שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

עוגת שוקולד מהירה עם ציפוי מרשמלו (ועם קיצור דרך לציפוי)

כפי שסיפרתי לכם בפוסט הקודם שלי, לא מזמן למדתי להכין מרשמלו במפגש מהנה ומתוק במיוחד עם הממתקאית רונית צין קרסנטי  וכמובן שלא יכולתי להגיע לרונית בידיים ריקות, אז הבאתי איתי את עוגת השוקולד הקבועה שלי, שאני מכינה בחמש דקות ובקערה אחת ותמיד גורפת מחמאות.

במהלך המפגש שלנו, כשהמרשמלו היה מוכן ועדיין נוזלי עלה לי פתאום רעיון – למה שלא נצפה את העוגה במרשמלו??

רונית מייד זרמה עם הרעיון וזו התוצאה

DSC_4548

קישטנו את העוגה בלבבות, שגם אותם קרצנו ממרשמלו, וקיבלנו את אחת העוגות הכי חמודות ויפות שיצא לי להכין בזמן האחרון.
העוגה, אגב ניתנה על ידי במתנה לאחיינית המתוקה שלי שחגגה בדיוק יומולדת 11. היא היתה מאוד מרוצה מהעוגה שלה והתגאתה בה במסיבה שערכה לחברות.

רוצים גם להכין עוגה ורודה כזו? אין בעיה בכלל. ניתן להכין מרשמלו כפי שהראיתי בפוסט הקודם או להשתמש בקיצור הדרך המעולה שלמדתי בבלוג "בצק אלים" של מאיה מרום המדהימה ושמייד אפרט אותו.

אז תכינו קערה, כף וחמש דקות כי זה כל מה שצריך בשביל העוגה שלנו.

עוגת שוקולד עשירה בחמש דקות

החומרים (לתבנית 22 או 24)

250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
חצי כוס סוכר
5 ביצים
כוס קמח

כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
קורט מלח

לציפוי מרשמלו בקיצור דרך:
חצי חבילת מרשמלו (90 גר')
חבילה וחצי שמנת מתוקה (360 מ"ל)

ההכנה:

מדליקים תנור לחום 170 מעלות בטורבו.

ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל. מתחילים בסיבוב של דקה, מוציאים, מערבבים ומחזירים לחימום של עוד חצי דקה, מערבבים שוב ואם השוקולד לא נמס לגמרי מכניסים למיקרו לחצי דקה נוספת.

כשהשוקולד והחמאה נמסו לגמרי מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את תמצית הוניל ואת הביצים, אחת אחת, כאשר לאחר כל הוספה מערבבים היטב, מוסיפים את המלח אבקת האפיה והקמח ומערבבים עד שאין גושי קמח. להשתדל לא לערבב יותר מדי אחרת תצא לנו עוגת חנק (ברגע שהקמח נטמע בתערובת בלי גושים אפשר להפסיק).

מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת (אפשר לרפד את התחתית בנייר אפיה, לא חובה) ואופים במשך כ- 25-30 דקות בחום של 170 מעלות בטורבו.

העוגה מוכנה כשהחלק העליון שלה מקבל מעטה מעט יבש אבל היא עדיין רוטטת במרכז. לא נוזלית מדי אבל קצת רכה. לא לדאוג, היא תתייצב בקרור ותהיה פאדג'ית ושוקולדית. קחו בחשבון שלפעמים המרכז קצת שוקע. אם אתם רוצים עוגה ישרה יותר השאירו את העוגה בתנור הכבוי לחמש דקות נוספות והיא תהיה מעט יותר יציבה (אבל פחות לחה במרכז).

DSC_4509

לפני שמצפים את העוגה אני ממליצה להעביר אותה למנוחה של לפחות שעתיים במקרר. היא תתייצב בזמן הזה ויהיה קל יותר להעביר אותה לכלי ההגשה ולצפות אותה.

כאמור, אני בחרתי בציפוי המרשמלו אך כמובן שכל ציפוי יתקבל בברכה: גנאש שוקולד (מ – 150 גר' שוקולד שמומס עם 150 מ"ל שמנת מתוקה), קצפת, קרם וניל (אפשר גם קרם עם אינסטנט פודינג), או כל ציפוי שאתם אוהבים.

אז במקרה הזה, וכמו שכתבתי, ציפינו את העוגה בתערובת המרשמלו לאחר שסיימנו להקציף את החומרים במיקסר, כשהיא עוד היתה רכה.

DSC_4368

זו היתה מלאכה מהנה במיוחד שבסופה מצאתי את עצמי עם ידיים מלאות במרשמלו וחיוך ענק על הפנים

DSC_4391

ואם אתם חוששים מלהכין מרשמלו בבית (למרות שהשד הוא לא נורא) רוצים להכין ציפוי מרשמלו עם קיצור דרך, קבלו את קיצור הדרך השווה להכנת קרם מרשמלו מהבלוג "בצק אלים"(לחצו על הקישור כדי להכנס לפוסט המלא של מאיה, ובכלל לבלוג המדהים הזה).

הנה הסבר מקוצר:

שמים בקערה חצי שקית של מרשמלו קנוי (90 גר) יחד עם חצי חבילה (120 מ"ל) של שמנת מתוקה ומחממים הכל במיקרו. מתחילים בדקה, מערבבים, וממשיכים לחמם בכל פעם לחצי דקה עד שכל המרשמלו נמס לגמרי והתערובת אחידה.

מניחים את התערובת שתתקרר טוב טוב בטמפרטורת החדר. לא לדאוג, היא לא תתמצק בשעה הקרובה.

מקציפים מיכל של שמנת מתוקה יחד עם כפית של תמצית וניל איכותית עד שמתקבלת קצפת יציבה ובסוף ההקצפה מוסיפים את תערובת המרשמלו והשמנת שחיכתה בצד כשהיא בטמפרטורת החדר (לא חמה כי זה ימיס את הקצפת וכל הקרם ילך פייפן).

יצא לכם קרם מרשמלו מתוק אוורירי וטעים בטירוף, אז תתאפקו לא לחסל את הקערה עם כפית ושפכו אותו מעל העוגה.

את העוגה שלנו רונית ואני החלטנו לקשט בלבבות שקרצנו ממרשמלו שרונית הכינה.

DSC_4405

חתכנו כל "קוביה" לחצי וקרצנו ממנה לבבות עם קורצן. תראו כמה יפות המסגרות שנשארו לנו (הבן שלי מאוד נהנה לנשנש מהן עם חברים באותו יום).

DSC_4466

הנחנו בזהירות את הלבבות על ציפוי המרשמלו וקיבלנו עוגה ורודה ומלבבת שהעלתה חיוך ענק על פנינו

DSC_4439

מקווה לראות את העוגות שלכם בקרוב, וגם אם תחליטו על ציפוי אחר, עוגת השוקולד הזו היא העוגה המנצחת שלי שאני תמיד מכינה לכל אירוע. היא שוקולדית, נימוחה וטעימה להפליא ואף אחד לא צריך לנחש שההכנה שלה היתה בחמש דקות וקערה אחת.

עוגת שוקולד בציפוי מרשמלו

עוגת שוקולד בציפוי מרשמלו

 

 

19 תגובות על “עוגת שוקולד מהירה עם ציפוי מרשמלו (ועם קיצור דרך לציפוי)

  1. songi sei
    30 במאי 2015

    וואו!! מה לא הייתי נותנת בשביל עוגה כזו 😀

  2. יעלה
    13 באוקטובר 2015

    היי רות,
    עד כמה הקרם נוזלי? האם אפשר לצפות כמו בגנאש? כלומר פשוט לשפוך ולטלטל את העוגה בעדינות ולתת לקירור לעשות את עבודת הייצוב וההחלקה?…

    • שמח במטבח
      13 באוקטובר 2015

      הי יעלה,
      הקרם במרקם נוח לציפוי העוגה. הציפוי הוא יותר כמו קרם (קצת פחות יציב מקצפת) וכן, יוצקים על העוגה ומיישרים. זה גם מאוד טעים כשלעצמו

  3. יעלה
    15 באוקטובר 2015

    יופי. אז אם ערגה תרצה, אעז לנסות! 🙂

  4. קטי
    2 בפברואר 2016

    עוגה מהממת! ניתן להכין פרווה? יצא גם טעים?
    תודה לך!

    • שמח במטבח
      2 בפברואר 2016

      הי קטי ותודה
      ניתן להכין בפרווה עם שמן קוקוס או עם מרגרינה, מן הסתם הגירסה החלבית תהיה מוצלחת יותר, אבל לאור כמות השוקולד בעוגה היא תהיה טעימה בכל מקרה

  5. יעל
    27 באוקטובר 2016

    האם המרשמלו מתייבש אחרי שמתקרר או נשאר דביק?

    • שמח במטבח
      27 באוקטובר 2016

      מתייבש מעט. העוגה נשמרת יפה מאוד בזכות זה

      • יעל
        28 באוקטובר 2016

        תודה, יצא ממש טעים. המרקם היה יותר כמו קצפת ולא יבש כמו שציפיתי. ובעל זאת זה היה מוצלח מאוד ?

        • שמח במטבח
          29 באוקטובר 2016

          זה לא יבש אבל בהחלט טיפה מתייצב אחרי יום (זה גם תלוי בציפוי שאת מכינה – אם זה עם קיצור הדרך או בלי). העיקר שהיה לכם טעים 🙂

  6. אורלי
    4 בינואר 2017

    הי!
    נראהמ עולה ובהחלט אנסה!
    האם ניתן להמיס מרשמלו ללא שמנת מתוקה אלא כמו שהוא במיקרו או בסיר ואז לצקת אותו לתבנית ? האם הוא חוזר למרקם שלו?

    • שמח במטבח
      4 בינואר 2017

      הי אורלי
      אני לא ממליצה להמיס את המרשמלו ללא השמנת – הוא יתנפח ויקבל לאחר מכן מרקם מאוד דביק שלא ניתן לעיצוב.

  7. שרית גינגולד
    19 בפברואר 2017

    היי רות, הכנתי את העוגה הטעימה שלך עם מיפוי הצ'ק שלו. לאחר הוספתי את עיסת המרשמלו לשמנת המוקצפתלקראת סוף ההדלפה, הכל הייה נוזלי מאוד, כך שברגע שהנחתי על העוגה (הכנתי עוגת בו ב) הכל נזל למטה ולא עמד יציב. אם הייתי מכנסיה לשק זילוף גם לא ניתן הבה לשלף.
    באם כך זה אמור להתקבל?
    מה עליי לעשות כדי שיישאר יציב לאחר המיזוג בין המרשמלו המומס לקצפת?. אגב, המרשמלו היה בטמפרטורת החדר.
    תודה
    שרית

    • שמח במטבח
      19 בפברואר 2017

      הי שרית
      קרם המרשמלו אמנם יותר דליל מתערובת מרשמלו אולם הוא ממש לא אמור להיות נוזלי ואמור לשבת יפה על העוגה.
      האם קיפלת את הקצפת לתערובת המרשמלו (זאת שממיסים עם השמנת המתוקה) כשהיא בטמפרטורת החדר?
      לפעם הבאה אפשר לקפל בהדרגה את הקצפת עד שהקרם מספיק סמיך (אצלי זו היתה הכמות שהתאימה לקבלת קרם סמיך שלא נזל).

      • שרית גינגולד
        20 בפברואר 2017

        אופס, האמת היא שהוספתי את קרם המרשמלו לקצפת בסוף ההקצפה תוך כדי הקצפה.
        טוב, הכנתי את העוגה בשעת לילה מאוחרת והראש כבר לא "עבד" 🙂
        השבוע אכין שוב את העוגה לחגיגת יום הולדת בגן, הפעם אוסיף את הקצפת לקרם המרשמלו בתנועות קיפול :-). היה עוזר לחדד זאת במתכון, את ענין איחוד התערובות בתנועות קיפול.
        המון תודה על תשובתך והתייחסותך.

  8. טלי
    27 באפריל 2017

    היי, האם אפשר להשתמש בשמנת צמחית לקרם מרשמלו בגירסא פרווה, במקום שמנת מתוקה?

    • שמח במטבח
      30 באפריל 2017

      הי טלי
      עקרונית אפשרי, רק שימי לב שקצפת פרווה אסור להביא לרתיחה כי היא מתפרקת אז במצב כזה צריך לשים לב כשממיסים אותה עם המרשמלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *