שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

ריזוטו פטריות כמו במסעדות

שנים רציתי להכין ריזוטו בבית ואיכשהו תמיד זה קצת הלחיץ אותי. ריזוטו נשמע לי כמו משהו שמסובך להכין ושצריך מיומנות מיוחדת כדי שיצא טוב, ופשוט יצא שלא העזתי לנסות.
עד ש… שבת אחת החלטתי שדי לחשוש ושבסך הכל מדובר בבישולים ומקסימים אם לא יצא נכין משהו אחר. ואז.. ניסיתי להכין ויצא לי כל כך מושלם – ריזוטו כמו במסעדות! הבעל ואני כל כך התלקקנו על המנה הזו ואני התמלאתי גאווה שהצליח לי ושזה לא היה כזה קשה או מסובך כמו שחשבתי.
מכאן כבר התחלתי להכין ריזוטו בכל הזדמנות שרק יכלתי. מה אומר לכם.. התמכרתי לזה.

אז לכל מי שחשש ועד כה לא הכין, ההכנה של הריזוטו עצמו אינה מסובכת מדי, והקושי היחיד שכרוך בהכנה שלו הוא העובדה שצריך לעמוד לייד הסיר בסביבות החצי שעה ולערבב את האורז כל הזמן.
אבל… אחרי שתטעמו את הריזוטו הזה אני מבטיחה לכם שתתמכרו כמוני ותהיו מוכנים לעמוד ולערבב תמורת העונג של לאכול מהריזוטו המושלם הזה, שיוצא בדיוק כמו במסעדות.

החומרים:

1 כוס (כ 250 גר') אורז עגול לריזוטו
בצל אחד צוץ
2 שיני שום (אפשר גם יותר)
מעט שמן זית לטיגון
25 גר' חמאה לטיגון
סלסילת פטריות שמפיניון/פוטבולו או כל תערובת פטריות שאתם אוהבים
כוס יין לבן
כליטר ציר ירקות
כפית מחית כמהין
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גר' גבינת פרמזן + כמות נוספת להגשה
מלח ופלפל לפי הטעם

*ציר ירקות – מרק ירקות פשוט יחסית שהכנתי מגזר, בצל, תפוח אדמה, קישוא, סלרי ופטרוזיליה ושהוספתי לו מעט תמצית ציר עף שקניתי באחת החנויות המתמחות (מגיע בשקיקים ארוכים) – אפשר כמובן להוסיף גם אבקת מרק למי שאין ציר ואם ממש ממהרים אפשר גם להשתמש בלקט ירקות קפוא.

ההכנה:

מתחילים בטיגון הבצל בשמן ובחמאה עד שהוא יזהיב. זה לוקח קצת זמן (ולא כמו בתכניות הבישול שתוך 2 דקות הוא מזהיב באורח פלא) אבל כאן לא חייבים "לשמור" על הסיר ואפשר לערבב מדי פעם.
ואם שאלתם – אני מערבבת פה גם שמן זית וגם חמאה כדי שמצד אחד יהיה עושר בטעמים מהחמאה ומצד שני החמאה לא תישרף בטיגון וגם נקבל טעם משמן הזית.

כשהבצל משחים מוסיפים את השום ומערבבים כדי שגם הוא ישחים מעט.
מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהאורז יצופה בשמן.

משלב זה מתחילים "להשקות" את האורז בנוזלים. בכל פעם כמות קטנה וכשהאורז סופג אותה מוסיפים את מנת הנוזלים הבאה.
מתחילים בכוס יין לבן והמלצה שלי: תשתמשו ביין לבן יבש ולא חצי יבש כיהמתיקות של החצי יבש פחות מתאימה פה.

כשהיין נספג באורז מתחילים להוסיף מציר הירקות. פשוט מעמידים סיר מרק (חם!) לייד סיר הריזוטו ומעבירים לאט לאט עם מצקת

ובין כל הוספה להוספה מערבבים את הריזוטו כדי שהוא לא חלילה ייחרך מהתחתית של הסיר וכדי שהכל יתבשל באופן אחיד.
לאט לאט תראו שהריזוטו מתחיל להתעבות.
לאחר כ- 3 סבבים של השקייה מוסיפים את הפטריות. שימו לב שהן חתוכות די גס כי הן ממילא יתכווצו במהלך הבישול.

ושוב.. לערבב
שימו לב שבמהלך הבישול הפטריות מתכווצות, אבל בעצם האורז סופג את הנוזלים שלהן כך ששום דבר לא הולך לאיבוד.

לתוספת טעם שממש, אבל ממש, משדרגת אני מוסיפה כפית של מחית כמהין.
מדובר במחית שנמכרת בחנויות המתמחות ובחנויות התבלינים וכוללת תערובת של פטריות ובתוכן גם כמהין (שהן כידוע פטריות מאוד יקרות), ומספיקה תוספת קטנה שלה כדי לתת לכל תבשיל את הטעם האופייני והנפלא של הכמהין. אז אל תוותרו עליה, היא ממש ממש מוסיפה.

ושוב.. לערבב ולערבב

כשרואים (וטועמים) שהריזוטו עוד מעט מוכן מוסיפים לסיר חצי כוס שמנת מתוקה שתסמיך אותו ותעשיר את הטעם שלו ושוב.. מערבבים

ואחרון חביב.. מוסיפים את הפרמז'ן שגררנו ומערבבים. אם רואים שיש צורך אפשר גם להוסיף עוד מציר הירקות.
בשלב הזה כבר אפשר לטעום ולהוסיף מלח ופלפל אם מרגישים שצריך (זכרו שהפרמזן עצמה גם היא מלוחה).

בסופו של הליך הבישול הריזוטו ייראה כמו עיסה (סופר טעימה, אבל עדיין .. עיסה) יישארו בו קצת נוזלים והוא יהיה סמיך וכל כולו יצרח אליכם "תאכלו אותי.. ועכשיו!!! כי הריח שלו יהיה פשוט משגע

אז אל תחכו יותר מדי כי עכשיו הריזוטו במרקם מושלם. מעבירים לצלחת ומגישים

ולאקסטרא פינוק אני אוהבת להגיש אותו לשולחן עם גוש של פרמזן ומגרדת ולגרד עוד קצת פרמזן על הצלחת.

כאן אפשר לראות שהיד המגרדת אינה שלי אלא של נועה חברתי שהתנדבה לבוא ולעזור לי בהכנות ובעיקר לגבות אותי אם גוזלית מתעוררת באמצע הצילומים של הפוסט (כפי שאכן קרה). הצמידים המהממים, למקרה שתהיתם, הם מעשה ידיה של נועה (ובכלל תציצו בדף שלה יש שם יופי של צמידים ויש גם סדנאות שבהן היא מלמדת איך מכינים צמידים כאלה).

וחזרה לריזוטו – עכשיו שראיתם שזה ממש לא מסובך להכין ריזוטו אני מקווה שתשתכנעו לנסות ולהכין. אני כבר התמכרתי לטעם הזה ויותר לא אצטרך ללכת למסעדה בכל פעם שבא לי להתפנק עם ריזוטו שווה.

בתיאבון!!

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר בשורה הלבנה בצד ימין של האתר (רק מכניסים כתובת מייל שלכם) ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

7 תגובות על “ריזוטו פטריות כמו במסעדות

  1. דורון
    8 בפברואר 2018

    רות פוסט מעולההה

    • שמח במטבח
      8 בפברואר 2018

      תודה רבה דורון 😀

  2. לינוי
    9 בפברואר 2018

    היי רות, הריזוטו נראה מעולה ואני רוצה להכין אבל… אנחנו לא אוהבים פטריות. מה אוכל לשים במקום?
    תודה!

    • שמח במטבח
      9 בפברואר 2018

      הי לינוי
      אפשר להכין ריזוטו עם שילובים שונים של ירקות, למשל עם אפונה, עם ירקות שורש ועוד.

      • לינוי
        10 בפברואר 2018

        תודה 🙂

  3. ליטל
    13 בפברואר 2018

    אני מקווה לנסות את המתכון עוד השבוע.(: לכמה מנות הוא מספיק בערך?

    • שמח במטבח
      14 בפברואר 2018

      המתכון מספיק לכ 3 מנות (תלוי בקיבולת של מי שאוכל ממנו, כמובן, כי זו מנה די משביעה)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 8 בפברואר 2018 על ידי ותויגה , , , .