עוגת שוקולד ופקאנים מסוכרים ללא קמח

שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא 🙂 לשיר הזה יש משמעות כפולה ומשמחת עבורי, כיוון שבני הקטן, נולד בתחילת האביב, שבוע לפני פסח. אתם כבר מנחשים מה שמו, נכון?

וכך, עם התארכות הימים, וההתחממות שבאה עימם, אני מתחילה לתכנן את שלל הקינוחים שיככבו בשולחן ליל הסדר שלנו ובארוחות החג (וכשהתאריכים מצטלבים אז גם בארוחות היומולדת של הגוזל). ולמה קינוחים, בלשון רבים? פשוט מאוד, עם כל המבחר הנהדר של הקינוחים שאפשר להכין לכבוד החג, איך אפשר להסתפק רק באחד? וחוצמזה שזו הזדמנות לנסות שלל מתכונים חדשים.

בדרך כלל אני משתדלת לגוון כך שיהיה קינוח מכל סוג. והקינוח שלפניכם הוא הבחירה שלי השנה לקטגוריית השוקולד – עוגת שוקולד נימוחה עם המון שוקולד ועם פקאנים מסוכרים טחונים, שמחליפים את הקמח, מוסיפים יציבות לעוגה וטעם מתקתק ונהדר, ובציפוי של קצפת עם זיגוג של קרם קרמל. ובקיצור – חגיגה 🙂

DSC_3242

והערה קטנה: העוגה הזו די פשוטה להכנה. רוטב הקרמל הוא תוספת שאיננה בגדר חובה בעוגה, אבל לטעמי משדרג מאוד את הטעם שלה והופך את כל העוגה לחגיגית עוד יותר. ולמי שחושש מהכנת קרמל – לא לדאוג, יש לי שיטה שממש מפשטת את ההכנה.

אז בואו נתחיל:

החומרים לתבנית 24 ס"מ (או תבנית קטנה יותר, אם רוצים עוגה גבוהה יותר):

לעוגה:

300 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
6 ביצים
1/2 כוס סוכר
150 גר' (שקית) פקאנים מסוכרים (100 גר' לעוגה ו- 50 גר' לקישוט)
2 כפות קקאו
כפית תמצית וניל
קורט מלח

לקצפת – מיכל אחד של שמנת מתוקה

לקרם קרמל:

2/3 כוס סוכר
3 כפות מים
2/3 כוס שמנת מתוקה

 לגירסת פרווה

בעוגה – נחליף את החמאה בשמן קוקוס (במשקל זהה).
במקום קצפת – קצפת צמחית
וברוטב הקרמל נשתמש בחלב קוקוס במקום השמנת (קצפת צמחית תתפרק במגע עם הקרמל ולכן אינה מומלצת).

ההכנה:

ניקח 100 גר' מהפקאנים המסוכרים – שזה בערך 2/3 כוס – ונטחן לאבקה. את יתר הפקאנים המסוכרים נשמור בצד כי נשתמש בהם לקישוט.

DSC_3146

לפני שנתחיל בהכנת התערובת לעוגה נחמם את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו.

בקערה שתהיה מספיק גדולה כדי להכיל את כל חומרי העוגה נמיס במיקרוגל את השוקולד והחמאה. מתחילים בדקה, מוציאים, ובודקים אם החמאה נמסה. אם לא – מחזירים למיקרו לעוד חצי דקה, אם כן, מתחילים לערבב, גם אם השוקולד עדיין נראה מוצק. בהתחלה זה ייראה כאילו השוקולד עדיין לא נמס מספיק (כמו בתמונה), אבל תוך כדי הערבוב הוא ימשיך להתמוסס מהחום של החמאה, ואם הוא עדיין קצת קשה פשוט מחזירים לעוד חצי דקה במיקרו.

DSC_3158

כשהשוקולד נמס וללא גושים נניח את הקערה בצד כדי שיתקרר.

אל קערת המיקסר נשבור 6 ביצים, ואליהן נוסיף חצי כוס סוכר ונתחיל להקציף. בהתחלה נקציף במהירות איטית ולאט לאט נגביר מהירות עד למקסימום . לאחר 4-5 דקות הביצים יהפכו לקצף בהיר, יציב ותפוח שנוזל לאט מהמקצף.
חשוב להקציף את הביצים לקצף יציב כי בעוגה שלנו אין קמח וההקצפה תיתן לעוגה נפח ומרקם נימוח.

DSC_2932

ונחזור לקערה עם השוקולד והחמאה (שבינתים התקררו מעט). נוסיף לתערובת את אבקת הקקאו, טיפונת מלח, תמצית וניל ואת הפקאנים המסוכרים שטחנו ונערבב הכל היטב עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

DSC_3173עכשיו נותר לשלב את קצף הביצים בתערובת השוקולד, ואת זה נעשה בהדרגה.

קודם ניצוק שליש מתערובת הביצים לתערובת השוקולד ונערבב עד שהתערובות יתאחדו. לאחר מכן נוסיף לתערובת את שאר קצף הביצים ונערבב בעדינות בתנועות קיפול כדי לשמור על הנפח של הביצים (זה חשוב בשביל הגובה והמרקם של העוגה).

DSC_3180

זהו. התערובת שלנו מוכנה. נשאר רק לרפד תבנית בקוטר 24 ס"מ (או קטנה יותר) בנייר אפיה ולשמן את הנייר והתבנית במעט חמאה, שעוגה תיפרד בקלות מהתבנית בתום האפיה.

השיטה שלי היא להניח נייר אפיה על תחתית התבנית, לסגור מעליה את הרינג ולגזור את השוליים.

DSC_3176

ניצוק את התערובת של העוגה לתבנית ונאפה במשך כ- 25 דקות עד שהעוגה נראית יציבה אבל עדיין תזוז מעט אם נזיז את התבנית. העוגה תמשיך להתייצב בקרור ולכן לא צריך לאפות אותה עד ל"מבחן הקיסם".

DSC_3188

שימו לב שהעוגה לא יוצאת גבוהה מאוד, וגם אם היא תתרומם באפיה היא תרד לאחר מכן. אבל אל דאגה, כי תהיה לנו מעליה שכבה של קצפת.

עכשיו נותר לנו לתת לעוגה להתקרר ולהכין בינתיים את קרם הקרמל (וגם הוא לא חובה, אבל ממש מוסיף).

אתם בטח אומרים לעצמכם בלב, מה פתאום רוטב קרמל עכשיו? זה נראה מסובך, וקשה להכנה ולמה להתעסק עם זה כשיש לנו עוגה כזו מהממת וטעימה. אז התשובה שלי אליכם היא שבשיטה הבאה שאראה לכם ממש קל להכין רוטב קרמל, והוא כל כך מוסיף לעוגה, ששווה לנסות. בכל זאת עוגה חגיגית, לא?

בסיר קטן נמיס את 2/3 כוס סוכר עם 3 כפות של מים. המים בעצם יעזרו לסוכר להתמוסס לקרמל באופן אחיד, בלי גושים ובלי שהקצוות יישרפו. פשוט שמים בסיר, מערבבים מעט ומתחילים לחמם.

DSC_3215

לאט לאט תראו שהסוכר והמים יתחילו להשחים ולבעבע. חכו בסבלנות עד שהם יקבלו צבע ענברי יפה, ולא שרוף מדי. למשל בתמונה הבאה הקרמל שלנו עדיין צריך עוד בערך דקה כדי להשחים עוד טיפה.
ואם נראה לכם שזה לוקח זמן, אל דאגה, הקרמל בסוף משחים. רק אל תורידו ממנו את העינים.

DSC_3222

כשהקרמל שלנו מגיע לצבע הענברי שלו נוסיף בזהירות 2/3 כוס של שמנת מתוקה. למה בזהירות? כי הקרמל רותח ועם הוספת השמנת הוא עלול לקפוץ ולהתיז וזה יהיה מאוד לא נעים.

DSC_3228

ועכשיו… לערבב עד שהתערובת אחידה ולסגור את האש. נקבל רוטב קרמלי חם חם חם, מתוק וטעים. העבירו אותו לכלי נפרד (שלא ימשיך להתבשל בסיר) ותנו לו להתקרר. ואל, אל תזללו את הכל ישר מהסיר. תתאפקו כי צריך לקשט איתו את העוגה 🙂

**בעקבות פניות שקיבלתי אני אחדד שלפעמים קורה שלאחר שמוסיפים את השמנת הקרמל מתקשה לגוש. זה קורה בד"כ בשל הפרשי הטמפרטורה בין הקרמל לשמנת, אבל אל דאגה, זה פתיר – פשוט ממשיכים לחמם ומערבבים מדי פעם. הגוש הזה יימס מחדש ויהפוך לרוטב קרמל מדהים. רק צריך קצת סבלנות.

ולקצפת? פשוט נקציף את השמנת המתוקה במיקסר עד שנקבל קצפת. לא צריך סוכר כי העוגה מתוקה מספיק ויש לנו גם רוטב קרמל שניצוק עליה (ופקאנים לקישוט).

נשארנו עם החלק הקל והכיפי של ההרכבה:

נעביר את העוגה שהתקררה לצלחת הגשה יפה (בזכות נייר האפיה שהנחנו בתחתית ההעברה היא ממש קלי קלות), נצפה אותה בקצפת, נזרזף מעל הקצפת מקרם הקרמל שלנו (מה שנקרא "פרי סטייל") ונקשט בפקאנים המסוכרים.

בתאבון וחג פסח שמח 🙂

DSC_3259

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

‏50 תגובות

  1. ריטה ב- 19 במרץ 2015 בשעה 18:09

    טעיםםםםם מאודד👍

  2. קטי ב- 19 במרץ 2015 בשעה 20:15

    אין על המתכונים שלך(:
    אפשרי לעשות אותה פרווה ובקינוח אישי? תודה!

    • hahppykitchen1 ב- 20 במרץ 2015 בשעה 15:34

      הי
      אין בעיה להכין את המתכון כפרווה (ראי המרות בסוף המתכון) וגם בקינוחים אישיים. וטוב שהזכרת לי.. מייד מוסיפה תמונה של העוגה כקינוח אישי.

  3. יפה ב- 20 במרץ 2015 בשעה 11:07

    שלום, איזה תחליף אפשר במקום הפקאנים שבעוגה ובאיזו כמות? אולי קוקוס? תודה וחג שמח

    • hahppykitchen1 ב- 20 במרץ 2015 בשעה 15:33

      הי יפה
      אפשר להשתמש בכל אגוז טחון שתרצי במקום הפקאנים. כיוון שהפקאנים היו מסוכרים את יכולה להוסיף מעט סוכר לבלילה (עד חצי כוס).
      ניתן להשתמש גם בקוקוס (2/3 כוס, כמו כמות הפקאנים).
      וחג שמח 🙂

  4. יעל ב- 21 במרץ 2015 בשעה 21:28

    הי , מקסים!! האם אפשר להכין ום מראש עם הקצפת והרוטב ולהגיש בארוחה ?

    • hahppykitchen1 ב- 23 במרץ 2015 בשעה 12:27

      הי יעל
      אין בעיה להכין מראש עם הקצפת ולזרזף את הרוטב לפני ההגשה. אפילו מומלץ 🙂

      • אלינור ב- 15 במרץ 2021 בשעה 9:40

        אם מכינים מראש ואת הרוטב רק בהגשה, האם להכין את הרוטב מראש, הוא לא יתקשה? לגיבפרווה, אם מכינים מקרם קוקוס, הוא צריך להיות קר או שאין לזה חשיבות?

        • שמח במטבח ב- 17 במרץ 2021 בשעה 11:34

          הרוטב לא אמור להתקשות בקרור.
          לגבי פרווה – כשמכינים את הרוטב רצוי להוסיף את קרם הקוקוס כשהוא חם

  5. פיית העוגיות ב- 22 במרץ 2015 בשעה 23:49

    איזו שחיתותתתת!
    נראה טעים טעים

    • hahppykitchen1 ב- 23 במרץ 2015 בשעה 12:25

      אכן שחיתות 🙂 תודה יקירה

  6. פני לורי ב- 23 במרץ 2015 בשעה 19:45

    נראה מצוין.אכין אותה לפסח.חג שמח,תודה על הרעיון.

    • hahppykitchen1 ב- 24 במרץ 2015 בשעה 7:04

      תודה רבה פני. זו באמת עוגה מעולה לחג ומה שנחמד זה שאפשר להכין אותה מראש וגם את רוטב הקרמל, לשמור במקרר, ולפני ההגשה לקשט בקצפת, לחמם מעט (שלא יהיה רותח ויפגע במרקם של הקצפת) את רוטב הקרמל וליצוק על העוגה.

  7. מור ב- 24 במרץ 2015 בשעה 13:13

    היי!
    המתכון נראה מצוין!
    ראיתי את גרסת הפרווה, אך האם ניתן להמיר את הביצים בחומרים אחרים לקבלת מתכון טבעוני?
    תודה! 🙂

    • hahppykitchen1 ב- 24 במרץ 2015 בשעה 14:06

      הי מור
      את יכולה להחליף את הביצים במחית תפוחים או במחית בננה (לא יכולה לומר לך את הכמות המדוייקת כי לא ניסיתי) אבל קחי בחשבון שבמתכון הזה תפקיד הביצים הוא לתת נפח לעוגה ובלעדיהם העוגה תצא לך מאוד נמוכה (אין כאן גם קמח או אבקת אפיה ש"יחזיקו" אותה).

  8. מירב ב- 25 במרץ 2015 בשעה 17:01

    נראה מדהים! אני מעוניינת להכין אותה יום לפני, לשמור במקרר? וכמה זמן בעצם ניתן לשמור אותה במקרר לאחר הגשה?

    • hahppykitchen1 ב- 25 במרץ 2015 בשעה 19:26

      הי מירב
      אין בעיה להכין יום לפני ולשמור במקרר. העוגה מחזיקה מעמד במקרר (כשהיא עטופה כמובן) גם שבוע ויותר.
      אני ממליצה לשמור את רוטב הקרמל בצד ולזרזף אותו על העוגה לפני ההגשה. לאחר מכן אפשר לשמור את העוגה עם הרוטב במקרר והיא נשמרת מצויין.

  9. נועה ב- 31 במרץ 2015 בשעה 21:35

    היי..

    העוגה נראת מדהים !!!

    שאלה – ברוטב קרמל בגרסת פרווה, יש אפשרות להחליף את החלב קוקוס בחלב סויה וניל או שלא מומלץ ?

    תודה!

    • hahppykitchen1 ב- 31 במרץ 2015 בשעה 21:46

      הי נועה
      נראה לי שחלב סויה יהיה דליל מדי. ממליצה על חלב קוקוס או שמנת צמחית

      • דנדושו ב- 1 באפריל 2015 בשעה 4:12

        היי
        רק לוודא- חלב קוקוס או קרם קוקוס?
        תודה

        • hahppykitchen1 ב- 1 באפריל 2015 בשעה 9:06

          חלב קוקוס.
          אבל גם קרם קוקוס יעבוד מצויין

  10. מירב ב- 1 באפריל 2015 בשעה 8:20

    האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס במרגרינה? או מחמאה?

    • hahppykitchen1 ב- 2 באפריל 2015 בשעה 11:03

      אפשר. אני פשוט פחות אוהבת את הלוואי של המרגרינה.

  11. תמי ב- 2 באפריל 2015 בשעה 10:03

    איזה שוקלד זה מריר או שוקלד חלב?

  12. אני רק שאלה ב- 3 באפריל 2015 בשעה 1:48

    האם ניתן להכין הכל מראש? כלומר להגיע לארוחה אצל חמתי עם העוגה מוכנה בלי להתעסק שם בקרמל? גרים קרוב, לא מסע..
    אם כן אז לשמור העוגה במקרר?
    לא מכינה משהו שצריכה להתעסק בערב איתו, למי יש כוח?!
    תודה

    • hahppykitchen1 ב- 5 באפריל 2015 בשעה 13:36

      הי
      רק עכשיו ראיתי את השאלה, מקווה שעוד רלוונטי. אין בעיה להכין הכל מראש ולהרכיב לפני ההגשה. את יכולה גם לשמור את העוגה מחוץ למקרר לפני ההגשה ולקשט בקצפת קרה ובקרמל כשיגיע הזמן להגיש.
      חג שמח

  13. איילת רייזברג ב- 3 באפריל 2015 בשעה 18:12

    הקרמל משום מה לא יוצא לי בגוון ענברי, ניסיתי 3 פעמים….אשמח לתובנות

    • hahppykitchen1 ב- 4 באפריל 2015 בשעה 9:46

      לוקח קצת זמן לקרמל להשחים. אם הוא נשאר בהיר ושקוף אני מגבירה את האש ונותנת לו לבעבע עד שהוא משחים. אם את חוששת שהוא יישרף אפשר להוסיף כף או שתיים של מים.
      חג שמח 🙂

      • איילת רייזברג ב- 4 באפריל 2015 בשעה 11:21

        מעולה! תודה!!! העוגה יצא בטעם גן עדן

  14. ליטל ב- 9 באפריל 2015 בשעה 16:14

    העוגה נראת סוף!!
    אפשר במקום חמאה לשים שמן קנולה?
    אם אני מפחיתה מהכמות שוקולד, נגיד 200 גרם, זה פחות טעים?

    • hahppykitchen1 ב- 9 באפריל 2015 בשעה 16:46

      הי ליטל
      לא ניסיתי להמיר בשמן אבל נראה לי שאין בעיה
      ולגבי השוקולד, אפשר להפחית ל 200 גר.

  15. אורית30 ב- 9 באפריל 2016 בשעה 17:54

    שלום, האם אפשר לאפות בתנית אינגליש קייק? ואם כן, לכמה תבניות המתכון יספיק והאם ישתנו זמני האפייה?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 10 באפריל 2016 בשעה 12:48

      אפשר לאפות באינגליש. הכמות תספיק לשתי עוגות.
      זמן האפיה יהיה להערכתי קצר בכ- 5 דקות, אולם הדבר תלוי בתנור שלך. לכן רצוי לבדוק עם קיסם מתי העוגות מוכנות

      • אורית30 ב- 10 באפריל 2016 בשעה 13:48

        תודה רבה

      • אורית30 ב- 10 באפריל 2016 בשעה 14:26

        עוד שאלה- אפשר במקום חמאה ושמן קוקוס להחליף בשמן קנולה?

        שמן הקוקוס נותן טעם של קוקוס לעוגה?

        • שמח במטבח ב- 10 באפריל 2016 בשעה 18:25

          לא ממליצה, שמן קנולה יתן מרקם אחר לעוגה. עדיף כבר מרגרינה. ולגבי שמן הקוקוס – שימי לב שישנם סוגים שונים ולא לכולם יש טעם חזק של קוקוס

          • הילה ב- 20 באפריל 2016 בשעה 10:07

            יש סוג ספיציפי של שמן קוקוס שאת ממליצה שאין בו הרבה טעם של קוקוס?
            וגם.. אפשר עם מרגרינה של מזולה לאפיה?
            שאלה אחרונה… אם אני יוריד ל 200 גר' שוקולד זה ישפיע על הטעם או המרקם?
            תודה.. העוגה נראת סוף !!!



          • שמח במטבח ב- 20 באפריל 2016 בשעה 15:46

            הי הילה
            אני אישית אוהבת את טעם הקוקוס אז לא יצא לי "לסמן" לעצמי סוג שאין לו טעם מובהק, אבל בהחלט נתקלתי בשמנים קצת פחות ריחניים מבין שלל הצנצנות שקניתי השנה.
            לגבי מרגרינה – אפשר, אני פשוט פחות אוהבת את טעם הלוואי שלה.
            ולגבי השוקולד – 200 גר' יתן עוגה טובה. 300 פשוט נותן עוגה יותר "שוקולדית" וטעם השוקולד גם משתלט כך יותר על טעמי השמן קוקוס



  16. הילה ב- 21 באפריל 2016 בשעה 9:22

    תודה רבה! חג שמח 🙂

  17. דנה ב- 22 באפריל 2016 בשעה 14:55

    קודם כל רוצה להגיד שהעוגה מעולה! הכנתי אותה פסח שעבר ועכשיו בדיוק סיימתי להכין אותה פעם שניה.
    אבל.. את הקרמל אני לא מצליחה בשום אופן להכין. הוא פשוט לא מקבל צבע בכלל. בפעם הקודמת כשהרגשתי שהוא ממש נשבר, הוספתי את השמנת הורדתי מהאש והוספתי שוקולד מריר לסוג מסויים של גאנש.. למה זה לא מצליח לי?

    • שמח במטבח ב- 22 באפריל 2016 בשעה 16:40

      הי דנה,
      איזה מבעס שהקרמל לא מצליח. זה קרה לי כמה פעמים ולפעמים עדיין קורה לי שהקרמל עושה בעיות.
      לפעמים לוקח לקרמל זמן לתפוס צבע. פשוט צריך לחכות בסבלנות, אולי קצת להגביר חום, ולא להוריד ממנו את העינים כי כשהקצוות מתחילים להשחים צריך להתחיל לערבב מעט לאמצע.

  18. אורטל ב- 29 במרץ 2017 בשעה 12:12

    היי רות, האם יש אפשרות להכין את העוגה בתבנית חד פעמית מלבנית בגודל של 20X30? ומראש כולל הציפוי והקישוט??? תודה!

    • שמח במטבח ב- 29 במרץ 2017 בשעה 13:49

      הי אורטל
      תבנית של 20X30 היא קצת גדולה ואני חוששת שהעוגה תצא לך נמוכה. אז אני מציעה שתכיני כמות וחצי. ואין בעיה להכין את העוגה מראש. את הקרם הייתי מזלפתי ביום של הארוחה או ערב לפני ואת רוטב הקרמל אני ממליצה לפזר על העוגה ממש לפני ההגשה.
      חג שמח 🙂

  19. מאלי יוסף ב- 19 באפריל 2019 בשעה 22:32

    מתכון מעולה!! העוגה גרפה ים מחמאות
    לא מרגישה כמו עוגת פסח
    ונראית פגז!!
    אם הייתי יכולה הייתי מצרפת תמונה..
    תודה על המתכון ?

  20. מעין ב- 18 במרץ 2021 בשעה 20:55

    היי, לגבי הקרמל- לא הבנתי מה דרוש מבחינת ערבוב?
    במתכון כתבת שלא מומלץ קצפת צמחית בקרמל אבל בתגובות ראיתי שזו כן אופציה מבחינתך. אז זה אפשרי? אני לא אשתמש בתחליפי קוקוס\
    תודה רבה

  21. שרית ברוך ב- 14 באפריל 2022 בשעה 13:34

    תודה רבה על מתכונים ברורים וטעימים, התמונות מאוד עוזרות להצלחת המתכון.

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2022 בשעה 7:23

      תודה רבה שרית על התגובה. מאוד משמח לראות שהתמונות משלבי ההכנה עוזרות באמת כי בדיוק לזה התכוונתי כשבניתי את הפורמט של הבלוג ככזה שנותן את כל הפרטים

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *