עוגיות חמאה בצורות – או – איך מעבירים את החופש בקייטנת אמא

החופש הגדול כבר כאן. הוא היה ממש כייפי כשהיינו ילדים, אבל בשלב מסויים בחיים שאחרי התיכון מבינים שהחופש הגדול כבר לא ישוב לעולם להיות מה שהיה.

וכשיש ילדים אז בכלל החופש מקבל משמעות חדשה. מצד אחד זמן לבלות עם הילדים בכיף. ומצד שני, חלק נכבד ממנו מוקדש לשבירת הראש בכל יום מחדש איך לבלות איתם את היום בנעימים ולשרוד את כל ה "בא לי", "הוא לקח / אכל / שתה לי", "אמא תקני לי", "זה שלי", "הוא הרביץ לי" ועוד ועוד.

אז הפעם החלטתי להכין עם הגוזלים עוגיות חמאה ולהעסיק אותם בפעילות נחמדה שלוקחת לפחות שעה.

הכנת עוגיות חמאה עם הילדים

אז נכון שהחופש קצת קשה, אבל למרות זאת זה כיף גדול לבלות עם האוצרות שלנו יום שלם. לשמוע את פניני החוכמה שלהם, לראות אותם שמחים ונהנים מההפעלות ולגנוב חיבוקים קטנים. ככה סתם כי בא לנו 🙂

אז לכבוד השבועיים האחרונים של החופש – שהם לרוב הכי מפרכים כי אין יותר קייטנות – הכנתי לכם פוסט עם המדריך המפורט לאיך להכין עוגיות חמאה עם הילדים ולצאת מזה בשלום, עם חיוך על הפנים ועם עוגיות טעימות בבית.

ואם מתחשק לכם להכין עוגיות חמאה בשקט בבית בלי הילדים אז כאן תמצאו את המדריך המפורט להכנת בצק פריך (כולל לעוגיות חמאה שיד ילד לא נגעה בהם).

קורצים עוגיות חמאה על בצק פריך

החומרים לשני מגשים של עוגיות חמאה:

3 כוסות (420 גר') קמח
1/2 כוס (100 גר') סוכר
200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 ביצה
כפית תמצית וניל

**לגירסת פרווה משתמשים במרגרינה לסוגיה (מחמאה, נטורינה וכו')

ההכנה:

מניחים בקערה (גדולה..) את כל החומרים ונותנים לילדים ללוש אותם יחד עד שמתקבל בצק.

וכן.. תכינו את עצמכם לכך שמדובר בילדים, שהם יוציאו כל שניה את הידיים מהקערה, שקמח יעוף לכל עבר ושיהיה שמח במטבח. אבל העיקר שהילדים יצאו מרוצים. אה, ושבסוף יהיו לכם עוגיות חמאה טעימות (בחיי שהן טובות).

הילדים מערבבים בידים בצק לעוגיות חמאה

אחרי שהילדים מישמשו את הבצק, תעזרו להם עם הסיומת. צריך לדאוג שבסוף תקבל גוש אחד של בצק אחיד. בלי חתיכות גדולות של חמאה ובלי גושי קמח.

הדרך הכי קלה היא ללוש בידיים ואז להעביר ללישה קצרה קטנה על השולחן. אני נתתי לילדים ללוש עוד טיפה על השולחן – שיהיה להם כיף.

אם הבצק מרגיש לכם קצת יבש תוסיפו לו מעט מים או חלב, אם הבצק מרגיש לכם קצת רטוב תוסיפו לו טיפה קמח. בסופו ש דבר הוא אמור להיות נעים בידיים – לא דביק ולא יבש.

אם יש לכם זמן או אם אתם מכינים את העוגיות בלי הילדים, אפשר לעטוף את הבצק המשוטח בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעה. אבל גם אם לא תעשו זאת, הבצק הזה מאוד נוח לעבודה ואנחנו הצלחנו להכין עוגיות נהדרות גם בלי שלב הקירור.

איחוד הבצק בידיים

עכשיו זה השלב שבו מחממים את התנור ל 160 מעלות בטורבו ומכינים תבניות עם נייר אפיה.

מחלקים את הבצק בין הילדים. מקמחים את משטח העבודה ונותנים לכל ילד לרדד את הבצק. מומלץ לשטח את הבצק ולקמח במעט את החלק העליון שלו כדי שהמערוך לא ידבק אליו. אם מדובר בילדים קטנים כדאי לעזור להם קצת מדי פעם כדי לוודא שיתקבל בצק בגובה אחיד שאפשר לקרוץ ממנו עוגיות חמאה יפות.

הילדים מרדדים בצק פריך לעוגיות חמאה

מחלקים לילדים קורצנים ונותנים להם לקרוץ עוגיות על גבי הבצק המרודד. אם מדובר בקטנטנים שאין להם סבלנות עדיף לא לחלק מראש את הקורצנים כי הם ינסו לקרוץ בבצק עוד לפני הרידוד (או שזה רק גוזלי הקטן שלי??).

קורצים אותיות לעוגיות חמאה

בשוק יש קרצנים רבים בכל הצורות והדגמים. לילדים עדיף להשתמש באלה מפלסטיק ולא במתכתיים שיכולים לחתוך את האצבעות הקטנות שלהם. הפעם בחרתי באותיות, בצורות בסיסיות ובחיות. אבל כבר ראיתי מספרים, כלי תחבורה ועוד המון חותכנים.

חותכנים לעוגיות חמאה

ועוד טיפ שלי לקטנטנים – תדאגו שכל קורצן יישאר על הבצק וככה הילדים לא יקרצו עוגיות אחת על השניה. הטיפ הזה , תופס בעיקר לקטנים. גוזלי שלי קרץ "מכל הלב" ובכל מקום, והיינו צריכים לאחד את הבצק ולרדד שוב כדי לקבל עוגיות אחידות ויפות. אל דאגה, הבצק החזיק מעמד יפה והעוגיות יצאו פריכות למרות ההתעסקות.

גוזלי קורץ עוגיות חמאה עם חותכנים

לאחר שקרצנו על גבי הבצק ולא נשאר מקום לעוד, מורידים את החותכנים (למקרה שלא הורדנו קודם), ומעבירים את העוגיות בעדינות לתבנית עם נייר אפיה. אם מתקשים בהפרדה אפשר להעזר בסכין או במרית.

עוגיות חמאה לפני אפיה

את הבצק שנשאר מאחדים, משטחים על משטח מקומח ושוב מרדדים, קורצים ומעבירים לתבנית. נסו כמה שפחות לעבד את הבצק אבל יחד עם זאת דאגו שיהיה אחיד וללא שכבות או חורים.

את העוגיות אופים בטמפרטורה של 160 מעלות במשך כ- 10 דקות עד שהן מתחילות להשחים. שימו לב לזמני האפיה כי כל תנור מתנהג אחרת.

שלום כיתה א' מעוגיות חמאה

ואם בא לכם לפנק את הילדים, אפשר לפני האפיה למרוח על העוגיות חלבון ביצה מעורבב עם מעט מים ולפזר עליהן סוכריות צבעוניות או פתיתי סוכר (אל דאגה, האפיה קצרה והסוכריות ישארו צבעוניות). החלבון ידביק את הקישוטים לעוגיות והמראה הסופי יהיה שמח ביותר.

בתאבון 🙂

עוגיות שלום כיתה א

מקווה שהכנת העוגיות עם הילדים תהיה מהנה לכם ולילדים גם יחד. ואם הכנתם עוגיות אשמח אם תשתפו אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק של שמח במטבח. זה תמיד משמח אותי לראות שהכנתם מתכונים מהבלוג, ובמיוחד אם מדובר בעבודה משותפת עם האוצרות הקטנים שלכם.

מאז הכנתי את העוגיות פעמים רבות עם הגוזלים. הנה עוד תמונות לעוגיות שהכנתי עם גוזלית 🙂עוגיות חמאה עם סוכריות ורודות

הקטנטונת ממש אהבה את הקונספט של חד קרן וסוכריות ורודות, וכיאה לאמא לבת אחרי שני בנים אני עפתי על זה 🙂

עוגיות חמאה ורדרדות

וכשמצאתי חותכני פאזל בכלל התלהבתי מהרעיון 🙂

עוגיות חמאה פאזל

 

 

 

 

‏101 תגובות

  1. דריה ב- 15 באוקטובר 2015 בשעה 17:03

    לכמה עוגיות בערך מספיק הבצק?

    • שמח במטבח ב- 17 באוקטובר 2015 בשעה 7:03

      זה תלוי בגודל ובעובי שבחרת לעוגיות. אצלי הבצק הספיק למלא 2 תבניות גדולות – משהו כמו 40-50 עוגיות.

