קסטת בראוניז וגלידת טורטית

קיץ, הו קיץ, כמה שחיכיתי לך! ולא אכפת לי שרשמית עכשיו אביב. כשעוברים לשעון קיץ ומחשיך מאוחר, כשאפשר כבר ללבוש בגדים קצרים ובמיוחד את שמלות הקיץ שאני כל כך אוהבת, כשכבר לא קופאים מקור כשיוצאים מהבית, וכשהשמיים מחייכים אלי בצבע תכלת, אני מייד מתחילה לחייך יותר. כזו אני – ילדת קיץ 🙂
ומה יותר קייצי מגלידה? נכון, שגם בחורף אנחנו קונים מדי פעם גלידות, אבל בקיץ זה פשוט מאסט – הפינוק האולטימטיבי ביום חמים הוא ללקק גלידה קרירה וטעימה. יאאממממי!

אז דמיינו כמה שמחתי לגלות שהשנה יצאה גלידה חדשה בטעם של אחד החטיפים האהובים עלי – טורטית! כמובן שישר הייתי חייבת לבדוק אם היא טעימה כמו החטיף (כן!!) ולאחר מכן, כשהתבקשתי על ידי גלידת שטראוס לחשוב על מתכון שישלב את הגלידה בקינוח, מייד חשבתי על קינוח הגלידה האולטימטיבי – קסטה.
אבל למה להכין קסטה עם ביסקוויטים אם אפשר ללכת באקסטרים על קסטה מבראוניז??

אז קבלו את פינוק הקיץ החדש שלי – קסטת בראוניז וגלידת טורטית 🙂

החומרים:
לבראוניז (שימו לב שמדובר בכמות לתבנית תנור גדולה):
300 גר' שוקולד מריר
300 גר' חמאה
כוס וחצי (300 גר') סוכר
5 ביצים
2 כוסות + כף (300 גר') קמח
קורט מלח

למילוי:
2 חבילות (400 גר') גלידת טורטית

ההכנה:
בראוניז
כיוון שכבר כתבתי פוסט מקיף עם כל הטיפים שלי להכנת בראוניז, הפעם לא צילמתי את שלבי ההכנה. במידה ותרצו לדעת יותר על הכנת בראוניז אני ממליצה בחום להכנס לפוסט הבראוניז

הכנת הבראוניז ממש פשוטה:

ממיסים במיקרו את החמאה והשוקולד המריר, מחממים ומערבבים כל חצי דקה עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת (זהירות לא לערבב יתר על המידה כי זה הורס את המרקם).
יוצקים על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייד אפיה שאותו גם שימנתם (להקלת ההפרדה) ואופים במשך כ- 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות. מניחים לבראוניז להצטנן לחלוטין לפני השימוש.

כשהבראוניז התקררו היטב עוברים לשלב המילוי.
את הגלידה שאיתה אני ממלאת את הקסטות אני אוהבת לרכך מעט – זה די פשוט – שמים אותה בקערת המיקסר ומערבבים מעט עם וו גיטרה.

חוצים את הבראוניז לשניים ומכסים מחצית בשכבה אחידה של הגלידה

מכניסים מייד את המחצית עם הגלידה למקפיא, כי הגלידה נמסה די מהר. שימו לב שעדיין לא מכסים אותה במחצית השניה של הבראוניז.

לאחר שהגלידה קפאה היטב (זה לוקח שעה-שעתיים) מכסים אותה בשכבת הבראוניז הנותרת. תוכלו לראות שנוצר לכם סנדוויץ מושלם שהכי בא לנגוס בו עכשיו, אבל תתאפקו! ותחזירו את כל היופי הזה למקפיא שיקפא טוב טוב.

אני אפילו התאפקתי לילה שלם ורק למחרת חתכתי אותן לריבועים חמודים. וכיוון שסימטריה היא לא הצד החזק שלי נעזרתי בסרגל ומדדתי 5 ס"מ לכל כיוון.

שימו לב שחשוב גם כאן לעבוד מהר (ואם אתם לא מצלמים מבטיחה לכם שזה ילך יותר מהר 🙂 ) כי הגלידה נמסה בקצוות.

בסופו של דבר תמצאו עצמכם עומדים מול קוביות של קסטה שכאילו צורחות לכן מקרש החיתוך – תאכלו אותי!! עכשיו!!

ועכשיו גם אפשר לזלול מהן.

אני ממליצה בחום להכניס למקפיא את כל מה שלא תזללו במקום, כי ככה זה עם גלידה, יש לה נטיה משונה להנמס, ומהר 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי אם אתם מאנשי גלידת הוניל או גלידת השוקולד 🙂
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

הפוסט נכתב בשיתוף עם גלידות שטראוס

‏2 תגובות

  1. שני ב- 30 באפריל 2017 בשעה 18:47

    היי רות, מקסים:) מתי יעלה פוסט ההמלצות לכלי אפיה? ממש מחכה לו..:)

    • שמח במטבח ב- 2 במאי 2017 בשעה 7:40

      הי שני,
      פוסט ההמלצות בשלבי כתיבה. לצערי אני נמצאת כרגע בתקופת עומס יוצאת דופן ולכן עדין לא השלמתי את כתיבתו.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *