שמח במטבח של רות אופק

שמח במטבח של רות אופק | המקום לאוהבי המטבח

בקרו אותי בפייסבוק – שמח שם :-)

בואו נשמור על קשר :-) הרשמו כאן ותקבלו ממני מייל בכל פעם שיצא מתכון חדש

אז מה היה לנו עד עכשיו? ארכיון פוסטים

עוגיות בריאות

IMG_20141030_102117

עוגיות הן דבר שתמיד כיף לנשנש, בכל שעה של היום. בדרך כלל מתכוני העוגיות שלי כוללים חמאה, סוכר לבן ועוד רכיבים שהעולם המודרני מנסה לשכנע אותנו לצמצם בצריכתם, דבר שמוביל למלחמה פנימית תמידית בין הרצון להתפנק לבין הרצון לאכול בריא.

אז הנה מתכון קצת יותר בריא לעוגיות נפלאות שהבריאות אינה גורעת דבר מטעמן. העוגיות קלות להכנה ואפשר גם לרתום את הילדים לעזרה בהכנות ובמיוחד בגלגול העוגיות.

חומרים
150 גר' חמאה רכה
100 גר' שמן קוקוס (אם אין – ניתן להחליף בחמאה)
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
כוס דחוסה (240 גר') סוכר חום (מהסוג הכהה והדביק)
2 ביצים (עדיף בטמפרטורת החדר)
חצי כפית מלח
כפית תמצית וניל
150 גר' (כוס וחצי) שיבולת שועל דקה (קוואקר)
200 גר' (2 כוסות) שיבולת שועל
*ניתן להכין רק מאחד מסוגי השיבולת שועל, לדאוג שיהיו סהכ 3.5 כוסות – 350 גר'
2 כוסות – 280 גר' קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פקאנים קצוצים (או כל אגוז אחר)
1 כוס פצפוצי שוקולד (מומלץ חלב אבל אפשר גם מריר)
*ניתן להחליף את פצפוצי השוקולד בחמוציות או צימוקים.

ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה (הוו השטוח) מערבלים חמאה ושני סוגי סוכר.
מוסיפים את הביצים אחת אחת לתערובת ומערבלים עד שהתערובת בהירה וקרמית).
מוסיפים מלח, תמצית וניל ושיבולת שועל עד שהתערובת אחידה.

IMG_20141030_100854
מוסיפים קמח, סודה לשתיה ואבקת אפיה ומערבלים עד שהקמח נטמע בתערובת (להזהר לא לערבל יותר מדי).
מוסיפים פקאנים ופצפוצי שוקולד ומערבלים מעט עד לפיזור אחיד שלהם בתערובת.
מחממים תנור לחום 160 מעלות.
יוצרים כדורים בקוטר של כ 2 ס"מ (הכי נוח עם כף קפיצית, אם אין – אפשר בידיים או עם 2 כפות), ומניחים על תבנית במרחק של כמה סנטימטרים (העוגיות תופחות מעט).
IMG_20141030_101208
אופים במשך כ- 12-15 דקות עד שהעוגיות מעט שחומות בשוליים – לא לחכות שישחימו במרכז כי אז העוגיות יהיו יבשות. המטרה היא עוגיות שבמרכז יהיו רכות יותר.
למי שאוהב עוגיות פריכות יותר ניתן לאפות מעט יותר.
IMG_20141030_101353

16 תגובות על “עוגיות בריאות

  1. ilana
    13 בינואר 2015

    150 גרם חמאה ו3/4 כוס סוכר זה לא עוגיות בריאות,מצטערת

  2. ורד
    14 בינואר 2015

    איך הופכים לפרווה?ובלי מרגרינה או מחמאה..?

    • hahppykitchen1
      14 בינואר 2015

      המתכון מפרט איך הופכים לפרווה בלי מרגרינה ונגזרותיה. ההסבר מופיע בסוף המתכון

      • טל
        14 בינואר 2015

        אני לא מוצאת איך אני הופכת לפרווה אשמח לעזרה תודה

        • hahppykitchen1
          16 בינואר 2015

          תציצי בסוף המתכון בבלוג – מתחת להצעות למליות

  3. Dana
    19 בינואר 2015

    מנסה בדקות אלה..
    במתכון לא מופיע מתי מוסיפים את שמן הקוקוס- הנחתי שיחד עם החמאה..
    ויתרתי על הסוכר הלבן ועל 50 גר חמאה ופינקתי העוד קצת שמן קוקוס וסוכר חום במקום, בכל זאת- בריאות..

    הכמויות של השיבולת שועל לא עוקבות- רשום 250 ו150 או סהכ 350.. הלכתי לפי כמות הכוסות שציינת..

    ולקינוח עשיתי חצי קמח לבן וחצי מלא, שוב- בשם הבריאות..
    מקווה שיצא מוצלח 🙂

    • Dana
      19 בינואר 2015

      אה ובנוסף לא מובן אם להשתמש בסודה לשתיה או אבקת אפיה- ברשימת הרכיבים רשום כך ובהוראות ההכנה אחרת..

      • hahppykitchen1
        19 בינואר 2015

        תודה על המשוב. מייד בודקת ומתקנת

    • hahppykitchen1
      19 בינואר 2015

      תודה על המשוב. אני מייד מתקנת את ההוראות. את שמן הקוקוס אכן הוספתי יחד עם החמאה. לגבי שיבולת השועל – כתבתי שבסך הכל צריך להיות במתכון 350 גר' (אולם חילקתי לשיבולת שועל שלמה ולקוואקר ומכאן המספרים)
      ספרי לי איך יצא 🙂

  4. זיוה עוז
    30 בינואר 2015

    שמתי במלית אגוזי מלך טחונים במקום קוקוס.המלית נראית נוזלית מה לעשות

    • hahppykitchen1
      30 בינואר 2015

      הי זיוה, אני מניחה שהתכוונת למתכון של צמת השמרים וזו התייחסותי:
      בעקרון מלית הקוקוס אינה מתאימה להמרה למלית אגוזים (יש מלית אגוזים בסוף המתכון) אפשר לנסות להציל על ידי הוספת 2 כפות קמח או קורנפלור ואם עדיין נוזלי הייתי מוסיפה ביצה. בנוסף, תשאירי את המלית במקרר, שתתגבש קצת ושהאגוזים יספחו מעט מהנוזלים.
      אם התכוונת למתכון של העוגיות, אז אפשר לקרר את התערובת במקרר לפני שיוצרים ממנה כדורים לעוגיות.

  5. מגי
    29 ביוני 2015

    היי, במצרכים כתוב סודה לשתיה אך בהוראות הכנה כתוב אבקת אפייה
    אז למה הכוונה? הכנתי בעבר את העוגיות המדהימות האלה
    רק שלא זוכרת מה שמתי.
    תודה.

    • hahppykitchen1
      30 ביוני 2015

      הי מגי, תיקנתי את המתכון. אני משתמשת גם בסודה לשתיה וגם באבקת אפיה במתכון ואז הן תופחות יפה.

  6. מיטל לוי
    11 באוקטובר 2015

    עוגיות מעולות!!

  7. רותם
    20 במרץ 2017

    וואי אני ממש מקווה שמהירות התגובה פה היא סופר מהירה.
    התחלתי להכין ובאמצע גיליתי שיש לי רק 100 גרם שיבולת שועל. במה אפשר להחליף את זה ?
    האם בקמח מלא אפשרי ?
    ( הכי לא מתאים לי המזווה שלי תמיד מלא בספרים..)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *