שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

עציץ טירמיסו

"טו בשבט הגיע חג לאילנות…" 🙂 כמה כיף שיש לנו פה חג שמוקדש כולו לטבע, או כמו בשיר – "חג לפרח, חג ליער, חג לכל אילן").
אז לכבוד החג שיבוא עלינו לטובה בשבוע הבא חשבתי לשתף אתכם בגירסה שלי לקינוח שאני אוהבת במיוחד, שאמנם לא מכיל פירות, אבל מוגש בעציץ, עם קישוט של פרחים אכילים.
והפעם – מתכון בזק, כי לפעמים מתחשק להרשים בקינוח שווה בלי לעבוד עליו שעות – וזה אחד הפתרונות היותר מהירים וטעימים, שגם מבחינה אסתטית מאוד יפה לעין.

טירמיסו

את הרעיון לטירמיסו בעציץ קיבלתי מקינוח שטעמתי במסעדת "קיצ'ן גארדן" של השף שגב משה, שם מוגשים כל הקינוחים בעציצים, עם קישוט של "אדמה" מקראמבל פריך  ועלעלים ירוקים למראה אותנטי.
בעקבות הביקור הכנתי את הגירסה שלי לטירמיסו, שקצת שונה מגירסת שגב (שהתבססה על גלידה). בחרתי בגירסה זריזה ומהירה, שבניגוד לטירמיסו הקלאסי (הטעים והמדהים, יש לומר) איננה כוללת ביצים, שכן אחת הבעיות שלי עם טירמיסו אמיתי היא העובדה שהוא מכיל חלמוני ביצה שאמנם עוברים חימום מעל באן מארי, אבל עדיין לא עברו חימום מלא ולפיכך בעייתיים להגשה לילדים, להריוניות ולשאר האוכלוסיות שלא ממש מתלהבות מלצרוך ביצים חיות.
הפתרון שמצאתי היה קרם מסקרפונה עדין ומהיר הכנה, שמשתלב נהדר עם הבישקוטים שנטבלו באספרסו.

אם בא לכם להשקיע עוד טיפה, אתם מוזמנים להכין את הבישקוטים בעצמכם – כבר כתבתי פוסט עם מתכון מפורט ומצולם לבישקוטים ולא האמנתי כמה קל להכין אותם וכמה הם טעימים – אז אם חשקה נפשכם בבישקוטים תוצרת בית המתכון נמצא כאן.

בישקוטים

החומרים לכ- 6 מנות בעציץ קטן או בכלי אישי בנפח של כ- 250 מ”ל:
1 חבילת בישקוטים  או בישקוטים ביתיים.
כוס קפה (אספרסו או קפה נמס לפי ההעדפה)
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
1 מיכל גבינת מסקרפונה – בטמפרטורת החדר.

לקישוט:
פולי קקאו גרוסים
פרחים אכילים
אפשר גם: פירורי עוגיות, "אבנים" משוקולד, עלעלים/נבטוטים

ההכנה:

לפני שמתחילים מוציאים מראש את המסקרפונה מהמקרר ונותנים לה להגיע לטמפרטורת החדר. הסיבה לכך היא שקשה להקציף מסקרפונה קרה (היא נהיית גבשושית) ומכיוון שאנחנו רוצים להכין קרם אוורירי ואחיד נצטרך שהיא תהיה קצת יותר רכה.

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת, המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל על שיתקבל קרם יציב ואוורירי – כזה שמשאיר סימני מקצף לאחר הפסקת פעולת המיקסר.

מכינים את העציצים שלנו (שטופים ונקיים..) – כמובן שלא חייבים עציץ ואפשר להגיש בכל כלי אחר שתרצו (קעריות, כוסות, גביעים על רגל או תבנית גדולה כפי שמכינים בגירסה הקלאסית)  ושמים בתוך כל עציץ כף נדיבה של קרם המסקרפונה.

DSC_7765מחלקים כל בישקוט לשני חצאים (כדי שייכנס לעציץ) וטובלים בקפה. חשוב לטבול טבילה קצרה ולא להשאיר אותו בקפה, כי הבישקוטים הם מאוד אווריריים ושהייה ארוכה מדי בקפה פשוט תמיס אותם.

DSC_7767

מניחים כל 2 חצאים על הקרם.
אם רוצים אפשר להוסיף גם שכבה דקה של אבקת קקאו, בעזרת מסננת, לפני הנחת הבישקוטים.

DSC_7768

מכסים בכף נדיבה נוספת של קרם ומקשטים בבישקוט אחד שלם (אותו לא טובלים בקפה).
כמובן שאם מכינים את הטירמיסו בכלי מרכזי רצוי להכין 3 שכבות של קרם: מכינים שכבה של קרם, מעליה שכבה של בישקוטים (שלא צריך לשבור) מעל זה שכבה נוספת, דקה יחסית, של קרם, מעליו בישקוטים טבולים בקפה ומעל הכל עוד קצת קרם – כי בכלי מרכזי כיף שיש כמה שכבות.
בעציץ הקטן שלנו יהיה קשה לדחוס שכבות, ולדעתי גם נחמד שיש בו קישוט של בישקוט שלא נטבל בקפה – ושאפשר לטבול אותו בקרם ולנשנש ידנית.

DSC_7771עכשיו רק נותר לקשט את העציץ שלנו:
אני בחרתי לקשט בפולי קקאו גרוסים ובפרח אכיל, במיוחד כי אהבתי את המרקם הקראנצ'י שמתקבל מפולי הקקאו.
כאמור, אפשר לקשט כאוות נפשכם – פירורי עוגיות למשל יתנו מראה חולי לחלקו העליון של העציץ. גם "אבנים" משוקולד יכולות לעבוד פה טוב. וכמובן שאפשר לבחור באופציה הקלאסית של פידור באבקת קקאו בעזרת מסננת.

tiramisu

אפשר להגיש את הטירמיסו בעציצים מייד לאחר ההכנה או להמתין עם ההגשה ולתת לקרם ולבישקוטים לספוג עוד קצת מטעמי הקפה.

אתם מוזמנים לשתף אותי במתוקים שלכם לט"ו בשבל (ובכלל) בתגובות לפוסט ובדף הפייסבוק של שמח במטבח. אין שמחה ממני לקבל מכם פידבקים ותמיד כיף לי לשמוע מכם 🙂

ט"ו בשבט שמח לכולכם.

10 תגובות על “עציץ טירמיסו

  1. יעל
    21 בינואר 2016

    כל הרעיון מקסים ביותר! היכן רוכשים עציצים כאלה?

    • שמח במטבח
      21 בינואר 2016

      הי יעל,
      את העציץ הזה רכשתי בבית קפה בשם "אפרת בייקרי" בקריית ענבים (באזור ירושלים).
      אני בטוחה שגם במשתלות המקומיות יש עציצים חמודים בסגנון הזה.

  2. רותי
    21 בינואר 2016

    נהנת מהתפריטים שלך,מהמקוריות ומהשמחה שבשיתוף.
    תודה.

  3. איילת
    21 בינואר 2016

    וואו רעיון נהדר בלי ביצים אהבתי

    • שמח במטבח
      21 בינואר 2016

      תודה רבה 🙂
      נראה לי שהרבה נרתעים מלהכין טירמיסו בגלל הקטע עם הביצים וזו בהחלט גירסה מוצלחת וקלילה

  4. עלמה
    23 בינואר 2016

    יופי של גרסה והסטיילינג מנצח

  5. מימי
    13 בספטמבר 2016

    האם אפשר לוותר על הגבינה או אולי להחליף במשהו? תודה, אני נהנית מאוד מהמתכונים המגרים….

    • שמח במטבח
      14 בספטמבר 2016

      הי מימי ותודה על הפירגון 🙂
      אם תוותרי על הגבינה זה לא יהיה טירמיסו. בכל מקרה, למסקרפונה יש טעם עשיר של קצפת ולא של גבינה לבנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 21 בינואר 2016 על ידי ותויגה , , , , , , .