שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

פרחי ג'לי

פסח הוא חג האביב, ומה יותר אביבי מפרחים לחג?

במסגרת פרוייקט מבשלים ביחד  שמקבץ קבוצה של בלוגרים מובילים מתחום האוכל לפרוייקטים משותפים של בישול ואפיה, החלטנו להכין לכם מאגדת של מתכונים לפסח – מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים, כדי שיהיה לכם מבחר של רעיונות לחג במקום אחד.

השנה החלטתי להפתיע את האורחים ובנוסף לקינוחי החג חשבתי שיהיה נחמד להוסיף לשולחן קישוט של פרחים אשר בסוף הארוחה כולם ישמחו לאכול ממנו (במיוחד הקטנים שאצלי ממש חיכו לרגע שיוכלו לטעום מהג'לי המיוחד).

DSC_0486

הכל התחיל כשחברה הציעה לי להצטרף לסדנה של הכנת פרחים בג'ל במסגרת קבוצת יצירה בה אני חברה. אני מודה שלפני כן בכלל לא הייתי מודעת לכך שאפשר להכין פרחים כל כך יפים מג'ל ושיהיו גם אכילים, אז ברור שמייד הצטרפתי להרפתקאה.
הגעתי לסדנה של יפית ניומן בלי הרבה ציפיות חוץ מלבלות ערב של כיף עם חברה וללמוד עוד משהו, ויצאתי ממנה עם שני פרחי ג'לי אכילים יפייפיים שלא האמנתי שאני הייתי זו שהכנתי אותם.
וכמובן שכל כך התלהבתי מהרעיון החדש (לי לפחות) שמייד ביקשתי מיפית שניפגש ונכין שוב את הפרחים ושאצלם לכם את כל שלבי ההכנה כדי שגם אתם תוכלו להכין פרחים כאלה יפים לארוחות חגיגיות ולליל הסדר. יפית הסכימה בשמחה וכך נולד הפוסט הזה.
ההכנה עצמה לא מאוד מסובכת, אבל אין ספק שהיא מתאימה לכל חובבי היצירה באשר הם. אני מצאתי בה משהו מאוד תרפויטי ומרגיע, ובהתחשב בעובדה שאני די היפראקטיבית זה היה שינוי מרענן.
אז אחרי כל ההקדמה הזו, אתם מוכנים לראות איך מכינים את הפרחים המשגעים מג'ל?

DSC_0477

החומרים ל 4-5 מנות אישיות:
לבסיס הג'לי:
2 כוסות (480 מ"ל) מיום רותחים
2 כוסות (480 מ"ל) מים פושרים
4 כפות (40 גר') ג'לטין
1 כוס (200 גר') סוכר
2 כפות תמצית טעם
1/2 כפית מלח לימון

לצבעי הג'ל:
1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
1.5 כפות (15 גר') ג'לטין
1/2 כוס (100 גר') סוכר
1 כפית תמצית טעם
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת צמחית או קרם קוקוס

DSC_0524 (2)

ההכנה:

ראשית מכינים לילה קודם את בסיס הג'לי שבתוכו נכין את הפרחים:
בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם כוס מים רותחים ומניחים בצד לכ- 10 דקות על מנת שהג'לטין ייספג בנוזלים.
בקערה נוספת מערבבים את הסוכר ומלח הלימון עם כוס המים הרותחים הנוספת. לאחר כ- 10 דקות מאחדים את תערובת הג'לטין עם תערובת הסוכר ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מוסיפים את 2 כוסות המים הפושרים ותמצית הטעם, טועמים לוודא שהטעם מספיק מורגש וטעים ומוסיפים עוד תמצית במקרה הצורך.
מעבירים לכלי ההגשה. אם יש בועות פשוט תופחים עם הכלי על השיש כדי להוציא אותן ומכניסים ללילה למקרר .
התוצאה הסופית תראה כמו ג'לי שקוף.
אני יודעת שחלקכם תוהים אם אפשר להכין עם ג'לי בזק והתשובה היא שעדיף הג'לי משמכינים לבד, אבל א. עדיף לשים קצת פחות מים שיהיה סמיך יותר וב. קחו בחשבון שאין ג'לי שקוף לגמרי וזה יפגע קצת במראה (בקיצור – נסו להכין עם הג'לטין, זה לא מאוד מסובך והתוצאה תהיה הכי טובה איתו).

DSC_0420

הכנת צבע הג'ל:

בקערה קטנה מניחים את הג'לטין ועליו יוצקים חצי כוס מים רותחים ומניחים בצד ל- 10 דקות על מנת שהמים ייספגו בג'לטין.

DSC_0416

בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר עם חצי הכוס הנותרת של המים הרותחים. כעבור 10 דקות מאחדים את תערובת הסוכר עם תערובת הג'לטין ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את תמצית הטעם, כוס נוספת של מים פושרים ואת השמנת הצמחית ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.

DSC_0432
מחלקים את התערובת לכוסות קטנות וצובעים כל כוס בצבע אחר בעזרת צבע מאכל בג'ל – שמים מעט צבע, מערבבים ובמידה ורוצים צבע חזק יותר מוסיפים עוד קצת.
DSC_0276

אני אישית ממליצה על הצבעים של מג'יק קולור שנמכרים כיום בכל חנות מתמחה – הם נוחים לשימוש בגלל שמגיעים בבקבוק, נותנים צבע מאוד יפה, עומדים בכל התקנים המחמירים והפלוס האמיתי – הם מיוצרים בישראל ואני תמיד בעד תוצרת הארץ.

DSC_0395

ועכשיו – להרכבת הפרחים – זה הולך להיות כיף וכל כך תרפויטי שאני אישית ממש חיכיתי לפעם הבאה שאכין את הפרחים היפייפיים הללו.

מכינים בצד קערית קטנה עם מים רותחים ומגבות מנייר מגבת שיעזרו לנו לנקות את המזרק ואת את בסיס הג'ל בין לבין הצביעות.
הקערה תשמש לניקוי המזרקים, לחימום תערובות הצבע למקרה שיתקשו ולניקוי הבסיס משאריות צבע.

בעזרת כפית מדידה או כפית קטנה יוצרים גומה קטנה במרכז הכלי. דרך הגומה הזו נכניס את הצבעים לפרח.

DSC_0294

ממלאים עם מזרק קטן שאליו מחוברת מחט קטנה (אפשר לקנות בקופת חולים) מעט מהתערובת הצבעונית – יפית ממליצה להתחיל בשחור.
מתחילים לדקור בעדינות את הג'לי, מתוך הגומחה שיצרנו, בחלק האמצעי של הכלי. איך דוקרים? עושים את זה תוך כדי לחיצה עדינה עדינה על הבוכנה כאשר בכל פעם דוקרים ומוציאים את המזרק. חשוב מאוד להחזיק את המזרק במאונך לקערית כדי שהג'לי ישתחרר ממנו ישר כי זה המרכז של הפרח שלנו.
בפעמים הראשונות זה נראה ומרגיש קצת מוזר, אבל ברגע שעושים כמה דקירות כאלה מתרגלים, ואז גם רואים איך משתחרר בכל פעם מעט צבע וכשמושכים את המזרק הוא פשוט ממלא את הקו שיצר המזרק בצבע.

DSC_0303

חשוב להשתדל לא לגעת עם המזרק בתחתית של הכלי אלא לעצור קצת לפני.
אחרי שדקרנו מספיק פעמים את המרכז ויצרנו "אבקנים" מנגבים את הגומחה מהצבע שהצטבר בה באמצעות מטלית שטבלנו במים חמים

DSC_0309

בשלב הבא עוברים לצבע הבא – מרוקנים את הצבע השחור לכלי שלו. טובלים את המזרק בקערית עם המים הרותחים, שואבים אליו מעט מים ומרוקנים על מנת שהוא יתנקה ויהיה מוכן לקלוט את הצבע הבא.
ואז שואבים מהצבע הבא שבו אנו רוצים להשתמש ובתנועה מעט אלכסונית מתחילים לדקור בזריזות מסביב לאבקנים שיצרנו עד שאנחנו רואים שיש שכבה צבעונית מסביב לאבקנים ועד שנראה לנו שאנחנו רוצים לעבור לצבע הבא.

DSC_0318

שימו לב לא להגזים עם זוית האלכסון אלא להקיף מקרוב את שכבת האבקנים כי יש לנו עוד כמה שכבות של צבע שנרצה לצבוע בהן את הפרח שלנו וצריך שיהיה מקום בקערית לכל הצבעים.

בסיום הצביעה מנגבים עם המטלית הרטובה את השקע מכל שאריות הצבע, מנקים את המזרק ועוברים לצבע הבא.

וככה ממשיכים לצבוע במעגלים אלכסוניים את פרח הג'לי שלנו. בכל פעם צבע אחר.

DSC_0327

בתמונה מעל תוכלו לראות את המחט שנכנסת באלכסון לבסיס ומוציאה את הצבע הכתום.

והנה גם תמונה של התביעה בטורקיז (יצא משגע, נכון?)
רק חשוב לזכור שבכל פעם אנחנו מגדילים את הרדיוס של מעגלי הצבע ודוקרים בזוית יותר פתוחה. אני מבטיחה לכם שזה יותר קל ממה שזה נראה.

DSC_0362

מדי פעם אפשר להפוך את הבסיס ולהסתכל אם הצביעה מוצאת חן בעיניכם, אם צריך עוד מעגל של צבע וכמובן, להחליט מתי מסיימים.

DSC_0366 (2)

לאחר שמסיימים פשוט מכסים את הכלי ומעבירים אותו למקרר עד להגשה (או לקישוט של שולחן הסדר). הג'לי מחזיק מעמד יפה במקרר גם שבוע. לשחרור מהכלי פשוט טובלים אותו מעט בקערית עם מים רותחים והופכים מעל הצלחת.

DSC_0446

כשהכנתי פרח בפעם הראשונה לא הפסקתי להתפעל ממנו. הוא היה כל כך מיוחד שלא האמנתי שאני הכנתי אותו. זה הניסיון הראשון שלי, ואם אני הצלחתי לעשות פרח יפה, אז כל אחד יכול (באחריות)

DSC_0066 (2)

ותראו כמה יפה נראה החיתוך של הפרח – קשת נפלאה של צבעים מרהיבים שלדעתי אף אחד לא יכול לעמוד בפניה (גם אם מדובר בג'לי שהוא בעצם סוג של קינוח ילדות שלנו).

DSC_0504

אז זו היתה ההדרכה להכנת פרחי הג'לי. כאמור, בהתחלה זה נראה קצת מוזר – לצבוע ג'לי, ועם מזרקים אבל ברגע שמתרגלים לזה ובמיוחד אחרי שמכינים אחד ומגלים שיצרו משהו כזה מהמם, זה הופך לתחביב מהנה במיוחד.

תודה ליפית שהסכימה לחשוף את הסודות מאחורי הכנת פרחי הג'לי.
ואם אתם רוצים ללמוד להכין סוגים נוספים של פרחי ג'לי, כנסו לדף של יפית ובדקו מתי היא מעבירה את הסדנה הבאה שלה – יש מגוון שלם של פרחים שמכינים בג'ל וכל אחד יותר יפה ממשנהו.

DSC_0370

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגות שהכנתם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.

DSC_0517

ואם אתם מחפשים רעיונות נוספים לחג – אתם מוזמנים להכנס לפוסטים של חברי לפרוייקט מבשלים ביחד – יש לכם שם מבחר משגע של מתכונים לכל שלב של הארוחה

מבשלים ביחד

16 תגובות על “פרחי ג'לי

  1. אולגה
    14 באפריל 2016

    מה זה הדבר המטריף הזה? אוכלים אותו? :)) אני לא הייתי מעיזה להרוס..

    • שמח במטבח
      14 באפריל 2016

      תודה אולגה יקירה
      גם אני בהתחלה חששתי להרוס, עד שחתכנו את הדבר המהמם הזה וראיתי שגם הפרוסה עצמה יפייפיה. הטעם, אגב הזכיר לי סוכריות גומי 🙂

  2. אורה שי
    14 באפריל 2016

    יצירת אומנות!

    באתר מבשלים ביחד מתחת לקישור שלך התמונה של הלחמניות של אולגה
    http://www.foodpage.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%97%D7%93-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-4-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%97%D7%AA-%D7%A4%D7%A1%D7%97/

    • שמח במטבח
      14 באפריל 2016

      תודה רבה אורה
      לגבי הקישור – בדקתי וראיתי שעכשיו הכל עובד (אבל תודה שהערת, זה בהחלט חשוב)

  3. לאה
    14 באפריל 2016

    מקסים ביותר והתמונות נהדרות!! עושה חשק לעשות זה ???

  4. בתאל
    14 באפריל 2016

    מטורפתתתת!!!!!
    איזה כייף

  5. שירלי
    15 באפריל 2016

    מדהים! אפשרי להכין גם עם צבעי מאכל פשוטים מהסופר?

    • שמח במטבח
      16 באפריל 2016

      לא מומלץ. הצבעים מהסופר הם דלילים מאוד וכדי לקבל צבע יפה כמו בתמונה צריך הרבה צבע (והם גם פחות בריאים). שווה לקנות כמה צבעים ולהחזיק בבית. הם מחזיקים הרבה זמן ודרוש ממש מעט מהם לצורך הצביעה כי הם מרוכזים.

  6. דלית
    27 באפריל 2016

    מה זה תמציות טעם? איפה קונים? כל פרח כזה זה טעם אחד נכון??

    • שמח במטבח
      2 במאי 2016

      תמצית טעם כשמה כן היא, תמצית שנותנת תוספת טעם לעוגיות, עוגות, קרמים ו.. ג'לי 🙂
      ניתן למצוא בחנויות המתמחות. יש בשלל טעמים (סוגי פירות שונים, קפה, שקדים, קרמל וכו')
      מבחינת הפרחים – מן הסתם קשה להכין כל פרח בטעם אחר כי תערובת הבסיס משמשת להכנת כל הפרחים. אבל כמובן שאם את רוצה את יכולה לחלק את התערובת ל 4 ולהכין כל פרח בטעם אחר.

  7. מימי
    8 באוגוסט 2016

    מהמם הדרכה כזו מפורטת באמת עושה חשק לנסות!

  8. אור
    19 במרץ 2017

    מהיכן רוכשים מחט הייטק?תודה.והעוגה נראת פשוט וואוווווווו

    • שמח במטבח
      19 במרץ 2017

      תודה אור
      לגבי המחט אבדוק עם יפית (אני פחות עוסקת בפרחי ג'לי)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 14 באפריל 2016 על ידי .