שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

עוגיות שושנים ומתנת סוף השנה

מאז שיש לי ילדים, בכל שנה מגיע הרגע הזה ביולי או אוגוסט שבו צריך להפרד. מהמסגרות, מהגננות, מהשגרה, וכן… מהחופש שלי לנשום קצת לפני שאני הופכת לצוות הווי ובידור במשרה מלאה 🙂
שלא תבינו לא נכון, אוהבת מאוד להיות עם הילדים והחופש עושה טוב לכולנו אבל… הוא גם מזכיר שטוב לפעמים שיש מסגרת לילדים שבה הם יכולים ללמוד, לבלות, ולשחק ואנחנו יכולות… המממ… לעבוד… לבשל… או אולי לשתות כוס קפה בלי שיד קטנה ומתוקה תמשוך לנו בחולצה ותקרא בקול אאאמממממאאאאא! נו ככה זה. ילדים זה שמחה.

וכמיטב המסורת, בכל שנה, עם סיום השנה אני מכינה משהו קטן לגננות [בשנה הבאה כבר תהיה בתמונה מורה (!!)] שיביע את הכרת התודה שלי על שטיפלו בילדים שלי, לימדו אותם, חיבקו אותם כשלא הייתי שם וכן, גם העמידו במקום כשצריך.
וכמובן שבמקרה שלי הדרך שלי לומר תודה היא בלאפות עוגיות יפות וטעימות ולסדר אותן יפה יפה בצנצנת, עם סרט, וברכה עם הרבה אהבה והרבה הודיה.

עוגיות שושנים בצנצנתבכל שנה אני מכינה עוגיות אחרות, ולפעמים גם מכינה כמה סוגי עוגיות ומסדרת בצנצנת בתפזורת. השנה בחרתי להכין עוגיות שושנים – גם יפות, גם טעימות ואהובות על כולם, וגם נשמרות טוב בצנצנת.
ואם אתם רוצים להכין כמה סוגים, או עוגיות אחרות, אל דאגה, בסוף הפוסט יש קישורים לשלל מתכונים של עוגיות שיתאימו לצנצנת או לקופסה יפה.

עוגיות שושנים

החומרים:

לבצק:
200 גר' חמאה רכה
רבע כוס (50 גר') סוכר לבן
כפית תמצית וניל איכותית
4 חלמונים
גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
3.5 כוסות (500 גר') קמח
שקית אבקת אפיה
קורט מלח

למרנג:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
חבילת אינסטנט פודינג וניל  (80 גר')
כפית תמצית וניל איכותית

ההכנה:

שמים בקערת המיקסר את החמאה כשהיא רכה יחסית וחתוכה לקוביות הסוכר ותמצית הוניל

DSC_6675

מערבלים עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת קרמית.

DSC_6679

עוצרים את המיקסר, ועם מרית מנקים את הדפנות ואז מוסיפים את החלמונים. אחד אחד. בכל פעם מוסיפים, נותנים לחלמון להטמי בתערובת ואז עוצרים, מנקים את הדפנות עם מרית ומוסיפים את החלמון הבא.

DSC_6682

מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת ואז מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים עד שהקמח נטמע בתערובת. לא לערבל יתר על המידה כי זה פוגע בפריכות של הבצק. גם אם הוא נראה קצת גושי זה בסדר.

DSC_6687

מעבירים את הבצק שלנו למשטח שריפדנו בניילון נצמד. מחלקים ל2-3 מנות שאותן נסדר בצורת ריבוע ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לצינון של כשעה.

DSC_6689

לפני תום השעה מכינים את המרנג בקלי קלות.

בקערת מיקסר נקיה מקציפים עם וו הקצפה את החלבונים. כשהם מתחילים להעלות קצף מתחילים להוסיף לאט ובזרם את הסוכר. מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים להקציף לכמה דקות טובות עד שמתקבל קצף יציב

DSC_6674

מוסיפים את האינסטנט פודינג ומערבלים לעוד דקה עד שהוא נטמע בתערובת. להזהר מערבול יתר שיהרוס את המרנג. תזכרו שתמיד אפשר לסיים את הערבול עם לקקן.

וחזרה לבצק שלנו. כשהוא כבר קריר ומגובש. נרדד אותו מעל נייר אפיה עד שנקבל בצק בעובי של כשליש סנטימטר. הפטנט שלי לרידוד הוא שאני מניחה את הבצק על נייר אפיה, מכסה אותו בניילון הנצמד שאיתו עטפנו את הבצק וככה מרדדת בלי להוסיף קמח לבצק.

כשהבצק מרודד ניישר לו את הקצוות כדי שתתקבל צורת מלבן.

DSC_6690

נכסה את המלבן בשכבה של מרנג. חשוב שהשכבה לא תהיה עבה מדי, כי המרנג עוד תופח באפיה. משהו כמו חצי סנטימטר.

DSC_6692

ועכשיו – לגלגל! בעדינות ולאט לאט, בעזרת נייר האפיה נגלגל את כל היופי הזה לרולדה ארוכה ואותה נכסה בנייר האפיה ונעביר לשעה במקפיא, שתתייצב ויהיה קל לחתוך ממנה עוגיות.

ככה נעשה בכל כמות הבצק שלנו. לי יצאו 3 גלילות.

**אם רוצים לגוון אפשר להוסיף שכבה של נוטלה או כל ממרח אחר שאוהבים (ממרח חלבה, תמרים וכו'), או ריבה או אולי בכלל ריבה (למשל ריבת משמש שאת המתכון שלה תוכלו למצוא כאן).  אפשר גם לצ'פר את הקצף בפצפוצי שוקולד, פרורי מקופלת או אגוזים מכל סוג שאתם אוהבים (פקאנים מסוכרים יכולים ללכת נפלא פה).

כעבור שעה, כשהגלילות שלנו קרות מספיק ויציבות, מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו ועוברים לשלב האחרון בעיצוב העוגיות – החיתוך.

נניח את הרולדה שהקפאנו מעל נייר אפיה ופשוט נחתוך מהן שורות שורות בעובי סנטימטר או שניים (תלוי בהעדפה).

DSC_6700מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ודואגים לשמור על מרחק בין אחת לשניה כי הן תופחות קצת.

אופים את השושנים שלנו במשך כ- 25 דקות (תזכרו שהזמן משתנה מתנור לתנור) העוגיות מוכנות כשהן שחומות מעט.

DSC_6706

זהו. העוגיות שלנו מוכנות. ואפשר לסדר בצנצנת, אחרי שיתקררו כמובן.

DSC_6738

 

רוצים להכין משלוח עם עוגיות אחרות? אין בעיה! הנה עוד כמה רעיונות. לחצו על התמונה לקבלת המתכון:

עוגיות בריאות:

עוגיות בריאות

עוגיות שוקולד עם עדשים
(ממש קלות להכנה ואפשר להכין עם הילדים)

עוגיות שוקולד עם עדשים

עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות שוקולד מושלגות

פלורנטינים

פלורנטינים

רוגלך

רוגלך

בלונדיס נוטלה
(אותן תסדרו יפה בקופסה ולא בצנצנת)

IMG_20150427_070358

33 תגובות על “עוגיות שושנים ומתנת סוף השנה

  1. ליזי
    23 ביוני 2015

    רות המוכשרת, כתמיד רעיונות מקסימים! כבר מאמצת.. כמה רגש אפשר להביע באמצעות אוכל 🙂

    • hahppykitchen1
      23 ביוני 2015

      תודה ליזי יקירה. בהיעדר כישורים לעבודות יצירה זו דרך נפלאה להביע אהבה והערכה 🙂

  2. נטלי
    23 ביוני 2015

    נראות מעולה!

    • hahppykitchen1
      23 ביוני 2015

      תודה רבה 🙂

  3. פיית העוגיות
    23 ביוני 2015

    אחד מסוגי העוגיות האהובות עליי מילדות 🙂
    אמא שלי נהגה להכין אותן רבות,
    וריח עוגיות השושנים הנפוץ בבית בשישי בצהריים עדיין באוויר…
    חוצמזה כיף אמיתי לתת וכמובן עוגיות בצנצנת כמתנה!

    • hahppykitchen1
      23 ביוני 2015

      תודה פיה יקרה 🙂
      גם עלי הן היו אהובות מאוד בילדותי.
      משום מה אמא שלי לא אפתה אותן ולכן נהניתי מהן רק באירועים משפחתיים 🙂

  4. שרית
    23 ביוני 2015

    וואו כמה שאני אוהבת את עוגיות השושנים!! ניסיתי פעם להכין ויצא לא טוב, אשמח לנסות את המתכון שלך, הכנתי בעבר דברים שלך שיצאו נהדר כרגיל…
    ותודה על הרעיון, אאמץ אותו למתנות למטפלות של הבת שלי בסוף השנה

    • hahppykitchen1
      24 ביוני 2015

      תודה רבה שרית 🙂 מקווה שתהני מהעוגיות. ספרי לי איך יצא לך.

  5. אמליה
    23 ביוני 2015

    העוגיות מרנג שושנים נראות ניפלא.
    איך אפשר להכין בלי מיקסר?

    • hahppykitchen1
      24 ביוני 2015

      הי אמיליה. את הבצק ניתן להכין ללא מיקסר, במעבד מזון, אולם את המרנג חייבים להכין עם מיקסר (אפשר גם מיקסר ידני). ייתכן שאפשר להשתמש באביזר ההקצפה של מעבד המזון, אבל לא ניסיתי להכין איתו מרנג מעולם. ערבוב ידני במטרפה נראה לי מתיש מדי ואין דרך אחרת להכין מרנג.

  6. נתי
    23 ביוני 2015

    שלום לך
    בחומרים לבצק כתוב שמנת חמוצה
    ןבהמשך כתוב שמנת מתוקה
    מה נכון?

  7. nti
    23 ביוני 2015

    שלום
    ברשימת המצרכים לבצק כתבת שמנת חמוצה
    ובהמשך כתוב שמנת מתוקה
    מה נכון?

    • hahppykitchen1
      24 ביוני 2015

      תודה על ההערה. מייד מתקנת. צריך להשתמש בשמנת חמוצה.

  8. שלומית
    26 ביוני 2015

    הי,
    אני הכנתי אתמול את העוגיות עפ"י ההוראות, והן יצאו יפות למראה וטעימות מאוד.
    נאלצת להכין היום שוב, כי הן חוסלו….
    תודה על המתכון הנפלא !

    • hahppykitchen1
      26 ביוני 2015

      אכן בעיה קשה לשמור עליהן שלא יעלמו 🙂 כמה כיף לשמוע. תודה על התגובה וסופשבוע נפלא

  9. לין
    26 ביוני 2015

    לי יצא 2 וחצי גלילות, כמה עוגיות בערך צריך לצאת? #ממשעכשיו בתנור

    • hahppykitchen1
      27 ביוני 2015

      זו הכמות בערך.2-3 גלילות. לא ספרתי אבל יצרו לי בערך 3 תבניות מלאות.

  10. נוי
    18 ביולי 2015

    הי! ניסיתי את המתכון הנפלא על הבוקר! העוגיות עומדות להכנס לתנור, אבל משהו לא מסתדר לי. הבצק לא התגלגל טוב ואין מספיק מרנג בפנים. מה עושים להבא?

    • שמח במטבח
      19 ביולי 2015

      הי נוי
      א. יכול להיות שלא שמת מספיק מלית? המרנג אמור להספיק ואפילו נשאר קצת עודף.
      ב. האם הקפאת את הגלילות לפני החיתוך"? זה הסוד לחיתוך נוח.
      אני לא יודעת אם זה כבר יעזור אבל אם הגלגול לא יצא טוב אפשר לנסות לסדר ידנית , לפני או אחרי החיתוך.

  11. רחל
    30 באוקטובר 2015

    אהלן.
    העוגיות נראות נהדר ואני מאוד רוצה לנסות להכין אותן.
    ולכן רציתי לדעת באיזה גודל ביצים מדובר במתכון?
    תודה מראש

  12. Tzippy
    21 בינואר 2016

    היי. ניראה מעולה! מה התחליף לשמנת חמוצה אם אני רוצה את זה פרווה?

    • שמח במטבח
      21 בינואר 2016

      ישנם מתכונים לעוגיות שושנים על בסיס מיץ תפוזים. טרם יצא לי להכין אבל קל למצוא מתכונים ברשת

  13. מירב אורן
    21 ביוני 2016

    עשית לי את הבוקר! (ופתרת לי דילמה קשה ;-))

    בקיצור אני על זה.

    שאלונת – את יודעת אם סוכר ענבים מתפקד כמו סוכר לבן באפיה?

    • שמח במטבח
      27 ביוני 2016

      איזה כיף מירבי. מחכה לראות את השושנים שלך
      לגבי סוכר ענבים – מודה שאין לי מושג… אם תרצי אני מוכנה לברר לך

  14. חני
    17 בינואר 2017

    איך מאחסנים את העוגיו?

    • שמח במטבח
      18 בינואר 2017

      הי חני
      מאחסנים את העוגיות בצנצנת או קופסה אטומה בטמפרטורת החדר. אין צורך באחסון במקרר. הן מחזיקות עד שבוע.

  15. רוחה
    20 ביוני 2017

    הי, רציתי לשאול האם אפשר להמיר את השמנת החמוצה ליוגורט?

    • שמח במטבח
      20 ביוני 2017

      הי רוחה
      אין בעיה להמיר את השמנת ביוגורט, אם כי אני מעדיפה להשתמש בשמנת בעוגות ועוגיות.

  16. יערה
    27 בספטמבר 2017

    חייבת לציין שהמתכונים שלך הם פשוט מושששששש וכבר הכנתי כמה מהם בראש השנה והם חוסלו בשניות 🙂
    דבר שני, כשאת כותבת חלמונים וחלבונים אז זה מביצה בגודל L או M? 🙂

    • יערה
      27 בספטמבר 2017

      ועוד שאלה , מה אני יכולה לשים במקום שמנת חמוצה? האם גבינת שמנת סויה ולהוסיף לה כמה טיפות של לימון? אני רגישה ללקטוז מאוד

      • שמח במטבח
        30 בספטמבר 2017

        המממממ… יש בהמלט מצב שמעדן סויה יעבוד במקום השמנת החמוצה – המרקם די דומה, אבל חשוב לי לציין שלא ניסיתי.

    • שמח במטבח
      30 בספטמבר 2017

      הי יערה ותודה 🙂
      בדרך כלל אני משתמשת בביצים בגודל L. במקרים שאין בכלל ביצים גדולות בסופר ואני נאלצת להשתמש בM אני מציינת זאת מפורשות במתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *