כיסונים ממולאים ב- 3 מרכיבים – כיסוני בצק פטנט במילוי מנגולד

עם כל חיבתי לשהיה במטבח, מרוץ החיים המודרני תמיד גורם לי לחפש מתכונים קלים ומהירי הכנה – כאלה שאני קוראת להם "רושם בקלי קלות" וכשאני מוצאת מתכון שכזה אני מאוד נלהבת ממנו ושמחה לשתף .

היום אשתף אתכם במתכון קליל לכיסונים ממולאים שמכינים מ- 3 רכיבים. יש בו בצק פטנט ומלית בזק (קיצור דרך מהסוג שאני אוהבת) והתוצאה – מאוד טעימה ומרשימה.
אל הבצק המופלא הזה התוודעתי כאילו בהזמנה, כשחברתי אבישג כץ ריילינגר שיתפה אותו באחת מקבוצות הפייסבוק בהן אני חברה. היא מספרת שהיא מכינה אותו שנים ושיש בו 2 רכיבים בלבד – קמח ויוגורט. וזהו!
משהו בפשטות שלו קרץ לי וגרם לי להחליט לנסות אותו ופשוט התאהבתי בבצק הזה.

כיאה לבצק קל הכנה, החלטתי לבחור גם במלית קלילה שלא תצריך ממני התעסקות, אבל בלי פשרות ובלי לפגוע בטעם הסופי של הכיסונים.
שידכתי לו מלית קנויה אך מוצלחת בעיני, שתתאים לכיסונים ותחמיא לטעמים שלהם – סלט מנגולד עם גרגרי חומוס ופלפלים פיקנטיים מסידרת "טעמי השוק" "אחלה". הסלט הזה טעים מאוד כשלעצמו ועובר אפיה או טיגון (כמלית) בצורה נהדרת.
התוצאה היתה כל כך מוצלחת  שממש התאפקתי לא לחסל לבד את כל הכיסונים שהכנתי 🙂
אני כמובן שמחה לשתף אתכם במתכון ובבצק הפטנט ומקווה שתאהבו אותו כמוני.

החומרים:
מיכל (200 גר') יוגורט
כוס ו-3/4 (250 גר') קמח (רגיל – לא תופח)
קורט מלח
סלט מנגולד עם גרגרי חומוס ופלפלים מסידרת "אחלה"

ההכנה:

הכנת הבצק היא ממש קלי קלות. פשוט שמים בקערה את הקמח, היוגורט ומעט מלח ומערבבים

הבצק מתערבב ממש בקלות, לא חייבים אפילו מיקסר (אני סתם התעצלתי לערבב ידנית).

לאחר כדקה שתיים של ערבוב הוא מתגבש. אם נראה לכם שהבצק טיפה יבש אפשר להוסיף לו מעט חלב.

כשהבצק מוכן נותנים לו לנוח כ- 10 דקות ואז מרדדים אותו לעובי של כ- 3-4 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים.
אני השתמשתי בקורצן אבל זה ממש לא הכרחי. קערה קטנה או כוס רחבה יעשו את העבודה.
אתם תחליטו על הגודל של הכיסונים ולפי זה תבחרו את הקורצן.

מניחים על כל עיגול בערך כפית מהמלית, מקפלים ומהדקים את הקצוות.

עכשיו נשאר לכם לבחור באיזו דרך להכין:
אפשר לאפות בחום של 180 מעלות (ואז מברישים את הכיסונים בביצה לפני שמכניסים לתנור) במשך כ- 12 דקות.
ככה הם נראים לפני האפיה.

ואפשר לטגן במחבת עם מעט שמן זית.
אני הכנתי בשתי השיטות, והכל יוצא טעים. פשוט אהבתי יותר את המראה של הכיסונים המטוגנים.

זה הכל, הכי קל ומהיר שיש.

את הכיסונים אני ממליצה להגיש עם יוגורט שבו טובלים אותם (לא חייבים אבל זה ממש משדרג בעיני).

בקיצור – זה בעיני אחד ממתכוני הלהיט – קלים להכנה, מרשימים ובעיקר טעימים.
אתם חייבים, חייבים חייבים לנסות את זה!
ולפני שתשאלו – כמובן שכל מלית שתרצו תעבוד פה – פטה עם גבינה צהובה, מלית בשר טחון, תפוחי אדמה, סלטים אחרים (סלט פלפלים נשמע מעולה פה), אפילו מלית מתוקה (נסו עם מלית דובדבנים.. ואז מטגנים עם שמן רגיל או חמאה).

ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי איזה מליות אתם אוהבים בכיסונים שלכם,  וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.

הפוסט נכתב בשיתוף עם שטראוס

‏44 תגובות

  1. ריבי ב- 30 בינואר 2017 בשעה 16:37

    שנים אני מחפשת מתכון לבצק קל לכיסונים… מקווה שמצאתי! כמובן שאדווח ותודה!

    • שמח במטבח ב- 30 בינואר 2017 בשעה 18:59

      יש לי תחושה שתמו החיפושים. מחכה לעדכון

  2. עלמה כהנא ב- 30 בינואר 2017 בשעה 19:19

    היי רות,
    המתכון מקסים אך יש לי מספר שאלות.
    1) מה מחליף את היוגורט למתכון פרווה?
    2) אם רוצים להכין כיסונים מתוקים מה הרכיבים המחליפים?
    3) מה מחליף את המלית במתכון שלך(לא הפרווה ולא המתוק)?

    • מלי ב- 2 בפברואר 2017 בשעה 20:49

      גם אני אשמח לגירסת הפרווה….

      • שמח במטבח ב- 4 בפברואר 2017 בשעה 9:24

        הי מלי
        כפי שכתבתי בתגובות, לא ניסיתי אולם אני מאמינה שתחליף על בסיס סויה יתאים להחליף את היוגןרט
        אבל… אני ממש ממליצה פה להצמד למתכון המקורי . יש בו בסך הכל 2 רכיבים לבצק ואם נשנה אחד מהם בהכרח נקבל תוצאה שונה.

  3. גילי שחם ב- 31 בינואר 2017 בשעה 8:00

    נראה תהליך קצר ולעניין, אנסה בקרוב. מחמאות לעוגה/עוגיות שוקולד ומרנג, מככבות אצלינו, תודה.
    גילי שחם

    • שמח במטבח ב- 31 בינואר 2017 בשעה 18:41

      תודה רבה גילי, והחיתוכיות ששלחת לי נראות טעימות להפליא!

  4. אוסנת ב- 31 בינואר 2017 בשעה 9:11

    רעיון נפלא! תודה

  5. מעין ב- 31 בינואר 2017 בשעה 12:15

    יצא מושלם! זהו המתכון הכי קל, זול ומהיר שהכנתי בחיי. השימוש בסלט המנגולד המוכן זה ממש שוס. פעם הבאה אכין עם מלית שיותר מותאמת לילדים (פחות פיקנטי וחמצמץ) אבל עד אז אהנה לי מהכיסונים למבוגרים 🙂 תודה רבה על המתכון.

    • שמח במטבח ב- 31 בינואר 2017 בשעה 18:41

      תודה מעיין, האמת שמלית המנגולד לא הרגישה לי פיקנטית, אבל אכן פחות לילדים (לא נורא, זה אומר שנשאר יותר לכם המבוגרים 🙂 ). אני מתכננת להכין לגוזלים כיסונים במילוי גבינות.

      • מעין ב- 3 בפברואר 2017 בשעה 11:42

        היי רות. אשמח לשיתוף המרכיבים של מלית הגבינות. תודה ושבת שלום. מעין

        • שמח במטבח ב- 4 בפברואר 2017 בשעה 9:19

          הי לך
          כאמור במתכון, שילוב של פטה, קוטג' וגבינה צהובה יהיה נהדר כמלית

  6. קטי ב- 31 בינואר 2017 בשעה 19:31

    נראה מתכון שחייבים לנסות. האם לדעתך אפשר להקפיא את הכיסונים ואז להפשיר ולאפות/לטגן ?

    • שמח במטבח ב- 1 בפברואר 2017 בשעה 8:20

      הי קטי
      אני אישית איני חסידה של הקפאת חומרים מראש, במיוחד כשמדובר במתכון כל כך קליל, אבל אני מעריכה שאפשר לעשות זאת.
      דבר אחד בטוח – הבצק הזה לא מתאים להכנה מראש והשהיה במקרר, אבל בתור כיסונים נראה לי שהקפאה לא תהיה בעייתית

  7. דורית ב- 1 בפברואר 2017 בשעה 12:12

    היי, האם הבצק מתאים גם לאידוי?

    • שמח במטבח ב- 1 בפברואר 2017 בשעה 16:42

      לא ניסיתי אז אני לא יכול לתת לך תשובה מדוייקת. יש לי תחושה שהבצק הזה יצא מאוד חיוור באידוי ולא בהכרח חיוור במובן הטוב של המילה.

      • עלמה כהנא ב- 3 בפברואר 2017 בשעה 14:04

        היי רות,
        המתכון מקסים אך יש לי מספר שאלות.
        1) מה מחליף את היוגורט למתכון פרווה?
        2) אם רוצים להכין כיסונים מתוקים מה הרכיבים המחליפים?
        3) מה מחליף את המלית במתכון שלך(לא הפרווה ולא המתוק)?

        • שמח במטבח ב- 4 בפברואר 2017 בשעה 9:18

          הי עלמה
          בעצם את מבקשת מתכון חדש מתוק ופרווה ? אני אישית אינני אוהבת מתכונים שמבוססים על תחליפים כי הם לרוב אינם מוצלחים כמו המקור. ואני מעדיפה לתת פה מתכונים שאני יודעת שהצליחו.
          יחד עם זאת – לא ניסיתי בגירסת פרווה אבל אני מעריכה שאפשר להחליף את היוגורט בתחליף על בסיס סויה. לא מבטיחה שהתוצאה תהיה טובה כמו המקור.
          לגבי מליות מתוקות – הכל הולך. יתכן שבעתיד אפרסם פה גירסה מתוקה לכיסונים.

  8. עלמה כהנא ב- 4 בפברואר 2017 בשעה 19:38

    תודה רבה

  9. דנה ב- 20 בפברואר 2017 בשעה 11:35

    מתנצלת מראש אם השאלה מוזרה… נראה שהבצק יתאים לאוזני המן? תמיד מחפשת את המתכון הכי פשוט ושני מרכיבים זה נראה לי הכי פשוט שיש

    • שמח במטבח ב- 20 בפברואר 2017 בשעה 14:10

      הי דנה והשאלה שלך לא מוזרה
      אני חוששת שהבצק פחות יתאים לאזני המן פשוט כי הוא יהיה רך ולא פריך.

  10. שמרית ב- 19 במרץ 2017 בשעה 20:23

    יצא מעולה!!!
    הכנתי חלק עם רוטב פיצה וגבנ"צ, חלק עם טפנאד זיתים שחורים ופטה וחלק עם ריקוטה, גבינת שמנת וריבת דובדבנים.
    הכל יצא טעים טעים טעים 🙂

    • שמח במטבח ב- 19 במרץ 2017 בשעה 22:23

      איזה שילובים נפלאים!
      אני חייבת לנסות את הגירסה המתוקה עם הדובדבנים

  11. מיכל ב- 14 במאי 2017 בשעה 9:27

    נראה מעולה. אפשר להחליף את הקמח לקמח כוסמין?

    • שמח במטבח ב- 15 במאי 2017 בשעה 9:33

      נראה לי שאפשר (לא ניסיתי) בתגובות פה היו כאלה שניסו ודיווחו שהצליח להן. אני ממליצה להכין חצי לבן חצי כוסמין.

  12. ליאת ב- 14 במאי 2017 בשעה 10:51

    נראה מושלם!!!! איך שאני אוהבת מתכונים קלים 🙂
    חייבת לנסות, תודה על המתכון!

    • שמח במטבח ב- 15 במאי 2017 בשעה 9:32

      תודה רבה ליאת.
      גם עלי המתכונים המהירים הם החביבים ביותר 🙂

  13. תהילה ב- 14 במאי 2017 בשעה 12:06

    הי רות
    באיזה יוגורט השתמשת?
    והאם נראה לך שזה יעבוד עם עוד סוגי קמחים כמו כוסומין?
    תודה רבה!!

    • שמח במטבח ב- 15 במאי 2017 בשעה 9:32

      הי תהילה
      השתמשתי ביוגורט 3% ביו – נראה לי שהיה של שטראוס (בצבע לבן עם כיתוב צבעוני) אבל אני כבר לא זוכרת. כל יוגורט יתאים (נראה לי שיצא מעולה עם יוגורט יווני למשל או יוגורט כבשים של יוגורמה).
      לגבי כוסמין – יש מצב שיעבוד, נראה לי שבתגובות פה נכתב שהצליח. ממליצה לעשות חצי חצי בפעם הראשונה

  14. מיטל ב- 14 במאי 2017 בשעה 12:51

    המתכון נראה מעולה, יש לך טיפ איך המילוי לא בורח החוצה בזמן הסגירה. מניסיונות אחרים שלי לא משנה כמה גדול אני עושה את העיגול או כמה מעט מילוי אני שמה תמיד בורח ולא מסתדר

    • שמח במטבח ב- 15 במאי 2017 בשעה 9:24

      הבצק כאן די גמיש ולכן אני מותחת אותו כשאני סוגרת את החצי העליון, ואז אני מהדקת טוב טוב עם האצבעות. אפילו לא קיפלתי. בטיגון המילוי לא ברח, באפיה היו כמה שהמילוי קצת נזל אבל הרוב נשארו סגורים.

  15. דבי ב- 25 במאי 2017 בשעה 6:46

    כמה כיסונים יוצאים מהבצק? (ובאיזה גודל בערך)
    תודה:)

    • שמח במטבח ב- 25 במאי 2017 בשעה 11:16

      לי יצאו בערך 15 כיסונים. זה באמת תלוי בגודל. אני הכנתי בינוניים יחסית.

  16. רות ב- 17 באוקטובר 2017 בשעה 19:42

    היראה מצויין טעים וקליל רוצה להכין אך בדיוק התחלתי שומרי משקל יש לך משק כמה קלוריות מכיל ריסון אחד?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 20 באוקטובר 2017 בשעה 9:26

      הי רות
      סורי, אבל לא עשיתי חישוב קלורי. מה שכן – שימי לב שאם את אופה את הכיסונים נראה לי שזה ממש לא מנה מושחתת – הרי אין פה שומן בבצק, והמלית אמנם קנויה אבל את תמיד יכולה לסנן אם את חושבת שיש בה שמן עודף, אוו פשוט למלא במשהו אחר לבחירתך (שילוב של ירקות שאת אוהבת, גבינות וכו').
      בהצלחה עם שומרי משקל 🙂

  17. גידי ב- 30 בנובמבר 2017 בשעה 20:09

    היי! רק רציתי לכתוב שהיום הכנתי לראשונה את הבצק הזה (רק עם מילויים שונים) ויצא מטריף! תודה רבה! אחלה של בצק: רך, גמיש והכי חשוב טעים!
    שבת שלום 🙂

    • שמח במטבח ב- 2 בדצמבר 2017 בשעה 10:17

      אכן בצק נפלא. שמחה לשמוע שאהבת 🙂
      שבת שלום

  18. רחל לוי ב- 11 בפברואר 2018 בשעה 20:40

    אם אני רוצה שהבצק של הכיסונים יהיה פרווה מה אני מחליפה את היוגורט

    • שמח במטבח ב- 14 בפברואר 2018 בשעה 12:49

      הי רחל
      לא ניסיתי בגירסת פרווה. ייתכן שיצליח עם מעדן סויה.

  19. מורן ב- 13 במאי 2018 בשעה 14:24

    תודה

  20. בר ב- 18 ביולי 2018 בשעה 11:05

    הי
    המילוי של החומוס כבר לא קיים
    מה אפשר במקום?
    תודה

  21. נטלי ב- 25 בפברואר 2021 בשעה 13:32

    הי האם ניתן להחליף יוגורט בשמנת חמוצה? תודה

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *