שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

עוגת הקליקים המעופפים

מי שעוקב אחרי הבלוג שלי כבר יודע שעוגות יומולדת הן העוגות האהובות עלי, כי אז יש לי הזדמנות להשתולל עם כל מיני רעיונות.

קרה המקרה ובכל ראש השנה אנו חוגגים גם את יום הולדתו של האחיין שלי, שנולד ביום השני של החג, לאחר התנחלות ארוכה במיוחד בבטן אמו.
השנה האחיין יחגוג יומולדת מיוחד – עשור – ולכבוד המאורע עשיתי לרגע הפסקה מההכנות לחג והכנתי לו עוגת יומולדת חגיגית במיוחד. כזו שברור לי שכשיראה אותה הוא יהיה המאושר בילדים וירגיש מיוחד וחגיגי.

dsc_0267

את העוגה הזו הכנתי עם המון קליקים שהפעם מקפצים מהעוגה בגבהים שונים, דבר שיוצר אפקט מאוד מרשים ומיוחד.

ההכנה עצמה די קלילה וכל עוגה תתאים בבסיס.
לבקשת הילדון, ומאחר ובכל זאת אנו בתקופת החגים והזמן קצת דחק, החלטתי להכין כבסיס את עוגת השוקולד הקבועה והאהובה שלי (שמככבת בבלוג בגירסה קצת אחרת תחת השם עוגת שוקולד מהירה ומדהימה) ועליה להוסיף את קישוטי הקליק והגליליות שיהפכו אותה מעוגה ביתית לעוגה סופר חגיגית.

click cake

החומרים:

לעוגת השוקולד:
(מומלץ להכין בתבנית קוטר 18 או 20 ס"מ)

250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
4 ביצים גודל L
1 מיכל (200 גר') שמנת חמוצה [לא חובה אם מכינים גירסת פרווה]
1/4 1 כוסות קמח תופח (או קמח וכפית גדושה אבקת אפיה)
כפית תמצית וניל
קורט מלח

לגנאש שוקולד
100 גר' שוקולד מריר
100 גר' שמנת מתוקה

לקישוט:
3 חבילות קליק
3-4 חבילות גליליות (תלוי בגודל שבחבילה)

ההכנה:

עוגת השוקולד:
רצוי להכין את העוגה יום קודם על מנת שתהיה קרה ויציבה כשנצפה אותה.
מחממים את התנור ל 180 מעלות בטורבו (אם אין טורבו אפשר כמובן בחימום הרגיל של התנור).
ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה – מתחילים בחימום של דקה, מערבבים וממשיכים לחמם במקטעים של 30 שניות עד שכמעט הכל נמס, תוך ערבוב לאחר כל חימום.
כשהשוקולד נמס מוסיפים לפי הסדר את שאר החומרים הסוכר, שמנת חמוצה, ביצים, תמצית וניל ומלח ולבסוף את הקמח. חשוב לערבב בין כל הוספה, כאשר לאחר הוספת הקמח רצוי לערבב כמה שפחות ורק עד שהקמח נטמע בתערובת והיא חלקה.
יוצקים לתבנית משומנת ומיישרים.
אופים במשך כחצי שעה. בסיום האפיה מעבירים סכין סביב לדפנות העוגה ומניחים לה להצטנן. לאחר הצינון מעבירים למקרר לקרור.

dsc_0227

הקישוט

מכינים גנאש שוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת מתוקה עד לקבלת תערובת חלקה (באותו אופן שהמסנו את החמאה והשוקולד – בהדרגה).
מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה הפוכה על רשת שמעל צלחת או מגש (לא חובה, זה רק מקל על העבודה). אם רוצים אפשר להניח מתחת לעוגה תחתית חד פעמית – זה מקל על השינוע של העוגה לאחר מכן לצלחת ההגשה (אבל גם זה לא חובה).

יוצקים את הגנאש על העוגה ומצפים אותה מכל צדדיה. בהתחלה הגנאש ינזל לפי רצונו על העוגה, כמו בתמונה (נכון שזה מהפנט?)

dsc_0231

לאחר מכן מיישרים עם לקקן או פלטה את הגנאש מסביב לעוגה. בסופו של דבר כולה צריכה להיות מצופה בשוקולד ולא נורא אם יש בליטות או אי דיוקים – הגנאש לא ממש ייראה וכל תפקידו הוא להדביק את הקליקים ואת הגליליות לעוגה.

dsc_0245

בשלב הבא מצפים את חלקה העליון של העוגה בקליקים – מניסיון שלי הכי נוח להתחיל מהקוטר החיצוני שלה ולהתקדם פנימה.

dsc_0247

ועכשיו לשוס של העוגה – הכדורים התלויים. לשם כך השתמשתי בחוטי מתכת מצופים שנמכרים בחנויות חד פעמי/בחנויות לממתקים/בחנויות לחומרי מסיבה תחת השם חוטים לשזירת פרחים, וקיצרתי אותם באורך.
מכיוון שגם החוטים הללו לא לגמרי יציבים, חוררתי כל קליק בעזרת מחט ורק לאחר מכן תקעתי את החוט בתוך החור שנוצר מהמחט.

dsc_0239

וכך המשכתי עד שהיה לי זר שלם של קליקים

dsc_0244

ואז פשוט התחלתי לסדר את הקליקים המשופדים על העוגה – בהתחלה השתמשתי בשיפודים הארוכים, ולאחר מכן קיצרתי את החוטים עוד קצת כדי לשחק עם הגבהים.

בסופו של דבר קיבלתי את הדבר המהמם הבא:

dsc_0249

ונכון, שגם ככה העוגה נראתה מהממת בטירוף, אבל.. למה להסתפק במועט, כשאפשר להגזים? אז הוספתי לעוגה ציפוי של גליליות. את הגליליות הללו נאלצתי לקצר ידנית עם סכין חדה לאחר שבטעות קניתי גליליות ארוכות מאוד, אבל נראה לי שהגליליות ה"רגילות" מתאימות פה בול לעוגה.

dsc_0261

כמובן שהגוזלים שמחו וצהלו למראה העוגה ומחכים בכיליון עיניים לחגיגת היומולדת לאחיין. וגם אני התלהבתי כל כך שהתחלתי לצלם אותה מכל זווית אפשרית 🙂

dsc_0277

והערה אחרונה: כאמור – כמובן שהרעיון פה הוא בקישוט ולכן אפשר להכין את עוגת הבסיס בכל אופן שתרצו – עוגת דבש (חג, לא?) עוגת וניל, עוגה בשכבות. הכל עובד, רק לא עוגות עם מרנג כי אז יהיה קשה לתקוע את חוטי המתכת בעוגה בלי שיתעקמו.

למי שתוהה לגבי גירסת פרווה – את עוגת הבסיס והגנאש אין בעיה להכין בפרווה עם שמן קוקוס/מרגרינה במקום החמאה ועם שמנת צמחית במקום השמנת המתוקה (ואז גם מוותרים על השמנת החמוצה – העוגה עדיין תהיה טעימה גם בלעדיה). מה שכן, תצטרכו למצוא קליק מריר כי הקליקים שבהם השתמשתי הם עם שוקולד חלב ואודה שאינני יודעת אם יש בנמצא כיום בגירסת מריר.

dsc_0270

בכל מקרה, מה שלא תבחרו, אני רוצה לאחל לכם שנה טובה ומתוקה, עתירה בעוגות ומאפים שתכינו במו ידיכם בשמחה ובהנאה. שנת בריאות, אהבה, אושר והצלחה 🙂

עדיין מתלבטים לגבי עוגה לחג? קיבצתי לכם באלבום את כל הרעיונות שלי לקינוחים – פה בקישור.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר בשורה הלבנה שבצד הימני של האתר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

 

16 תגובות על “עוגת הקליקים המעופפים

  1. רנת
    5 באוקטובר 2016

    האם תבנית 24 תתאים? או שצריך להכפיל כמויות?

