עוגה בצ'יק צ'ק – עוגה בספל שאופים במיקרו

אני חולת אפיה. שמתם לב, לא?
אבל לפעמים גם לי בא להתפנק עם משהו מתוק ומנחם בלי שאצטרך להתעסק עם ערבובים, קערות, תבניות, אפיה וזמן המתנה עד שהעוגה/עוגיה/כל קינוח אחר יהיה מוכן.

בדיוק בשביל זה המציאו את העוגה הבאה – עוגה שמכינים בספל בצ'יק צ'ק. מכניסים למיקרו לדקה וארבעים שניות והופ – העוגה מוכנה.
נכון, גם לי זה נשמע קצת "פישי" בהתחלה, אבל ניסיתי, וניסיתי שוב, ושוב, ותשמעו – זה להיט!

אז אחרי מרתון האפיה לפורים, השבוע אני מביאה לכם את המתכון הקליל הזה, שיפנק אתכם ביום גשום כמו היום, או בערב כשרוצים משהו מתוק ואין כוח להתחיל לאפות.

אז תכינו את הספלים וחמש דקות פנויות כי הנה אנחנו מתחילים.

DSC_2867

החומרים לספל אחד:

25 גר' חמאה
ביצה אחת
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
4 כפיות יוגורט (איזה שתרצו – אני הכנתי עם 3%)
6 כפות קמח (רגילות, לא כפות בהריון – זה בערך 60 גר')
חצי כפית אבקת אפיה
מקופלת אחת

 ההכנה:

ממיסים חמאה בכלי נפרד.

בספל מערבבים ביצה, סוכר, תמצית וניל ויוגורט.

DSC_2817מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. לא לערבב יותר מדי שהעוגה לא תהיה חנק, ולא נורא אם לא הכל מתערבב, ממילא עוד מעט נערבב את המקופלת.

DSC_2821

מפוררים מעל את המקופלת ומערבבים. אם רוצים שהעוגה תראה משובצת בשוקולד מלמעלה אפשר להשאיר מעט מקופלת לפיזור לאחר שהתערובת מעורבבת.

DSC_2806

מכניסים למיקרוגל לדקה וארבעים שניות.

שימו לב שכל מיקרוגל מתנהג אחרת ולכן בפעם הראשונה שאתם מכינים תשימו עין על העוגה, היא תתרומם ותתפח תוך כדי החימום וכשהיא תגיע לגובה שממנו היא כבר לא עולה יותר תעצרו ותבדקו אם היא מוכנה או לא.

בתאבון 🙂

DSC_2884

 

גיוונים:

במקום מקופלת אפשר להשתמש בכל מילוי אחר שאתם אוהבים: פצפוצי שוקולד, שוקולד שקיצצתם לבד בבית לפרורים, מרשמלו (יאמי! זה נמס בחימום), אגוזים ועוד ועוד.

‏26 תגובות

  1. מירי ב- 12 במרץ 2015 בשעה 11:36

    בכמה להכפיל את הכמות הנ"ל שתספיק לתבנית רגילה?

    • hahppykitchen1 ב- 12 במרץ 2015 בשעה 13:31

      הי מירי, קשה לי לומר לך כי לא ניסיתי לאפות בתבנית.
      אם את רוצה לאפות עוגה בסגנון זה בתבנית הייתי מציעה לך להכין מתכון אחר לעוגת וניל ולערבב לתוכה מקופלת.

  2. אנה ב- 12 במרץ 2015 בשעה 12:08

    נראה מאוד טעים!
    האם יש דרך להפחית מעט את כמות החמאה ו/או הסוכר?

  3. רבקה הוכברג ב- 12 במרץ 2015 בשעה 12:38

    אני מאושרת מהבלוג שלך מתכונים נהדרים, אני גם אחות במיקצועי אוהבת לבשל ולאפות יש לי המון המון ספרי בישול שאני קוראת בהנאה גדולה

    • hahppykitchen1 ב- 12 במרץ 2015 בשעה 13:26

      תודה רבה רבקה.
      אימי אחות ויש לי הערכה רבה למקצוע שלכן 🙂

      • hahppykitchen1 ב- 12 במרץ 2015 בשעה 13:27

        הי אנה,
        לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר בהחלט להפחית מכמות הסוכר והחמאה – אבל אל תעלימי אותם כי הם נחוצים למרקם ולתפיחה. הייתי מפחיתה בחצי, לא יותר

  4. נטי נוסרי ב- 12 במרץ 2015 בשעה 13:36

    נראה מדהים ! יש לי שאלה: ניתן להחליף את היוגורט למשהו אחר? אני לא מחזיקה בבית. אולי שמנת חמוצה?

    • hahppykitchen1 ב- 12 במרץ 2015 בשעה 16:13

      הי נטי
      אין בעיה להשתמש בשמנת חמוצה במקום. אפשר גם רוויון

      • לירון ב- 14 במרץ 2015 בשעה 21:12

        אפשר לשים אולי גבינה במקום?

        • hahppykitchen1 ב- 14 במרץ 2015 בשעה 22:21

          יכול להיות שגבינה תעבוד, אבל עדיף יוגורט, רוויון או שמנת חמוצה. לא משנה כמה אחוזי שומן. פשוט החומציות שבהן מעוררת את אבקת האפיה וגורמת לתפיחה במהלך החימום.

  5. Eti Cohen ב- 12 במרץ 2015 בשעה 13:53

    אפשר לדעת מאיפה הכוסות המקסימות של הינשופים ?

    • hahppykitchen1 ב- 12 במרץ 2015 בשעה 16:13

      הכוסות נקנו בחנות יצחק כהן בכפר סבא אולם ראיתי אותן בחנויות כלי בית וחנויות מתמחות נוספת

  6. rona ב- 12 באפריל 2015 בשעה 15:52

    נראה מצויין.
    אשמח גם לדעת מאיפה הספלים המקסימים… :0)

    • hahppykitchen1 ב- 12 באפריל 2015 בשעה 17:18

      הי רונה,
      הספלים נקנו בחנות "יצחק כהן" בכפר סבא, אולם אני יודעת שהם נמכרים בחנויות כלים נוספות, וגם ראיתי דומות ברשת ספייסס

  7. יעל ב- 7 במאי 2015 בשעה 17:01

    נראה מגרה
    איך אפשר להכין רק לא במיקרוגל?????????

    • hahppykitchen1 ב- 12 במאי 2015 בשעה 22:27

      הי יעל וסליחה על העיכוב במענה,
      את העוגה אפשר להכין גם בכלים אישיים בתנור. זמן האפיה יהיה בין 10 ד' לרבע שעה ((תלוי בתנור) וגם במקרה זה חשוב להוציא מהתנור לפני שהעוגה תקבל מרקם קשיח מדי.

  8. זהר עטר ב- 26 במאי 2015 בשעה 18:41

    תודה על המתכון.עוד לא ניסיתי וכבר נראה מדליק.האם את מכניסה גם 2 ספלים (או אפילו יותר) לאותו זמן אפיה במיקרו?

    • hahppykitchen1 ב- 26 במאי 2015 בשעה 19:39

      מציעה לחמם כל ספל בנפרד. לא ניסיתי לחמם 2

  9. מישהי נחמדה ב- 17 ביולי 2016 בשעה 15:01

    יש לך בבקשה גירסה פרווה?
    אכלתי הרגע בשרי ובא לי…

    • שמח במטבח ב- 17 ביולי 2016 בשעה 18:27

      צר לי אבל המתכון הוא חלבי, המרות וכו' לפרווה לא יבטיחו תוצאה טובה כמו המקור.

  10. מיטל ב- 10 באוגוסט 2016 בשעה 13:01

    אהבתי!
    ואפשר לצרף לזה גלידה מלמעלה…האחיינים שלי בטוח ישמחו לקבל כזאת כוס (וגם אבא שלהם).

  11. מישהי נחמדה ב- 25 באוגוסט 2016 בשעה 18:53

    אפשר לבן במקום היוגורט?
    וגם אפשר סתם שברי שוקולד במקום או בתוספת למקופלת, נכון?

  12. אנונימי ב- 7 בפברואר 2017 בשעה 18:48

    להוסיף גם חמאת בוטנים ביחד זה שילוב מנצח

  13. ילדה152 ב- 23 במרץ 2017 בשעה 18:00

    יצא לי מאוד מתוק, למרות שעשיתי הכל כמו המתכון- מלבד הסוכר- ששמתי סוכר חום, ואפילו לא שמתי מקופלת…
    מה אני יכולה לעשות בפעם הבא כדי שיצא פחות מתוק?

    • שמח במטבח ב- 23 במרץ 2017 בשעה 19:04

      סוכר חום דביק הוא יותר דחוס ומתוק מסוכר לבן
      את יכולה בכיף להפחית את כמות הסוכר בפעם הבאה

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *