רולדת קשת
לפעמים הרעיונות הכי שווים מגיעים לגמרי במקרה!
ברעיון לרולדה שאביא בפניכם נתקלתי בחיפושי אחר גיוון לרולדה שתכננתי להכין. חיפוש קטן בד"ר גוגל הביא לשלל גירסאות צבעוניות ויפייפיות לרולדה. בחלק מהמקרים היא קושטה בציורים, בחלק אחר בדוגמה דקורטיבית, ולי תפסו את העין הגירסאות הצבעוניות של רולדות בכל צבעי הקשת.
אז כמובן שלא יכולתי לעמוד בפיתוי, ובין כל ההכנות להפתעות שאני מכינה לכם לפסח, שניה לפני שאתחיל לפרסם אותן, הייתי חייבת להכין גירסה משלי לרולדת הקשת – עם פסים אלכסוניים שמאפשרים לכל אחד לקבל חתיכה עם כל צבעי הקשת.
נכון, המתכון הזה מצריך מעט השקעה, אבל היא בעיקר מתבטאת בלהכניס את כל הכלים שלכלכנו למדיח, כי ההכנה היא די פשוטה והתוצאה בהחלט מצדיקה את ההשקעה (ויעידו על כך ילדי שכל היום מבקשים לאכול מ"העוגה הצבעונית".. אפילו סרבן האכילה שדרש לקבל עוד ועוד).
מוכנים? בואי נתחיל.
החומרים:
הכמות מתאימה לכיסוי תבנית תנור רגילה או 2 תבניות קטנות יותר.
ומראש אציין שהמתכון מצריך 5-6 שקיות זילוף.
לרולדה:
5 ביצים
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס קמח
כפית אבקת אפיה
צבעי מאכל (אדום צהוב ירוק כחול וסגול – כמובן שאפשר לגוון לפי העדפותיכם)
לקרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
40 גר' (חצי חבילה) אינסטנט פודניג וניל
ההכנה:
שוברים לקערת המיקסר את הביצים ומתחילים להקציף. כשהביצים מתחילות להעלות קצף מוסיפים בהדרגה ובזרזוף את הסוכר.
אגב, כאן חסכתי לכם שלב, כי בכל המתכונים שראיתי הקציפו בנפרד את החלמונים והחלבונים. ואני גיליתי שהקצפה טובה ורציפה של הביצים עם הסוכר חוסכת את ההפרדה ומביאה תוצאה לא פחות טובה.
מעבירים את המיקסר למהירות הגבוהה ביותר ומקציפים במשך כמה דקות טובות עד שהקצף בהיר ויציב. כמה יציב? כאשר מרימים את המקצף הקצף יורד לאט אל הקערה ומשאיר סימנים למשך כמה שניות.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומקפלים עם לקקן בעדינות. מדי פעם מרימים את התערובת עם הלקקן מתחתית הקערה ואם יש "כיסי קמח" פשוט מנערים אותם בעדינות עם הלקקן (בתנועת ניעור כלפי מעלה), וממשיכים לקפל. כשרואים שהקמח מוטמע בתערובת מפסיקים, כדי שלא נאבד נפח.
מחלקים את התערובת ל 5-6 קערות ומתחילים בצביעה: בכל קערה מניחים טיפה של צבע ומערבבים בעדינות (שוב, בתנועת קיפול).
בתמונה שמתחת ערבבתי קצת את הצבע אבל מדובר בטיפה אחת קטנה בכל קערה.
אני בחרתי בצבעים הקלאסים: אדום צהוב ירוק כחול וסגול. כמובן שאתם יכולים לבחור בצבעים אחרים ובלבד שהשילוב יהיה הגיוני.
זכרו להתחיל עם מעט צבע כי תמיד אפשר להוסיף עוד.
עכשיו כשיש לנו בצק בצבעים נעביר את הבצק שלנו לשקיות זילוף. אני מוצאת שהדרך הכי נוחה לעשות את זה היא לשים את השקית בתוך כוס עמוקה (במקרה שלי, הכוס שמגיעה עם הבלנדר מוט).
אני אוהבת לסגור את שקי הזילוף בקשר או עם גומיות. ככה שום דבר לא בורח כלפי מעלה כשמזלפים.
ועכשיו, שעת יצירה 🙂
נרפד את התבנית שלנו בנייר אפיה ונתחיל לצייר עליה.
אני בחרתי בדוגמה קווים אלכסוניים כי ככה גם הרולדה נראית צבעונית מלמעלה וגם בחיתוך כל אחד מקבל מעט מכל צבע.
אבל כמובן שניתן לזלף כל צורה שעולה על רוחכם, החל מפרחים, נקודות או פרי סטייל.
** בזמן הזילוף נדליק את התנור ונחמם אותו לחום של 180 מעלות.
אחרי שסיימנו למלא את התבנית הגיע זמן האפיה. נאפה את הרולדה כ- 10 דקות בחום של 180 מעלות. בתום האפיה ניתן לרולדה להתקרר.
שימו לב שכשהרולדה יוצאת מהתנור החלק העליון שלה נראה קצת פחות אטרקטיבי כי החלק העליון של הבצק התייבש באפיה. לא לדאוג – על החלק הזה נמרח את הקרם ואז נגלגל את הרולדה כך שיראו את החלק התחתון.
אחרי שהרולדה הצטננה מעט נכין אותה לגלגול.
ראשית, נחתוך את הקצוות היבשים וניישר את השוליים שלה.
בשלב הבא נהפוך אותה על נייר אפיה חדש ונקלף את הנייר מהחלק התחתון של הרולדה (שעכשיו הוא החלק העליון).
השלב הזה חשוב מאוד כי הבצק נדבק קצת לנייר שבו הוא נאפה ולא תרצו להתעסק עם הקילוף שלו מנייר האפיה כשהוא כבר מרוח בקרם.
בשלב הבא נהפוך בחזרה את הרולדה כך שהחלק התחתון והיפה יהיה כלפי מטה (אני פשוט הופכת אל נייר האפיה הנקי), ואז נגלגל אותה בתוך נייר האפיה.
למה לגלגל בנייר אפיה? כי עכשיו הרולדה גמישה יותר וככה נעצב אותה לצורתה הסופית וכשנגלגל אותה בהמשך עם מילוי הקרם היא לא תישבר לנו.
עכשיו ניתן לרולדה לנוח מעט במצבה המגולגל ונכין את הקרם למילוי.
אני אוהבת למלא בקרם וניל, עם מעט אינסטנט פודינג, כיוון שהאינסטנט מייצב את הקרם. באותה מידה ניתן למלא בקצפת נטו (אפילו ללא סוכר) – או קצפת צמחית למי שזקוק לקינוח פרווה.
איך מכינים את הקרם? הכי קל – מקציפים מיכל של שמנת מתוקה, חצי כוס חלב וחצי חבילה של אינסטנט פודינג. למה רק חצי חבילה? כי אני לא רוצה שלקרם יהיה טעם חזק של האינסטנט אלא רק את המתיקות שלו ואת היציבות שהוא נותן.
עכשיו נותר לנו למלא את הרולדה בקרם ולגלגל בחזרה. מורחים שכבה אחידה של הקרם על הרולדה (זוכרים שהצד היפה כלפי מטה ומורחים על הצד הפחות יפה?) ומגלגלים. אני מוצאת שהכי נוח לגלגל בעזרת נייר האפיה.
שימו לב שלא צריך למלא את כל שולי הרולדה וחשוב להשאיר מקום בשני הקצוות לצורך הגלגול, כי הקרם תמיד גולש עם הגלגול.
זהו. הרולדה שלנו מוכנה.
ניתן לאכול אותה מיידית אבל מומלץ לצנן אותה מעט ולתת לקרם להספג ולהתייצב ברולדה. הקרור גם עוזר לחיתוך יפה של הרולדה.
בתאבון 🙂
נראה מעולה!
תודה!
זהבית שקד
תודה יקירה 🙂
חמוווד
נראית כמו יופי של תראפיה
בהחלט תרפיה נפלאה. הקשת הזו עושה מצב רוח טוב בכל מזג אויר 🙂
שאלונת, את מורחת את נייר האפייה בקצת שמן ? אצלי זה קצת נדבק.
הי לימור
במקרה הזה אני לא משמנת כי אני רוצה שהשכבה העליונה (שהיא קצת קריספית) תרד. העוגה נראית יפה יותר כך.
לעומת זאת, במתכון של הרולדה המקושטת בלבבות חשוב מאוד לשמן כי אחרת הלבבות ירדו כשמקלפים מהנייר.
מודה שבהתחלה שיצא מהתנור זה קצת התחרבש וחשבתי שלא יהיה סיכוי , אבל בסוף יצא מהמם וטעים ביותר! יצא לזה בהתחלה שכבה של בועות וריח של ביצים , אשמח אם תוכלי להגיד לי מה עשיתי לא בסדר שאדע לתקן לפעם הבאה שאכין:) תודה רבה רבה על המתכון המדהים!!
הי אוראל
ראשית, שמחה לשמוע שהצליחה לך הרולדה.
ובמענה לשאלתך – למה הכוונה בשכבה של בועות? האם אחר כך זה הסתדר או שהכנת שוב ואז זה יצא?
כשהרולדה יצאה מהתנור היה מעליה שכבת בועות , לאחר שקילפתי את השכבה הזו העוגה הסתדרה , אבל הייתי רוצה לדעת איך להימנע מזה , יכול להיות שהקצף לא היה מספיק יציב ? תודה;)
האם יעבוד גם עם מעבד מזון?
אין לי מיקסר…
תודה!
בינתיים ניסיתי.. יצא מצויין 🙂
אם יש לך אביזר מקציף אז יש מצב. פה חייבים קצף יציב
אפשר לדעת היכן רכשת שקי הזילוף המקסימים האלה וכיצד לכנותם..הם ממש קטנטנים…?או שמא זוית הצילום היא שמטעה?
הי לינדה
האמת שאלה שקי זילוף רגילים שפשוט קשרתי בקצה.
אם את מחפשת שקי זילוף קטנים נסי בחנות "אבלין" בכפר סבא ולדעתי יש גם ב"יצחק כהן" בכפר סבא
הי רות, הרולדה נראית מדהימה אבל אני לא חסידה גדולה של צבעי מאכל. יש אפשרות לחלק את הבלילה לשניים, ובחלק אחד להוסיף קקאו כך שהרולדה תהיה בצבעי שחור לבן? אם כן, כמה קקאו אצטרך להוסיף?
הי אלינור
אין בעיה לחלק את התערובת ולצבוע חצי בקקאו. מבחינת כמויות, נראה לי שכדאי להתחיל בכף קקאו ולראות אם הצבע מספיק חזק בעיניך
נראה מדהים
תודה רבה נתי