שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

קבבים על מקל קינמון

חגי תשרי בכלל, וסוכות בפרט הם הזדמנות נהדרת לארח ולהתארח – כל כך הרבה ימי חג, חג שני ואיסרו חג מחייבים למצוא תעסוקה לכל המשפחה (ולילדים) ופיקניקים משותפים, או מפגשים ל"על האש" הם פשוט מתבקשים בנסיבות כאלה.

אז ישבתי וחשבתי מה אני יכולה להציע לכם לאירוח שיהיה מצד אחד חגיגי וטעים ומצד שני קל יחסית להכנה וניתן להכנה מראש, אה, וגם מקורי יחסית.
ופתאום נדלקה לי המנורה מעל הראש – קבבים, אבל לא סתם – קבבים משודרגים על מקלות קינמון!!

כן, כן, אני יודעת שלקצב שלכם יש במקפיא מגשיות עם קבבם מוכנים שאפשר להפשיר ולהכין, אבל למה ללכת על משהו קפוא שמישהו אחר הכין ולא להכין לבד בבית? נשבעת לכם שזה ממש לא קשה והרבה יותר טעים, וכאמור – אפשר להכין גם יום מראש ולא להתקע עם ההכנות ברגע האחרון.

והבונוס – הוספתי פה כמה טריקים לקבלת קבבים עסיסים ומיוחדים. נסו אותם ואני בטוחה שתאמצו בחום את המתכון הזה גם לא בימי החג (אפשר להכין אותם גם כקציצות רגילות לארוחות היום יום).

החומרים:

קילו בשר בקר טחון
(אני השתמשתי בצלעות – אפשר להשתמש גם בנתחים אחרים לפי המלצת הקצב שלכם וגם להכין עם בשר טלה, שהוא קצת יותר יקר)
3 בצלים בינוניים
חצי כוס שמן צמחי (השמן פה במקום הוספת שומן לבשר)
100 גר' (שקית) צנוברים
צרור פטרוזיליה, רק העלים ללא גבעולים
כפית בהרט
מלח ופלפל

ההכנה:

הטריק הראשון שלי לקבבים סופר שווים הוא תוספת הצנוברים לתערובת. לדעתי זה פשוט משדרג את הטעם והמרקם והופך אותם לקצת יותר מיוחדים.
בשלב הראשון, ועל מנת שלא ללכלך סתם כמה מחבתות מתחילים עם השחמה קלה של הצנוברים – על מחבת יבשה, בלי שום תוספת של שמן, פשוט קולים אותם תוך כדי ניעור מדי פעם כדי שהם ישחימו מכל הצדדים. חשוב לשמור על המחבת לא להתרחק ממנה, שחלילה הצנוברים לא יישרפו.
בסיום הקליה מעבירים את הצנוברים לקערה שתהיה גדולה מספיק להכיל את כל החומרים לקבבים.

הטריק השני שלי לקבבים עסיסיים ומתקתקים הוא שימוש בבצל מטוגן במקום בבצל מגורד רגיל.
את הבצל קוצצים למצב הכי דק שאפשר (הכי נוח זה במעבד מזון, אפשר גם בפומפיה) ומעבירים למחבת שבה קלינו את הצנוברים.
את השמן אני מוסיפה לו בהדרגה ולא בבת אחת, כי הבצל סופח שמן במהירות. טיגון הבצל זו פעולה שלוקחת זמן , וצריך פשוט להתאזר בסבלנות עד שהוא שחום ומתקתק.

ואל תבהלו מכמות השמן – זה בא במקום תוספת של שומן אחר לתערובת הבשר ויסייע לה להיות עסיסית. כמובן שאם אתם רוצים אפשר להפחית בכמות השמן – לשיקולכם ולפי הטעם שלכם.

בזמן הבצל משחים קוצצים את הפטרוזיליה דק (גם את זה נוח לעשות במעבד מזון) – אני אוהבת לקצוץ רק את העלים בלי הגבעולים (גם אם זה אומר לעבוד קצת יותר קשה על ההפרדה) – פשוט כי הטעם של הגבעולים הקצוצים פחות טעים ולטעמי מורגש בקבבים.
כשהבצל משחים מוסיפים אותו לקערה עם הצנוברים והפטרוזיליה ומניחים לו להתקרר קצת.

אחרי שהבצל קצת התקרר ומוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל (למי שאוהב) והבהרט.
אל תוותרו על הבהרט – השילוב הנפלא הזה של תבלינים מתקתקים פשוט משדרג פלאים את הטעם של הקבבים והופך אותם למשהו מיוחד. במיוחד כשמשלבים אותם עם מקלות הקינמון.

מערבבים היטב (רצוי עם הידיים!!) עד שהתערובת מתרככת, והופכת לאחידה (רואים שהבצל, הפטרוזיליה והצנוברים מפוזרים באופן אחיד בתערובת הבשר).

אם יש זמן רצוי להניח לתערובת לנוח מכוסה במקרר לכמה שעות – לספיחת טעמים.

ועכשיו להרכבת הקבבים עצמם.
בעקרון אפשר להכין אותם כקבבים מאורכים או עגולים, אבל כאמור – אנחנו בענייני חגיגיות ורושם והשילוב של הקבבים עם מקלות הקינמון הופך אותם לחגיגה אמיתית.
בעזרת ידיים רטובות לוקחים מתערובת הבשר, מגלגלים לכדור ומשטחים, ואז מניחים מעל את מקל הקינמון

מהדקים את היד מסביב למקל ומעצבים את הקבב סביב המקל. זה די קל כשמתרגלים.

וככה מסדרים את הקבבים שלנו אחד אחד, על צלחת, רצוי מופרדים ברווח קטן אחד מהשני.
מהכמות הזו יוצאים בסביבות ה 30 קבבים גדולים יחסית.

אם יש לכם זמן – תעבירו את הקבבים למקרר (מכוסים כמובן בניילון נצמד) כדי שיתפסו צורה ויתמצקו. אפשר בעקרון להכין אותם גם לילה לפני.

ולשלב ההכנה – שזה הכי קל.

מדליקים את הגריל (או המנגל אם אתם ממנגלים בחוץ) על החום הכי גבוה, סוגרים את המכסה ונותנים לו להתחמם טוב טוב.
לי בבית יש גריל של grandhall  ואני מוצאת שהוא ממש נוח לעבודה – גדול, רחב, נוח לניקוי (3 פלטות שאפשר להוציא בקלות ולנקות) וכן.. הוא גם נראה טוב במרפסת 🙂
אם אין לכם גריל אפשר כמובן לטגן במחבת פסים, זה פשוט יקח טיפה יותר זמן כי בגלל הגודל של המחבת.

שהפלטות מספיק חמות משמנים אותן מעט ומניחים את הקבבים לצריבה

סוגרים את המכסה, מחכים 2-3 דקות והופכים את הקבבים (הם אמורים להפרד בקלות).

ועכשיו האתגר האמיתי הוא להתאפק ולא לזלול אותם ישר מהאש 🙂

בתיאבון!

וחג שמח 🙂

ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר בשורה הלבנה שצד הימני של האתר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי מה אם אוהבים להכין על הגריל שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 2 באוקטובר 2017 על ידי ותויגה , , , , .