    • הילה ב- 26 באפריל 2020 בשעה 12:48

      ללא אבקת אפיה?

      • שמח במטבח ב- 30 באפריל 2020 בשעה 20:42

        לא חייבים אבקת אפיה. אם תוסיפי העוגיות יהיו טיפה יותר גבוהות ומתפוררות. זה עניין של העדפה

    • מירית ב- 19 בפברואר 2022 בשעה 17:27

      מתכון מעולה! בצק ממש נוח לעבודה, יצאו לנו אחלה צורות 🙂 תודה!!

      • שמח במטבח ב- 21 בפברואר 2022 בשעה 10:25

        תודה רבה מירית 🙂 מאוד שמחה לשמוע שאהבתם

  2. moran ב- 6 בינואר 2016 בשעה 9:40

    צריך קמח רגיל או תופח?

    • שמח במטבח ב- 6 בינואר 2016 בשעה 9:54

      רגיל
      תמיד רגיל אלא אם כן אני כותבת מפורשות קמח תופח 🙂

  3. moran ב- 6 בינואר 2016 בשעה 9:56

    תודה (-:

  4. גלי ב- 17 בינואר 2016 בשעה 11:38

    איזה כיף! ינוסה כבר היום!

  5. יפעת ב- 8 באוגוסט 2016 בשעה 11:36

    את שלב הסוכריות והחלבון לשים אחרי האפיה?

  6. אביגייל ב- 23 באוגוסט 2016 בשעה 19:38

    עשיתי את זה עם בן שנתיים וחצי (אחיו התינוק לא השתתף ;))
    היה כיפי, מדליק ויצא טעים
    העביר לנו לפחות חצי שעה בכיף
    תודה

    • שמח במטבח ב- 24 באוגוסט 2016 בשעה 20:07

      שמחה לשמוע שאהבתם 🙂 זו באמת פעילות מהנה עם ילדים

      • הילה קרמר ב- 30 בנובמבר 2019 בשעה 17:56

        אין בכלל מים במתכון. רק קמח וחמאה וביצה.
        מקהלים משהו אבקתי לחלוטין. כן, כתבת להוסיף קצת מים מרגישים שהבצק צריך, אבל זה בכלל לא דומה לבצק

      • רעות ב- 2 באוגוסט 2021 בשעה 13:31

        מהמם, יש אפשרות להוסיף קקאו לעוגיות חומות?

        • שמח במטבח ב- 4 באוגוסט 2021 בשעה 8:07

          צריך להוריד 2 כפות קמח מהתערובת ולהחליף אותן בקקאו. להסבר מפורט יותר ראי את הפוסט שלי על בצק פריך.

  7. ורד ב- 9 בנובמבר 2016 בשעה 16:40

    היי יש לך מתכונים מדהימים חוץ מזה שאני רוצה להכין תעוגיות עם ילדי . שאלה : נתקעתי בלי קמח רגיל האם אפשר להישתמש בקמח עוגות או שזה לא קשור ..? האם מדובר באותו הקמח?

    • שמח במטבח ב- 9 בנובמבר 2016 בשעה 17:28

      אפשר להשתמש בקמח עוגות/קמח עוגיות. זה קמח עם פחות גלוטן( מה שיעזור לעוגיות להיות יותר פריכות)

  8. שירה ב- 13 בנובמבר 2016 בשעה 18:42

    אפשר עם קמח תופח?

  9. ענתי ב- 27 בנובמבר 2016 בשעה 9:52

    עם רוצים ללוש במיקסר?אפשרי?עם איזה וו?
    העוגיות משגעות.תודה

    • שמח במטבח ב- 29 בנובמבר 2016 בשעה 11:41

      הי ענת
      אין בעיה להכין במיקסר עם וו גיטרה
      ותודה 🙂

  10. מיטל ב- 6 בדצמבר 2016 בשעה 10:41

    היי, העוגיות יוצאות חזקות או פריכות ומתפוררות? צריכה להכין לגן ורוצה משהו שיחזיק. תודה על המתכונים והאתר הנפלא 🙂

    • שמח במטבח ב- 7 בדצמבר 2016 בשעה 9:26

      הי מיטל
      העוגיות יכולות לצאת כך או כך, זה תלוי בזמן האפיה. אם תאפי אותן עוד כמה דקות עד שישחימו הן יהיו חזקות יותר ויחזיקו. הפריכות גם תלויה במידת ההתעסקות עם הבצק. ככל שלשים אותו יותר כך הוא יהיה פחות פריך ומתפורר.

      • הילה קרמר ב- 30 בנובמבר 2019 בשעה 18:05

        אין בכלל מים במתכון. רק קמח וחמאה וביצה.
        מקהלים משהו אבקתי לחלוטין. כן, כתבת להוסיף קצת מים מרגישים שהבצק צריך, אבל זה בכלל לא דומה לבצק

        • שמח במטבח ב- 3 בדצמבר 2019 בשעה 7:03

          כתוב בהוראות ההכנה שאם הבצק לא מתגבש אפשר להוסיף מים או חלב או שמנת מתוקה. אבל בגדול הכמויות אמורות להתאים. הבדלים יכולים לנבוע מגודל הביצים או מיכולת ספיחת הנוזלים של הקמח

          • ישראלה ב- 12 בינואר 2020 בשעה 10:56

            אפשר לעשות עם נטורינה במקום חמאה



          • שמח במטבח ב- 12 בינואר 2020 בשעה 20:51

            בהחלט



        • מיכל ב- 29 בדצמבר 2020 בשעה 17:30

          או ששמת את החמאה קרה ולא רכה

  11. אפרת ב- 7 במרץ 2017 בשעה 16:23

    יוצא טוב בפרווה?
    להמיר במרגרינה או שמן ?

    • שמח במטבח ב- 7 במרץ 2017 בשעה 22:26

      אפשר להמיר במרגרינה בטעם חמאה או בשמן קוקוס באותו משקל. לא ממליצה להמיר לשמן רגיל

  12. K ב- 16 באפריל 2017 בשעה 20:08

    יופי של מתכון ואתר! הכנתי עם הקטנצ'יק ושמחתי שהזהרת מהמהמורות שבדרך.

    • שמח במטבח ב- 17 באפריל 2017 בשעה 6:54

      תודה רבה לך 🙂
      הכי כיף להכין עם הקטנטנים (למרות הבלאגן שנשאר אחר כך)

  13. אלה ב- 24 במאי 2017 בשעה 17:05

    היי, איזה כיף, נראה כמו מתכון נהדר!
    יש לי חותכנים עם פרטים גם בתוך הצורה, את חושבת שיראו אותם אחרי האפיה?
    תודה רבה 🙂

    • שמח במטבח ב- 25 במאי 2017 בשעה 6:19

      הי אלה
      אם תקרצי עמוק מספיק (אבל לא עד הסוף, כמובן) ואם הבצק יעבור קרור לאחר הקריצה ולפני ההכנסה לתנור אני מאמינה שהפרטים ייראו יפה גם אחרי האפיה. אני אופה הרבה עם קורצנים עם פרטים.

    • עדי ב- 5 במאי 2018 בשעה 16:21

      עשיתי עם קורצנים בדמותה של מיני מאוס עם פרטים. לא הקפאתי. לילדה לא היתה סבלנות. יצא מושלם.. תודה

      • שמח במטבח ב- 7 במאי 2018 בשעה 14:02

        איזה יופי שיצא לה מושלם. זה הכי חשוב

  14. ענתי ב- 22 ביוני 2017 בשעה 14:26

    יש לי קורצנים עם חותמות . נראה לך שאם אקרוץ -הכיתוב ישאר על העוגיה?תודה

  15. שירה ב- 24 באוגוסט 2017 בשעה 16:00

    אפשר להשים מרגרינה במקום חמאה? ואם כן זה עדיין יהיה 200 גרם מרגרינה?

    • שמח במטבח ב- 26 באוגוסט 2017 בשעה 17:05

      אין בעיה להשתמש במרגרינה. עדיין יהיה צורך ב 200 גר' .

    • אמילי ב- 27 בדצמבר 2020 בשעה 21:22

      היי
      מחר מתכוונת לעשות עם הילד שלי. האם אפשר להחליף לקמח מלא או קמח כוסמין מלא? או לשלב בינהם?

      • שמח במטבח ב- 30 בדצמבר 2020 בשעה 20:06

        ין בעיה. לטעמי האישי עוגיות שכאלה על טהרת הקמח המלא לא יהיו כל כך טעימות ועדיף לשלב קמח לבן עם מלא (גם בכוסמין)

  16. אסתי ב- 28 באוגוסט 2017 בשעה 14:21

    המתכון לא מוצלח, הבצק יצא קשה יבש ולא אחיד, ואי אפשר היה לקרוץ ממנו עוגיות יפות. ממש עוגמת נפש לילדים.

    • שמח במטבח ב- 30 באוגוסט 2017 בשעה 8:45

      אסתי יקרה,
      חבל לי מאוד לשמוע שלא הצליח לך, אבל לפני שאת מאשימה את המתכון אני מציעה שתציצי בשלל התגובות שמעליך שמעידות על כך שרבים הצליחו להכין אותו (למעשה המתכון הזה הוא אחד מחמשת הנצפים בבלוג, כך שאולי הוא לא כל כך גרוע).
      ברמה הפרקטית וכפי שכתוב במתכון – לכל קמח יש יכלת ספיגה משלו, שמשתנה לפי סוג החברה, מידת הלחות בבית, הטמפרטורה בחוד ועוד ועוד ולכן לפעמים צריך להוסיף קצת נוזלים לבצק אם הוא מרגיש יבש.

  17. רעות ב- 18 בדצמבר 2017 בשעה 8:28

    היי
    האם אפשר להוסיף שוקולית או משהו אחר שיהפוך את העוגיות לקצת שוקולדיות?

    • שמח במטבח ב- 24 בדצמבר 2017 בשעה 9:06

      הי רעות. אפשר להפחית 2 כפו קמח ובמקומן לשים 2 כפות אבקת קקאו כדי שיהיו עוגיות שוקולדיות. לא ממליצה להשתמש בשוקולית כי יש בה סוכר ועוד רכיבים והעוגיות לא יצאו בצבע שוקולדי מפתה עם שוקולית

  18. מדריכה ב- 24 בדצמבר 2017 בשעה 11:52

    היי
    האם אפשר להוסיף כמה טיפות של צבע מאכל לבצק כדי שיצא לילדים עוגיות בצבעים?

    • שמח במטבח ב- 26 בדצמבר 2017 בשעה 13:36

      אין בעיה
      רק קחי בחשבון שבאפיה הצבעים מבהרים ואז יוצא שצריך לשים קצת יותר צבע

  19. רונית ב- 27 בדצמבר 2017 בשעה 20:41

    הי, אם אני אכין את הבצק עכשיו, אני יכולה לשמור אותו במקרר עד מחר אחר הצהריים? יהיה אפשר לעבוד איתו בקלות עם ילדים אחרי קירור ארוך? תודה

    • שמח במטבח ב- 28 בדצמבר 2017 בשעה 9:11

      אין בעיה לשמור יום במקרר
      לאחר מכן וציאי ותני לו קצת להתרכך לפני שתרדדו.

  20. ענתי ב- 22 בינואר 2018 בשעה 15:43

    העוגיות מעולות .יש לי כאלה עם חותמות.איך להשתמש בזה שהצורה על החותמת תישאר?תודה

    • שמח במטבח ב- 23 בינואר 2018 בשעה 14:03

      הי ענתי
      הטריק להשארת ההטבעה הוא להטביע די חזק (אבל לא עמוק מדי) ולקרר את העוגיות לפני שמכניסים אותן לתנור.

  21. ❤❤ ב- 23 בינואר 2018 בשעה 7:26

    היי מתכון ממש טוב!
    רציתי לישאול נגיד ואני מוותרת על שלב הסוכריות.. אז צריך עדיין ביצה או שלא צריך

    • שמח במטבח ב- 23 בינואר 2018 בשעה 14:02

      שאלה טובה בהחלט – אם את לא רוצה את הסוכריות אין צורך למרוח את העוגיות בחלבון.

  22. נעמי ב- 1 ביולי 2018 בשעה 18:38

    הי שלום,
    כמה זמן העוגיות מחזיקות מעמד והאם אפשר להקפיא אותו אחרי האפייה?
    תודה תודה

    • שמח במטבח ב- 5 ביולי 2018 בשעה 19:35

      העוגיות מחזיקות מעמד עד שבוע (אולי יותר, אני פחות אוהבת עוגיות ששכבו שבוע בקופסה ותכלס הן תמיד נעלמות) פחות ממליצה להקפיא עוגיות מוכנות כי הן פחות טעימות לאחר הפשרה. משהו בפריכות נפגם. אפשר להכין ולהקפיא לפני האפיה ואז אפשר להחזיק גם חודש במקפיא.

  23. הילה ליבו ב- 30 באוקטובר 2018 בשעה 15:57

    אשמח לדעת כמה ימים אפשר לשמור את הבצק במקרר ?

    • שמח במטבח ב- 1 בנובמבר 2018 בשעה 11:50

      אני ממליצה לא יותר מ 24 שעות. אם את חוששת שלא תספיקי שמרי הבצק במקפיא ופשוט תוציאי אותו קצת לפני ההכנה לשיש שיפשיר ויתרכך כדי שאפשר יהיה לרדד אותו.
      שימי לב שהבצק הזה מאוד ידידותי לעבודה עם ילדים ושאפילו לא חייבים לקרר אותו לפני הרידוד

  24. שולמית ב- 6 בנובמבר 2018 בשעה 13:11

    היי,
    אם אפזר סוכריות ללא חלבון, הם יפלו?

    • שמח במטבח ב- 7 בנובמבר 2018 בשעה 21:32

      רובן יפלו לאחר האפיה כי אין משהו שידביק אותן לבצק

  25. שירן ב- 17 בנובמבר 2018 בשעה 19:07

    הכנתי עם הילדים יצא מעולה.
    תודה רבה על המתכון.

    • שמח במטבח ב- 17 בנובמבר 2018 בשעה 20:02

      שמחה מאוד לשמוע. תודה שירן

  26. ספיר שלם ב- 21 בנובמבר 2018 בשעה 9:02

    אני מחנכת כיתת תקשורת, כיתה א׳ בחינוך מיוחד.
    כבר פעם שניה שאנחנו עושים מסיבת אותיות עם המתכון שלך ונהנים מאוד!! יוצא המון אותיות והמתכון קליל ונוח למשתמש☺️

    • שמח במטבח ב- 22 בנובמבר 2018 בשעה 19:12

      אני ממש ממש שמחה לשמוע 🙂 כיף שאתם נהנים ככה מהמתכון

  27. עדי ב- 22 בנובמבר 2018 בשעה 19:47

    חייבת לשתף, הכנתי היום, עם ילדים בני 5 ו-2, היה ממש כיף, חוויתי, טעים, ולהפתעתי, למרות ההתעסקות הרבה והמרובה (מאוד) בבצק, יצא ממש פריך.
    ואף לא ויתרנו על הסוכריות. תודה!

    • שמח במטבח ב- 23 בנובמבר 2018 בשעה 8:40

      איזה כיף לשמוע 🙂 אכן בצק שכיף להתעסק איתו ועובר יפה כל "התעללות" 🙂

      • .. ב- 28 במאי 2019 בשעה 18:06

        הי, הבצק מתפורר. אפשר להוסיף מים או נוזל אחר?

      • גילי ב- 25 במרץ 2020 בשעה 2:26

        היי.
        אפשר לשים סוכריות עדשים?

    • ליאורה ב- 18 בדצמבר 2021 בשעה 17:05

      חייבים ביצה? רוצה להכין לגן ויש אלרגיה לביצים

      • שמח במטבח ב- 20 בדצמבר 2021 בשעה 7:38

        אפשר גם בלי ואז תוסיפי עוד קצת שמת אם יהיה צריך

  28. ליהי ב- 25 בינואר 2019 בשעה 15:42

    אם אערבב בבצק קצת שוקלד ציפס זה יהיה בסדר?

  29. רעות ב- 1 בנובמבר 2019 בשעה 10:49

    יש אפשרות לשנות את הקמח לכוסמין ?

    • שמח במטבח ב- 4 בנובמבר 2019 בשעה 18:15

      אפשר. רצוי כוסמין לבן או לכל היותר 70%. אפשר גם לשלב קמח לבן עם קמח כוסמין

  30. חמוטל ניב ב- 13 בנובמבר 2019 בשעה 19:50

    ממליצה לנסות להוסיף קליפת לימון לבצק, מוסיף ממש 🙂

    • שמח במטבח ב- 16 בנובמבר 2019 בשעה 9:11

      תודה. אני אישית לא אוהבת גרדת לימון בעוגיות שלי, אבל זה לגמרי עניין של טעם

      • שוש ב- 19 בנובמבר 2019 בשעה 19:42

        תודה רבה!!! חיפשתי מתכון קל עם מצרכים זמינים ולא יקרים, למסיבה של הבת שלי בבית ספר . ואכן אני שמחה שבחרתי את המתכון הזה! הבצק היה מעולה, עם כל הטיפים המדויקים שלך שממש היו במקום. במיוחד לא ידעתי על ענין החלבון שמדביק את הסוכריות, תיכננתי לשים סוכריות ככה וזה היה בטח נופל אחרי האפיה..הצלת אותי:) תודה!

  31. גלית ב- 19 בדצמבר 2019 בשעה 7:47

    הי, אני מבקרת חדשה באתר. הכל נראה מעולה!
    הכנתי את העוגיות פעמיים והן יצאו מעולות!
    הבצק בהתחלה התפורר אך כפי שכתבת, קצת מים גיבשו אותו לבצק מאוד נוח לעבודה.
    וסוף סוף מתכון בלי מלא סוכר!!
    תודה רבה!!

    • שמח במטבח ב- 22 בדצמבר 2019 בשעה 15:35

      תודה רבה גלית. שמחה שאהבת ותודה על המשוב המפורט והמפרגן

  32. יעל רוזן ב- 15 בינואר 2020 בשעה 7:10

    מתכון מקסים ומפורט!
    האם אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?

    • שמח במטבח ב- 15 בינואר 2020 בשעה 20:04

      אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן מהסוג שממירים 1:1 (קמח תמי, קמח כרגיל וכו')

  33. הדסה כהן ב- 12 בפברואר 2020 בשעה 11:15

    הי ענת רציתי לשאול לגבי קמח כוסמין במתכון?

    • שמח במטבח ב- 13 בפברואר 2020 בשעה 8:08

      אין בעיה עם כוסמין. אני ממליצה על כוסמין לבן

  34. אוריה ב- 21 במרץ 2020 בשעה 15:01

    הייי
    באיזה כוסות מדובר בכמויות? אפשר להשתמש בכוס חד-פעמית לשתייה קרה? תמיד מסתבכת עם עניין הכמויות..

    • שמח במטבח ב- 23 במרץ 2020 בשעה 15:26

      כוסות אצלי בבלוג זה רק כוסות מדידה של 240 מ"ל
      כוס חד פעמית זה כמות אחרת ואני לא משתמשת בה למתכונים בבלוג (סורי)

  35. יונית ב- 7 ביולי 2020 בשעה 8:34

    נראה מתכון מעולה, אם ממירים את החמאה לשמן קוקוס, מה הכמות לשמן קוקוס ? תודה רבה !!!

    • שמח במטבח ב- 8 ביולי 2020 בשעה 13:13

      תודה יונית
      מבחינת המרה שמן קוקוס שמים 80% מכמות החמאה במתכון.

  36. טלי ב- 17 ביולי 2020 בשעה 7:58

    הכנתי עם הילדון. הרבה בלאגן (כמו שהזהרת), אבל היה כיף, ויצא ממש מוצלח.
    שאלה, יש דרך לשדרג את העוגיות? עוד תוספות שאפשר להוסיף? או דרך להפוך את העוגיות לכאלה עם ריבה באמצע?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 18 ביולי 2020 בשעה 8:26

      הי טלי
      בוודאי
      כל שדרוג שאת עושה לעוגיות יעבוד כאן. לעוגיות סנדוויץ פשוט קורצים את הצורה שרוצים, בחצי קורצים חור באמצע, אופים וממלאים (יש לי סרטון של הכנה בערוץ היוטיוב של פודי תכתבי רות אופק עוגיות פרח פודי בגוגל ותגיעי לשם).

      • טלי ב- 31 באוקטובר 2020 בשעה 14:57

        מעולה, תודה רבה!

  37. רחלי ב- 18 באוגוסט 2021 בשעה 15:56

    מכינה פעם שנייה.
    מתכון מעולה! בצק נוח לעבודה עם הילדים.

    תודה רבה על השיתוף.

    • שמח במטבח ב- 20 באוגוסט 2021 בשעה 12:49

      שמחה לשמוע רחלי 🙂 בהחלט בצק מושלם לעבודה עם ילדים

  38. אפרת ב- 17 בספטמבר 2021 בשעה 12:46

    בטעות המסתי לגמרי את המחמאה, יש סיכוי לתקן את מרקם הבצק? עשיו זה ממש קרם

    • שמח במטבח ב- 18 בספטמבר 2021 בשעה 19:25

      בעייתי כי הקמח נספג בחמאה וזה משפיע על המרקם. את יכולה לנסות לקרר ואז לעבוד על הבצק אבל לא מבטיחה שזה יצא טוב כמו עם חמאה רכה

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *