שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

עוגת גבינה עם לבבות – עשרת הדיברות לעוגת גבינה מוצלחת

אולי זה מוזר להודות, אבל עוגות גבינה מעולם לא היו הבחירה הראשונה שלי בקינוחים. תמיד העדפתי קינוחים אחרים (עוגות מוס, פאי פקאן, קרם ברולה ועוד).

אבל פעם בשנה, כשמתקרב שבועות, משתלט עלי בסוף גל עוגות הגבינה. זה התחיל דווקא בתחרויות החובבנים שהתקיימו במקומות העבודה של בעלי ושלי, והמשיך בארוחות החג המשפחתיות.

עם הזמן הבנתי שהסיבה שלא אהבתי עוגות גבינה היא פשוט שהעוגות שהכרתי עד אז היו מהסוג האוורירי, הגבוה והחמצמץ, וכשגיליתי שיש עוד סוגים של עוגות גבינה, ובראשן עוגות הגבינה האפויות הנימוחות והקרמיות, התחלתי לחבב את הז'אנר ולאחר ניסיונות מספר הגעתי למתכון הבסיס החביב עלי.

לכבוד שבועות אני משתפת אתכם במתכון החביב עלי שמקבל באהבה קישוט של לבבות שוקולד – כי עוגות אופים באהבה 🙂 וגם משתפת אתכם בסוף המתכון בעשרת הדיברות שלי לעוגת גבינה מוצלחת.

וגם הכנתי לכם הפתעה קטנה – בנוסף למתכון שיובא בפניכם, בישלתי לכם סרטון שבו אני מדגימה את כל שלבי ההכנה ומשלבת בו את הטיפים שלי לעוגה – אז אשמח מאוד אם תיכנסו לקישור, תצפו ותגיבו.

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבסיס:

250 גר' (חצי חבילה) עוגיות פתי בר (או כל עוגיה אחרת שאוהבים – לוטוס, אוראוס, עוגיות חמאה וכו').
120 גר' חמאה

לעוגה:

750 גר' גבינה לבנה 5%
1 מיכל שמנת חמוצה 9% או 15%
200 גר' סוכר
6 ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
1/2 חבילה (40 גר') אינסטנט פודינג וניל

לקישוט הלבבות:

50 גר' שוקולד מריר
2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה

פרוסת עוגה

ההכנה:

התחתית:

ממיסים את החמאה במיקרו עד שהיא נוזלית.

טוחנים את העוגיות לפרורים דקים ומערבבים עם החמאה המומסת. את הטחינה אפשר לעשות במעבד מזון (או במיכל גדול של בלנדר מוט, כפי שעשיתי בסרטון) או פשוט לרסק את העוגיות בעזרת שקית קשיחה ומערוך או פטיש שניצלים. [האמת, למרות שיש לי את כל המכשור בבית, לפעמים אני אוהבת לעשות את זה רק בשביל לשחרר אגרסיות… עריכת דין זה מקצוע עם הרבה סטרס, אז להוציא את העצבים על העוגיות זה בריאות, תאמינו לי 🙂 ].

מעבירים את הפרורים הלחים לתבנית שריפדתי את הדפנות שלה בנייר אפיה (אם לא מסתדרים עם הריפוד, אפשר גם לשמן את הדפנות או לרפד רק את התחתית ולוותר על הדפנות) ומרפדים את הבסיס ואת הדפנות. מעבירים למקפיא עד לשימוש ובינתים מכינים את תערובת העוגה.

תערובת הגבינה:

לפני ההכנה מחממים את התנור ל150 מעלות, ומרתיחים קוקמקום עם מים.

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (או בקערה גדולה) את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית הוניל והאינסטנט פודינג עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שמתקבלת תערובת אחידה. רצוי לא לערבל יותר במהירות גבוהה זמן ממושך כי אנחנו לא רוצים שייכנס אויר לתערובת (זה מבטיח עוגה במרקם קרמי וחלק וגם שהעוגה לא תתפח ותיפול אחרי האפיה).

mixer

מוציאים את התבנית המרופדת מהמקפיא ועוטפים את החלק התחתון שלה ואת הדפנות בנייר כסף. זה יבטיח ששום דבר לא ידלוף מהעוגה או אל העוגה מכיוון שאנחנו עומדים לאפות את העוגה בתוך תבנית גדולה עם מים.

שומרים בצד רבע כוס מהתערובת ויוצקים את כל השאר לתבנית מעל תחתית העוגיות.

לקישוט לבבות השוקולד:

מערבבים את תערובת השוקולד שלנו עם רבע כוס הבלילה ששמרנו בצד עד שמתקבלת תערובת חלקה.

עם כפית יוצקים שלוליות קטנות על פני העוגה. אני בחרתי לעשות 2 מעגלים ועוד לב באמצע העוגה, אבל כמובן שאפשר גם לסדר את הלבבות בתבנית בכל צורה שתרצו. חשוב ליצוק מגובה נמוך כדי שהתערובת תהיה גם בתוך העוגה וגם תקשט את חלקה העליון.

לבסוף, עם שיפוד או עם סכין עבה יוצרים את דוגמה הלבבות על ידי החלקת השיפוד לאורך כל "שלולית" מסביב כך שיווצרו לבבות.

DSC_5506

האפיה:

בזהירות ובעדינות מניחים את התבנית בתוך תבנית שטוחה של התנור (רצוי העמוקה יותר) מעבירים את הכל לתנור ושניה לפני שסוגרים את הדלת ממלאים את התבנית במים רותחים. המים ייצרו סביבת אדים בתנור שתדאג לכך שהתערובת תהיה קרמית והעוגה לא תתפח ואז תקרוס.

אופים את העוגה במשך כשעה. העוגה מוכנה כשהיא יציבה בקצוות ומעט רוטטת במרכז.

לאחר שעה מכבים את התנור. משאירים את העוגה בתנור הכבוי לפחות 10 דקות (ואפשר גם למשך זמן ממושך יותר) ומוציאים מהתנור.

לאחר שהעוגה מצטננת בטמפרטורת החדר, מכסים אותה ומעבירים אותה למקרר לקרור של מינימום 4 שעות ועדיף לילה ואפילו יומיים שלושה, זה רק יעשה לה טוב.

רצוי לא להסיר את ציפוי נייר הכסף שמסביב ומתחת לתבנית או לחילופין להניח אותה מעל צלחת, מכיוון שהגבינה יכולה להגיר נוזלים דרך התבנית בזמן שהיא בקרור .

עוגת גבינה עם לבבות מבט צידי

לסיום, ולסיכום, קבלו  את עשרת הדיברות שלי לעוגת גבינה אפויה נימוחה ומוצלחת:

1. הגבינה – לזכור שכל גבינה יכולה לעבוד במתכון – בין אם מדובר בגבינה רכה עם 5% שומן ובין אם מדובר בגבינת שמנת עם 30% שומן.

2. מינימום אויר בתערובת  – בניגוד לעוגות הגבינה הגבוהות והשחומות, העוגה שאני אוהבת היא נמוכה, דחוסה וקרמית. לשם כך צריך לדאוג שהעוגה שלנו לא תכיל אויר מיותר. כך היא לא תתרומם באפיה וגם לא תקרוס, ובעצם תצא מתנור באותו הגובה שאליו היא נכנסה. איך עושים את זה? מערבבים בקערה, או במיקסר עם וו גיטרה ומשתדלים לערבב כמה שפחות.

3. אינסטנט פודינג וניל – עוגת גבינה חייבת תוספת קמחית כלשהי שתחזיק את התערובת. יחד עם זאת אני לא אוהבת שיש לי טעם קמחי לעוגה. לכן אני נוהגת להוסיף לעוגה שלי מעט אינסטנט פודינג וניל. במעט אני מתכוונת לחצי חבילה לעוגה שלמה (שזה 40 גר', למי ששוקל). הכמות הזו מייצבת את העוגה מצד אחד ומצד שני לא נותנת לה טעם ומרקם תעשייתי.

4. אפיה באמבט מים – אני אופה את העוגה בתוך תבנית תנור גדולה שאליה אני יוצקת מים רותחים. כמובן שלפני כן אני מכסה את החלק התחתון של התבנית בנייר כסף שישמוש ששום טיפת מים לא תחדור אל העוגה. האפיה באמבט המים גורמת לכך שהעוגה כמעט ולא מתרוממת באפיה, שומרת על גובה אחיד והכי חשוב – מקבלת מרקם רך וקרמי בלי שום חלק קשה בקצוות שלה. ככה אני אוהבת את עוגת הגבינה שלי.

5. צינון בתנור מכובה – אחרי שהעוגה מוכנה (כשהמרכז שלה עדיין מעט רוטט, ואל דאגה, הכל מתמצק בקרור) אני לא מוציאה אותה מהתנור, אלא מכבה את התנור ונותנת לה לנוח בתנור במינימום 10 דקות ועדיף שעה. המנוחה הזאת נותנת לעוגה להצטנן בהדרגה בלי לאפות אותה אפיית יתר.

6. אחסון במקרר מעל צלחת (או עם כיסוי התחתית בנייר כסף) – גם אם שמנו בעוגה אינסטנט פודינג שסופח אליו נוזלים, היא עדיין תגיר קצת נוזלים במהלך הקרור, אז אם לא בא לכם מקרר רטוב דאגו שיהיה משהו מתחת לתבנית.

7. הכנה לפחות יומיים מראש – ההמתנה במקרר רק עושה טוב לעוגות הגבינה. משהו בטעם ובמרקם שלהן פשוט משתפר. נראה לי שזה קשור לעובדה שהן מגירות נוזלים (ראו סעיף 7..).

8. דיאטה – רוצים להרזות את העוגה? אין בעיה. העוגה תצא מעולה גם עם גבינה 5% ושמנת חמוצה דלת שומן, או עם יוגורט במקום השמנת. אפשר להפחית במעט מכמות הסוכר (עד חצי כוס) והביצים (עד 4 ביצים לעוגה לא פחות מזה) ולוותר על תחתית העוגיות. אפשר לאפות את העוגה גם במנות אישיות (כפי שעשיתי עם העוגת השוקולד והגבינה בצנצנת) ולוותר על תחתית העוגיות.

9. קישוטים וגיוונים – העוגה תקבל באהבה כל גיוון וקישוט, החל מתוספת של שיש שוקולד (כפי שעשיתי במתכון שלפניכם), ומה דעתכם על שיש מריבת חלב שדיללנו במעט חלב או שמנת? שיש של פירות יער טחונים שבושלו עם מעט סוכר עד שהפכו לרוטב גם יכול להיות להיט. ניתן לצפות את העוגה בציפוי של שמנת חמוצה (2 שמנת חמוצה מעורבבות עם 3 כפות סוכר, מצפים בעדינות בתום האפיה מכניסים לשתי דקות לתנור כבוי חמים ומוציאים), ג'לי, פירות, זילוף של רוטב מעל, העוגה תקבל באהבה את כל אחד מהנ"ל וכמובן שגם שילוב של כמה מהם.

10. איחסון – עוגות גבינה שיוצאות מהקפאה מקבלות מרקם גרגרי מעט ולכן, בניגוד לעוגות אחרות, אני לא ממליצה להקפיא את עוגת הגבינה שלכם. היא נשמרת במקרר שבוע ויותר בכל מקרה.

אז אלה הטיפים שלי לעוגות גבינה מוצלחות. מחכה לראות את הגירסאות שלכם לעוגה

ושיהיה לכם שבועות שמח!

עוגה פרוסה - תמונת אורך

34 תגובות על “עוגת גבינה עם לבבות – עשרת הדיברות לעוגת גבינה מוצלחת

  1. נוגה
    20 במאי 2015

    אליפות של עוגה ! גם קלה להכנה וגם בלי שמנת.
    ההסבר מפורט וברור והסרטון ממחיש יפה איך מכינים את הלבבות.
    אהבתי.
    מתכוונת לנסות מחר לקראת החג.
    תודה וחג שמח!

    • hahppykitchen1
      20 במאי 2015

      וואו! תודה רבה נוגה. אני מתחילה להסמיק.
      מחכה לראות את העוגה שלך לחג. את יכולה לשתף בדף של שמח במטבח ואני אשמח מאוד לשתף אצלי 🙂

  2. שרית ישי
    20 במאי 2015

    העוגה ניראת מושלמת!!! וגם בזכות הסרטון שהעלית זה בכלל נראה פשוט, אני הולכת לנסות, תודה, ובכלל אני אוהבת את כל מה שאת מעלה:)

    • hahppykitchen1
      20 במאי 2015

      תודה רבה שרית 🙂
      כל כך מרגש אותי לקרוא תגובה חמה כזו
      העוגה באמת קלילה להכנה וזו העוגה הקבועה שלי. מקווה שתאהבי אותה כמוני. חד שמח 🙂

  3. מירב
    20 במאי 2015

    את פשוט אלופה!! אחת העוגות שאכין החג בוודאות!!

    • hahppykitchen1
      20 במאי 2015

      תודה רבה 🙂
      מחכה לראות את התמונות של העוגות שלך

    • hahppykitchen1
      21 במאי 2015

      תודה מקסימה
      אשמח לראות תמונה
      אגב, פרסמתי עכשיו עוד מתכון לחג, אם בא לך להתלבט 🙂

  4. מיטל
    21 במאי 2015

    אני יודעת שזו שאלה שולית..אבל איך את מצליחה לסדר את הנייר אפייה כל מתוח על התבנית,בלי קימוטים..??

    • hahppykitchen1
      21 במאי 2015

      🙂
      א. גם לי היו קימוטים, אי אפשר בלעדיהם
      ב. לפעמים אני משמנת את התבנית עם מעט חמאה ואז זה קצת מחזיק את הנייר
      ג. מדובר בנייר שקניתי במיוחד, גליל דק יותר שמשמש לריפוד הדפנות

  5. פינגבאק: קרם גבינה ושוקולד במנות אישיות | שמח במטבח

  6. פיית העוגיות
    21 במאי 2015

    העוגה נראית נפלא, והסירטון מקסים 🙂

  7. סתיו
    21 במאי 2015

    נראה נדיר!! בטוח הולכת לנסות לשבועות!
    רק שאלה, מיכל של שמנת חמוצה זה כמה בדיוק?
    תודה מראש מקסימה! 3>

  8. אודליה
    21 במאי 2015

    היי . שאלה לי. הכנתי את העוגה והיא יצאה לי בצבע צהבהב . למה?:(

    • hahppykitchen1
      22 במאי 2015

      הי אודליה
      כל תנור מתנהג אחרת ויתכן ש 150 מעלות בתנור שלך זה קצת חם מדי לעוגה (אם כי אני בטוחה שהטעם שלה לא פחות נפלא)
      מה שאפשר לעשות להבא זה לאפות בחום נמוך יותר (140 או אפילו 130) ועוד רעיון זה שאם העוגה מתחילה להצהיב בחלקה העליון פשוט לכסות אותה בנייר כסף ולהמשיך לאפות זה יבטיח שלא תמשיך להשחים.
      חג שמח 🙂

  9. hahppykitchen1
    22 במאי 2015

    תודה רבה הודעה
    חג שמח 🙂

  10. ליזי
    29 במאי 2015

    רות את תותחית!!, סרטון מקסים שמסביר בפשטות איך עושים עוגה יפה. חייבת לנסות. תודה!! מקווה לעוד סרטונים כאלה בהמשך

  11. הילה
    8 ביוני 2015

    היי!!
    את מדהימה, כ"כ נחמדה!
    תודה ענקית ששיתפת את המתכון שלך, הוא נראה עדין וכ"כ מזמין!!
    את אשת חיל אמיתית, אני לגמרי מחזיקה ממך, אני יודעת שלהיות עו"ד זה לא קל, ובטח שלא לנהל בית תוך כדי ולגדל ילדים. את השראה אמיתית והוכחה נושמת לכל מי שחושב שזה בלתי אפשרי.
    שתמיד יהיה לך את הכח להיות כמו שאת! גיבורת על!

    • hahppykitchen1
      8 ביוני 2015

      וואו, הילה. כמה כיף לקבל כאלה מילים חמות!
      המון המון תודה.
      הכוח, אגב, מגיע בין היתר גם מהתגובות החמות שאני מקבלת, שמחזקות את התחושה שלי שכשעושים משהו מכל הלב, זה חייב להצליח.

  12. סיוון
    23 ביולי 2015

    היי רות! טוב אז מיותר לציין שאני חובבת אפייה בכללי וחובבת את האתר שלך בפרטי(: הכנתי את העוגה הנהדרת הזו בשבועות, היא קצרה מלא מחמאות והחלטי להכין אותה שוב, הפעם עם שידרוגים קטנים. לשם כך, שתי שאלות: 1. במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה? 2. יש לי צבע מאכל אבקה, יהיה אפשרי לדעתך לפתוח אותו עם מים כרגיל ואז לערבב אותו עם קצת מהבלילה כדי ליצור לבבות אדןמים? מחכה לתשובה (:

    • שמח במטבח
      25 ביולי 2015

      הי סיוון ותודה על המחמאה. לגבי הלבבות – אפשר להשתמש בבלילה של העוגה ולצבוע, רק צריך להוסיף לה משהו שיסמיך אותה במעט – אז אם את רוצה לבבות אדומים הייתי מציעה לך לערבב את התערובת עם מעט שוקולד לבן מומס. אפשרות שניה היא להשתמש במית של פירות יער כדי לצבוע את התערובת שתשמש ללבבות – זה אמור לצאת מהמם. אפשרות שלישית היא להסמיך את התערובת עם מעט קמח או קורנפלור, אבל אני מודה שעוד לא ניסיתי אותה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ואני מחכה לעוגה שלך.

  13. גאולה
    12 בדצמבר 2015

    איזה יופי של עוגה במיוחד עם קישוט הלבבות – מקסים שווה לנסות

  14. לאה לאקkליין
    16 בדצמבר 2015

    רות יקירה גם יפה וגם אופה מדהים שילוב קטלני!!!!
    רות יקרה לא הבנתי כיצד מכינים את קרם השוקולד ממנו מכינים את הלבבות
    האם צריך תחילה להמיס את השוקולד עם השמנת המתוקה? ורק אח"כ להוסיף רבע כוס מהבלילה? תסבירי שוב בבקשה
    תודה לאה קליין

    • שמח במטבח
      16 בדצמבר 2015

      לאה יקרה תודה רבה
      אכן כמו שכתבת, כדי להכין את קישוט הלבבות ממיסים שוקולד עם שמנת מתוקה, מערבבים היטב, מוסיפים רבע מהבלילה ואיתה מקשטים את העוגה בלבבות בדיוק כמו בתמונה.
      את מוזמנת לראות גם את ההסבר המצולם שלי בקישור הבא: http://www.nowtv.co.il/video/happyinthekitchen-ep1

  15. לאה
    18 בדצמבר 2015

    רות יקרה המרקם של עוגת הגבינה עם הלבבות מדהים
    האם לדעתך ניתן לאפות. לתחתית טורט שוקולד? לא כל כך אוהבת תחתית ביסקוויטים מה דעתך? או ישלם רעיון אחר כתחליף לביסקוטי ים עם החמאה
    תודה שבת שלום לאה קליין

    • שמח במטבח
      19 בדצמבר 2015

      תודה לאה יקרה
      ניתן להחליף את תחתית העוגיות בתחתית בצק פריך (כמו בפאי). אני לא ממליצה להשתמש פה בתחתית טורט שוקולד כיוון שהבלילה הנוזלית תיספג בה במהלך האפיה והיא תהיה "סמרטוטית".

  16. אלנה
    27 בינואר 2016

    הייי , מאוד אוהבת את האתר שלך 🙂 אני רוצה להכין את העוגה מחר אך אני ואפייה לא מסתדרים כלכך טוב !קצת דואגת מהאפייה. לא יודעת אם תוכלי לענות לי , בתנור שלי יש תוכנית מיוחדת לעוגות . לא יודעת מה מיוחד בה – התמונה שמייצגת את התוכנית היא של מאוורר. לאפות בתוכנית רגילה על 150או להשתמש בתוכנית המיוחדת?
    תודה

    • שמח במטבח
      28 בינואר 2016

      הי אלנה ותודה 🙂
      אני לא מכירה את התנור שלך, אבל הסימן האוניברסלי לטורבו הוא המאוורר. לגבי התכנית לעוגות – מציעה לך לוודא בספר של היצרן (יש גם באינטרנט) כדי שלא נתפספס עם טמפרטורת האפיה, כי לרוב אופים עוגות ב 180 מעלות.

  17. זיוי
    2 ביוני 2016

    היי רות המון תודה 💖 שאלה קטנה אלייך
    התבנית ? 24 או 26 ? או שזו בחירה שלי (:
    ככל שהבנתי גדולה העוגה תצא נמוכה או ההפך (:
    תודה רבה

    • זיוי
      2 ביוני 2016

      אופס סורי רק עכשיו ראיתי שכתוב בהתחלה תבנית 24
      סליחה תודה רבה

      • שמח במטבח
        2 ביוני 2016

        הכל בסדר 🙂
        לא מומלץ להכין מעבר ל 24 כי העוגה תצא נמוכה. אם תרצי תבנית 26 ממליצה להגדיל כמויות

  18. אפרת
    2 ביוני 2016

    היי יקירתי
    הכנתי את העוגה כמה פעמים… תמיד היתה להיט!
    יש לנו השנה תחרות עוגות גבינה, חייבת ללכת על משהו מפוצץ😄
    נראה לך שהקישוט יילך עם לוטוס? חייבת לזכות תחרותית שכמוני😆😆😆

    • שמח במטבח
      3 ביוני 2016

      הי אפרת
      איזה כיף לשמוע שהעוגה היתה להיט 🙂
      לגבי התחרות, אני אפרסם בשבוע הבא עוגה חדשה עם שילוב של פירות יער, ואם חשקה נפשך בלוטוס, אז ביום ראשון יתפרסמו 5 מתכונים (שלי ושל חברות מוכשרות) במסגרת פרוייקט של לוטוס וביניהם גם עוגות גבינה מרשימות במיוחד.
      את גם מוזמנת להציץ בלאבום שבועות שפתחתי בדף הפייסבוק של שמח במטבח. הכנסתי לשם לא מעט מתכוני קינוחי גבינה ואולי אחד מהם ידבר אליך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע

רשומה זו פורסמה ב- 20 במאי 2015 על ידי ותויגה , , , , .