פשטידות פסטה אישיות

כאמא לילדים קטנים שמתגלים כבררנים בכל הנוגע לאוכל (מי אמר הסנדלר הולך יחף?? 😉 ), אני מוצאת עצמי לא מעט פעמים שוברת את הראש מה אפשר להכין לגוזלים שיגרום להם לנסות לטעום דברים חדשים, שיהיה מזין, ולא פחות חשוב – שיהיה קל להכנה ולא יגרום ליותר מדי בלאגן במטבח 🙂

אחד הטריקים שאימצתי הוא הכנת מאפים במנות אישיות. זה נוח להכנה ולאחסון, נוח להגשה ועוד בונוס הוא שאפשר לארוז בקלות ולקחת לפיקניקים ולטיולים.

אז לכבוד עונת הפיקניקים שבפתח, אשתף אתכם היום בפסטידות פסטה אישיות שמכינים בקלי קלות ושילדים מאוד אוהבים.

את המתכון פיתחתי עבור סימפוניה במסגרת פרוייקט של מתכונים שהמשותף לכולם (מעבר לשימוש בגבינות השונות של סימפוניה) הוא שמכינים אותם במולטיקייק.
כמובן שניתן גם להכין בתנור (ראו הוראות הכנה בסוף המתכון) אולם יש משהו כייפי באפיה המיידית במכשיר הזה.

לנוחיותכם, הכנתי לכם סרטון קצר שבו תוכלו לראות כל שלבי ההכנה, ואת המתכון תמצאו בהמשך הפוסט:

חומרים:

1/2 חבילת פסטה קצרה (בכל צורה שאוהבים)
גביע (200 גרם) גבינת סימפוניה עם עגבניות וזיתים 5%
1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה
2 ביצים גודל L
100  גרם גבינה צהובה מגוררת (מוצרלה או כל גבינה שאוהבים)
1 כף ממרח עגבניות מיובשות (לא חובה, לטעמי מאוד מוסיף)
1/2 כוס קמח תופח
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומצננים מעט.

בקערה גדולה  מערבבים  את יתר החומרים (גבינה, שמנת חמוצה, ביצים, גבינה צהובה, עגבניות מיובשות מלח ופלפל) עד שמתקבלת תערובת אחידה.
טיפ שלי, כאחת ששונאת ללכלך המון כלים – אני משתמשת בסיר שבו בישלתי את הפסטה בזמן שהיא מתקררת מעט במסננת.

מוסיפים את הפסטה לתערובת ומערבבים היטב.

משמנים את המולטיקייק משני צדדיו  (הכי נוח עם ספריי שמן אבל אפשר גם עם מעט שמן בעזרת נייר סופג) .

יוצקים את התערובת לשקעים כך שתבלוט מעט מקו השקעים, באופן שהפלטה העליונה תבוא במגע עם החלק העליון – זה יבטיח מראה שחום מלמעלה.
אופים במשך כ- 10 דקות עד שהפשטידות משחימות ונפרדות בקלות מהפלטה התחתונה.

לאפייה בתנור:
מחממים תנור ל-180 מעלות (טורבו)
משמנים היטב תבנית שקעים, יוצקים את המלית לתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
ניתן לאפות את הפשטידה גם בתבנית גדולה – למשך כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

בתיאבון 🙂

צילום: אפיק גבאי סגנון: נעה קנרק

 

‏17 תגובות

  1. נרקיס ב- 4 במאי 2016 בשעה 11:17

    נשמע טעים!!
    הצלחת למכור לי סימפוניה (הוכנסה לרשימת קניות…חחח)
    מתה על המתכונים שלך 🙂

  2. אירית ב- 4 במאי 2016 בשעה 12:22

    הי רות
    נראה טעים וקל
    שכחת לרשום 1/2 כוס קמח תופח

  3. אוסנת הראל ב- 5 במאי 2016 בשעה 7:42

    תודה על המתכון!
    שאלה: האם הקמח התופח הכרחי (שואלת כי כבר יש פסטה בפשטידה) ואם כן, מה הוא מוסיף למרקם ומה יש לצפות אם מוותרים עליו. תודה מראש, אוסנת

    • שמח במטבח ב- 5 במאי 2016 בשעה 16:00

      הי אסנת
      אפשר להכין גם בלי קמח תופח. זה תלוי בעובי הפסטה שבה את משתמשת. במתכון השתמשתי בפסטה מעט גדולה והיה צורך בקמח ש"יתפוס" את התערובת. אם משתמשים בפסטה קטנה או במקרוני דק אפשר גם בלי הקמח. בכל מקרה, הוא לא ממש מורגש בתוצאה הסופית.

      • אוסנת הראל ב- 6 במאי 2016 בשעה 14:21

        תודה על ההסבר המפורט והמקצועי!

  4. טלי ב- 5 במאי 2016 בשעה 9:36

    מתכונים נהדרים תודה. רק יש לי הערה קטנה על כל המתכונים, להוסיף צילום גם כשזה פרוס/חתוך שנראה מפנים. תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 5 במאי 2016 בשעה 15:43

      תודה רבה על המשוב. לרוב אכן מצורפת תמונה של חתך.

  5. אסתר שפרון ב- 5 במאי 2016 בשעה 14:42

    מתפלאת כל פעם מחדש מהמכשיר הזה. עדיין לא החלטתי אם לקנות

    • שמח במטבח ב- 5 במאי 2016 בשעה 16:01

      סה"כ מכשיר נחמד ונוח. רק צריך לקחת בחשבון שמכינים בכל סבב כמות קטנה יחסית.

  6. פיית העוגיות ב- 6 במאי 2016 בשעה 14:00

    מקסים, כל הכבוד! 🙂

  7. רחלי ב- 10 במאי 2016 בשעה 10:48

    אוהבת את האתר שלך, עוקבת..

  8. מיכל ב- 15 בינואר 2017 בשעה 10:50

    היי רות,

    האם גבינה לבנה רגילה יכולה להיות תחליף לסימפוניה?

    תודה רבה!
    מיכל

    • שמח במטבח ב- 15 בינואר 2017 בשעה 13:50

      בטח. אין בעיה, כל עוד זה באותן כמויות פלוס מינוס (זה החלק הנחמד במתכונים הללו)

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *