עוגיות מתפוצצות

לפעמים יש עוגות או עוגיות שהמראה שלהן שובה את ליבי וכשאני באה להכין אותן אני מגלה שלל מתכונים ושוברת את הראש באיזה מהם לבחור. לפעמים המתכון שאני בוחרת יוצא מעולה ולפעמים טעון שיפור. העוגיות הללו הן דוגמה לעוגיות שלקח לי זמן למצוא את המתכון המושלם להכנתן.
בהתחלה הכנתי לפי מתכון מסויים והעוגיות יצאו שטוחות, למרות שפעלתי בדיוק לפי ההנחיות. אחר כך מצאתי מתכון אחר שנראה נפלא (הן כונו "עוגיות כספת" בפורום האפיה של על השולחן כי הומלץ לשמור אותן בכספת כדי לא לחסל מגש שלם מהן) אבל משהו לא הרגיש לי מספיק נכון בהן (הן כללו פצפוצי שוקולד ואני רציתי עוגיות במרקם אחיד וחלק).
ואז הגיע המתכון של רוני ונציה, בספרה "עוגה עוגה" ומייד כשניסיתי אותו הבנתי שזהו המתכון המושלם. תמיד מצליח, נראה בול כמו בתמונה וטעים בטירוף. נו טוב, זוהי רוני ונציה – המתכונים שלה בדוקים ותמיד מצליחים (ואתם מוזמנים להציץ בפוסט המתכון הראשון שלי, שכמובן היה של רוני ונציה).
אז לטובת הכלל אני משתפת אתכם במתכון הנפלא שלה ומבטיחה לכם שאם תפעלו בדיוק לפי ההוראות, ובמיוחד תקפידו על הציפוי הכפול בסוכר ובאבקת סוכר, העוגיות האלה יצאו לכם בדיוק כמו בתמונה, יפות, רכות ובעלות מראה מושלג.

צילום - נופר נג׳אתי

צילום – נופר נג'אתי

החומרים:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 ביצים, רצוי בטמפ החדר
כפית תמצית וניל
כף אמרטו או כל ליקר אחר שאוהבים
130 גר' (2/3 כוס) סוכר
100 גרם (שקית) שקדים טחונים
105 גר' (3/4 כוס) קמח
כפית וקצת אבקת אפיה
2 כפות גדושות קקאו

לציפוי:
1/2 כוס סוכר
50 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרו את השוקולד עם החמאה.
2. עם מטרפה טורפים את הביצים עם הסוכר לתערובת אוורירית ובהירה.
3. מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים, הווניל, האמרטו, השקדים והקקאו ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שהכל מתאחד. לשים לב לא לערבב יותר מדי.
5 מכניסים למקרר לשעתיים או עד שהתערובת מתקשה (אפשר גם ללילה ויותר, ואז צריך להוציא ולתת לתערובת להתרכך מעט).
6. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות. מרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה.
7. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ 2 סמ.
8. טובלים כל כדור בסוכר ואחר כך באבקת סוכר ומניחים על התבניות במרווחים בינינן כי הן תופחות באפיה.
9. אופים 10 דקות, עד שהעוגיות נסדקות אך עדיין רכות.
מומלץ לצנן על רשת או לפחות להעביר את נייר האפיה עם העוגיות על השיש כדי שלא ימשיכו להאפות בתחתית מהחום של התבנית.

עוגיות שוקולד מושלגות

‏33 תגובות

  1. lily ב- 10 ביולי 2015 בשעה 12:03

    אפשר להכין עם מחמאה במקום חמאה ולוותר על השקדים הטחונים?

    • שמח במטבח ב- 11 ביולי 2015 בשעה 15:51

      אפשר להכין עם מחמאה. פחות ממליצה לוותר על השקדים הטחונים. אפשר להחליף אותם באגוזים טחונים או קוקוס. הם פשוט חיוניים למרקם של העוגיות כאן

  2. אופיר ב- 30 בנובמבר 2015 בשעה 15:37

    כמה זה 100 גרם שקדים טחונים, לפי מידה של כוס ?

    • שמח במטבח ב- 30 בנובמבר 2015 בשעה 23:04

      מדובר בכוס.
      אני פשוט השתמשתי בשקית וטחנתי

  3. אופיר ב- 30 בנובמבר 2015 בשעה 15:38

    איזה ליקר אחר אפשר לשים במקום אמרטו? ליקר קפה או תמצית רום זה בסדר?

    • שמח במטבח ב- 30 בנובמבר 2015 בשעה 20:07

      כל ליקר שאת אוהבת שמשתלב בטעם השקדים והשוקולד יהיה טוב. ליקר קפה או רום מצויינים בעוגיות

      • לאה ב- 19 בפברואר 2020 בשעה 2:07

        כמה עוגיות יוצאות מהכמות הזו?

        • שמח במטבח ב- 20 בפברואר 2020 בשעה 10:01

          זה תלוי בגודל של הכדורים שגלגלת.
          לי יצאו בסביבות ה 24 עוגיות

  4. ליאל ב- 24 בדצמבר 2015 בשעה 20:27

    מה אפשר לשים במקום שקדים טחונים ?

  5. איריס ב- 3 במרץ 2016 בשעה 13:40

    יצאו לי עוגיות מדהימות.
    מתכון מעולה!

  6. אורית ב- 18 במרץ 2016 בשעה 13:13

    אפשר להקפיא אחרי אפיה? או- כמה זמן נשמרות בקופסא סגורה?

    • שמח במטבח ב- 20 במרץ 2016 בשעה 15:51

      אפשר להקפיא, אבל אני ממליצה להקפיא לפני האפיה.
      נשמרות עד שבוע הקופסה סגורה (לרוב נעלמות הרבה לפני)

      • שירן ב- 3 במרץ 2017 בשעה 18:08

        להקפיא שעתיים לפני האפייה וישר לתנור?

        תודה 🙂

        • שמח במטבח ב- 4 במרץ 2017 בשעה 9:20

          לא צריך להקפיא. מכניסים למקרר שיתקררו (זה לוקח בערך שעה), מכדררים, מגלגלים ומכניסים לתנור. אין צורך לקרר פעם נוספת לפני האפיה

          • עינב ב- 28 ביוני 2020 בשעה 20:57

            אפשר מחית וניל במקום תמצית?
            נגמר לי התמצית



          • שמח במטבח ב- 29 ביוני 2020 בשעה 19:57

            אין בעיה. זה היינו הך במקרים אלה



  7. רעות ב- 25 ביוני 2016 בשעה 18:56

    האם אפשר לוותר על האמרטו או כל ליקר אחר?

    • שמח במטבח ב- 25 ביוני 2016 בשעה 19:07

      אפשר. אבל אני ממליצה להשתמש. הוא ממש מוסיף והאלכוהול מתאדה באפיה

  8. צבי ב- 15 בספטמבר 2016 בשעה 21:27

    המתכון יצא ממש טעים.
    לא כתוב בו באיזה שלב מוסיפים את אבקת האפיה.

    • שמח במטבח ב- 16 בספטמבר 2016 בשעה 12:22

      שמחה שאהבת 🙂
      אבקת אפיה נהוג להוסיף יחד עם הקמח

  9. סופי ב- 9 ביולי 2017 בשעה 6:41

    הכנתי עם שמן ויצא מעולה!!!

    • שמח במטבח ב- 9 ביולי 2017 בשעה 7:29

      שמחה לשמוע שהצליח גם עם שמן. אפשר לשאול בכמה שמן השתמשת?

  10. אבי ממן ב- 2 באוגוסט 2017 בשעה 18:50

    מתכון מצויין הורדתי טיפה בכמות הסוכר. העוגיות מעולות . תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 3 באוגוסט 2017 בשעה 7:23

      שמחה לשמוע
      וטוב לדעת שגם עם פחות סוכר יצא מוצלח

  11. עדי ב- 17 בפברואר 2018 בשעה 18:28

    אפשר להכין עם קמח תמי במקום קמח רגיל לרגישים לגלוטן?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 18 בפברואר 2018 בשעה 21:23

      הי עדי
      לא ניסיתי עם קמח תמי אבל מהפדבקים שקיבלתי נראה שאין בעיה בכלל

  12. רחלי ב- 22 ביולי 2018 בשעה 17:41

    אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס?
    ואם כן, בכמה?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 25 ביולי 2018 בשעה 19:45

      לא ניסיתי אבל על פניו אין בעיה. יחס ההמרה של חמאה ושמן קוקוס הוא ששמים 80% מכמות החמאה. כלומר אם רשום 100 גר' חמאה שימי 80 גר' שמן קוקוס

  13. יפעת ב- 20 באוקטובר 2019 בשעה 13:56

    פעם ראשונה שלי… יצא מושלם.
    תודה לך וחג שמח

  14. שרית ב- 28 באוקטובר 2020 בשעה 14:45

    אפשר להכין את.הבצק יום לפני ולשמור במקרר?

    • שמח במטבח ב- 29 באוקטובר 2020 בשעה 19:33

      אפשר עד 24 שעות, אבל עדיף להכין ולאפות

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *