שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

עוגיות שוקולד מושלגות

לפעמים יש עוגות או עוגיות שהמראה שלהן שובה את ליבי וכשאני באה להכין אותן אני מגלה שלל מתכונים ושוברת את הראש באיזה מהם לבחור. לפעמים המתכון שאני בוחרת יוצא מעולה ולפעמים טעון שיפור. העוגיות הללו הן דוגמה לעוגיות שלקח לי זמן למצוא את המתכון המושלם להכנתן.
בהתחלה הכנתי לפי מתכון מסויים והעוגיות יצאו שטוחות, למרות שפעלתי בדיוק לפי ההנחיות. אחר כך מצאתי מתכון אחר שנראה נפלא (הן כונו "עוגיות כספת" בפורום האפיה של על השולחן כי הומלץ לשמור אותן בכספת כדי לא לחסל מגש שלם מהן) אבל משהו לא הרגיש לי מספיק נכון בהן (הן כללו פצפוצי שוקולד ואני רציתי עוגיות במרקם אחיד וחלק).
ואז הגיע המתכון של רוני ונציה, בספרה "עוגה עוגה" ומייד כשניסיתי אותו הבנתי שזהו המתכון המושלם. תמיד מצליח, נראה בול כמו בתמונה וטעים בטירוף. נו טוב, זוהי רוני ונציה – המתכונים שלה בדוקים ותמיד מצליחים (ואתם מוזמנים להציץ בפוסט המתכון הראשון שלי, שכמובן היה של רוני ונציה).
אז לטובת הכלל אני משתפת אתכם במתכון הנפלא שלה ומבטיחה לכם שאם תפעלו בדיוק לפי ההוראות, ובמיוחד תקפידו על הציפוי הכפול בסוכר ובאבקת סוכר, העוגיות האלה יצאו לכם בדיוק כמו בתמונה, יפות, רכות ובעלות מראה מושלג.

צילום - נופר נג׳אתי

צילום – נופר נג'אתי

החומרים:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 ביצים, רצוי בטמפ החדר
כפית תמצית וניל
כף אמרטו או כל ליקר אחר שאוהבים
130 גר' (2/3 כוס) סוכר
100 גרם (שקית) שקדים טחונים
105 גר' (3/4 כוס) קמח
כפית וקצת אבקת אפיה
2 כפות גדושות קקאו

לציפוי:
1/2 כוס סוכר
50 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרו את השוקולד עם החמאה.
2. עם מטרפה טורפים את הביצים עם הסוכר לתערובת אוורירית ובהירה.
3. מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים, הווניל, האמרטו, השקדים והקקאו ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שהכל מתאחד. לשים לב לא לערבב יותר מדי.
5 מכניסים למקרר לשעתיים או עד שהתערובת מתקשה (אפשר גם ללילה ויותר, ואז צריך להוציא ולתת לתערובת להתרכך מעט).
6. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות. מרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה.
7. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ 2 סמ.
8. טובלים כל כדור בסוכר ואחר כך באבקת סוכר ומניחים על התבניות במרווחים בינינן כי הן תופחות באפיה.
9. אופים 10 דקות, עד שהעוגיות נסדקות אך עדיין רכות.
מומלץ לצנן על רשת או לפחות להעביר את נייר האפיה עם העוגיות על השיש כדי שלא ימשיכו להאפות בתחתית מהחום של התבנית.

עוגיות שוקולד מושלגות

20 תגובות על “עוגיות שוקולד מושלגות

  1. lily
    10 ביולי 2015

    אפשר להכין עם מחמאה במקום חמאה ולוותר על השקדים הטחונים?

    • שמח במטבח
      11 ביולי 2015

      אפשר להכין עם מחמאה. פחות ממליצה לוותר על השקדים הטחונים. אפשר להחליף אותם באגוזים טחונים או קוקוס. הם פשוט חיוניים למרקם של העוגיות כאן

  2. אופיר
    30 בנובמבר 2015

    כמה זה 100 גרם שקדים טחונים, לפי מידה של כוס ?

    • שמח במטבח
      30 בנובמבר 2015

      מדובר בכוס.
      אני פשוט השתמשתי בשקית וטחנתי

  3. אופיר
    30 בנובמבר 2015

    איזה ליקר אחר אפשר לשים במקום אמרטו? ליקר קפה או תמצית רום זה בסדר?

    • שמח במטבח
      30 בנובמבר 2015

      כל ליקר שאת אוהבת שמשתלב בטעם השקדים והשוקולד יהיה טוב. ליקר קפה או רום מצויינים בעוגיות

  4. ליאל
    24 בדצמבר 2015

    מה אפשר לשים במקום שקדים טחונים ?

  5. איריס
    3 במרץ 2016

    יצאו לי עוגיות מדהימות.
    מתכון מעולה!

  6. אורית
    18 במרץ 2016

    אפשר להקפיא אחרי אפיה? או- כמה זמן נשמרות בקופסא סגורה?

    • שמח במטבח
      20 במרץ 2016

      אפשר להקפיא, אבל אני ממליצה להקפיא לפני האפיה.
      נשמרות עד שבוע הקופסה סגורה (לרוב נעלמות הרבה לפני)

      • שירן
        3 במרץ 2017

        להקפיא שעתיים לפני האפייה וישר לתנור?

        תודה 🙂

        • שמח במטבח
          4 במרץ 2017

          לא צריך להקפיא. מכניסים למקרר שיתקררו (זה לוקח בערך שעה), מכדררים, מגלגלים ומכניסים לתנור. אין צורך לקרר פעם נוספת לפני האפיה

  7. רעות
    25 ביוני 2016

    האם אפשר לוותר על האמרטו או כל ליקר אחר?

    • שמח במטבח
      25 ביוני 2016

      אפשר. אבל אני ממליצה להשתמש. הוא ממש מוסיף והאלכוהול מתאדה באפיה

  8. צבי
    15 בספטמבר 2016

    המתכון יצא ממש טעים.
    לא כתוב בו באיזה שלב מוסיפים את אבקת האפיה.

    • שמח במטבח
      16 בספטמבר 2016

      שמחה שאהבת 🙂
      אבקת אפיה נהוג להוסיף יחד עם הקמח

  9. סופי
    9 ביולי 2017

    הכנתי עם שמן ויצא מעולה!!!

    • שמח במטבח
      9 ביולי 2017

      שמחה לשמוע שהצליח גם עם שמן. אפשר לשאול בכמה שמן השתמשת?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *