עוגת תותים וקצפת ב 10 דקות
מכירים את זה שאתם רוצים להכין עוגה מרשימה אבל הזמן דחוק ואין לכם אפשרות להתחיל ב"הפקה"? אז עוגת תותים וקצפת!!
כי לי זה קורה, ולא מעט, וזה כנראה המחיר של אורח החיים המודרני שבו אנחנו מנסים להספיק הכל מהכל (לא שאני מתלוננת, אני אישית מאוד אוהבת את זה שאני עושה כמה דברים במקביל 🙂 )
תאמינו או לא, אבל את העוגה שבתמונה הכנתי ב- 10 דקות בערך. עם כמה קיצורי דרך נחמדים לכבוד חגיגת היומולדת של גוזלי בקרב המשפחה.
אבל כשמגישים אותה לשולחן אף אחד לא יודע כמה שהיא היתה קלה ומהירה להכנה וזה כל היופי 🙂
רוצים לדעת מה הסוד? קיצורי דרך והגשה אלגנטית שכולה "וואו".
במקום להכין בסיסי עוגה השתמשתי בבישקוטים שהיו לי בבית. הכנתי קרם אחד ששימש אותי לכל העוגה והשוס – בחרתי תותים יפים שסידרתי בעיצוב מיוחד שעשה את כל הרושם 🙂
את העוגה הזו אפשר להכין בקלות גם לפסח – פשוט משתמשים בבסיס שכשר לפסח (כמו מרנג , עוגיות לפסח שמפוררים – ואפשר גם עוגיות אמרטי – או רולדה לפסח – ראו במתכון ל"מלכת הלבבות").
החומרים (לעוגה בקוטר 20 ס"מ):
סלסילת תותים יפים
400 מ"ל (קצת פחות ממיכל אחד גדול/שני מיכלים קטנים) שמנת מתוקה
240 גר' (מיכל) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
1/2 חב' בישקוטים
חלב לטבילה
**לגירסה נטולת גלוטן לפסח אפשר להחליף את הבישקוטים בכל תחתית שתרצו – רולדה כשרה לפסח, מרנג, נשיקות, ואפילו עוגיות פסח או עוגיות קוקוס מפוררות.
ההכנה:
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת, המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל לקרם סמיך ואוורירי. אל תפחדו מהקצפת יתר – תקציפו עד שהקרם יהיה יציב מאוד (אחרת הקרם יהיה רך מדי והעוגה תחזיק פחות טוב).
**הערה – הפחתתי מעט את כמות השמנת המתוקה מהמתכון שפירסמתי במקור כדי שהקרם יהיה יותר יציב.
מרפדים תבנית, או צלחת הגשה עם רינג עליה, בשקף לאפיה (השקף חשוב כדי שהתותים והקרם לא יידבקו לדפנות העוגה) – הטריק שלי שהשקף לא יסתלסל פנימה הוא לתפוס אותו עם 2 אטבי כביסה.
מרפדים את היקף התבנית בתותים שחתכנו את הבסיס שלהם וחצינו לחצי.
חותכים את הבישקוטים לחצאים, טובלים אותם אחד אחד בחלב ומרפדים את תחתית העוגה. אם צריך חותכים לחתיכות קטנות יותר כדי שתהיה תחתית אחידה.
כאמור – לא חייבים להשתמש בבישקוטים ואפשר להשתמש בכל בסיס שתרצו. העיקר שיהיה בסיס שיחזיק את העוגה כבסיס וכשכבת ביניים.
יוצקים על הבסיס כמחצית מכמות הקרם. עושים את זה בעדינות – או על ידי שימוש בשק זילוף או עם מרית – שאז מניחים תלוליות של קרם בכמה מקומות בבסיס ומיישרים אותן בעדינות. חשוב מאוד לוודא שהקרם יגיע לכל מקום בעוגה ובמיוחד בדפנות, כדי שלא יהיו "חורים" בחלק החיצוני שלה.
מעל הקרם מניחים שכבה של תותים. הם יכולים להיות חצויים, פרוסים, או סתם חתוכים לכל מיני קוביות (אני עשיתי גם וגם וגם). מה שנוח לכם. המטרה היא שבכל פרוסה תהיה שכבה של תותים.
מכסים הכל בשכבה נוספת של חצאי בישקוטים שטבולים בחלב. הפעם חשוב שהבישקוטים לא יבצבצו מהחלק החיצוני של העוגה אז פשוט מסדרים אותם בקוטר שיהיה קטן יותר מהיקף העוגה.
מכסים את הבישקוטים בשאר הקרם (אם רוצים אפשר להניח שכבה נוספת של בישקוטים, אבל לא חובה) ודואגים גם הפעם שהקרם יכסה את כל הקצוות של העוגה, ובמיוחד בשוליים, שלא יהיו לנו "חורים" במעטה החיצוני שלה.
מיישרים את העוגה בעזרת פלטה. למראה חלק אני נוהגת להרטיב קצת את הפלטה במים ולהעביר על הקרם.
בשלב הזה העוגה כבר מוכנה בעקרון ואפשר להוריד ממנה את הרינג שמסביב, אבל אני ממליצה להכניס אותה למקרר או למקפיא לשעה לפחות כדי שהקרם יתייצב (ועדיף כמובן לפרק זמן ארוך יותר אבל תלוי כמה זמן יש לכם).
**תוספת בעקבות הערות של קוראים – כיוון שבמתכון הזה אין ג'לטין ואין אינסטנט פודינג או מייצבים אחרים רצוי להגיש אותה כשהיא ממש קרה ואפילו חצי קפואה (שזה הכי טעים לדעתי) אז או ששומרים אותה במקפיא ולפני ההגשה מעבירים למקרר או להפך – שומרים במקרר ולפני ההגשה שמים לאיזה שעה במקפיא שתהיה יותר יציבה. בנוסף הפחתתי מכמות השמנת במתכון כדי שהקרם יהיה סמיך יותר ויציב יותר.
לסיום מקשטים בתותים
אפשר לקשט בתותים בלבד ואפשר להוסיף כמהה זילופים של קרם בצד (מתחת לתותים) כדי שהתותים יהיו טיפה אלכסוניים.
ואם רוצים אפשר להוסיף גם תלתלי שוקולד מסביב (הגוזלים שלי מאוד אוהבים)
וזהו – העוגה מוכנה. לזה אני קוראת רושם בקלי קלות 🙂
חג שמח!!
מקסימה ממש! סוג של טירמיסו (יותר נכון טירמיסתות
תודה יקירה 🙂 אני רואה בזה מין שילוב בין טירמיסו ופריזייה (בגלל קישוט התותים בסבב החיצוני)
שלום רות,
ראשית, אהבתי את הרעיון של עוגה מהירה…. תודה רבה.
שנית ויותר מכל אהבתי את הרעיון של האטבים. אף פעם לא הסתדרתי עם השקפים ולצערי הרב אתמול זרקתי את הגליל האחרון של השקף שהיה לי כי כל פעם שהשתמשתי העוגה נחרבה לי וגם העצבים שלי 🙂 אדע בפעם הבאה מה לעשות.
המוני תודות ובעיקר חג שמח וכשר
תודה סיסי
אני משתמשת בטריק הזה כבר שנים (נראה לי שגם הראיתי אותו בעבר פה בבלוג) אחרת באמת בעייתי מאוד לעבוד עם השקפים, במיוחד כשמכינים בבית
חג שמח גם לך 🙂
אין עליך את מדהימה מה שאני הכי אוהבת שאת מראה בדיוק איך מכינים את העוגה אני פשוט מאוהבת בך על ההסבר היופי הדיוק
תודה רבה אתי יקרה 🙂 חיממת את ליבי
רות, זאת העוגה שלי לחג!
שתי שאלות:
1. איך ישתנו הכמויות לתבנית 26?
2. אם אני רוצה לקחת אותה למארחת מהלך שעה וחצי נסיעה – האם ניתן להקפיא?
הי יעל
תודה 🙂
לגבי תבנית 26 – הייתי מכפילה כמויות פי אחת וחצי
מבחינת נסיעה – מציעה לך אכן להקפיר ולתת לעוגה להפשיר בדרך. אבל – את התותים שלמעלה קחי בצד ושימי על העוגה לפני ההגשה כי התותים מגירים נוזלים כשהם מפשירים. בגדר שמסביב זה לא קריטי אבל בקישוט זה יכול לקלקל את המראה.
רק לוודא: הכוונה להגדיל כמויות ב-50% ?
בנוגע להקפאה ולתותים למעלה – כך בדיוק אעשה!
אלפי תודות!
אכן להכין 150 אחוז מהכמות
היי .
1. מה עושה מי שאין לו שקף?
2. אפשר לעשות בסיס מפתיבר?
אפשר להכין רצועה מנייר אפיה או לוותר על השקף ופשוט להעביר סכין דקה על הדפנות (אבל עדיף שישיה שקף או נייר אפיה שיעטוף את העוגה.
לגבי הבסיס – אין בעיה
נראית נפלאה ופשוטה יחסית אפילו בשביל מתחילה כמוני ?
יש אפשרות להכין אותה בגרסה פרווה?
תודה מעיין
אין בעיה להכין בפרווה
הכי קל ומהיר זה להשתמש בשמנת צמחית – 2 מיכלים עם חבילת אינסטנט פודינג.
להקפיד לקרר אותה היטב, שתהיה יציבה
היי. בקשר לפרווה… מה לגבי הגבינת מסקרפונה ?
לא משתמשים בה.. מכינים קרם אחר שהוא פרווה…
מה לגבי לטבול את העוגיות בקפה?
נראה לי פחות משתלב עם טעמי התות. אני טובלת בקפה כשאני מכינה טירמיסו מהיר – ואז אני משתמשת בקפה ואבקת קקאו (ראי המתכון לעוגת הטירמיסו שבבלוג)
לדעתך אפשר להכין בגרסה כשרה לפסח עם עוגיות של פסח?
בהחלט!
זה גם כתוב במפורש המתכון 🙂
אויש.. באמת לא שמתי לב 🙂
תודה רבה וחג שמח!!!
איך עושים עם עוגיות יין של פסח? מרסקים אותם עם משהו? אם אטבול בחלב זה בטח לא יהיה רך כמו הבישקוטים, נכוןו?
הי ספי
אני מציעה לטבול את עוגיות היין של פסח בחלב חם ולהשאיר טיפונת – הן יתרככו. המטרה היא שתהיה שכבה מובחנת בעוגה שתפריד בין שכבות הקרם והתוצים וגם אם היא קצת קראנצ'ית זה בסדר גמור.
תודה רבה!
חג שמח
איך מכינים את תלתלי השוקולד הנחמדים?
הי טלי
את תלתלי השוקולד שבתמונה קניתי, אבל אפשר להכין תלתלי שוקולד בבית עם חפיסת שוקולד וקולפן שפשוט מעבירים על השוקולד (הכי נוח זה כמובן מהשוליים). חשוב שהשוקולד לא יהיה קר מדי כי אז מתקבלים שבבים ולא תלתלים
ווואאאווווו
ניראה פ33ה, עכשיו כשיש חופש סופסוף אפשר להכין דברים טעימים רק חבל שצריך קצת לעזור בבית.
את בטח לא מנקה לפסח אז יש לך זמן לכל הקשקושים האלה……….
אבל אנחנו מנקים את הבית, איך אומרים? לפסח!!!!
אני מקווה אז למצא איזשהו זמן להכין את זה כי זה סופר מגרה ואם לא נספיק אז יחכה לאחרי פסח.
סליחה???
נראה לי שכדאי שתעשי הפסקה קטנה מהניקיונות ותעשי חושבים עם עצמך אם מה שכתבת לא עבר את גבולות הטעם הטוב.
אם אני בוחרת "לבזבז" את הזמן שלי ל"קשקושים" כמו להכין עוגת יום הולדת לבן שלי ולהביא אותה לארוחת שבת זו בחירה שלי. נראה לי שאני לא חייבת דין וחשבון לאיש על איך שאני בוחרת לנצל את 24 השעות שניתנו לנו ביממה.
ולגבי ניקיונות… מציעה לך מדי פעם להסתכל סביבך ולגלות שלחילונים אין קרניים. הם בני אדם כמו כל אחד אחר, ואני מבטיחה לך שהם חילונים מנקים את הבית. לפסח ובכלל.
יש לי מלא תותים והעוגה הזו נראית מושלמת לליל הסדר. רעיונות לתחליף טבעוני לבישקוטים?
הממממ – שאלה טובה 🙂 אולי מרנג טבעוני ממי חומוס? שמעתי שיוצא טוב כנשיקות.
עכשיו כשכבר כמעט ואין תותים, יש לך רעיון לקישוט אחר מסביב?
כל פרי שאת אוהבת (אפשר גם פירות יער קפואים), או ג'לי פירות (ראי המתכון לעוגת הגבינה עם פירות היער שמופיע בבלוג)
הי רות, אפשר להכין עם גבינה 5% או גבינת שמנת 25% במקום המסקרפונה (אין קונים אצלי בבית)? או שלא יהיה מספיק יציב?
תודה! נראית יפהפייה!
אפשר עם גבינת שמנת משולבת עם שמנת מתוקה. לגבי גבינה 5% היא לא מספיק יציבה (יש בה יותר נוזלים מאשר בגגבינת השמנת) ויהיה צריך להוסיף ג'לטין או משהו אחר שיחזיק אותה, אז אני לא ממליצה.
היי, אפשר להכין יום לפני?
אין בעיה להכין יום לפני
ולשמור במקפיא או במקרר?
תודה רבה! מכינה מחר:)
העוגה יפהפייה. הכנתי אתמול ויצא בול כמו בתמונה. אבל:
1. מממש ממש לא לוקח עשר דקות. אני אופה מנוסה ולקחת לי הרבה יותר זמן.
2. הקרם לא מספיק יציב, הייתי צריכה לתת לו שעתיים במקפיא לפני שאפשר לפרוס. להבא אוסיף 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3. למרות האמור לעיל, הכל חוסל ונשאר חשק להכין שוב 🙂
הי הילה
שמחה שאהבו – אצלנו מאוד מאוד אוהבים אותה.
לגבי ההערות, מה אומר לך, הכנתי אותה ממש ממש מהר, אחסנתי במקרר והגשתי כ 3 שעות לאחר מכן והיא היתה יציבה.
עשיתי אותה!! מהמם ופשוט וכ"כ טעים!!!
אלופה! איזה כיף לשמוע
היי יש אפשרות להחליף את הנייר שקף בנייר אפייה?
אין בעיה
היי קודם כל רציתי להגיד שאני ממש אוהבת את המתכונים שלך!! כל עוגה שעשיתי יצאה מושלמתת
יש לי כמה שאלות לגבי העוגה..
אני מכינה אותה לארוחה עוד יומיים
והעניין שכשאקח אותה היא תהיה שעה וחצי בלי קירור אלא בחדר קפוא עם מזגן.. (האם אפשר להוסיף אינסטנט פודינג ואם כן כמה כדי שהיא בוודאות לא תרד? ).
השאלה השניה , אני רוצה במקום תותים לשים קיווי או פטל קפוא (עדיפות על הקיווי) האם זה יתאים? יהיה עדיין מתוק?
תודה מראש על התשובה,
הי אנסטסיה. איזה כיף לשמוע שהעוגות שלי יוצאות לך מושלם. הכי הכי כיף שבעולם.
לגבי שאלותיך – את יכולה להוסיף עוד קצת אינסטנט לעוגה או לחזק אותה במעט ג'לטין (שקית מהסופר זה 14 גר' שמערבבים עם חצי כוס מים, מחכים חצי שעה שתתמצק, מחממים 20 שניות במיקרו שהכל ימס ומוסיפים לתערובת תוך ערבוב טוב טוב – את יכולה לשים הכל ואת יכולה לשים רק חצי זה נראה לי יספיק).
ולגבי הפט או הקיווי – אין שום בעיה נראה לי שהיא תצא יפה עם שניהם.
אגב, ראית את העוגה החדשה שהוצאתי אתמול? היא גם עוגת גבינה קרה עם פטל ונראה לי שגם היא יכולה להתאים לך וגם היא קלה להכנה. שווה לך להתלבט בין 2 האפשרויות.
היי,
יש רעיון לאיך ליצור שקף ביתי? אם אין לי שקף קנוי מחנות?
תודה רבה
בוודאי – אני משתמשת בשקפים של המשרד. פשוט חותכת אותם לרצועות.
אפשרות שניה – לרפד ברצועות של נייר אפיה
נראה מדהים וקל!
תודה רבה הילה
חן את מהממת! הכנתי כמה מתכונים שלך וזה פשוט תענוג הצורה שבה את מפרטת ומצלמת כל שלב במתכון, מה שמקל מאוד על ההכנה.
אני רוצה להכין בתבנית 24 אני אשמח אם תוכלי לפרט בדיוק את הכמויות של המצרכים הדרושים לכך.. כי לא הבנתי מה זה אומר להכפיל ב1.5…
אגב השקף צריך להקיף את כל אורך העוגה או רק את החלק של התותים? כי קניתי שקף סטנדרטי.. לזו הכוונה? תודה מראש
שמחה שאת חושבת שאני מהממת אבל בואי נתחיל מזה שקוראים לי רות ולא חן 🙂
לגבי העוגה – להכפיל ב 1.5 זה אומר להכפיל משקל/נפח כל רכיב ב 1.5 (למשל אם כתוב כוס קמח שמים כוס וחצי.. וזו רק דוגמה כי אני לא זוכרת את המתכון בעל פה). אם מדובר בביצים אפשר להכפיל בקרוב
ורצוי שהשקף יקיף את כל העוגה. שקף סטנדרטי אמור להתאים
היי רות!
כדי להיות בטוחה רגע לפני שמכינה….
יש לי בסיס ורינג לעוגה( לא קפיץ) .הרינג משתחחר כמו וואקום.
האם ניתן להשתמש? הוא בקוטר 20. יש לי קפיצית בקוטר 24.
תודה מראש!
הי איילה
עניתי לך בפייסבוק ועונה גם פה שאפשר רק שימי שקף
שבוע טוב, חוזרת לומר תודה רבה! עונג שבת בכל ביס. אחת העוגות הטעימות שהכנתי.
נהדרת שאת 🙂 תודה רבה
האם יעבוד עם ופלים כשרים לפסח?
עקרונית אמור לעבוד
הי,
שאלה לגבי מרנג…
במידה ואני מחליפה את הבישקוטים למרנג, הוא לא יהיה רטוב?
תודה
אין בעיה גם עם מרנג. אני מכינה עוגות מוס רבות עם תחתית של מרנג והיא אמנם מעט נרטבת אבל נשארת מספיק פריכה כדי להחזיק את העוגה.
יוצא טעים ממש, הכנתי לקוטר 26. הוספתי קצת פודינג וניל. אני לא עשיתי עם בישקוטים אלא מעכתי אוריאו
מאוד טעים עם אוראו. זה הכיף בעוגה הזו שאפשר לגוון