עוגת תותים וקצפת ב 10 דקות

מכירים את זה שאתם רוצים להכין עוגה מרשימה אבל הזמן דחוק ואין לכם אפשרות להתחיל ב"הפקה"? אז עוגת תותים וקצפת!!
כי לי זה קורה, ולא מעט, וזה כנראה המחיר של אורח החיים המודרני שבו אנחנו מנסים להספיק הכל מהכל (לא שאני מתלוננת, אני אישית מאוד אוהבת את זה שאני עושה כמה דברים במקביל 🙂 )
תאמינו או לא, אבל את העוגה שבתמונה הכנתי ב- 10 דקות בערך. עם כמה קיצורי דרך נחמדים לכבוד חגיגת היומולדת של גוזלי בקרב המשפחה.

אבל כשמגישים אותה לשולחן אף אחד לא יודע כמה שהיא היתה קלה ומהירה להכנה וזה כל היופי 🙂

רוצים לדעת מה הסוד? קיצורי דרך והגשה אלגנטית שכולה "וואו".

במקום להכין בסיסי עוגה השתמשתי בבישקוטים שהיו לי בבית. הכנתי קרם אחד ששימש אותי לכל העוגה והשוס – בחרתי תותים יפים שסידרתי בעיצוב מיוחד שעשה את כל הרושם 🙂

את העוגה הזו אפשר להכין בקלות גם לפסח – פשוט משתמשים בבסיס שכשר לפסח (כמו מרנג , עוגיות לפסח שמפוררים – ואפשר גם עוגיות אמרטי –  או רולדה לפסח – ראו במתכון ל"מלכת הלבבות").

החומרים (לעוגה בקוטר 20 ס"מ):

סלסילת תותים יפים
400 מ"ל (קצת פחות ממיכל אחד גדול/שני מיכלים קטנים) שמנת מתוקה
240 גר' (מיכל) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
1/2 חב' בישקוטים
חלב לטבילה

**לגירסה נטולת גלוטן לפסח אפשר להחליף את הבישקוטים בכל תחתית שתרצו – רולדה כשרה לפסח, מרנג, נשיקות, ואפילו עוגיות פסח או עוגיות קוקוס מפוררות.

ההכנה:

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת, המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל לקרם סמיך ואוורירי. אל תפחדו מהקצפת יתר – תקציפו עד שהקרם יהיה יציב מאוד (אחרת הקרם יהיה רך מדי והעוגה תחזיק פחות טוב).
**הערה – הפחתתי מעט את כמות השמנת המתוקה מהמתכון שפירסמתי במקור כדי שהקרם יהיה יותר יציב.

מרפדים תבנית, או צלחת הגשה עם רינג עליה, בשקף לאפיה (השקף חשוב כדי שהתותים והקרם לא יידבקו לדפנות העוגה) – הטריק שלי שהשקף לא יסתלסל פנימה הוא לתפוס אותו עם 2 אטבי כביסה.

מרפדים את היקף התבנית בתותים שחתכנו את הבסיס שלהם וחצינו לחצי.

חותכים את הבישקוטים לחצאים, טובלים אותם אחד אחד בחלב ומרפדים את תחתית העוגה. אם צריך חותכים לחתיכות קטנות יותר כדי שתהיה תחתית אחידה.
כאמור – לא חייבים להשתמש בבישקוטים ואפשר להשתמש בכל בסיס שתרצו.  העיקר שיהיה בסיס שיחזיק את העוגה כבסיס וכשכבת ביניים.

יוצקים על הבסיס כמחצית מכמות הקרם. עושים את זה בעדינות – או על ידי שימוש בשק זילוף או עם מרית – שאז מניחים תלוליות של קרם בכמה מקומות בבסיס ומיישרים אותן בעדינות. חשוב מאוד לוודא שהקרם יגיע לכל מקום בעוגה ובמיוחד בדפנות, כדי שלא יהיו "חורים" בחלק החיצוני שלה.

מעל הקרם מניחים שכבה של תותים. הם יכולים להיות חצויים, פרוסים, או סתם חתוכים לכל מיני קוביות (אני עשיתי גם וגם וגם). מה שנוח לכם. המטרה היא שבכל פרוסה תהיה שכבה של תותים.

מכסים הכל בשכבה נוספת של חצאי בישקוטים שטבולים בחלב. הפעם חשוב שהבישקוטים לא יבצבצו מהחלק החיצוני של העוגה אז פשוט מסדרים אותם בקוטר שיהיה קטן יותר מהיקף העוגה.

מכסים את הבישקוטים בשאר הקרם (אם רוצים אפשר להניח שכבה נוספת של בישקוטים, אבל לא חובה) ודואגים גם הפעם שהקרם יכסה את כל הקצוות של העוגה, ובמיוחד בשוליים, שלא יהיו לנו "חורים" במעטה החיצוני שלה.
מיישרים את העוגה בעזרת פלטה. למראה חלק אני נוהגת להרטיב קצת את הפלטה במים ולהעביר על הקרם.

בשלב הזה העוגה כבר מוכנה בעקרון ואפשר להוריד ממנה את הרינג שמסביב, אבל אני ממליצה להכניס אותה למקרר או למקפיא לשעה לפחות כדי שהקרם יתייצב (ועדיף כמובן לפרק זמן ארוך יותר אבל תלוי כמה זמן יש לכם).

**תוספת בעקבות הערות של קוראים – כיוון שבמתכון הזה אין ג'לטין ואין אינסטנט פודינג או מייצבים אחרים רצוי להגיש אותה כשהיא ממש קרה ואפילו חצי קפואה (שזה הכי טעים לדעתי) אז או ששומרים אותה במקפיא ולפני ההגשה מעבירים למקרר או להפך – שומרים במקרר ולפני ההגשה שמים לאיזה שעה במקפיא שתהיה יותר יציבה. בנוסף הפחתתי מכמות השמנת במתכון כדי שהקרם יהיה סמיך יותר ויציב יותר.

לסיום מקשטים בתותים
אפשר לקשט בתותים בלבד ואפשר להוסיף כמהה זילופים של קרם בצד (מתחת לתותים) כדי שהתותים יהיו טיפה אלכסוניים.

ואם רוצים אפשר להוסיף גם תלתלי שוקולד מסביב (הגוזלים שלי מאוד אוהבים)

וזהו – העוגה מוכנה. לזה אני קוראת רושם בקלי קלות 🙂

חג שמח!!

 

‏61 תגובות

  1. חן שוקרון ב- 1 באפריל 2017 בשעה 19:35

    מקסימה ממש! סוג של טירמיסו (יותר נכון טירמיסתות

    • שמח במטבח ב- 1 באפריל 2017 בשעה 20:06

      תודה יקירה 🙂 אני רואה בזה מין שילוב בין טירמיסו ופריזייה (בגלל קישוט התותים בסבב החיצוני)

  2. סיסי ב- 2 באפריל 2017 בשעה 10:04

    שלום רות,
    ראשית, אהבתי את הרעיון של עוגה מהירה…. תודה רבה.
    שנית ויותר מכל אהבתי את הרעיון של האטבים. אף פעם לא הסתדרתי עם השקפים ולצערי הרב אתמול זרקתי את הגליל האחרון של השקף שהיה לי כי כל פעם שהשתמשתי העוגה נחרבה לי וגם העצבים שלי 🙂 אדע בפעם הבאה מה לעשות.
    המוני תודות ובעיקר חג שמח וכשר

    • שמח במטבח ב- 2 באפריל 2017 בשעה 12:44

      תודה סיסי
      אני משתמשת בטריק הזה כבר שנים (נראה לי שגם הראיתי אותו בעבר פה בבלוג) אחרת באמת בעייתי מאוד לעבוד עם השקפים, במיוחד כשמכינים בבית
      חג שמח גם לך 🙂

      • אתי פרומן ב- 7 בפברואר 2020 בשעה 11:28

        אין עליך את מדהימה מה שאני הכי אוהבת שאת מראה בדיוק איך מכינים את העוגה אני פשוט מאוהבת בך על ההסבר היופי הדיוק

        • שמח במטבח ב- 8 בפברואר 2020 בשעה 18:38

          תודה רבה אתי יקרה 🙂 חיממת את ליבי

  3. יעל ב- 2 באפריל 2017 בשעה 11:41

    רות, זאת העוגה שלי לחג!
    שתי שאלות:
    1. איך ישתנו הכמויות לתבנית 26?
    2. אם אני רוצה לקחת אותה למארחת מהלך שעה וחצי נסיעה – האם ניתן להקפיא?

    • שמח במטבח ב- 2 באפריל 2017 בשעה 12:43

      הי יעל
      תודה 🙂
      לגבי תבנית 26 – הייתי מכפילה כמויות פי אחת וחצי
      מבחינת נסיעה – מציעה לך אכן להקפיר ולתת לעוגה להפשיר בדרך. אבל – את התותים שלמעלה קחי בצד ושימי על העוגה לפני ההגשה כי התותים מגירים נוזלים כשהם מפשירים. בגדר שמסביב זה לא קריטי אבל בקישוט זה יכול לקלקל את המראה.

      • יעל ב- 3 באפריל 2017 בשעה 14:32

        רק לוודא: הכוונה להגדיל כמויות ב-50% ?
        בנוגע להקפאה ולתותים למעלה – כך בדיוק אעשה!
        אלפי תודות!

        • שמח במטבח ב- 3 באפריל 2017 בשעה 16:51

          אכן להכין 150 אחוז מהכמות

          • שירי ב- 23 באפריל 2020 בשעה 20:27

            היי .
            1. מה עושה מי שאין לו שקף?
            2. אפשר לעשות בסיס מפתיבר?



          • שמח במטבח ב- 26 באפריל 2020 בשעה 12:20

            אפשר להכין רצועה מנייר אפיה או לוותר על השקף ופשוט להעביר סכין דקה על הדפנות (אבל עדיף שישיה שקף או נייר אפיה שיעטוף את העוגה.
            לגבי הבסיס – אין בעיה



  4. מעיין ב- 2 באפריל 2017 בשעה 16:30

    נראית נפלאה ופשוטה יחסית אפילו בשביל מתחילה כמוני ?
    יש אפשרות להכין אותה בגרסה פרווה?

    • שמח במטבח ב- 2 באפריל 2017 בשעה 22:42

      תודה מעיין
      אין בעיה להכין בפרווה
      הכי קל ומהיר זה להשתמש בשמנת צמחית – 2 מיכלים עם חבילת אינסטנט פודינג.
      להקפיד לקרר אותה היטב, שתהיה יציבה

  5. אורלי ב- 3 באפריל 2017 בשעה 11:36

    היי. בקשר לפרווה… מה לגבי הגבינת מסקרפונה ?

    • שמח במטבח ב- 3 באפריל 2017 בשעה 16:50

      לא משתמשים בה.. מכינים קרם אחר שהוא פרווה…

  6. שירה ב- 3 באפריל 2017 בשעה 18:48

    מה לגבי לטבול את העוגיות בקפה?

    • שמח במטבח ב- 4 באפריל 2017 בשעה 19:04

      נראה לי פחות משתלב עם טעמי התות. אני טובלת בקפה כשאני מכינה טירמיסו מהיר – ואז אני משתמשת בקפה ואבקת קקאו (ראי המתכון לעוגת הטירמיסו שבבלוג)

  7. מעיין ב- 4 באפריל 2017 בשעה 15:52

    לדעתך אפשר להכין בגרסה כשרה לפסח עם עוגיות של פסח?

    • שמח במטבח ב- 4 באפריל 2017 בשעה 18:59

      בהחלט!
      זה גם כתוב במפורש המתכון 🙂

      • מעיין ב- 5 באפריל 2017 בשעה 9:33

        אויש.. באמת לא שמתי לב 🙂
        תודה רבה וחג שמח!!!

      • ספי ב- 7 באפריל 2017 בשעה 19:00

        איך עושים עם עוגיות יין של פסח? מרסקים אותם עם משהו? אם אטבול בחלב זה בטח לא יהיה רך כמו הבישקוטים, נכוןו?

        • שמח במטבח ב- 8 באפריל 2017 בשעה 6:35

          הי ספי
          אני מציעה לטבול את עוגיות היין של פסח בחלב חם ולהשאיר טיפונת – הן יתרככו. המטרה היא שתהיה שכבה מובחנת בעוגה שתפריד בין שכבות הקרם והתוצים וגם אם היא קצת קראנצ'ית זה בסדר גמור.

          • ספי ב- 8 באפריל 2017 בשעה 7:41

            תודה רבה!
            חג שמח



  8. טלי ב- 4 באפריל 2017 בשעה 19:46

    איך מכינים את תלתלי השוקולד הנחמדים?

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2017 בשעה 5:39

      הי טלי
      את תלתלי השוקולד שבתמונה קניתי, אבל אפשר להכין תלתלי שוקולד בבית עם חפיסת שוקולד וקולפן שפשוט מעבירים על השוקולד (הכי נוח זה כמובן מהשוליים). חשוב שהשוקולד לא יהיה קר מדי כי אז מתקבלים שבבים ולא תלתלים

  9. מעריצה שלך!!! ב- 5 באפריל 2017 בשעה 0:03

    ווואאאווווו
    ניראה פ33ה, עכשיו כשיש חופש סופסוף אפשר להכין דברים טעימים רק חבל שצריך קצת לעזור בבית.
    את בטח לא מנקה לפסח אז יש לך זמן לכל הקשקושים האלה……….
    אבל אנחנו מנקים את הבית, איך אומרים? לפסח!!!!
    אני מקווה אז למצא איזשהו זמן להכין את זה כי זה סופר מגרה ואם לא נספיק אז יחכה לאחרי פסח.

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2017 בשעה 5:33

      סליחה???
      נראה לי שכדאי שתעשי הפסקה קטנה מהניקיונות ותעשי חושבים עם עצמך אם מה שכתבת לא עבר את גבולות הטעם הטוב.
      אם אני בוחרת "לבזבז" את הזמן שלי ל"קשקושים" כמו להכין עוגת יום הולדת לבן שלי ולהביא אותה לארוחת שבת זו בחירה שלי. נראה לי שאני לא חייבת דין וחשבון לאיש על איך שאני בוחרת לנצל את 24 השעות שניתנו לנו ביממה.
      ולגבי ניקיונות… מציעה לך מדי פעם להסתכל סביבך ולגלות שלחילונים אין קרניים. הם בני אדם כמו כל אחד אחר, ואני מבטיחה לך שהם חילונים מנקים את הבית. לפסח ובכלל.

  10. ענת ב- 9 באפריל 2017 בשעה 11:41

    יש לי מלא תותים והעוגה הזו נראית מושלמת לליל הסדר. רעיונות לתחליף טבעוני לבישקוטים?

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 20:03

      הממממ – שאלה טובה 🙂 אולי מרנג טבעוני ממי חומוס? שמעתי שיוצא טוב כנשיקות.

  11. רוית ב- 9 במאי 2017 בשעה 21:56

    עכשיו כשכבר כמעט ואין תותים, יש לך רעיון לקישוט אחר מסביב?

    • שמח במטבח ב- 11 במאי 2017 בשעה 10:37

      כל פרי שאת אוהבת (אפשר גם פירות יער קפואים), או ג'לי פירות (ראי המתכון לעוגת הגבינה עם פירות היער שמופיע בבלוג)

  12. בר ב- 30 בינואר 2018 בשעה 10:07

    הי רות, אפשר להכין עם גבינה 5% או גבינת שמנת 25% במקום המסקרפונה (אין קונים אצלי בבית)? או שלא יהיה מספיק יציב?

    תודה! נראית יפהפייה!

    • שמח במטבח ב- 30 בינואר 2018 בשעה 12:16

      אפשר עם גבינת שמנת משולבת עם שמנת מתוקה. לגבי גבינה 5% היא לא מספיק יציבה (יש בה יותר נוזלים מאשר בגגבינת השמנת) ויהיה צריך להוסיף ג'לטין או משהו אחר שיחזיק אותה, אז אני לא ממליצה.

  13. מיטל ב- 16 בפברואר 2018 בשעה 20:28

    היי, אפשר להכין יום לפני?

    • שמח במטבח ב- 17 בפברואר 2018 בשעה 9:12

      אין בעיה להכין יום לפני

      • מיטל ב- 20 בפברואר 2018 בשעה 13:53

        ולשמור במקפיא או במקרר?
        תודה רבה! מכינה מחר:)

  14. הילה פ ב- 4 במרץ 2018 בשעה 10:42

    העוגה יפהפייה. הכנתי אתמול ויצא בול כמו בתמונה. אבל:
    1. מממש ממש לא לוקח עשר דקות. אני אופה מנוסה ולקחת לי הרבה יותר זמן.
    2. הקרם לא מספיק יציב, הייתי צריכה לתת לו שעתיים במקפיא לפני שאפשר לפרוס. להבא אוסיף 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
    3. למרות האמור לעיל, הכל חוסל ונשאר חשק להכין שוב 🙂

    • שמח במטבח ב- 4 במרץ 2018 בשעה 11:27

      הי הילה
      שמחה שאהבו – אצלנו מאוד מאוד אוהבים אותה.
      לגבי ההערות, מה אומר לך, הכנתי אותה ממש ממש מהר, אחסנתי במקרר והגשתי כ 3 שעות לאחר מכן והיא היתה יציבה.

  15. טהר כהן ב- 9 במאי 2018 בשעה 8:31

    עשיתי אותה!! מהמם ופשוט וכ"כ טעים!!!

    • שמח במטבח ב- 10 במאי 2018 בשעה 17:26

      אלופה! איזה כיף לשמוע

      • יובל ב- 3 במרץ 2020 בשעה 9:48

        היי יש אפשרות להחליף את הנייר שקף בנייר אפייה?

  16. אנסטסיה ב- 15 במאי 2018 בשעה 19:21

    היי קודם כל רציתי להגיד שאני ממש אוהבת את המתכונים שלך!! כל עוגה שעשיתי יצאה מושלמתת
    יש לי כמה שאלות לגבי העוגה..
    אני מכינה אותה לארוחה עוד יומיים
    והעניין שכשאקח אותה היא תהיה שעה וחצי בלי קירור אלא בחדר קפוא עם מזגן.. (האם אפשר להוסיף אינסטנט פודינג ואם כן כמה כדי שהיא בוודאות לא תרד? ).
    השאלה השניה , אני רוצה במקום תותים לשים קיווי או פטל קפוא (עדיפות על הקיווי) האם זה יתאים? יהיה עדיין מתוק?

    תודה מראש על התשובה,

    • שמח במטבח ב- 16 במאי 2018 בשעה 8:10

      הי אנסטסיה. איזה כיף לשמוע שהעוגות שלי יוצאות לך מושלם. הכי הכי כיף שבעולם.
      לגבי שאלותיך – את יכולה להוסיף עוד קצת אינסטנט לעוגה או לחזק אותה במעט ג'לטין (שקית מהסופר זה 14 גר' שמערבבים עם חצי כוס מים, מחכים חצי שעה שתתמצק, מחממים 20 שניות במיקרו שהכל ימס ומוסיפים לתערובת תוך ערבוב טוב טוב – את יכולה לשים הכל ואת יכולה לשים רק חצי זה נראה לי יספיק).
      ולגבי הפט או הקיווי – אין שום בעיה נראה לי שהיא תצא יפה עם שניהם.
      אגב, ראית את העוגה החדשה שהוצאתי אתמול? היא גם עוגת גבינה קרה עם פטל ונראה לי שגם היא יכולה להתאים לך וגם היא קלה להכנה. שווה לך להתלבט בין 2 האפשרויות.

  17. שקד ב- 21 בדצמבר 2018 בשעה 20:03

    היי,
    יש רעיון לאיך ליצור שקף ביתי? אם אין לי שקף קנוי מחנות?

    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 23 בדצמבר 2018 בשעה 11:51

      בוודאי – אני משתמשת בשקפים של המשרד. פשוט חותכת אותם לרצועות.
      אפשרות שניה – לרפד ברצועות של נייר אפיה

  18. הילה ב- 4 בינואר 2019 בשעה 12:49

    נראה מדהים וקל!

  19. בר ב- 14 בינואר 2019 בשעה 9:19

    חן את מהממת! הכנתי כמה מתכונים שלך וזה פשוט תענוג הצורה שבה את מפרטת ומצלמת כל שלב במתכון, מה שמקל מאוד על ההכנה.
    אני רוצה להכין בתבנית 24 אני אשמח אם תוכלי לפרט בדיוק את הכמויות של המצרכים הדרושים לכך.. כי לא הבנתי מה זה אומר להכפיל ב1.5…
    אגב השקף צריך להקיף את כל אורך העוגה או רק את החלק של התותים? כי קניתי שקף סטנדרטי.. לזו הכוונה? תודה מראש

    • שמח במטבח ב- 14 בינואר 2019 בשעה 19:56

      שמחה שאת חושבת שאני מהממת אבל בואי נתחיל מזה שקוראים לי רות ולא חן 🙂
      לגבי העוגה – להכפיל ב 1.5 זה אומר להכפיל משקל/נפח כל רכיב ב 1.5 (למשל אם כתוב כוס קמח שמים כוס וחצי.. וזו רק דוגמה כי אני לא זוכרת את המתכון בעל פה). אם מדובר בביצים אפשר להכפיל בקרוב
      ורצוי שהשקף יקיף את כל העוגה. שקף סטנדרטי אמור להתאים

  20. אילה ב- 7 במאי 2019 בשעה 21:29

    היי רות!
    כדי להיות בטוחה רגע לפני שמכינה….
    יש לי בסיס ורינג לעוגה( לא קפיץ) .הרינג משתחחר כמו וואקום.
    האם ניתן להשתמש? הוא בקוטר 20. יש לי קפיצית בקוטר 24.
    תודה מראש!

    • שמח במטבח ב- 19 במאי 2019 בשעה 13:33

      הי איילה
      עניתי לך בפייסבוק ועונה גם פה שאפשר רק שימי שקף

  21. אביבית ב- 16 במאי 2020 בשעה 23:39

    שבוע טוב, חוזרת לומר תודה רבה! עונג שבת בכל ביס. אחת העוגות הטעימות שהכנתי.

  22. מירב ב- 2 באפריל 2021 בשעה 11:48

    האם יעבוד עם ופלים כשרים לפסח?

  23. ורוניקה ב- 30 באפריל 2021 בשעה 20:23

    הי,
    שאלה לגבי מרנג…
    במידה ואני מחליפה את הבישקוטים למרנג, הוא לא יהיה רטוב?

    תודה

    • שמח במטבח ב- 1 במאי 2021 בשעה 8:42

      אין בעיה גם עם מרנג. אני מכינה עוגות מוס רבות עם תחתית של מרנג והיא אמנם מעט נרטבת אבל נשארת מספיק פריכה כדי להחזיק את העוגה.

  24. שרון יוספי ב- 28 בינואר 2022 בשעה 12:09

    יוצא טעים ממש, הכנתי לקוטר 26. הוספתי קצת פודינג וניל. אני לא עשיתי עם בישקוטים אלא מעכתי אוריאו

    • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2022 בשעה 17:30

      מאוד טעים עם אוראו. זה הכיף בעוגה הזו שאפשר לגוון

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *