שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

פיצה מהירה בלי שמרים

על פרוייקט "מבשלים ביחד" סיפרתי לכם בעבר, ולא אחת. מדובר בחבורה של בלוגרים שאני אוהבת במיוחד, שאחת לכמה זמן מחליטה על נושא משותף לכתיבה וכל אחד מפרסם את הפרשנות שלו לאותו נושא.
הפעם, לכבוד החופש הגדול, נבחר פה אחד הנושא: זכרונות ילדות. כל חבר מהקבוצה לקח את הנושא הזה למקום הפרטי שלו ויחד יצאה חגיגה של מתכונים שעוררה אצל כולנו נוסטלגיה של ממש. היו שם לחמניות הבצל מפעם, עוגת סברינה, פחזניות, עוגת שוקולד מושלמת, פנקייקס שמנמנים, בלינצ'סים, נשיקות, וגם מאכלים מתחום ה"מלוחים" כמו מקרוני אדום (גדלתי על זה..), מג'דרה ומרק.
ואני? ישבתי וחשבתי על זכרונות הילדות האכילים שלי. וניסיתי לחשוב על מאכלים אהובים שעדיין לא שיתפתי פה בבלוג .

זה בטח "יפתיע" רבים מכם (לאור הטרוניות החוזרות ונשנות שלי על הגוזלים הלא אכלנים שיש לי בבית) אבל בתור ילדה לא הייתי אכלנית גדולה אלא ילדה רזונת ובררנית. אמא שלי כל הזמן חיפשה דרכים מקוריות להאכיל אותי במגוון של מוצרים, פעמים רבות בלי שאשים לב לכך. היא היתה מחביאה לי ירקות בקציצות, דגים בשניצל, קולורבי במרק של הגונדי (קראה לזה "תפוח אדמה אחר") וגבינות בעוגת הביסקוויטים. האמת היא שזה ממש לא הלך לה ומהר מהוא זיהיתי את כל המאכלים שלא אהבתי  וסרבתי לאכול את האוכל שהיא הכינה לי באהבה רבה.

DSC_0693

אבל יש משהו אחד שתמיד אהבתי וזה בצק, ובמיוחד פיצה עם "הרבה בצק". זה קרה במקרה כשהשכנה מלמעלה הכינה פיצה והזמינה אותנו לטעום. הפיצה הזו היתה עם בצק עבה במיוחד ועם מעטה של "רוטב" עגבניות וגבינה צהובה נוסח שנות ה 80. אני ישר התלהבתי מהפיצה הזו ובמיוחד משכבת הבצק העבה שבה.

וכמו כל אמא של ילד בררן, אמא שלי מייד לקחה את המתכון ואימצה אותו, ואנחנו זכינו בפיצות ביתיות שאמא שלנו היתה מכינה בתבנית הגדולה של התנור, כאשר כל מה שלא נאכל ישר מהתנור עבר להקפאה עם שקיות ניילון שהפרידו בין הפרוסות.

DSC_0704

לפני כעשור גיליתי מתכון מושלם לפיצה מהירה מבצק ללא שמרים (ותודה למיכי מפורום האפיה, על המתכון הנהדר שהביאה לקבוצה). הטריק בבצק הוא שהוא מבוסס על גבינה לבנה וקמח תופח. ניסיתי בהססנות מה והופתעתי מכמה שהתוצאה היתה טובה ומזכירה במרקמה בצק שמרים.

מאז אימצתי את הבצק הזה בחום, ובמיוחד כשצריך פתרון מהיר לארוחת ערב לגוזלים ולחברים שלהם. את הבצק הזה מכינים בקערה אחת בשתי דקות. אין צורך בהתפחות, אין צורך בהמתנה. תוך 20 דקות מהרגע שהחלטתי שאני רוצה להכין פיצה כבר העמדתי אחת על השולחן.

אז כמובן שכשניסיתי לחשוב על זכרונות ילדות אכילים, נזכרתי בפיצה של ילדותי ובניסיונות של אמי להעשיר את המזון שלנו בהחבא (והפעם, גבינה לבנה בבצק פיצה). אז בשמחה רבה, עם קורטוב של נוסטלגיה, אני משתפת אתכם במתכון שלי לפיצה המהירה ובטוחה שברגע שתגלו אותה תאמצו אותה בחום למטבח שלכם.

החומרים:
לתבנית תנור גדולה או לשתי פיצות בינוניות 

3 כוסות (420 גר') קמח (אפשר לשלב בין קמח לבן לקמח מלא או קמח כוסמין)
גביע (250 גר') גבינה לבנה
רבע כוס שמן זית
2 ביצים
שקית אבקת אפיה
כפית מלח
2-3 כפות מים או חלב

רוטב עגבניות ביתי או קנוי (מתכון לרוטב ביתי בסוף הפוסט)

200 גר' מוצרלה

תוספות כראות עיניכם (זיתים, עגבניות, בצל, פטריות, תירס, אננס וכו' וכו' וכו')

ההכנה

מחממים את התנור ל 200 מעלות בטורבו.

מניחים בקערה את כל החומרים למעט החלב/מים ומערבבים. אפשר לערבב ידנית ואפשר לערבב במיקסר.

DSC_0654

כאשר הקמח נטמע בתערובת בודקים את הבצק ואם הוא נראה יבש מוסיפים לו 2-3 כפות של חלב או מים. בכל מקרה הבצק המוכן צריך להיראות מעט דביק ולא ממש חלק. זכרו שבצק רטוב מבטיח בצק יותר אוורירי בסוף האפיה.

20160722_110211

משטחים את הבצק על תבנית משומנת – אני אישית מעדיפה לרפד אותה בנייר אפיה ולשמן אותו ולא להניח ישירות על התבנית כי זה מקל על חילוץ הפיצה המוכנה מהתבנית. אם משתמשים בתבנית עגולה לפיצה אפשר בהחלט לגזור את נייר האפיה כך שיהיה עגול (זה פשוט נותר נוח כשמשטחים את הבצק).
ועוד טריק – כשאני משטחת עם הידיים אני משמנת אותן מעט ואז הבצק לא נדבק לי ליד.

DSC_0658

יוצקים על הבצק את רוטב הפיצה שלנו ומפזרים מעל גבינת מוצרלה (או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים בפיצה).

DSC_0661

מי שרוצה מוזמן להוסיף תוספות. אצלנו הגוזלים קצת בררנים אז הסתפקתי בזיתים בלבד (שאותם צריך ממילא להוריד מהחתיכות של הגדול.. וכן.. אני עוד מחכה ליום שבו הוא יתחיל לאכול כמו שצריך 🙂 )

DSC_0663

אופים את הפיצות במשך כ- 15-25 דקות (תלוי בגודל הפיצה, עובי הבצק שעשיתם והעוצמה של התנור שלכם).

DSC_0681

הפיצה כמובן הכי טעימה כשהיא חמה מהתנור, אבל כמובן שאין בעיה בחימום חוזר.

DSC_0691

ולמי שמעוניין במתכון לרוטב עגבניות ביתי, הנה מתכון זריז שלי:
מטגנים בסיר בצל בינוני עד להשחמה, מוסיפים כמה שיני שום כתושות (לפי הטעם) ומטגנים עוד דקה נוספת עד להזהבה. מוספים פחית שימורים של עגבניות קלופות וחתוכות (אני אישית הכי אוהבת את אלה מתוצרת איטליה ובמיוחד את אלה של חברת MUTTI). מוסיפים עלי בזיליקום וטימין, ומתבלים במלח ופלפל. מי שאוהב יכול לשדרג את הרוטב עם מעט יין לבן או אדום. מבשלים עוד כחצי שעה עד שהרוטב סמיך וטעים. מי שאוהב רוטב חלק יכול לטחון אותו בבלנדר מוט לפני השימוש.

אז זה היה המתכון הזריז שלי לפיצה. נסו אותו ואני בטוחה שהוא יהפוך לחבר קבוע בארוחות הערב שלכם.

DSC_0689

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמת בצד הימני של האתר (רק מכניסים מייל).
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים ששמתם במשלוח המנות.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

אולי גם יעניינו אתכם המתכונים המהירים הבאים:

עוגת שוקולד מהירה ומדהימה 

DSC_0028

שבלולי פיצה

שבלולי פיצה

כל הטיפים לבראוניז מושלמים ב 5 דקות

DSC_2356

אצבעות שוקולד

chocolate bar - vegan

54 תגובות על “פיצה מהירה בלי שמרים

  1. חן שוקרון
    28 ביולי 2016

    עשית לי חשק לפיצה 🙂
    נראית מעולה!

    • שמח במטבח
      28 ביולי 2016

      תודה יקירה. ואת עשית לי חשק לעוגת שוקולד מושלמת. יצאה לך עוגה יפייפיה!

  2. איילה
    28 ביולי 2016

    באיזו תבנית יכול להשתמש מי שאין לו תבנית פיצה? הייתי הולכת על החלק המתפרק בתבנית עוגה עגולה שמתפרקת אבל לשם כך צריכה לדעת מה הקוטר הצפוי לפיצה כזו..
    תודה!

    • שמח במטבח
      28 ביולי 2016

      כל תבנית תתאים. רק זכרי לרפד בנייר אפיה. את העובי של הפיצה את קובעת ומכיוון שהבצק לא "מתפשט" באפיה את יכולה להחליט באיזה צורה ובאיזה קוטר תכיני.
      אם את רוצה להכין בתבנית עוגה אני ממליצה לך לחלק את הבצק לשניים כי אחרת יצא לך בצק עבה מאוד (אפילו מדי)

      • איילה
        28 ביולי 2016

        תודה רבה 🙂

  3. רחלי
    28 ביולי 2016

    היא נראת כל כך מגרה! חייבת להכין גם בקרוב

    • שמח במטבח
      28 ביולי 2016

      תודה יקירה. מסוג מתכוני הפטנט שכל הזמן חוזרים אליהם

  4. לאל
    28 ביולי 2016

    נראה מצוין!
    את חושבת שיעבוד גם עם יוגורט?
    בכל מקרה, אכין הערב!
    תודה! 🙂

    • שמח במטבח
      28 ביולי 2016

      הי יקירה,
      לא ניסיתי עם יוגורט אבל אני בטוחה שהמתכון יעבוד. הקטע פה הוא הריאקציה בין החמיצות של הגבינה לחומרי ההתפחה שבאבקת האפיה

  5. נטלי
    28 ביולי 2016

    נראית נהדר!!!

    • שמח במטבח
      28 ביולי 2016

      תודה יקירה
      והסברינה שלך עשתה לי דודא מטורפת לסברינה של ילדותי

  6. אורלי
    28 ביולי 2016

    נראית מעולה. האם מדובר בקמת רגיל או קמח תופח? במתכון רשום רגיל

    • שמח במטבח
      28 ביולי 2016

      קמח רגיל (שימי לב שבהמשך המתכון רשום גם אבקת אפיה..)

  7. שירלי
    28 ביולי 2016

    המתכון ניראה מעולה!
    האם יעבוד בשילוב (חצי חצי) של קמח רגיל וקמח כוסמין?

  8. כרמלה
    28 ביולי 2016

    קשה להשיג גבינה לבנה במקום מגורי. את חושבת שאפשר להחליף ליוגורט יווני?

    תודה.

    • שמח במטבח
      28 ביולי 2016

      אין בעיה. כל יוגורט או גבינה רכה (גם קוטג') יתאימו

  9. מירב
    28 ביולי 2016

    היי, האם לדעתך אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן ולקבל תוצאה טובה?

    • שמח במטבח
      28 ביולי 2016

      אני מאמינה שלא תהיה בעיה. הוא לרוב אמור להתנהג כמו קמח רגיל. יתכן שיהיה שוני בספיגת הנוזלים

      • מירב
        5 באוגוסט 2016

        מעדכנת שהכנתי עם קמח כרגיל ללא גלוטן (הוספתי 2 כפות חלב לפי המתכון) ויצא מצויין וטעים מאוד. תודה!

        • שמח במטבח
          6 באוגוסט 2016

          שמחה לשמוע שהצליח גם עם קמח ללא גלוטן 🙂
          תודה על העדכון

  10. ענבר
    28 ביולי 2016

    נראה מעולה. הבצק יעבוד טוב גם בשכבה דקה למי שלא אוהב בצק עבה?

    • שמח במטבח
      28 ביולי 2016

      נראה לי שכן. קחי בחשבון שלא תצא פה שכבה דקיקה כי הבצק יתפח באפיה (באופן פרופוציונאלי לעוביו כמובן).

  11. פיית העוגיות
    29 ביולי 2016

    יופי של פיתרון לארוחה של הרגע האחרון, הכי עושה חשק ליישר 🙂

  12. אני
    30 ביולי 2016

    הי יקירה האם אני חייבת לערבב עם בלנדר כזה את הבצק?
    אי אפשר ביד?
    האם אפשר קמח תופח במקום קממ ואבקת אפיה

    • שמח במטבח
      1 באוגוסט 2016

      כפי שכתוב במתכון, לא חייבים מיקסר ואפשר לערבב גם ידנית
      אין בעיה להשתמש בקמח תופח

  13. דקלה
    30 ביולי 2016

    האם ניתן להקפיא את הבצק ולהפשיר לאחר כמה ימים ?

    • שמח במטבח
      1 באוגוסט 2016

      לא ממליצה להקפיא. זה בצק די פשוט ונראה לי שהקפאה תפגם במרקם שלו

  14. מעיין כהן
    30 ביולי 2016

    נראה ונשמע מצוין! איזו כמות יוצאת?

    • שמח במטבח
      1 באוגוסט 2016

      יוצאת כמות שמתאימה לתבנית תנור גדולה או לשתי פיצות קטנות יותר

  15. אתי
    1 באוגוסט 2016

    שלום

    תהיתי אם אפשר להשתמש בקמח חיטה מלאה או קוסמין במקום קמח רגיל..

    • שמח במטבח
      2 באוגוסט 2016

      אין בעיה להחליף הכל בכוסמין. אם מחליפים בקמח מלא ממליצה להחליף חצי מכמות הקמח ולא הכל כי יצא כבד ודחוס

  16. מיכל
    2 באוגוסט 2016

    חייבלהוסיף ביצים??

  17. אפי
    3 באוגוסט 2016

    נראה מושלם!
    את יכולה להגיד לי כמה חתיכות יוצא מהמתכון הזה?
    אני צריכה להכין לפחות ל-12 איש, כמה נראה לך להכפיל?

    • שמח במטבח
      3 באוגוסט 2016

      הי אפי,
      אם את צריכה ל 12 איש אפשר לחלק את הבצק בין 2 תבניות עגולות (או להכין בתבנית תנור גדולה), ופשוט להכפיל את כמות הרוטב והמוצרלה

  18. אפי
    3 באוגוסט 2016

    תודה!
    אז אין צורך להכפיל את הבצק?

  19. אורית
    18 בדצמבר 2016

    החלפה בקמח כוסמין הכוונה לקמח כוסמין מלא או רגיל?

    במתכון אחר של פיצה עם קמח כוסמין 70% לא יכולתי לאכול ת זה בכלל.
    לכן חשוב לי לדעת. ואסור לי קמח אחר ( קנדידה)

    • שמח במטבח
      18 בדצמבר 2016

      הי אורית
      אם אני עושה המרות, אני ממירה עד חצי מכמות הקמח בקמחים "בריאים" יותר. קמח כוסמין רגיל אמור להיות יותר עדין בטעמיו מקמח כוסמין מלא (למרות שאני אישית לא ממש מוצאת קמח כוסמין מלא בחנויות) ולכן נראה לי שאפשר להשתמש רק בו לפיצה, אבל לא ניסיתי בעצמי , כךם שהתשובה בעירבון מוגבל.

      • אורית
        27 בינואר 2017

        היי . הכנתי עם כוסמין 70% לפי המתכון ויצא ממש טעים. תודה :-))))

  20. גילה
    16 בפברואר 2017

    האם יש אפשרות להמיר את הגבינה למשהו לא חלבי?
    נראה מעולה ממש.

    • שמח במטבח
      16 בפברואר 2017

      הי גילה
      כיוון שמדובר בפיצה, הגבינה היא חלק בלתי נפרד ממנה
      אני אינני צורכת גבינה טבעונית, אבל ידוע לי שישנם תחליפים שאנשים אוהבים ושיש גבינה טבעונית, אז אולי כדאי לנסות את זה.

      • גילה
        16 בפברואר 2017

        התכוונתי לגבינה שבבצק- האם אפשר לקבל את האפקט של הגבינה הלבנה גם בדרך אחרת?

        • שמח במטבח
          16 בפברואר 2017

          חייבים גבינה או קוטג' בבצק. זה סוד הקסם שלו

  21. סתיו
    16 באפריל 2017

    הפיצה נראית מדהים! האם אפשר להכין את הבצק לילה לפני ולהשאירו במקרר עד הבוקר?

    תודה מראש 🙂

    • שמח במטבח
      16 באפריל 2017

      תודה סתיו
      לצערי את הבצק הזה אי אפשר להכין לילה מראש. יש כאן חשיבות לזמנים כיוון שהתפיחה מגיעה מאבקת האפיה שמתחילה לפעול במגע עם נוזל.

  22. גינת
    17 באפריל 2017

    הכנתי היום ויצא מעולה!!! בצק קסם 🙂

  23. חלי
    18 באפריל 2017

    היי, אפשר עם שמנת חמוצה או עם גיל?

  24. חלי
    18 באפריל 2017

    היי,

    אפשר להשתמש בגיל או בשמנת חמוצה?

  25. רוני
    20 באפריל 2017

    שלום,
    נשאל כבר הרבה, ובכמה אופנים, אבל בכל זאת- יש לי קמח
    כוסמין מלא, אם אשלב חצי חצי עם קמח רגיל איך אוכל לדעת
    האם להוסיף נוזלים?
    ולגבי שמנת חמוצה- האם גם 250גרם או יותר? תודה

    • שמח במטבח
      22 באפריל 2017

      הי רוני
      אין בעיה לשלב קמחים לפיצה. מבחינת הנוזלים – תתחילי עם הכמות שבמתכון ותראי אם הבצק מרגיש לך יבש. אם כן,. תוסיפי בהדרגה נוזלים
      לגבי שמנת חמוצה – אכן צריך אותה כמות. שימי לב שיש הבדלים במרקמים בין השמנת החמוצה לבין הגבינה הלבנה כך שגם זה משפיע על כמות הנוזלים במתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 28 ביולי 2016 על ידי ותויגה , , , .