רולדת קשת

לפעמים הרעיונות הכי שווים מגיעים לגמרי במקרה!

ברעיון לרולדה שאביא בפניכם נתקלתי בחיפושי אחר גיוון לרולדה שתכננתי להכין. חיפוש קטן בד"ר גוגל הביא לשלל גירסאות צבעוניות ויפייפיות לרולדה. בחלק מהמקרים היא קושטה בציורים, בחלק אחר בדוגמה דקורטיבית, ולי תפסו את העין הגירסאות הצבעוניות של רולדות בכל צבעי הקשת.

אז כמובן שלא יכולתי לעמוד בפיתוי, ובין כל ההכנות להפתעות שאני מכינה לכם לפסח, שניה לפני שאתחיל לפרסם אותן, הייתי חייבת להכין גירסה משלי לרולדת הקשת – עם פסים אלכסוניים שמאפשרים לכל אחד לקבל חתיכה עם כל צבעי הקשת.

נכון, המתכון הזה מצריך מעט השקעה, אבל היא בעיקר מתבטאת בלהכניס את כל הכלים שלכלכנו למדיח, כי ההכנה היא די פשוטה והתוצאה בהחלט מצדיקה את ההשקעה (ויעידו על כך ילדי שכל היום מבקשים לאכול מ"העוגה הצבעונית".. אפילו סרבן האכילה שדרש לקבל עוד ועוד).

מוכנים? בואי נתחיל.

רולדת קשת

רולדת קשת

החומרים:

הכמות מתאימה לכיסוי תבנית תנור רגילה או 2 תבניות קטנות יותר.
ומראש אציין שהמתכון מצריך 5-6 שקיות זילוף.

לרולדה:
5 ביצים
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס קמח
כפית אבקת אפיה

צבעי מאכל (אדום צהוב ירוק כחול וסגול – כמובן שאפשר לגוון לפי העדפותיכם)

לקרם וניל:
מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
40 גר' (חצי חבילה) אינסטנט פודניג וניל

ההכנה:

שוברים לקערת המיקסר את הביצים ומתחילים להקציף. כשהביצים מתחילות להעלות קצף מוסיפים בהדרגה ובזרזוף את הסוכר.
אגב, כאן חסכתי לכם שלב, כי בכל המתכונים שראיתי הקציפו בנפרד את החלמונים והחלבונים. ואני גיליתי שהקצפה טובה ורציפה של הביצים עם הסוכר חוסכת את ההפרדה ומביאה תוצאה לא פחות טובה.

הוספת הסוכר

מעבירים את המיקסר למהירות הגבוהה ביותר ומקציפים במשך כמה דקות טובות עד שהקצף בהיר ויציב. כמה יציב? כאשר מרימים את המקצף הקצף יורד לאט אל הקערה ומשאיר סימנים למשך כמה שניות.

DSC_2932

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומקפלים עם לקקן בעדינות. מדי פעם מרימים את התערובת עם הלקקן  מתחתית הקערה ואם יש "כיסי קמח" פשוט מנערים אותם בעדינות עם הלקקן (בתנועת ניעור כלפי מעלה), וממשיכים לקפל. כשרואים שהקמח מוטמע בתערובת מפסיקים, כדי שלא נאבד נפח.

DSC_2933

מחלקים את התערובת ל 5-6 קערות ומתחילים בצביעה: בכל קערה מניחים טיפה של צבע ומערבבים בעדינות (שוב, בתנועת קיפול).
בתמונה שמתחת ערבבתי קצת את הצבע אבל מדובר בטיפה אחת קטנה בכל קערה.

DSC_2945
אני בחרתי בצבעים הקלאסים: אדום צהוב ירוק כחול וסגול. כמובן שאתם יכולים לבחור בצבעים אחרים ובלבד שהשילוב יהיה הגיוני.
זכרו להתחיל עם מעט צבע כי תמיד אפשר להוסיף עוד.

DSC_2951

עכשיו כשיש לנו בצק בצבעים נעביר את הבצק שלנו לשקיות זילוף. אני מוצאת שהדרך הכי נוחה לעשות את זה היא לשים את השקית בתוך כוס עמוקה (במקרה שלי, הכוס שמגיעה עם הבלנדר מוט).

DSC_2955

אני אוהבת לסגור את שקי הזילוף בקשר או עם גומיות. ככה שום דבר לא בורח כלפי מעלה כשמזלפים.

DSC_2958

ועכשיו, שעת יצירה 🙂

נרפד את התבנית שלנו בנייר אפיה ונתחיל לצייר עליה.
אני בחרתי בדוגמה קווים אלכסוניים כי ככה גם הרולדה נראית צבעונית מלמעלה וגם בחיתוך כל אחד מקבל מעט מכל צבע.
אבל כמובן שניתן לזלף כל צורה שעולה על רוחכם, החל מפרחים, נקודות או פרי סטייל.

** בזמן הזילוף נדליק את התנור ונחמם אותו לחום של 180 מעלות.

DSC_2965

אחרי שסיימנו למלא את התבנית הגיע זמן האפיה. נאפה את הרולדה כ- 10 דקות בחום של 180 מעלות. בתום האפיה ניתן לרולדה להתקרר.

שימו לב שכשהרולדה יוצאת מהתנור החלק העליון שלה נראה קצת פחות אטרקטיבי כי החלק העליון של הבצק התייבש באפיה. לא לדאוג – על החלק הזה נמרח את הקרם ואז נגלגל את הרולדה כך שיראו את החלק התחתון.

אחרי שהרולדה הצטננה מעט נכין אותה לגלגול.

ראשית, נחתוך את הקצוות היבשים וניישר את השוליים שלה.

DSC_3000

בשלב הבא נהפוך אותה על נייר אפיה חדש ונקלף את הנייר מהחלק התחתון של הרולדה (שעכשיו הוא החלק העליון).
השלב הזה חשוב מאוד כי הבצק נדבק קצת לנייר שבו הוא נאפה ולא תרצו להתעסק עם הקילוף שלו מנייר האפיה כשהוא כבר מרוח בקרם.

בשלב הבא נהפוך בחזרה  את הרולדה כך שהחלק התחתון והיפה יהיה כלפי מטה (אני פשוט הופכת אל נייר האפיה הנקי), ואז נגלגל אותה בתוך נייר האפיה.

למה לגלגל בנייר אפיה? כי עכשיו הרולדה גמישה יותר וככה נעצב אותה לצורתה הסופית וכשנגלגל אותה בהמשך עם מילוי הקרם היא לא תישבר לנו.

DSC_2996

עכשיו ניתן לרולדה לנוח מעט במצבה המגולגל ונכין את הקרם למילוי.

אני אוהבת למלא בקרם וניל, עם מעט אינסטנט פודינג, כיוון שהאינסטנט מייצב את הקרם. באותה מידה ניתן למלא בקצפת נטו (אפילו ללא סוכר) – או קצפת צמחית למי שזקוק לקינוח פרווה.

איך מכינים את הקרם? הכי קל – מקציפים מיכל של שמנת מתוקה, חצי כוס חלב וחצי חבילה של אינסטנט פודינג. למה רק חצי חבילה? כי אני לא רוצה שלקרם יהיה טעם חזק של האינסטנט אלא רק את המתיקות שלו ואת היציבות שהוא נותן.

עכשיו נותר לנו למלא את הרולדה בקרם ולגלגל בחזרה. מורחים שכבה אחידה של הקרם על הרולדה (זוכרים שהצד היפה כלפי מטה ומורחים על הצד הפחות יפה?) ומגלגלים. אני מוצאת שהכי נוח לגלגל בעזרת נייר האפיה.

DSC_3011

שימו לב שלא צריך למלא את כל שולי הרולדה וחשוב להשאיר מקום בשני הקצוות לצורך הגלגול, כי הקרם תמיד גולש עם הגלגול.

זהו. הרולדה שלנו מוכנה.
ניתן לאכול אותה מיידית אבל מומלץ לצנן אותה מעט ולתת לקרם להספג ולהתייצב ברולדה. הקרור גם עוזר לחיתוך יפה של הרולדה.

בתאבון 🙂

rainbow-swiss-roll2

‏19 תגובות

  1. זהבית שקד ב- 16 במרץ 2015 בשעה 9:59

    נראה מעולה!
    תודה!

    זהבית שקד

  2. פיית העוגיות ב- 16 במרץ 2015 בשעה 10:39

    חמוווד
    נראית כמו יופי של תראפיה

    • hahppykitchen1 ב- 16 במרץ 2015 בשעה 21:27

      בהחלט תרפיה נפלאה. הקשת הזו עושה מצב רוח טוב בכל מזג אויר 🙂

  3. לימור פרי ב- 21 באפריל 2015 בשעה 9:49

    שאלונת, את מורחת את נייר האפייה בקצת שמן ? אצלי זה קצת נדבק.

    • hahppykitchen1 ב- 22 באפריל 2015 בשעה 17:58

      הי לימור
      במקרה הזה אני לא משמנת כי אני רוצה שהשכבה העליונה (שהיא קצת קריספית) תרד. העוגה נראית יפה יותר כך.
      לעומת זאת, במתכון של הרולדה המקושטת בלבבות חשוב מאוד לשמן כי אחרת הלבבות ירדו כשמקלפים מהנייר.

  4. אוראל ב- 15 במאי 2015 בשעה 18:56

    מודה שבהתחלה שיצא מהתנור זה קצת התחרבש וחשבתי שלא יהיה סיכוי , אבל בסוף יצא מהמם וטעים ביותר! יצא לזה בהתחלה שכבה של בועות וריח של ביצים , אשמח אם תוכלי להגיד לי מה עשיתי לא בסדר שאדע לתקן לפעם הבאה שאכין:) תודה רבה רבה על המתכון המדהים!!

    • hahppykitchen1 ב- 16 במאי 2015 בשעה 17:11

      הי אוראל
      ראשית, שמחה לשמוע שהצליחה לך הרולדה.
      ובמענה לשאלתך – למה הכוונה בשכבה של בועות? האם אחר כך זה הסתדר או שהכנת שוב ואז זה יצא?

      • אוראל ב- 16 במאי 2015 בשעה 21:17

        כשהרולדה יצאה מהתנור היה מעליה שכבת בועות , לאחר שקילפתי את השכבה הזו העוגה הסתדרה , אבל הייתי רוצה לדעת איך להימנע מזה , יכול להיות שהקצף לא היה מספיק יציב ? תודה;)

  5. חיה ב- 1 ביוני 2015 בשעה 0:30

    האם יעבוד גם עם מעבד מזון?
    אין לי מיקסר…
    תודה!

    • חיה ב- 1 ביוני 2015 בשעה 20:47

      בינתיים ניסיתי.. יצא מצויין 🙂

    • hahppykitchen1 ב- 1 ביוני 2015 בשעה 21:15

      אם יש לך אביזר מקציף אז יש מצב. פה חייבים קצף יציב

  6. לינדה ב- 22 בדצמבר 2015 בשעה 11:39

    אפשר לדעת היכן רכשת שקי הזילוף המקסימים האלה וכיצד לכנותם..הם ממש קטנטנים…?או שמא זוית הצילום היא שמטעה?

    • שמח במטבח ב- 22 בדצמבר 2015 בשעה 13:18

      הי לינדה
      האמת שאלה שקי זילוף רגילים שפשוט קשרתי בקצה.
      אם את מחפשת שקי זילוף קטנים נסי בחנות "אבלין" בכפר סבא ולדעתי יש גם ב"יצחק כהן" בכפר סבא

  7. אלינור ב- 7 באפריל 2016 בשעה 8:35

    הי רות, הרולדה נראית מדהימה אבל אני לא חסידה גדולה של צבעי מאכל. יש אפשרות לחלק את הבלילה לשניים, ובחלק אחד להוסיף קקאו כך שהרולדה תהיה בצבעי שחור לבן? אם כן, כמה קקאו אצטרך להוסיף?

    • שמח במטבח ב- 7 באפריל 2016 בשעה 8:38

      הי אלינור
      אין בעיה לחלק את התערובת ולצבוע חצי בקקאו. מבחינת כמויות, נראה לי שכדאי להתחיל בכף קקאו ולראות אם הצבע מספיק חזק בעיניך

  8. נתי זינגר ב- 9 ביוני 2018 בשעה 9:49

    נראה מדהים

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *