שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

רוגלך

רוגלך בשבילי זה פינוק קטן ומתוק של שמרים ושוקולד, ועל הדרך גם ריפוי בעיסוק.
הכנת הרוגלך מצריכה מעט "פצ'קריי", אבל אני אוהבת את ההתעסקות הזו: רידוד, מילוי, חיתוך למשולשים וגלגול כל אחד בנפרד עד שבסוף מתקבלים המון רוגלך יפים עם מלית שמבצבצת מהצד.
הנה מתכון ידידותי יחסית לרוגלך שלא תוכלו להפסיק לנשנש.

20141015_082202

לבצק:
500 גר' קמח לבן
כף שמרים יבשים [או חצי שקית או קוביית שמרית (25 גר')]
100 גר' (חצי כוס) סוכר
100 גר' חמאה רכה
160 מ"ל 2/3 כוס חלב פושר
2 ביצים
כפית מלח

מלית לבחירה (הכי נוח נוטלה, אולם ניתן לגוון במליות לפי ההעדפה)

הכנת הבצק:
בקערת מיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים מעט בכף. מוסיפים חמאה, חלב וביצים ומתחילים לערבל. כשהתערובת מתחילה להתאחד מוסיפים מלח ולשים במיקסר עד שמתקבל בצק רך, גמיש ומעט דביק.
מניחים להתפחה ללילה במקרר. במידה ולחוצים בזמן ניתן להתפיח שעתיים בטמפרטורת החדר (אולם אז הבצק יהיה יותר דביק ויידרש יותר קמח לרידוד).

עיצוב הרוגלעך:
מחלקים לשניים ומרדדים למלבן (לא לשכוח לקמח מעט את המשטח). מיישרים עם סכין לקבלת מלבן מדוייק יותר.
חותכים עם סכין משולשים שווי שוקיים.

20141024_112155

מורחים על כל משולש מלית לבחירה (הכי נוח זה נוטלה)

20141024_112746

מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב אל החלק הצר.

20141024_113011-1



מניחים את הרוגלעך על תבנית עם נייר אפיה במרווחים ביניהם.
מתפיחים את הרוגלעך כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
בינתים מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
מורחים את הרוגלעך בביצה טרופה מעורבבת עם קצת מים.
אופים כ- 15-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור) עד שהרוגלעך שחומים.

כשהרוגלעך מוכנים מעבירים לרשת שיצטננו ומושחים אותם בסירופ סוכר (חצי כוס סוכר וכוס מים שהורתחו יחד) אפשר גם לפזר מעל פולי קקאו קלויים.

20141015_082257

29 תגובות על “רוגלך

  1. סופית
    11 בינואר 2015

    היי רות 🙂
    שמחה להיות הראשונה שמגיבה!
    כתבת שהכי עדיף נוטלה, אבל זה נראה שאת שמת משהו אחר ברוגעלך ומאוד מסקרן אותי מה זה, אז.. מה זה? 🙂

    הוספתי את המתכון לרשימת הטו דו ליסט שלי,וכשאכין מבטיחה לחזור לעדכן!

    • hahppykitchen1
      11 בינואר 2015

      הי סופית
      אכן צדקת. ברוגלת יש מלית של קוקוס מעורבבת עם מעט גנאש שוקולד מריר. שילוב מנצח בעיני

      • איילה
        26 ביולי 2017

        אפשר מתכון מדוייק איך להכין את הגנאש מעורב בקוקוס?

        • שמח במטבח
          28 ביולי 2017

          הי איילה
          מדובר בשאריות של מלית הקוקוס מהמתכון של צמת השמרים שערבבתי עם גנאש שוקולד.

  2. אורית
    12 בינואר 2015

    התוכלי לכתוב את המתכון למילוי שאת שמה?

    • hahppykitchen1
      12 בינואר 2015

      אורית, המתכון כתוב באופן מפורש ומפורט בבלוג. נראה לי שהתמונות הסיחו את דעתך 🙂

      • שירי
        15 באוקטובר 2016

        אני לא מוצאת את המתכון למילוי
        אשמח אם תוכלי לפרט אותו

        • שמח במטבח
          15 באוקטובר 2016

          הי שירי
          המילוי הכי נוח זה נוטלה
          בתמונות הוספתי לנוטלה מעט ממלית הקוקוס שמהווה חלק מצמת השמרים שלי (העוגה הויראלית)

  3. נחמה שאול
    12 בינואר 2015

    נראה מדהים הסברים מלאים צילומים יפים אנסה תמתכונים תודה לך מוכשרת

  4. היי
    12 בינואר 2015

    שלום לך.. המתכון נראה מהמם
    רק שלא ראיתי איך את מכינה את המלית של השוקולד קוקוס.. (כתוב רק שנוטלה עדיף(
    אודה לך אם תוכלי לכתוב מתכון למלית (:

    • hahppykitchen1
      14 בינואר 2015

      השתמשתי במלית הקוקוס שפורסמה בפוסט על צמת השוקולד, וערבבתי אותה עם גנאש שוקולד.

      • היי
        15 בינואר 2015

        בגנאש 100 גרם שוקולד עם חצי מיכל שמהת מתוקה ?

  5. אורית
    13 בינואר 2015

    כוונתי למילוי של הרוגלך

  6. דיאנה
    13 בינואר 2015

    מצטרפת!
    אשמח לדעת מהו המילוי של הרוגלך… נראה מעניין מאד, הוא נשאר יציב גם באפייה.

    • hahppykitchen1
      14 בינואר 2015

      המילוי של הרוגלך הוא מילוי הקוקוס שערבבתי עם גנאש שוקולד חלב. זה להיטטטטט! מומלץ בחום

      • אורית
        14 בינואר 2015

        תודה, למה כוונתך מילוי קוקוס עם גנאש (פשוט מה המתכון למילוי)

      • היי
        14 בינואר 2015

        כמויות?

  7. טוהר
    14 בינואר 2015

    היי רות 🙂
    אשמח לדעת מה הכמות של המתכון ? כמה רוגלכים בערך יוצאים ?

    • hahppykitchen1
      14 בינואר 2015

      נראה לי שמחצי קילו קמח יוצאים בערך 20 רוגלעכים

  8. רועי
    15 בינואר 2015

    עם איזה וו להשתמש במיקסר? גיטרה או אחרים?

  9. נורית מרום
    26 במאי 2015

    אני מאד מעונינת בבלוג שלכם והייתי רוצה לדעת איך מדפיסים את המתכונים שלכם

    • hahppykitchen1
      26 במאי 2015

      הי נורית
      לעת עתה ניתן להדפיס כפי שמדפיסים מכל אתר או לסמן את הטקסט ולהדפיס את הבחירה. בהמשך האתר יעבור שיפור ואכניס קבצי מתכונים להדפסה

  10. מיכל
    26 במאי 2015

    האם יש אפשרות להמיר את המתכון לפרווה?
    מחמאה במקום חמאה ומים/חלב סויה/מיץ תפוזים במקום חלב?

    • hahppykitchen1
      26 במאי 2015

      אפשר להמיר חמאה במחמאה או בשמן או בשמן קוקוס ואפשר להמיר את החלב בתחליפים שציינת.

  11. מעריצה שלך!!!!
    13 בנובמבר 2016

    תשמעי רות.
    אני במת מעריצה שלך!!!!
    10 נשים לפחות פה שאלו על המילוי ולכל אחד את עונה יפה ובאריכות כאילו הוא הראשון ולא כמו באתרים אחרים שהייתי בהם. שם כותבים: "תסתכלי בתגובה שרשמתי לנועה"
    באמת כל הכבוד!!!

    • שמח במטבח
      13 בנובמבר 2016

      תודה מקסימה
      חשוב לי לענות לכל אחד ולכן אני לא עונה על דרך ההפניה, כי זה באמת מבעס לקבל תשובה כזו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 1 בינואר 2015 על ידי ותויגה , , , , .