    • שמח במטבח
      5 באוקטובר 2016

      יתאים גם לתבנית 24 אבל יצא קצת יותר נמוך. אפשר להכפיל פי אחד וחצי לעוגה גבוהה, אבל שימי לב שגם זמן האפיה יתארך

  2. אולה גרין
    8 באוקטובר 2016

    רות בזכות המתכון המעולה של העוגה וההשראה הכנתי לגיסתי ויצא מדהים!! חבל שאי אפשר להעלות תמונה…

    • שמח במטבח
      8 באוקטובר 2016

      תודה רבה אולה
      את מוזמנת לשתף אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח

    • שמח במטבח
      9 באוקטובר 2016

      אולה, תודה ששיתפת בדף. יצאה לך עוגה משגעת 🙂 שיתפתי בדף שכולם יוכלו ליהנות ממנה

  3. מעריצה שלך!!!!
    9 באוקטובר 2016

    ואווווווווו
    איזה רעיון!!!!!!!!!
    זאת כאילו בעצם עוגה רגילה ופשוטה (בלי לפגוע כמובן……) אבל בגלל הקישוטים זה הופך ללהיט!!!!
    אין גבול לרעיונות שלך!!!!!
    ניראה לי אני אכין את זה, אבל לחכות עד היומולדת שלי זה יקח קצת זמן………מאי……..
    אבל אולי נכין לסתם יום שבא לנו להשמין………
    תמשיכי לשתף בדברים יפים כי את אלופה בזה!!!

    • שמח במטבח
      10 באוקטובר 2016

      תודה לך
      זה בדיוק הקטע – עוגה פשוטה כביכול (אבל טעימה בטירוף) שמקבלת קישוט מיוחד שהופך אותה למאוד מיוחדת.
      שנה טובה לך 🙂

  4. יהודית
    13 באוקטובר 2016

    הי רות נראה מדהים!! שאלה- האם להדביק את הגליליות ואת הקליק כשהציפוי "רטוב"? מה קורה אם תוך עדי ההרכבה (שמן הסתם לוקחת לא מעט זמן) הציפוי מתקשה?
    תודה רבה מאמא שמתכננת את העוגה ליומולדת שנה של האפרוח!

    • שמח במטבח
      14 באוקטובר 2016

      הי יהודית
      אין בעיה להדביק הכל כשהציפוי רטוב. יתכן שהקליקים קצת ישקעו. אבל עדיף לחכות טיפה עם הגדר – שלא תאבד מהפריכות.
      הציפוי הזה הוא לא מהציפויים שהופכים לקשיחים וישאר מעט רך גם אחרי ההכנה.

      • יהודית
        16 באוקטובר 2016

        תודה רבה רבה! אעדכן איך יצא!

  5. סיון ליבנה חכים
    14 באוקטובר 2016

    מזזזזזזזזזזזזזזזזזל טוב
    שמחה מאוד להכיר את הבלוג שלך
    מדהים פה
    הרעיון עם כדורי vקליק העומדים גאוני
    שמחת אותי מאוד:)

  6. רויטל
    21 באוקטובר 2016

    היי, בדקתי במספר חנויות לכלים חד פעמיים ולממתקים ולא מצאתי את החוט לשזירת פרחים, תוכלי בבקשה לרשום לי בדיוק אם יש שמות נוספים לחוט הזה, איפה יש באיזור נתניה, אם מישהי יודעת והאם יש למישהי רעיון נוסף לשים את הקליק במקום החוט הזה… תודה.

    • שמח במטבח
      21 באוקטובר 2016

      צר לי רויטל אבל אינני יודעת את השם. מדובר בחוטים לשזירת פרחים שקניתי בחנות טסה ממתקים בא.ת. רעננה.
      אני מניחה שכל חוט ברזל קשיח יהיה טוב למשימה.

  7. יעל
    29 במאי 2017

    וואו רותי, העוגה נראית כל כך קופצנית ומדליקה!!
    איך אפשר להמיר את המתכון לגריסת פרווה?
    תודה מראש.

    • שמח במטבח
      29 במאי 2017

      תודה רבה יעל
      בעקרון אפשר להמיר את המתכון לגירסת פרווה על ידי שימוש במרגרינה/שמן קוקוס ותחליפי חלב ושמנת צמחית, אבל הקליק לדעתי הוא חלבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 30 בספטמבר 2016 על ידי ותויגה , , , , , , .