתם הוא מכונה פאי היולדות) אבל רציתי להכין עוד משהו. רצה הגורל וחברתי היתה בשמירת הריון בבית החולים וכמובן שתכננתי לבקר אותה, עם משהו טעים באמתחתי. אלא שבאותו הזמן הייתי בשיא ההכנות לפורים והמקרר שלי היה מלא בבצק ובמליות לאזני המן.

אז החלטתי לאלתר מתכון חדש מתוך המלאי שהיה לי במקרר וכך נוצרו ריבועי השוקולד והמרנג המופלאים שאביא בפניכם, שהם למעשה אזני המן בתחפושת.

חיתוכיות סופי

במקום להכין מהבצק והמלית אזני המן, ריפדתי תבנית בבצק, מעליו הנחתי את מלית השוקולד העשירה ומעל כל החגיגה הזו יצקתי מרנג. לאחר אפיה וקרור חתכתי הכל לריבועים והנחתי בקופסה יפה שאותה הבאתי לחברתי ולבעלה.

20150218_095343

למחרת היום קיבלתי מחברתי את ההודעה הבאה: "העוגיות שהבאת סוף! שוות בטירוף. בעלי אמר לי: תקשיבי, העוגיות שרות הכינה לך ממש ממכרות. יש משהו בבצק הזה עם השוקולד… את בטוחה שהיא לא מוסיפה להן איזה סם?".

אז אחרי כאלה מחמאות החלטתי לפנק את החברה ובעלה ולכין להם שוב את ריבועי השוקולד והמרנג, והפעם כמתנה לאחר הלידה.

וכך, בשעה טובה ומוצלחת נולד אתמול הנסיך הקטן. חבילה קטנה וריחנית של טוהר ומתיקות. ואני, כמו דודה מתרגשת, הגעתי כלאחר כבוד לבית היולדות עמוסה בשקיות של מתנות ובידי קופסה גדולה של ריבועי השוקולד והמרנג.

וכך יצא שהחג הזה מסמל אצלי כעת שמחה כפולה ומכופלת, גם הילולת פורים וגם הילולת הלידה. לאחת יש אזני המן ולשניה יש אזני המן בתחפושת 🙂

אז הנה המתכון שאני מקווה שישמח גם אתכם לא פחות מששימח את ההורים המאושרים.

לבצק

200 גרם חמאה רכה
75 גר' (1/2 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
350 גר' (2.5 כוסות) קמח
שקית אבקת אפיה

למלית שוקולד עשירה

100 גר' שוקולד מריר
30 גר' חמאה
1 ביצה
כפית תמצית וניל
70 גר' (2/3 כוס) סוכר
50 גר' (חצי שקית) שקדים טחונים
45 גר' (1/3 כוס) קמח
כפית אבקת אפיה
כף אבקת קקאו

למרנג

3 חלבונים מביצה בינונית (כ- 100 גרם)
כוס (200 גרם) סוכר


ההכנה:

הבצק:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים עד שהתערובת קרמית ואחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבלים עד שהקמח נטמע בתערובת.

מרפדים תבנית ריבועית בגודל של בערך 25 על 25 ס"מ בנייר אפיה ומעליו משטחים את הבצק שלנו ושולחים אותו למנוחה במקרר עד שהמלית תהיה מוכנה. במקרה זה לא צריך להקפיד על יישור של הבצק על התבנית ואין שום בעיה אם יש סימני אצבעות על הבצק כפי שרואים בתמונה.

DSC_2602

מלית שוקולד עשירה

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו, מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים.
מוסיפים את החומרים היבשים (שקדים ,אבקת קקאו, קמח ואבקת אפיה) ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
מצננים מעט את התערובת, וכשהיא בטמפרטורת החדר יוצקים אותה מעל שכבת הבצק שלנו שנחה לה במקרר ומשטחים כך שתכסה את הבצק.

DSC_2631

ציפוי המרנג

לפני שמתחילים עם המרנג מדליקים את התנור לחום של 170 מעלות בטורבו.

בקערת מיקסר מקציפים את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף לבן, מבריק ויציב.
שימו לב – מדובר בהקצפה של כמה דקות טובות שבסופה הקצף צריך להיות סמיך ויציב עד כדי כך שכשמרימים את המקצף הוא לא נוזל ממנו אלא נשאר במקום.

DSC_2635

יוצקים את המרנג מעל שכבת השוקולד שלנו ומשטחים אותו כך שיכסה את כל התבנית.

DSC_2642

אם רוצים ששכבת המרנג תהיה עם מרקם גלי ושפיצי פשוט עוברים עליה עם הלקקן ויוצרים שפיצים באמצעות משיכת הלקקן כלפי מעלה בכל מקום שבו נרצה שיהיה שפיץ. באותה מידה אפשר גם לעצב צורה עם משיכות של מזלג או להשקיע ולזלף את המרנג בשק זילוף.

DSC_2651אופים בחום 170 מעלות במשך כ- 25 דקות. אם המרנג משחים במהלך האפיה אפשר להנמיך את חום התנור ל 150 מעלות וגם להוריד את התבנית קומה בתנור.

בסוף האפיה נקבל שכבות של בצק פריך פריך, מלית שוקולד עשירה וטעימה וציפוי של מרנג.
שימו לב שהציפוי משחים מעט באפיה ולא נשאר לבן  כיוון שכדי לקבל מרנג לבן צריך לאפות אותו בלא יותר מ 120 מעלות, ואפיה שכזו לא מתאימה לתחתית הבצק הפריך ולמלית שלנו. אל דאגה, הוא עדיין טעים מאוד.

DSC_2718

כעת נותר רק לחתוך את החגיגה המתוקה הזו לריבועים ולסדר יפה בצלחת או בקופסה למשלוח.

חשוב לתת לשכבות שלנו להצטנן היטב לפני שאנחנו חותכים אותן אחרת המרנג יתחרבש בחיתוך ולא ישמור על הצורה היפה שלו.

DSC_2741

פורים שמח לכולכם

 

והמון המון מזל טוב לאסתי ולניר להולדת הגוזל המתוק.

 

‏39 תגובות

  1. פיית העוגיות ב- 4 במרץ 2015 בשעה 17:08

    נראה טעים טעים!
    ויש קסם בבלורית המתנפנפת של המרנג הפרוע 🙂
    פורים שמחח

    • hahppykitchen1 ב- 4 במרץ 2015 בשעה 18:34

      אהבתי את המונח בלורית
      פורים שמח גם לך 🙂

    • משה ב- 20 ביוני 2020 בשעה 19:13

      האם אפשר להחליף את השוקולד בריבת חלב

  2. Noya Shilo ב- 4 במרץ 2015 בשעה 17:09

    לא המסורתי, אבל נראה פגז!

    נשלח מה-iPhone שלי

    • hahppykitchen1 ב- 4 במרץ 2015 בשעה 18:34

      תודה רבה נויה. ממליצה בחום לנסות 🙂

  3. שושי ב- 9 במרץ 2015 בשעה 11:57

    נראה מעולה!
    האם זה קליל ומהיר להכנה?
    כשאני רואה 3 שלבים אני מתחילה לחשב צעדי…:)

    • hahppykitchen1 ב- 9 במרץ 2015 בשעה 18:54

      האמת שזה ממש קליל ומהיר להכנה. והתוצאה מצדיקה את ההשקעה.

      • שושי ב- 10 במרץ 2015 בשעה 9:30

        אוקיי אנסה ואדווח!

  4. שושי ב- 12 במרץ 2015 בשעה 9:51

    אוקיי הכנתי אתמול ויצא ט ע י ם !
    הבעייה היחידה היא שהשוקולד ביום אחרי טיפה נוזלי. חשבתי שיתקשה.
    ואני לא רוצה לאחסן במקרר כדי שהמרקם לא יתקלקל.
    אשמח אם את יודעת איפה טעיתי.
    בכל מקרה סביר שלא תהיה בעייה להרבה זמן כי זה יחוסל!

  5. חני ב- 12 במרץ 2015 בשעה 16:57

    האם יש אפשרות לשים במקום חמאה בבצק שמן ולא מחמאה או חמאה..?!

    • hahppykitchen1 ב- 12 במרץ 2015 בשעה 17:27

      לא הייתי ממליצה על שמן בבצק במקום החמאה. לבצק הזה יש מרקם מסויים שנוצר בזכות החמאה המוקרמת ועם שמן הוא יהיה שונה.
      אם את רוצה את יכולה להחליף את הבצק בבצק פריך אחר שהוא על בסיס שמן ושנוסה על ידיך והתברר כמוצלח.

  6. יהודית ב- 12 במרץ 2015 בשעה 17:52

    ברצוני להכין את עוגת אזני המן המחופשת, אך חסרים לי שקדים בבית. האם המילוי שוקולד יהיה נוזלי ולא יציב אם לא אשים שקדים?

    • hahppykitchen1 ב- 12 במרץ 2015 בשעה 20:05

      השקדים אכן חשובים למרקם. אפשר להחליף אותם באגוזים טחונים או אם אין – בעוגיות טחונות דק (כל עוגיה – מפתי בר ועד אוראו)

  7. מיכל ב- 12 במרץ 2015 בשעה 18:59

    הכנתי בגרסה של אוזני המן ייצא מעולה! אפשר לעשות את מלית השוקולד עם שוקולד חלב?

    • hahppykitchen1 ב- 12 במרץ 2015 בשעה 20:04

      הי מיכל, אין בעיה להכין עם שוקולד חלב. בטוחה שיצא מעולה

  8. זהבית שקד ב- 15 במרץ 2015 בשעה 10:37

    נראה מעולה!
    כבר מחכה לחבילה שלי (-:

    • hahppykitchen1 ב- 16 במרץ 2015 בשעה 21:27

      בדרך… אם רק אצליח למצוא זמן להגיע לדואר :-/

  9. איילת ב- 17 באוקטובר 2015 בשעה 20:18

    הכנתי לפי המתכון אלא שהשארתי בתור עוגה.
    יצא טעים מאוד!!
    הבצק היה יכול להיות אפוי יותר.. נראה לי שעדיף היה לאפות אותו קודם לבד כמה דקות.
    אחסנתי במקרר וזה לא פגם בטעם. השוקולד אכן קצת נוזלי ביום שאחרי..

    • שמח במטבח ב- 18 באוקטובר 2015 בשעה 8:13

      הי איילת,
      תודה על התגובה ועל המשוב
      מכיוון שכל תנור מתנהג אחרת זמני האפיה יכולים להשתנות. אין בעיה גם לאפות את הבצק כמה דקות בנפרד מהמלית אבל אצלי בתנור החיתוכיות יצאו נהדר גם כשאפיתי את הכל יחד. לגבי העובדה שהשוקולד נהיה נוזלי ביום שאחרי – זה לא אמור לקרות. המסקנה שלי היא שלהבא עדיף לך לאפות את החיתוכיות כמה דקות נוספות.

  10. ספיר ב- 28 במרץ 2016 בשעה 9:53

    היי!! ניסית להחליף את החמאה במרגרינה? לדעתך ייצא בסדר?

    • שמח במטבח ב- 28 במרץ 2016 בשעה 14:20

      עקרונית יצא בסדר. אני אישית מעדיפה להשתמש בשמן קוקוס כתחליף לחמאה ופחות אוהבת את הטעם שהמרגרינה נותנת למתכון.

  11. דנה ב- 1 בנובמבר 2016 בשעה 11:57

    רות הי
    נראה מעולה!!
    איזה כמות של שמן קוקוס צריך כדי להפוך לפרווה?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 1 בנובמבר 2016 בשעה 18:21

      אותה כמות כמו החמאה. אם ממש חשוב לך להפחית אפשר טיפה פחות (עד 3/4 מהכמות)

  12. טלי ב- 11 בינואר 2017 בשעה 8:24

    הי,
    נראה מעולה:)
    1. אם אין לי וו גיטרה – איך אפשר במקום?
    2. תנור ישן ואין לי בו טורבו – מה לעשות?

    תודה

    • שמח במטבח ב- 11 בינואר 2017 בשעה 13:10

      הי טלי
      אם אין לך וו גיטרה במיקסר (למרות שזה הוו שמגיע עם כל מיקסר) אפשר להכין את המתכון גם עם מעבד מזון (ואז החמאה תהיה קרה וחתוכה לקוביות ומערבלים אותה עם הקמח והסוכר ולאחרמכן מוסיפים את שאר החומרים). אפשר לנסות במיקסר עם וו אחר, אבל אני לא בטוחה שזה מתאים לוו הקצפה או לוו לישה.

  13. שני ב- 5 בפברואר 2017 בשעה 1:47

    היי נראה מעולה! אני רוצה להשתמש בחלמונים המיותרים בבצק הפריך, אפשרי פהמיר את הביצה בשלושה חלמונים או שני חלמונים בבצק וחלמון בשכבת השוקולד?

    • שני ב- 7 במרץ 2017 בשעה 1:37

      היי, האם ניתן להמיר את הביצים שבבצק ובשוקולד לחלמונים? ( מה שנשאר משימוש בחלבונים לשכבת המרנג)?
      תודה וחג שמח

  14. שחר ב- 10 במרץ 2017 בשעה 8:32

    גם לי לא הסתדר זמן האפייה, אחרי 25 דק' קיסם עדיין יצא מלא בשוקולד נוזלי ואח"כ שאר השכבות כבר התייבשו יותר מדי.
    אם יש הנחיות מדויקות יותר לבדיקה מתי העוגה מוכנה, אולי כדאי לציין.
    התאכזבתי

    • שמח במטבח ב- 11 במרץ 2017 בשעה 17:26

      הי שחר
      לא ברור לי למה החלטת שהמבחן למוכנות הריבועים הוא מבחן הקיסם – זה ממש לא כתוב במתכון ולמעשה זוהי לא אינדיקציה למוכנות של מאפים עם שוקולד אלא אם כן זה כתוב ספציפית במתכון, ולא בכדי, כיוון ששכבת השוקולד לא אמורה לצאת יבשה והיא מתייצבת לאחר האפיה.
      לגבי זמן האפיה כל תנור מגיב אחרת ואצלי אחרי 25 דקות הריבועים היו לגמרי מוכנים.
      אם את רוצה לנסות לאפות בשיטה אחרת את יכולה לאפות את שכבת הבצק הפריך והשוקולד למשך כ- 10 דקות ולאחר מכן לזלף מעל את המרנג ולאפות עוד 10 דקות עד שהוא נהיה קריספי.

  15. שני ב- 7 במרץ 2019 בשעה 19:45

    יצא מושלם! תודה!

  16. פייגי ב- 15 במרץ 2019 בשעה 14:05

    וואו. יצא מושלם! תודה!
    גם לי במיקסר וו גיטרה, מינוס של חלק מהמיקסרים של בוש אז הכנתי את הבצק ביד, היה קצת מאמץ אבל שווה את זה.
    היה לי רק תבנית מלבנית 25×35.
    את הבצק השארתי באותו כמות ויצא מצוין ואת המלית והחלבונים הכפלתי ב1.4.
    פעם הבאה אפחית מעט מהסוכר.
    יום אחרי זה עדיין מצוין וממש לא נוזלי ואפיתי בול 25 דקות במדף התחתון של התנור.

    • שמח במטבח ב- 16 במרץ 2019 בשעה 19:57

      מושלם!!
      וכן.. לבוש יש וו גיטרה קצת מוזר (לטעמי) אבל אני מאמינה שהוא בסוף עובד

  17. פייגי ב- 17 במאי 2019 בשעה 8:07

    הלוואי ואת פה ותהיה לך תשובה.
    אז אתמול הכנתי את העוגה שוב, זכרתי שהיא מושלמת אבל לצערי כנראה שכחתי את פרט הטורבו ועכשיו לאחר החיתוך אני רואה שלא אפוי מספיק הבצק והקרם.
    רוצה להכין אותה שוב מהר לשבת אבל אין לי סבלנות לבצק ביד, מה את אומרת שאכין את הבצק כמו בצק פריך עם חמאה קרה.
    אחתוך לקוביות ועם סכין אעבד לפירורים יחד עם סוכר וחמאה ואז אוסיף ביצה.
    נראה לך שיפגע במרקם?
    תודה מראש

  18. פייגי ב- 17 במאי 2019 בשעה 9:46

    עכשיו אני רואה שכבר ענית למישהי אחרת. תודה.
    אכין כך ואדווח.

  19. אסף ב- 9 בדצמבר 2020 בשעה 2:26

    היי,
    איך יודעים שהעוגה מוכנה? הרי כל תנור הוא שונה ולא אוכל להסתמך רק על זמן האפייה.
    תודה 🙂

  20. שרונה יפה ב- 9 במרץ 2022 בשעה 13:39

    היי הכנתי עכשיו נראה מעולה מזכיר את העוגה שחמותי היתה מכינה כשהיתה בריאה וצעירה. יצאה מהתנור לא יכולה לחכות ולאכול האם לשמור במקרר?

    • שמח במטבח ב- 10 במרץ 2022 בשעה 10:02

      באמת בחירה קשה…
      אני ממליצה לשמור בטמפרטורת החדר ולא במקרר

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *