מהיום דיאטה – עוגת שוקולד לימי קיזוז

על ימי קיזוז שמעתם? כן, כן, הימים האלה שאחרי חגיגות אכילה (ובמיוחד אחרי חגים) שמרגישים שהחגורה קצת לוחצת ושצריך להתחיל לשמור. נו… כאלה ימים.

עבור אחת כמוני, שהאפיה היא התרפיה שלה, ושלא מקמצת בטעימות של מה שיוצא מהמטבח , ימי קיזוז כאלה הם חובה מדי פעם.

אממה, גם בימי קיזוז אני לא מוכנה לוותר על פינוק קטן. זה יכול להיות קוביית שוקולד אהוב (טוב, כמה קוביות), פרי מפנק (אין על ענבים מהמקפיא בימי קיץ חמים), עוגיה או פרוסת עוגה קלילה.
מה שבטוח זה שאני לא אוהבת תחליפים ומעדיפה לאכול פחות, אבל ליהנות מהדבר האמיתי.

עכשיו, כששבועות מאחורינו, אין מנוס מימי קיזוז, ולכן שברתי את הראש, ניסיתי מתכונים ושילובים עד שהגעתי לעוגת השוקולד שלפניכם.
היא שוקולדית, נימוחה ואוורירית, אין בה מרכיבים שמצריכים נסיעה לחנות טבע אלא רכיבים שנמצאים בבית, היא קלה להכנה ובתור בונוס – בכל מנה יש כ- 130 קלוריות.

מבט על רחב 1

ואם לא די בכך, התייעצתי חברתי איילת גוטרמן, שהיא דיאטנית קלינית ושבזכותה הצלחתי למצוא תפריט שאני יכולה לעמוד בו, וקיבלתי ממנה את ה"סטמפה" שזו עוגה שתשתלב היטב בדיאטה. ובמילותיה של איילת:
"לא משנה כמה אנחנו רוצים לרדת במשקל, אין צורך לוותר על המתוק.. העוגה המדהימה הזאת היא בדיוק הדוגמה לפינוק מתוק שמשתלב מצויין גם בתפריט דיאטה. בזכות הורדה משמעותית בכמות השומן בעוגה (שלא פוגעת כלל בטעם המצויין) יש לנו פרוסת עוגה שווה ב-130 קלוריות!"

**לקבלת טיפים נוספים כנסו לדף של איילת בפייסבוק, אני למדתי ממנה המון.

אז זה הזמן להדליק תנור, לשלוף את החומרים מהמקרר ומהארון ולהתחיל בהכנה.

קלוז אפ

החומרים:
לעוגה בקוטר 24 ס"מ או ל 15 קאפקייקס.

2 ביצים
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן (אפשר גם חום)
50 גר' חמאה
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% (אפשר גם יוגורט 3% בטעם טבעי)
1/2 כוס (100 מ"ל) קפה (אספרסו או נס קפה מומס במים חמים)
25 גר' (כף בהריון) אבקת קקאו (מומלץ קקאו הולנדי, הוא הרבה יותר טעים)
כפית תמצית וניל
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
כוס (140 גר') קמח
קורט מלח

ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו.

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף סמיך ובהיר (שלב זה אינו חובה למי שלא רוצה להתעסק עם הקצפות וקערות וניתן להוסיף את הביצים והסוכר ידנית לתערובת. העוגה תהיה מעט יותר דחוסה).

בקערה נפרדת ממיסים את החמאה במיקרו (כ- 20 שניות), מוסיפים את השמנת החמוצה ואת אבקת הקקאו. מומלץ לנפות את אבקת הקקאו בנפה או במסננת דקה וכך להבטיח שלא יהיו גושים בתערובת.

DSC_5847

מוסיפים את תמצית הוניל והקפה ומערבבים את החומרים יחד עש שמתקבלת תערובת בלי גושים.

DSC_5887

מוסיפים את תערובת הביצים, המלח, הסודה לשתיה ואבקת האפיה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

DSC_5862

ואחרון חביב, מוסיפים את הקמח. גם כאן מומלץ לנפות את הקמח לפני ההוספה, אבל גם זה לא שלב חובה (הניפוי יוצר תערובת אוורירית יותר).

DSC_5841

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת או לתבנית אישית משומנת/מרופדת במנג'טים. חשוב מאוד לא למלא עד הסוף (כמו בתמונה) כי העוגות תופחות באפיה.

DSC_5882

מעבירים את התבנית לתנור שחיממנו.

אם אופים כעוגה זמן האפיה יהיה כ- 25 דקות עד למבחן הקיסם.

אם אופים כקאפקייקס זמן האפיה יהיה כ- 12 דקות.

בתום האפיה מניחים לתבנית להצטנן לפני שמחלצים את העוגה/ות ממנה.

אם רוצים להשקיע ניתן לקשט באבקת סוכר או להגיש עם גנאש שוקולד בצד (אבל אז העוגה תהיה פחות דיאטטית).

DSC_5905

העוגה מעולה גם כעוגת בסיס לעוגת שכבות עם מילוי וציפוי, אבל במקרה כזה מומלץ לחצות אותה יממה לאחר האפיה (במהלכה העוגה תתייצב).

עוגת שוקולד דיאטטית

ולמי שמעוניין במתכון מקוצר:

מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח ובהיר
ממיסים חמאה בקערה גדולה. מוסיפים שמנת חמוצה, ת. וניל, אבקת קקאו וקפה ומערבבים לתערובת חלקה.
מוסיפים את קצף הביצים, אבקת האפיה המלח והסודה לשתיה ומערבבים ליצירת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
יוצקים לתבנית/תבניות אישיות משומנות ואופים בחום 180 מעלות. לעוגה – כ- 25 ד' עד למבחן הקיסם למנות אישיות 12 ד'.

ולכל מי שתהה מאיפה הכלים היפים שבהם השתמשתי, ובכן, מדובר בכלים בעיצובו של המעצב היפני המוכשר שינזי קאטו, אליהם התמכרתי לפני כמה שנים. הנה קישור לאתר של שינזי קאטו ישראל – כנסו והתמכרו יחד איתי.

DSC_5859

‏27 תגובות

  1. קרן ב- 28 במאי 2015 בשעה 7:31

    בדיוק בזמן 🙂 במה אפשר להחליף את הקפה במידה ורוצים שהעוגה תתאים לילדים?

    • hahppykitchen1 ב- 28 במאי 2015 בשעה 8:26

      הי קרן
      אפשר להשתמש במים רותחים במקום בקפה, אולם מדובר בכמות קטנה יחסית כך שאני פחות מודאגת לגבי הקפה בעוגה.
      הילדים שלי, אגב, מאוד אוהבים את העוגות.

      • קרן ב- 28 במאי 2015 בשעה 9:57

        אז ננסה כמו שהיא 🙂 תודה!

  2. מאיה ב- 28 במאי 2015 בשעה 8:40

    נראה נפלא!
    במה אפשר להחליף את השמנת כדי להפוך לפרווה?

    • hahppykitchen1 ב- 28 במאי 2015 בשעה 9:26

      תודה מאיה
      כדי להפוך לפרווה אפשר לוותר על הקפה ובמקום השמנת להשתמש במיץ תפוזים או בחלב סויה או בחלב קוקוס. רק שוב, במקרה כזה תורידי את הקפה כי התערובת תהיה נוזלית מדי.

  3. clare ב- 28 במאי 2015 בשעה 9:08

    הכלים אכן מקסימים ונאיביים להפליא, והעוגה נראית ממש שווה.

    • hahppykitchen1 ב- 28 במאי 2015 בשעה 9:25

      תודה רבה קלייר
      לי אישית כלים כאלה עושים שמח על הלב.
      יום נפלא 🙂

  4. פיית העוגיות ב- 28 במאי 2015 בשעה 9:16

    איך בא לי ביס ליד הקפה של הבוקר
    ונמסה מכלי הכיפה האדומה שלךךךךך 🙂

    • hahppykitchen1 ב- 28 במאי 2015 בשעה 10:50

      מוכנה לעשות איתך בארטר – עוגה פלוס כיפה אדומה, הזאב הרע, הבית של סבתא ולבבות תמורת קוביה מעוגת החלבה המהממת שלך (או שאריות מהעוגה שהלכה אתמול למשרד) 🙂

  5. שלומית ב- 28 במאי 2015 בשעה 10:35

    היי אשמח לדעת במקום החמאה כמה שמן לשים
    תודה רבה!

    • hahppykitchen1 ב- 28 במאי 2015 בשעה 10:42

      הי שלומית,
      ניתן להחליף את החמאה ב 40 מ"ל שמן.

  6. מגי ב- 28 במאי 2015 בשעה 16:56

    היי רות, למה על טורבו?

    • hahppykitchen1 ב- 28 במאי 2015 בשעה 18:18

      טורבו דואג לפיזור אחיד של החום בתנור ולכן אני בדרך כלל אופה בטורבו.
      מן הסתם אם אין טורבו בתנור ניתן לאפות גם בתכנית הרגילה

  7. ליזי ב- 29 במאי 2015 בשעה 6:34

    איזה עיצוב מהמם!!! נותן תחושה של יום חורפי מושלג באמצע ימי השרב אצלנו. העוגות נראות טעימות ומנסיון קודם של אימוץ המתכונים שלך גם בטח טעימות!!

  8. anat pekerman ב- 2 ביוני 2015 בשעה 17:49

    היי,
    המתכון נראה נהדר אנסה אותו בטוח. תודה מראש יש לי שאלה קטנה מותר לאכול
    מהעוגה כל יום? והאם מדובר עם אחר הצהריים עם הקפה?
    בתודה מראש,
    ענת

    • איילת דיאטנית ב- 2 ביוני 2015 בשעה 20:08

      היי ענת, קאפקייק אחד שווה ל130 קלוריות (בהנחה שאת מחלקת את כמות הבלילה ל15 קאפקייקס). אפשר בהחלט לשלב אותו בתור ארוחת ביניים בתפריט היומי עם הקפה. קחי בחשבון רק שזה כמובן גם תלוי בתפריט היומי שלך ובשאר הארוחות. בגדול אני מעריכה שזה בסדר גמור:) אני מזמינה אותך לדף האישי שלי https://www.facebook.com/ayelletguterman?ref=hl לעוד טיפים ומתכונים לאורח חיים בריא. איילת גוטרמן, דיאטנית קלינית

      • לי-אור ב- 6 ביולי 2015 בשעה 10:16

        איילת בהמשך לשאלה.. עם מה לשמן את התבנית? ואם אני מכינה קאפקייקס אישיים (לא בתבנית אלא בכוסות אישיות) האם צריך לשמן אותם?

        • שמח במטבח ב- 8 ביולי 2015 בשעה 20:33

          עונה בינתים במקום איילת – ניתן לשמן את התבנית עם ספריי שמן (או לא לשמן בכלל) ואם את מכינה בכלי אישי אז אפשר גם לא לשמן כי ממילא אוכלים מהכלי ולא מפרידים אותו ממנו.

  9. תהילה ב- 15 ביוני 2015 בשעה 10:56

    היי :))
    לפני הכל , אתר מדהים !!
    שאלה לי.. לא מזמן ראיתי איזה מתכון שלך למין שושנים מבצק שמרים ומשום מה אני לא מוצאת אותו בקטגוריה או בכלל באתר.. גם אין מנוע חיפוש להעזר בו..
    אם תוכלי לכוון אותי למתכון אודה לך.

    יום נפלא!

    • hahppykitchen1 ב- 15 ביוני 2015 בשעה 15:00

      הי תהילה
      תודה על התגובה החמה
      לגבי המתכון ללחמניות הפרח, הנה הקישור: http://wp.me/p6jnLR-dv
      יום נפלא גם לך
      רות

  10. אורלי ב- 17 ביוני 2015 בשעה 15:59

    העוגה נראית מעולה!!! הולכת להכין אותה בסופ"ש הקרוב 🙂
    רק שאלה – האם אפשר להקפיא את העוגה (הכמות יוצאת קצת גדולה בשבילי)

    תודה

    • hahppykitchen1 ב- 17 ביוני 2015 בשעה 18:32

      הי אורלי ותודה
      לא ניסיתי להקפיא אבל נראה לי שזה אפשרי (רצוי כעוגה ולא כמנות אישיות כי הן יתייבשו בהפשרה).
      אפשר גם להכין חצי כמות

  11. טל ב- 7 בפברואר 2016 בשעה 9:56

    אני ממש אוהבת את האתר שלך וביחוד את הכלים!!! עשיתי כבר את העוגה הזאת והיא יצאה מהמם. 2 שאלות אבל: אפשר במקום שמנת חמוצה- גבינה לבנה? ואם בדיוק נגמר לי הסודה לשתיה.. מה לשים?

    • שמח במטבח ב- 7 בפברואר 2016 בשעה 11:57

      הי טל ותודה 🙂
      לגבי החלפת השמנת – לא ממליצה להחליף בגבינה לבנה. יש אפשרות להחליף ביוגורט.
      לגבי הסודה – לא ממליצה לוותר במתכון הזה. ניתן להשתמש באבקת אפיה אבל העוגה תהיה קצת פחות אוורירית.

  12. שני ב- 25 באוקטובר 2016 בשעה 8:04

    היי אפשר להחליף את הסוכר בסוכרזית?
    אם כן כמה, ובכמה קלוריות זה יוריד את העוגה?

    • שמח במטבח ב- 25 באוקטובר 2016 בשעה 8:57

      אני אישית לא אופה עם סוכרזית, אני לא יודעת איך היא תגיב כימית עם שאר הרכיבים ואני גם לא בטוחה שסוכרזית מתאימה לאפיה.
      אם חשוב לך ללא סוכר ישנו תחליף בשם "כמו סוכר"

  13. kfir ב- 25 בינואר 2021 בשעה 18:29

    הי בתיה ותודה על המילים החמות.
    אני מבטיחה לך שלא כתבתי את ההמרות הללו, זה כבר עוגה אחרת לגמרי ☺️☺️
    לגהי השמן – כתבי בגוגל לוח מידות ומשקלות ושם תוכלי לראות את כל המרות מגרמים לנפח.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *