שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

פריז – חוויות והמלצות

פריז, הו פריז… העיר האהובה עלי בעולם. יש משהו בעיר הזאת ובקסם שלה שכובש אותי בכל פעם מחדש וגורם לי לרצות לחזור אליה שוב ושוב.

מי מכם שעוקב אחרי דף הפייסבוק של שמח במטבח בטח יודע שבמאי האחרון ביקרתי בעיר האורות, והפעם הקדשתי את הביקור לתחום הקולינרי ובקיצור – טיול פודיס. שישה ימים של ביקור בכמה שיותר קונדיטוריות, חנויות מתמחות, היכלי אוכל, המון שופינג (ולא של בגדים ונעלים), וחזרה עם טעם מתוק מתוק בפה מכל העוגות שטעמתי (בהנאה רבה).

מגדל אייפל

קשת שהפציעה בדיוק כשצעדתי לכיוון מגדל אייפל 🙂

מאז הספקתי לבקר בעיר האורות פעם נוספת (הגעגועים גרמו לי למהר לחזור אליה) וגם אחרי שחזרתי, העיר הזו לא יוצאת לי מהראש. כי יש בה הכל מהכל ולפודיס כמוני היא פשוט מאגר בלתי נדלה של רעיונות, טעמים, מקומות וחוויות.

מתוך הגעגועים התיישבתי לכתוב את הזכרונות שלי – שהם למעשה ההמלצות שלי לפריז. רובן כמובן קשורות לעולם הקונדיטוריה אבל בסוף הפוסט אשתף בעוד כמה טיפים כלליים שיש לי אליכם בקשר לביקור בעיר. אז תחגרו חגורות ובואו נמריא לעולם שכולו מתוק 🙂

תחנות חובה בפריז (או בקיצור – הטופ 5 שלי)

לאפייט גורמה

48 boulevard Haussmann  מטרו: opera, saint lazar, Caussee d'antin la fayette

בחרתי לפתוח את ההמלצות שלי דווקא עם היכל שמוקדש לאוכל ולא עם קונדיטוריה ספציפית, פשוט כי מצאתי עצמי מבקרת במקוםק כמעט בכל יום שבו הייתי בפריז (טוב, לא חוכמה, המלון שלי היה קרוב לשם, ולא בכדי) , ואם הייתי יכולה לעבור לגור שם הייתי עושה את זה 🙂
מדובר בעצם באגף הגורמה של בית הכלבו המהמם גאלרי לאפייט (עוד תחנת חובה בפריז שאליה אתייחס בהמשך הפוסט) שמהווה one stop shop לפודיס. תארו לכם היכל גדול של 2 קומות ובו דוכנים של כל הפטיסרי הכי שוות בפריז, סופרמרקט גורמה, מעדניה, תחנות למכירת אוכל (נקרא לזה פאסט פוד גורמה) ושאפשר למצוא בו הכל מהכל.
גלארי לפאייט רביעיה

אחד היתרונות הגדולים של המקום נעוץ לדעתי הוא בעובדה שניצבים בו דוכנים של הקונדיטוריות הכי שוות בעיר (או לפחות מרביתן). מאחר ותכננתי לבקר בהרבה קונדיטוריות בטיול שלי לפריז, המקום פשוט חסך לי התרוצצויות ברחבי העיר. מי לא נמצא שם, פייר הרמה – עם סניף שמוקדש למקרונים, אקליר דה ז'ני, אאוקי, זאן פול הבין ועוד ועוד. רק לדורה חסרים שם וזה בגלל שלדורה הציבו דוכנים בכל רחבי בית הכלבו המתחרה, printems, השוכן בבניין ממול בצמוד לגאלרי לאפייט – כך שהוא ממילא נמצא קרוב.

אאוקי מבחר

כמה תמונות מהדוכן של AOKI

מעבר לקונדיטוריות, קיימים שם דוכני מזון מהיר גורמה שניתן לקנות ולאכול במקום, וכמובן ניתן לרדת לקומה התחתונה ולקבל את סופרמרקט הגורמה שכל פודי חולם עליו. מה לא נמצא שם?? יש בו אזורים שלמים שמוקדשים למלח, תה, שוקולדים שונים, סוכריות ואפילו "קוביות" סוכר מעוצבות לתה. בתמונה שמעל ניתן לראות 2 דוגמאות לכך (הכדורים הצבעוניים והמלאכים).
ביום האחרון שלי בפריז ערכתי שם קניה גדולה וקניתי שם הכל מהכל. תה, מלח, הסוכריות היפות שבצנצנת שרואים בתמונה שמעל (הילדים השתגעו אחריהן ולי הן הזכירו את סוכריות הג'ולים של פעם), שוקולד שו של אנג'לינה שנמכר בבקבוק (ואפשר לי לטעום ממנו בבית כשהגוף שלי לא במתקפת סוכר מכל המתוקים שטעמתי), סוכריות קרמל של אנג'לינה שנמכרו בקופסה מהממת, חומץ בלסמי עם שמן כמהין ועוד ועוד. המבחר שם היה פשוט ענק וביליתי שם שעות בהתלבטות מה לא לקנות (כי רציתי לקנות הכל מהכל…).

לאפייט גורמה

חלק מהמדפים שהוקדשו לאנג'לינה

פייר הרמה
סניף הדגל: 72 Rue Bonaparte  מטרו: saint sulpice; Saint Germain des pres

מכל הקונדיטוריות שבהן ביקרתי בפריז, אין ספק שהביקור בסניף הדגל של פייר הרמה ייחרט בזכרוני כאחת החוויות הכי זכורות מפריז. לא יכולתי להפסיק להתפעל מהמבחר המהמם שבויטרינה ובוודאי שהתקשיתי לבחור מה אקח איתי לטעימה. אז החלטתי לא לבחור ולקחתי לא פחות מארבעה קינוחים ועוד קרואסון אחד (וכן.. אכלתי את כולם יחד עם אמי, זה רק לקח לנו יום יומיים להשתלט על כל המתוק הזה אבל היה שווה כל ביס). כל אחד מהקינוחים שטעמתי היה כמו יצירת אמנות בפני עצמה. מוקפדים על לפרט הכי קטן והטעם?? גן עדן של ממש.
מאחר ובסניף אין מקומות ישיבה, מומלץ לקחת את העוגות לכיכר סן סולפיס היפה, לשבת על ספסל מול המזרקה וליהנות מכל המתוק הטעים הזה (אגב, הספספלים מלאים במדבקות השקופות של המקום כי כולם פותחים שם את האריזות ואוכלים מהקינוחים), או – ואפילו עדיף – ללכת עוד טיפה עד לגני לוקסמבורג וליהנות שם מהעוגות תוך ישיבה על כסאות נוח וצפיה בכל היופי שיש לגנים להציע (מזרקות, גינות, וכו').

פייר הרמה כל הקינוחים 2

מימין לשמאל: פלזיר סוכרה, איספהן, פרופיטרול במילוי מסקרפונה ופירות יער, וטארט וניל אינסופי

בנוסף לעוגות הייתי חייבת לנסות את הקרואסון איספהן המהולל של פייר הרמה והוא לא אכזב. מדובר בקרואסון הכי טוב שטעמתי בפריז  (וטעמתי הרבה, גם של קונדיטוריות עילית וגם של קונדיטוריות אלמוניות באזור המלון שלי, כולם טובים אבל זה היה הכי הכי שווה). ומה כל כך מיוחד בו? מעבר למרקם הנימוח ולטעם העשיר, התחבאה בתוכו מלית פירות יער שהשתלבה באופן מושלם עם המעטפת העשירה והחמאתית של הקרואסון. הוא גם כלל עיטור של עלי ורדים מסוכרים שלא רק הוסיפו לו יופי אלא גם הוסיפו לטעם (ואני אינני מחובבי טעמי הורדים בעוגות שלי)

פייר הרמה קרואסון איספהן

קרואסון איספהן

בנוסף לכל הקינוחים שתארתי קודם, לפייר הרמה יש ליין מדהים של מקרונים שגם מהם יצא לי לטעום. חשוב שתדעו שבנוסף לסניף הדגל ישנם סניפים שבהם נמכרים רק מקרונים (כמו למשל בלאפייט גורמה) כך שאם בא לכם לפצל את הקניה תמיד תוכלו לטעום מקרונים בסניפים אחרים.

פייר הרמה מקרונים

מקרונים של פייר הרמה

LADUREE
16-18 rue Royale  מטרו: Concorde, Madeleine
75, avenue des Champs Elysées מטרו: Georges V

פריז איננה פריז מבחינתי ללא חלונות הראווה המרהיבים של לדורה, שבהם נתקלתי כמעט בכל מקום, בין כבתי קפה מפוארים (כדוגמת זה ששוכן בשאנז אליזה) ובין כתחנות מתוקות ברחבי העיר ובמיוחד בבית הכלבו המפואר printemps.
בכל חלון ישנה תצוגה הורסת של מקרונים ומאפים נוספים שיחד יוצרים מראה שאופייני ללדורה. צבעי פסטל רכים, הלוגו הייחודי עם הפיתוחים ובעיקר יופי שניבט מכל מקום.

לדורה מקרונים

ויטרינת העוגות שלהם אינה נופלת מזו של פייר הרמה ולאחר התלבטות קשה לקחנו 2 קינוחים מפונפנים – סנט הונורה אישי שכלל פרופיטרולים עם מעטה קרמלי פתיח וקצפת וניל סמיכה מהסוג שלא רוצים להפסיק לאכול ממנה וקינוח שוקולדי שנקרא אליזה וכלל שכבות שכבות של שוקולד. שניהם היו לא פחות ממדהימים (והעובדה שזללנו מהם על ספסל בשאנז אליזה בהחלט הוסיפה לאווירה) . הממממ…

לדורה סנט הונורה

סנט הונורה של לדורה ומאחוריה קינוח השוקולד אליזה

מעבר למקרונים המופלאים ולעוגות המדהימות, ללדורה יש תעשיה שלמה של מוצרים שנמכרים בסניפים, וביניהם מחזיקי מפתחות בצורת מקרונים במחיר "סמלי" של 45 יורו והספרים השווים שמגיעים בקופסה מפוארת. מאחר וגם ככה חזרתי עם מזוודה נפרדת לכל הקניות שלי העדפתי לא לסחוב איתי את הספר ופשוט רכשתי אותו און ליין ובאופן פלאי בדיוק היום, בעודי כותבת את הפוסט הוא הגיע 🙂
הספר עצמו, אגב, נחמד ומעוצב בסגנון של המקום אבל לא ממש עשה לי חשק להכין משם משהו ולא חידש לי במיוחד.

l'eclair de genie

14 rue Pavee  מטרו: saint paul (קיימים סניפים נוספים ברחבי פריז כך שלא ציינתי את כולם)
בנוסף, או במקום, מומלץ בחום לבקר בסניף בחנות לאפייט גורמה, מול גאלרי לאפייט.

אקדים ואומר שמבחינתי מדובר בתחנת חובה בפריז ושלא סתם הם נקראים האקלרים של הגאון (או ניצוץ של גאונות אם נתרגם מילולית את השם של המקום). אלה האקלרים הכי טובים שטעמתי בחיים שלי ואין לי אלא לקוות שמתישהו יפתח פה סניף שלהם, כדי שלא אצטרך להגיע עד פריז כדי ליהנות מהם שוב.
מדובר בחנות קונספט שמתמחה ב… אקליירים – שהם פחזניות מאורכות ממולאות בקרמים חלומיים ועם שלל ציפויים. במקום נמכרים גם מתוקים נוספים אבל אין ספק שגולת הכותרת היא האקליירים. ומהם יש המון.

אקלר דה גני קרמל 2

אקלייר קרמל מלוח של גאון האקליירים

כריסטוף אדם הוא השף פטיסייר העומד מאחורי האקליירים, ובכל פעם הוא ממציא קונספט חדש ומרגש. ביקור בדף האינסטגרם של המקום מגלה למשל קולקציות מיוחדות עם שלל עיצובים, כגון מאקליירים עם מעטה לבן ו… שפם, אקליירים עם צבעי דגל צרפת לכבוד חג הבסטיליה ושלל עיטורים מיוחדים נוספים. קולקציה נוספת שתפסה את עיני היא דווקא של טארטים מאורכים שנראים כמו אקליירים פתוחים אבל הם על בסיס בצק פריך. גם הם מגיעים עם שלל של מליות ועיטורים.
מאחר ובשלב שבו הגעתי לחנות הייתי בהתקפת סוכר מכל המקומות בהם ביקרתי לפני כן, הסתפקתי באקלייר קרמל מלוח שהיה פשוט מדהים. בהמשך חזרתי לחנות בסניף של לאפייט גורמה וטעמתי אקלייר נוסף, בטעם פרלינה וגם הוא היה נפלא. בביקור השני שלי בפריז חזרתי שוב ושוב לטעום מהאקליירים, מכל הסוגים והטעמים, כולל המאורכים הפתוחים ולא היה אחד שלא היה מדהים בטעמו. השילוב המושלם בין קרמים במרקם וטעם נהדר, הציפוי העליון והתוספות.

אקלר דה גני פרלינה

קפה פושקין

155 Boulevard Saint-Germain
64 boulevard Haussmann מטרו: Havre Caumartin, Saint Lazar

קפה פושקין הוא בית קפה חדש יחסית בפריז, שיש לו שני סניפים. האחד בשדרת סן ז'רמיין, מול קפה דה פלור ופועל כמסעדה עם מקומות ישיבה ושירות של מלצרים, והשני – קטן יותר – יושב בצידו של בית הכלבו המהמם printemps (זה שצמוד לגאלרי לאפייט ומומלץ מאוד לבקר בו).
אודה ולא אבוש שעברתי לייד הסניף הקטן  כמה פעמים ואפילו לא שמתי לב למקום, עד שהלכתי לחפש אותו באופן ספציפי. מדובר בחנות קטנה יחסית, עם כמה מקומות ישיבה, אבל כשרואים את הויטרינה של העוגות אי אפשר שלא להתפעל.

פושקין קולאז

הדרך הכי טובה לתאר זאת היא פאר וסטייל רוסי בשילוב עם רזי הקונדיטוריה הצרפתית. כל קינוח שם נראה כל כך שונה ומיוחד ומושקע. העיצוב הרוסי שונה מיתר העיצובים שראיתי בפריז ואם לא די בכך, גם הטעמים משלבים כל מיני קלאסיקות רוסיות.
כך למשל שתי המנות שטעמתי היו מאוד ייחודיות. האחת נקראת ורד פרינטמפס לרגל חגיגות ה 150 לבית הכלבו, שהלוגו שלו הוא ורד.

פושקין ורד פרינטמפסמעבר למראה המדהים של הורד, כשטועמים ממנו מגלים בו את השילוב המעלף של דובדבנים ופירות יער עם שמנת חמוצה. מדהים בכל ביס. אז כמובן שלא יכולתי להתאפק וצילמתי לכם את הורד בשלמותה וגם בחתך שמראה את כל השכבות המדהימות שבה.

פושקין ורד פרינטמפס פתוח

בנוסף טעמתי מהסנט הונורה שבמקום הקצפת הרגילה הכילה קרם של גבינת טובורג (מופיע למעלה מימין בתמונה המחולקת שמעל). מאוד רוסי. לצערי אינני מחובבי קרם הגבינה ולכן פחות אהבתי. אבל מי שאוהב עוגות גבינה יתעלף על הקינוח הזה.
עוגה נוספת שטעמתי בביקורי השני היא המדוביק – עוגה רוסית קלאסית עם שכבות דקיקות  של עוגת דבש וביניהן קרם שמנת חמוצה והיא היתה נפלאה וטעימה ואני בהחלט ממליצה לנסות גם אותה.

בקיצור, כללתי את פושקין ברשימת חמשת המקומות שהכי אהבתי בפריז פשוט כי יש בו משהו מיוחד ושונה מיתר הקונדיטוריות ואם הייתי יכולה הייתי טועמת ממנו קינוחים רבים נוספים.

קונדיטוריות/בוטיקים נוספים שכדאי לבקר

מישלאק

rue de la verrine 16 מטרו: hotel de ville

את ההמלצה הזו הוספתי לאחר הביקור השני שלי בפריז, כיוון שהמקום נפתח לא מזמן.
מישלאק הוא מה שנקרא "סלבריטי שף" בפריז, והעוגות והקינוחים שלו מוכרים בכל העולם. במקביל לכל הפעילויות שלו יש לו בית ספר שבו הוא מעביר סדנאות אפיה (michalak masterclass).

הקונדיטוריה של מישלאק קטנה יחסית, אין מקומות ישיבה אבל המבחר שם מדהים, ומיוחד. בנוסף לעוגות הראווה שלו שנמכרות בכמה גדלים (מכונים על ידו קלאסיק)  יש לו קינוחים יפייפים שמגיעים באריזות אישיות, למשל רליג'יוס (קינוח משתי פחזניות שמונחות אחת על השניה כשלתחתונה יש "שמלת מלמלה" מקרם מסתלסל), אבל הכי תפסו את עיני קינוחי הצנצנת שלו שמגיעים עם כפית צמודה – בכל צנצנת יש קינוח שונה עם כמה שכבות של טעמים ומרקמים והשילוב ביניהם פשוט נהדר.

PSX_20151031_173138
ז'אק ז'נין 

133 rue de Turenne  מטרו Republique

מעבר לעובדה שנמכרים במקום גם מוצרי קונדטוריה מדובר למעשה בבוטיק שבו נמכרים שלל מוצרי שוקולד, ובראשם פרלינים מהממים, סוכריות קרמל בכל טעם שרק תרצו (ותאמינו לי שטעמתי כמעט מכולן, חלק רק אחרי שחזרתי לארץ), ומרמלדות ממיצי פירות בשלל טעמים (גם מהן טעמתי כמעט מהכל, פשוט לקחתי איתי בקופסה וזללתי להנאתי עם חזרתי לארץ).  החנות נראית כמו גן עדן לעמי ותמי עם המון מתוקים יפייפיים שקרצו אלי מכל פינה. גם השירות שקיבלתי היה אדיב מאוד, ובזכותו גם הצלחתי לצלם שם לא מעט תמונות כשהצוות שיתף איתי פעולה בשמחה. וכנראה שהתמונות מצאו חן גם בעיני המקום, כי קצת אחרי שחזרתי לארץ גיליתי שדף האינסטגרם של המקום עשה לייק לתמונה ששיתפתי של המרמלדות 🙂
אהבתי את העובדה שכל מה שקניתי שם נשמר היטב והחזיק מעמד יפה ולכן גם יכולתי לקחת אותם איתי בחזרה לארץ וליהנות מהם פה (והרי כבר הבנתם שבפריז חייתי בעיקר על עוגות…).

ז'אק זנין שלישיה

פטריק רוג'ר

כשנכנסתי לחנות של פטריק רוג'ר הדבר הראשון שהכה אותי הוא ריח נפלא של שוקולד. למעשה לקח לי זמן להכנס לחנות, ועברתי ליידה כמה פעמים בחיפוש אחר המקום, פשוט כי הייתי בטוחה שזו חנות תכשיטים. רק לאחר שביקשתי הכוונה מהחנויות הסמוכות נכנסתי והבנתי שכל קופסאות התכשיטים שבחנון הן בעצם קופסאות של שוקולדים 🙂

בכניסה לחנות ניצב פסל משוקולד פרי עיצובו של פטריק רוז'ר, שהינו בראש ובראשונה אמן שוקולד. מדובר בתצוגה מתחלפת ובכל פעם נתקלים בפסל אחר. אודה שקצת התאכזבתי שלא היה מדובר בפסל של איזושהי חיה (בעבר היו היפופוטם ענק וגם קוף) אבל המראה היה מהמם והריח משגע. בביקור השני כבר היה פסל אחר, יותר מרשים, של האדם החושב.
לזכות המוכרת ייאמר שמאחר והתלבטנו מה לקחת היא הציעה לנו טעימה קטנה מהפרלינים.

פטריק רוגר חלון ראוה

פסל שוקולד שניצב בחזית ובמרכז הבוטיק של פטריק רוז'ר

בבוטיק נמכר מבחר הסטרי של פרלינים בשלל טעמים ומרקמים ובמראה מרהיב. במיוחד התלהבנו מהפרלינים שנראו כמו ג'ולות גדולות עם מעטה צבעוני מבריק. הבחירה לא היתה קלה אבל בסוף יצאתי עם שקית ובה מבחר נפלא של פרלינים. גם פה הצלחתי להתאפק וחזרתי לארץ עם חלק מהפרלינים (הייתי חייבת לטעום כמה מיידית 🙂 )

אז אם אתם מחובבי השוקולד אל תפספסו ביקור במקום. הפרלינים היו מדהימים, והמראה של המקום כל כך מיוחד. ובכלל הוא נמצא באזור שכיף להסתובב בו (רובע סן ג'רמיין) ובסביבתו מצאתי כמה חנוית ממש נחמדות לכלי בית, חלקן אפילו לא יקרות.

בלה סוכרה

72 rue Antoine Vollon  מטרו: Ledru-Rollin

בכל חיפוש שערכתי על פריז נתקלתי בהמלצה על הקונדיטוריה החביבה הזו. במקומות רבים נטען שהקרואסון שלהם הוא הכי טוב בפריז.  כבר אקדים ואומר שהקרואסון באמת מעולה ומומלץ, אבל לטעמי הוא לא עולה על קרואסון האיספהאן של פייר הרמה.
החנות עצמה נראית קטנה יחסית וחביבה ונמצאת במרחק הליכה מכיכר הבסטיליה. דבר נוסף שהפתיע אותי בחנות, ובכלל לא קשור לאפיה, הוא שמולה היה אחד המקומות הבודדים בפריז שבהם ראיתי גן שעשועים לילדים.

ובחזרה לבלה סוכרה. קטע נוסף ומשעשע היה שבדרך נעזרתי בהכוונה של מישהי מהאזור וכשסיפרתי לה שמדובר בקונדיטוריה מוכרת ובעלת שם היא היתה כמעט בשוק וסיפרה לי שהיא גרה לייד המקום וקונה שם הרבה ומעולם לא שיערה שמדובר במקום "מפורסם". ככל הנראה ההפתעה שלה היתה קשורה למראה הצנוע של המקום, שנראה באמת יותר כמו קונדיטוריה שכונתית עם תפריט שכתוב בגיר על לוח, וויטרינה קטנה יחסית ובלי הרבה "פוזה" אבל בהחלט מגרה ומושקעת מבחינת איכות הקינוחים.

דגימה מהויטרינה של בלה סוכרה

דגימה מהויטרינה של בלה סוכרה

הפעם בחרתי להתמקד בקרואסון של המקום (כאמור, שווה מאוד), במאפה שמרים עם מלית תפוחים (טעים להפליא) ובמדלנים, שלצערי ממש לא היו לטעמי (אבל נראו יפה).

בלה סוכרה מדלןקונדיטוריות נוספות ששוות ביקור:

מכיוון שאינני יכולה לפרט את כל המקומות שבהם ביקרתי וטעמתי (והיו הרבה…) אציין בקצרה שאם יש לכם זמן אני ממליצה בחום לבקר גם במקומות הבאים:  אנג'לינה, פושון (שלאחרונה פתחו סניף במתחם השוק בשרונה אז לפחות ניתן ליהנות מהם קרוב לבית), לה מיזון דה שוקולד (בנוסף לסניף בכיכר מדלן יש דוכן בגאלרי לאפייט), des gateaux et du pain של קלייר דמון, ארנו לארר (הכל שם פשוט יפייפה וטעים)  ופטיסרי דה רב (פעמוני הזכוכית שבתוכם מוצגים קינוחים ממש ממש מהממים).

היכל אוכל נוסף ששווה ביקור – Le Bon Marche
38 rue de sevres

ברובע סן ז'רמן ישנו רחוב אחד קסום שבו יש המון אטרקציות – rue de bac ובסופו היכל הפודיס "לה בון מארשה". מה אין שם? כל מה שיש בסופר רגיל, רק בגורמה (פירות, ירקות, חומרי גלם וכל דבר שרק תרצו לקנות) אבל מעבר לכך יש במקום קומות נוספות מלאות בציוד, מכשירים , סירים וכלים. הכל כמובן יקר אבל איכותי ויוקרתי.  אני  מודה שהתלהבתי יותר מלאפייט גורמה אבל אין ספק שמדובר בתחנה מכובדת לחלוטין לפודיס וששווה ביקור (ותודה למיקי שמו על ההמלצה, גם על רח' באק וגם עם הבון מארשה).

חנויות מתמחות
פודיס אוהבים לא רק לטעום אלא גם לקנות אביזרים וחומרי גלם כדי שיהנו מהם בבית. אז חלק נכבד מהתקציב שלי הוקדש לשופינג בחנויות המתמחות.

למרבה המזל החנויות שבהן ביקרתי נמצאות כולן באותו אזור, וחלקן גם באותו רחוב, כך שפשוט הקדשתי כמה שעות לביקור בחנויות (למורת רוחה של אמי היקרה שאותה סחבתי לכל מקום וגם עזרה לי עם כל השקיות 🙂 ) אז הנה ההמלצות שלי.
אציין מראש שלכל החנויות ניתן להגיע מתחנת מטרו Etienne Marcel  או מתחנת Les halles שעליה אני פחות ממליצה כי היא ענקית ולוקח המון זמן לצאת ממנה ביציאה המתאימה (ראו התייחסות בהמשך):

Mora
13 rue Montmartre

חנות ענק שכוללת את כל מוצרי הקונדיטוריה שרק תרצו, כולל תבניות, צנטרים, שקי זילוף, שקפים, משטחי אפיה מסילפאט (דוגמת זה שקניתי למקרונים והוכיח עצמו בענק כמאוד מאוד יעיל). שימו לב לתבניות המהממות של סילקומארט (שלאחרונה החלטו להמכר בישראל על ידי יבואן ארקוס) ולמבחר הענק של צנטרים מפוליקרבונט (חומר איכותי מאוד). ובניגוד למה שאתם רואים בתמונה, אני לא ממליצה על החבילה שאני קניתי (זו עם הצנטרים הכחולים), כי לצערי הצנטרים הללו קצרים יחסית לצנטרי המתכת בהם אני רגילה להשתמש, ועם סיומת בולטת שמקשה על הסידור שלהם בשק זילוף. יש סוגים רבים של צנטרים בחנות, גם בחבילות וגם בבודדים ושווה לקנות שם ואם צריך, פשוט להתייעץ עם המוכרים.חנויות מתמחות מורה

La bouvida
rue Montmartre 36

לא רחוק ממורה נמצאת לה בובידה. אף היא חנות ענקית של כלים ועזרים למטבח. גם שם ניתן לקנות הכל מהכל בכל הנוגע למוצרים למטבח. הפעם קניתי יותר במורה אבל אני לא יודעת איזו חנות עדיפה, כולן מדהימות ופשוט שווה להכנס, להרשם ולקנות לפי ההעדפה האישית והחיבור לחנות.

G.Detou 
58 rue Tiquetonne

חנות שהיא גן עדן של חומרי גלם לאפיה. קיבלתי עליה המלצות רבות והן לא הכזיבו. החנות קטנה יחסית אבל מסודרת להפליא והמוכרים בה מיומנים ויעזרו בשמחה (למרות היותם צרפתים…).
נראה לי שהתמונה הבאה תייצג רק במעט את מה שקניתי בחנות כי חזרתי עם כמות מטורפת של דברים. לא לפספס את מקלות הוניל שנמכרים בחנות – מדובר במקלות הוניל הכי שמנמנים ועסיסיים שראיתי מימי והמחיר שלהם לא היה בשמיים. גם משחת הוניל שקניתי, שהגיעה בבקבוק היתה משובחת במיוחד ואני משתמשת בה כל הזמן. בנוסף קניתי אבקת קקאו ושוקולד דולצה'י – שוקולד לבן מקורמל של ולרונה שעלה הון. מה שכן, כדאי לברר מחירים לפני שמשלמים, כי כשבדקתי במלון את החשבונית היתה לי הפתעה עצומה עם הפיסטוקים האירנים שקניתי והתברר שעלו הון תועפות.

חנויות מתמחות

בנוסף לחנויות הללו, אם יש לכם עדיין זמן ותקציב שווה לבקר בחנויות [E.Dehillerin [75 rue Jean Jaques  שהיא חנות לכלי מטבח שמשמשת בעיקר אנשי מקצוע. יש בה מבחר מטורף, אבל הבעיה שם היא שאין מחירים על המוצרים ותצטרכו כל הזמן לשאול את המוכרים, שזה מאוד מאוד מנג'ס בעיני ולא נוח (במיוחד שהחנות בנויה בשתי קומות), ולכן לטעמי החנות הזו פחות אטרקטיבית לקונה הרגיל ופחות נוחה לתמרון, ובחנות  Decorelief [כתובת: [6 rue Montmartre] שמעבר לתבניות שנמכרות בה, ניתן למצוא שם תמציות טעם לעוגות ולמקרונים בטעמים מאוד מיוחדים וגם ספריי חנקן נוזלי שעוזר להרכבת קינוחים שמצריכים הקפאה בין השלבים.

חנויות מתמחות דקו רליף

ואם חשקה נפשכם בספרים – ואתם ממילא באזור, אל תפספסו את החנות [Librarie Gourmande [92 rue Montmartre. מדובר בחנות ספרים ענקית עם מבחר מטורף של ספרי בישול. מפאת הכובד שכבר סחבתי איתי יצאתי משם עם 2 ספרים בלבד ואת השאר הזמנתי ברשת, אבל מצאתי שם ספרים שלא הצלחתי למצוא ברשת והמבחר היה ענק והיה כיף לדפדף בספרים לפני שהחלטתי אם לקנות אותם או לא. המחירים, אגב סבירים לחלוטין ובחזית החנות היתה פינה של ספרים מוזלים ובה ספרים ממש חמודים.

המלצות כלליות וטיפים לפריז

אם הגעתם עד לפה אני ממש ממש גאה בכם (ובעצמי שהצלחתי לסקרן אתכם בהמלצות שלי). אז קבלו עוד כמה המלצות כלליות ממני לעיר האורות

מלון – שווה לבדוק באתר booking.com מלונות בעיר ולבדוק גם את חוות הדעת והניקוד שנתנו הגולשים. המלון שאני מצאתי היה זול יותר מהמלונות שהוצעו לי על ידי סוכן הנסיעות ועל ידי אל על וקיבל ניקוד טוב יותר, ובפעם השניה שנסעתי עם חברים גיליתי ששילמתי פחות על המלון מאשר שהם שילמו בהזמנה דרך מועדון הלקוחות של הרשת.
בנוסף, חשוב לשים לב שלא כל המלונות בפריז מספקים wi-fi לאורחי המלון, או שמספקים בתשלום וזה בעיני גם שיקול. לי למשל  היה חשוב להשאר מחוברת לרשת כשאני במלון (גם בשל השיחות לבית ושליחת הודעות לגוזלים וגם כי רציתי לדעת מה קורה בעולם ולשתף אתכם הקוראים בדף הפייסבוק שלי בתמונות ובחוויות).
כנ"ל לגבי המסעדות – שווה לבדוק באתר tripadvisor על מסעדות באזור, זה יכול לחסוך לכם מפח נפש.

הכנה לטיול – לפעמים אני אוהבת לטייל באופן ספונטאני אבל הפעם רציתי להתכונן מראש לטיול, וכדי שאספיק לראות את כל המקומות שתכננתי לבקר בהם (ולא רק קונדיטוריות, בין לבין הספקתי לבקר במוזיאונים ובכל האתרים המתויירים בפריז שתמיד כיף לי לחזור אליהם) אז מה שעשיתי זה שדאגתי לפני הטיול להשיג מפה של פריז וסימנתי עליה (כן, בעט) את כל המקומות שאני רוצה לראות. לפי המיקומים הצלחתי לתכנן ימים שבהם התרכזתי באזורים מסויימים.
אז נכון שיצא שבבוקר אחד ביקרתי ב 3 קונדיטוריות שרציתי לראות, ואי אפשר לאכול כל כך הרבה בפרק זמן קצר, אבל גם לזה מצאתי פתרון ופשוט חזרתי למלון עם קופסאות עם קינוחים, אחסנתי אותם במיני בר ובהמשך היום אכלנו מהם באיזי (יש גבול לכמות הסוכר שאפשר לצרוך בכל ביקור והבנתם כבר שטעמתי המון עוגות) (בביקור השני כבר דאגתי להצטייד בתיק קור, שאפשר לי לסחוב חלק מהקינוחים איתי הביתה וליהנות מהם יום למחרת הטיסה יחד עם יקיריי).

מטרו – אם אתם בפריז לכמה ימים שווה לכם לקנות כרטיס שבועי למטרו שמאפשר לכם שימוש לא מוגבל במטרו. רק תזכרו להביא אתכם תמונת פספורט כי הכרטיסים הם אישיים ומכינים אותם עם תמונה.

תחנות מטרו – פריז היא עיר שנוחה מאוד לניווט ולטיול בעזרת המטרו. תיווכחו שתחנות רבות הן מעין קניון עם המון חנויות (שוות), תחנת סנט לזאר למשל (שהיתה לייד המלון שלי) כללה כמה וכמה קומות של חנויות ואפילו סופרמרקט נחמד וסביר בתמחור.
חשוב רק שתזכרו שיש תחנות מסויימות שהן ממש ענקיות, תוכלו לזהות אותן על ידי הסימן הלבן המוארך במפת המטרו שמראה שצריך ללכת קצת בתוך התחנה כדי להגיע לנקודה ממנה יוצא קו מסויים. קחו בחשבון שההליכה הזו יכולה להיות מאוד ארוכה. כך למשל קרה לנו בתחנת  les halles שמצאנו עצמנו הולכות והולכות במשך כמעט רבע שעה.
מכיוון שגם ככה הולכים המון בפריז, אני ממליצה להמנע מ"טיולים" בתחנה זו אם אינכם חייבים ולהכנס לתחנות אחרות במקום.
גם תחנת סנט לזאר היא די גדולה, ולמרות שהמלון שלי היה צמוד אליה וביקרתי בה כמה פעמים ביום, עדיין לא הצלחתי להבין איך מגיעים ממנה ליציאה שהכי קרובה למלון, כי יש לה המון יציאות והמון קומות. יחד עם זאת התחנה חמודה וכל היציאות קרובות יחסית.

– רוצים לבקר בלובר ולחסוך מעצמכם תורי ענק?? קבלו שוס – בכניסה ללובר מרחוב ריבולי, בקו ישר לפירמידה שבכניסה, נמצאת כניסה קטנה וכמעט סודית בשם "קרוסל דה לובר". נכנסים, יורדים 2 קומות עד לחנות המזכרות וקונים שם כרטיסים בלי תור. לאחר מכן צריך לעלות חזרה והשומר כבר יראה לכם את הכניסה ללובר. חסכנו מעצמנו שעות של המתנה.

– אל תפספסו ביקור בגאלרי לאפייט ובפרינטמפס. גם אם לא תקנו, הביקור שם הוא חוויה, והמראה של המרפסות המקסימות  והתקרה של גאלרי לאפייט פשוט מהמם (הרגיש כמו בתוך ביצת פברז'ה). זכרו שממול נמצא לאפייט גורמה ושבתוך המקומות יש קומות עם אזורי אוכל ודוכנים של קונדיטוריות. בכלל אזור האופרה הוא אזור שנהנתי מאוד ללון בו. הכל היה קרוב אלי במרחק הליכה, כולל כיכר מדלן, האופרה, תחנת סנט לזאר, גאלרי לאפייט ועוד.

– אל תשכחו להכנס לסופרמרקטים בעיר. מדהים איזה מבחר יש שם, ואם אתם רוצים לחזור עם שוקולדים אני ממליצה לוותר על הקניה בדיוטי פרי בארץ (או לצמצם אותה) ולקנות בסופר בפריז. יש להם את כל הסוגים והטעמים במחירים משתלמים.

– יש בפריז שווקים רבים. לא התמקדתי בפוסט הזה בשווקים אבל שווה לבדוק באיזה ימים הם פועלים ולבדוק המלצות בבלוגים ברשת (נסו באתר פרנקופילים אנונימים ובפוסט פריז בבלוג המהמם בצק אלים).

– בפארק סיטרואן ישנו כדור פורח ונראה לי שזו חוויה מדהימה לעלות עליו. אבל… מומלץ להתקשר לפני שמגיעים במיוחד למקום (שלא קרוב לשום אטרקציה) כי אנחנו הגענו וגילינו שבגלל הרוחות הכדור לא מופעל.

– אם אתם הולכים לבקר בסלון השוקולד  שנערך מדי שנה בסוף אוקטובר ובתחילת נובמבר, אתם מוזמנים לקרוא את הטיפים שכתבתי על הביקור שלי בסלון ב 2015 בדף הפייסבוק של שמח במטבח (לחצו על see more לקריאת כל הפוסט):

לסיכום

אז זו היתה החוויה שלי בפריז ואלה ההמלצות שאני שמחה לחלוק אתכם. פריז כבשה אותי בקסמיה ולא משנה כמה פעמים אני נוסעת לעיר הזו, תמיד יש מה לראות ומה לעשות בה, ואני תמיד חוזרת עם טעם של עוד וגעגוע עז אליה.

כולי תקווה שתתאהבו בעיר כמו שאני התאהבתי ותהנו מההמלצות הרבות שפורטו בפוסט.

שער הניצחון

8 תגובות על “פריז – חוויות והמלצות

  1. קלייר
    12 באוגוסט 2015

    כתבה נהדרת, כייפית, מושקעת ומאוד מעוררת תאבון!!!!!

  2. פיית העוגיות
    13 באוגוסט 2015

    איך שבאת לי בזמן 😉 בקרוב אצלי

    • שמח במטבח
      13 באוגוסט 2015

      את הולכת לחגוג שם 🙂 מחכה לשמוע את ההתרשמויות שלך

  3. arielli
    27 באוגוסט 2015

    היי רות
    פעם ראשונה שקורא את שכתבת ואהבתי.
    אהבתי את הסגנון, את התאורים מעוררי התיאבון ואת הירידה לפרטים.
    עשית לי חשק !!

    • שמח במטבח
      30 באוגוסט 2015

      תודה רבה 🙂 שמחה לשמוע שהתחברת לתאורים מזמינה אותך לטייל בפריז בעקבות ההמלצות שבבלוג.

  4. מלי
    2 בנובמבר 2015

    איזה יופי של כתבה,הכל מפורט והתמונות מרהיבות.
    תוכלי בבקשה לרשום את שם המלון שהיית בו?
    אנחנו מתכננים להגיע בחודש הבא לפריז
    תודה

    • שמח במטבח
      2 בנובמבר 2015

      תודה רבה מלי
      אני ממליצה לך בחום על מלון הולידיי אין סן ז'רמיין – זה המלון בו ישנתי בחופשה ממנה חזרתי אתמול והוא ממש מוצלח. את יכולה לחפש מלונות נוספים באתר booking.com כל מלון עם ציון מעל 8 יהיה טוב ופשוט תבחרי לפי המיקום והמחיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *